Aarts Wandelreizen

Authentieke wandelreizen in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Hoi Guus,

Hier dan eindelijk een reactie op je mail.

De reis die we gemaakt hebben, was erg mooi, ondanks dat het weer niet optimaal was. Ze spraken daar over winter.

Alles was prima geregeld, iedereen stond telkens voor ons klaar en we kregen onderweg ook nog de nodige info over de omgeving, bewoners etc. De overnachtingsplaatsen waren ook prima. Wat de wandelingen betreft, ze waren erg mooi, alleen zaten de toppen van de vulkanen soms in de mist, zodat we de uitzichten en de dieptes niet overal hebben kunnen zien.

Dat was met name op Sao Miguel, daar was alleen bij Furnas het uitzicht goed. Sao Jorge was helemaal prima qua weer en wandelingen, alleen hebben we 1 wandeling niet kunnen doen, omdat we een extra overnachting hadden in Ponta Delgada omdat het weer te slecht was om er heen te vliegen (de vlucht werd geannuleerd en we vertrokken toen pas de volgende morgen). Pico is dus zoals je al weet helemaal in het water gevallen, maar we hebben ons toch vermaakt mbv onze chauffeur en de toeristische informatie. (we zijn niet voor 1 gat te vangen) We zijn naar het walvismuseum geweest en naar de grotten. En we zijn naar Madalena geweest waar we wat rondgewandeld hebben en het wijn museum hebben bezocht.

Faial was ook weer prima, hier hebben we alles kunnen doen en hebben onze eigen walvistocht geboekt. Deze was erg mooi en zijn dan ook blij dat we die alsnog zelf geboekt hebben en de wandeling naar de middag hadden verplaatst. De wandelingen waren erg mooi vooral die van de laatst uitgebarste vulkaan. Hier hebben we de rondleiding in het info centrum ook nog gedaan. Dit op het advies van onze chauffeur.

Al met al een reis om met een goed gevoel op terug te kijken. Zeker een aanrader. De mensen zijn er erg vriendelijk ( 1 keer onderweg met de locals boven op een berg gegeten en gedronken, kwamen we toevallig bij uit) het leven is er niet duur, en toch goed. Je moet wel van rust houden en van de natuur.

Gr. Karin en John

Azoren, alsnog een korte terugblik

Beste Guus,

Eigenlijk hoor je weer iets van ons....
Wij hebben beloofd voor jou, dat we zouden iets over onze vakantie schrijven.....

...we hebben een super vakantie gehad.
het was mooie wandelvakantie, die prima geregeld was.
wij hebben erg zorgeloos genoten van de prachtige, afwisselende wandelingen over zes eilanden....
dus, echt een aanrader voor mooie wandelvakantie....
de organisatie op Terceira was erg top , maar ook op Faial, Santa Maria en Sao Jorge was goed.
nog eens vriendelijk bedankt voor alles en tot voor de volgende wandelvakantie....
Kornelia & Henk


13/11/16
Terug van de Azoren,september 2016

Hallo Guus,


Alles verliep prima met het vervoer van de vloeistoffen. Met de doktersverklaring erbij geen probleem. Maar erg fijn dat de back up geboden werd bij het inchecken naar Santa Maria ook al bleek het niet nodig. En het achterlaten van een deel van de bagage naar Santa Maria was prima zo geregeld.

We hebben allemaal erg genoten. Mooie tochten, mooie eilanden, mooie hotels vooral die met zwembad, alles goed geregeld. De mannen op Santa Maria maakten er echt werk van en dachten actief mee om overal een succes te maken (zoals meerijden bij wegbrengen en ophalen om ook wat meer van het eiland te zien ook al kan je niet mee lopen).

Mijn vriend heeft niet alles mee kunnen lopen maar dat wisten we van tevoren.
Echter in jouw beschrijving van de wandeling komen de zwaarte van de tochten niet altijd overeen met de beschrijving van Melo. Nu was gelukkig Will zijn conditie sinds april aanzienlijk verbeterd en heeft hij alleen de zware tochten voorbij moeten laten gaan. Maar er waren minder makkelijke tochten dan aangegeven. Dat had anders een teleurstelling kunnen zijn.
En er zit verschil in de aangegeven afstand en duur bij de tochten tussen jouw dagprogramma en de beschrijving van Melo (daar wordt geen rekening gehouden met de aanloop route). Het lijkt mij een goed idee om dat aan te geven.

Maar we kunnen echt ieder aanraden naar de Azoren te gaan vanwege de plekn als je alles goed geregeld en er geen omkijken naar wilt hebben jouw reisorganisatie. Het was top!

Vriendelijke groet,

Anita van Duin en de rest.


08/10/16
Terugblik Azorenreis, juni 2016

Hoi Guus

We hebben een super vakantie gehad. Veel afwisseling tussen de eilanden, alleen jammer dat soms het weer niet mee zat, maar dat zijn de Azoren.

We hebben geen regen gehad hoor maar wel veel mist in de hoger gelegen gedeeltes.De bewoners zeiden al dat de zomer laat op gang kwam, daardoor hebben we

wat andere wandelingen moeten doen omdat het bij de kust meestal beter weer is. Maar dat is in overleg goed opgevangen.

Je merkt wel het verschil tussen een lokale reisgids en een taxichauffeur tijdens ons vervoer. De lokale reisgidsen op Sao Jorge en Santa Maria zijn  meer betrokken met je.

Ze kijken ook of een wandeling verantwoord is en besluiten op die morgen die of een andere wandeling te doen terwijl een taxichauffeur je naar de wandeling brengt en je daar afzet

ook als het slecht weer is. Hebben we meegemaakt op Sao Miguel waar we de eerste wandeling alleen mist hebben gehad en niets gezien hebben en op pico waar we na 3 uur mist de

wandeling afgebroken hebben.Verder hebben we prachtige wandelingen gedaan en zeker de walvis safari was super. Veel walvissen en dolfijnen gezien. Chantall heeft nog een morgen bijgeboekt de walvissafari. Ik helaas niet, eerst keer zeeziek. Kan gebeuren.

Verder is transport tussen de eilanden allemaal goed verlopen. Op tijd de info wanneer we opgehaald werden.

Nog een compliment voor de jongens op Santa Maria. Dit was een super bergwandeling en veel info over het eiland. We hebben daar wat ander wandelingen gedaan maar super uitleg gehad. ps. Santa Maria is toch het mooiste eiland van de 5 die we aangedaan hebben.

Dan nog de accommodaties: San Miguel, vriendelijk personeel zeer schone kamer goed ontbijt

Sao Jorge; vriendelijk personeel schone kamers en super uitgebreid ontbijt en mooi uitzicht op zee

pico; vriendelijk personeel  schone kamers en redelijk ontbijt.

Faial; vriendelijk personeel  schone kamers maar een beetje verouderd en het ontbijt was geweldig

Santa Maria; Dit was het minste hotel. Personeel redelijk behulpzaam kamers wel schoon maar er stond alleen het hoognodige op.

Verder zijn de Azoren prachtig  en zeker de bevolking zeer behulpzaam  en je hebt er geen criminaliteit.En de vis is heerlijk.veel gehad en betaalbaar.

Bij deze nog bedankt voor de begeleiding van A tot Z, we hebben genoten.

Groetjes Rene en Chantall.

 
 

11/07/16
Terugblik reis in Januari op de Azoren, Sao Miquel

Beste Guus, 

Prima vakantie gehad op een relaxed eiland.
De zaken waren goed voor elkaar, de agent had duidelijke info over het eiland, het arrangement en de wandelingen.
Ponta Delgada is een leuk stadje met haven en voldoende vertier voor een paar dagen.
De agent had een prima suggestie voor een restaurant, "Tasca", waar we fantastisch gegeten hebben, de verse vis en schaaldieren zijn daar in alle soorten en maten te verkrijgen voor weinig geld en de droge witte wijn prima, een aanrader. 
Furnas is natuurlijk heel anders en eigenlijk voor ons wat te rustig. Maar prima te doen voor een paar dagen. de wandelingen die buurt zijn erg mooi, helaas was door de regenval de ronde rond het meer van Furnas onmogelijk, het waterpeil te hoog, en het wandelpad ondergelopen.  
De retour vlucht maandag was al erg vroeg, en aangezien de laatste wandeling op zondag maar 1,5 uur was, hebben we aan de agent gevraagd of we de laatste nacht niet alvast in Ponta Delgado door konden brengen, dus vanaf zondagmiddag. Dat hebben ze prima geregeld. 
Prima weer gehad, geen regen, en 'n lekkere temperatuur, dus wederom een geslaagde trip! 
Bedankt voor zover,  en wie weet tot volgend jaar!
 
Harry

04/02/16
Reisverslag Azoren, Sao Miquel en Santa Maria

Wandelreis Sao Miguel en Santa Maria

De mensen met wie Guus Aarts samenwerkt op de Azoren zijn erg goed en professioneel. Vriendelijk, altijd stipt op tijd volgens de afspraken, maar ook erg flexibel naar jou als gast toe.

Ze dringen niets op en laten je vrij, maar geven wel goede tips, en wil je een andere wandeling doen dan gepland staat, of eerder of later worden opgehaald, het is geen enkel probleem en ze doen het graag voor je.

Op de Azoren geen drommen toeristen. Op meerdere wandelingen zijn wij (in juli!) niet tot nauwelijks andere toeristen tegenkomen! Een aanrader voor een mooie wandelvakantie in een rustige maar prachtige omgeving.

Sandra en Wouter, Juli 2015


13/08/15
4 eilandentocht Azoren

Beste Guus,


De Azoren, geweldige wandeleilanden, Aarts Wandelreizen, een fantastische organisatie. We bezochten  tijdens onze 3-weekse reis in juli vijf eilanden: São Miguel, São Jorge, Pico, Faial en Santa Maria. De planten-en bloemenwereld is op elk eiland overweldigend, de bevolking vriendelijk, de wijn (Pico) goed, de vis vers, de kerken en oude huizen interessant om te zien. De wandelroutes waren vrijwel steeds goed aangegeven (een beetje avonturieren af en toe houdt de geest levendig). Dat zijn zo de ingrediënten voor een mooie reis. Je hebt daar voor ons gezellige, goed gelegen onderkomens bij gevonden, waar Casa do Antonio op São Jorge  nummer 1 was: sfeervol, uitzicht op de haven en een heerlijk ontbijt. Op ieder eiland stond er iemand ons op te wachten voor het vervoer naar ons hotelletje, we werden naar elke wandeling gereden en ook weer opgehaald op de afgesproken tijd. De organisaties ter plaatse dachten mee over alternatieven als het weer niet meezat (regen, berg in de mist) en men reed zonder problemen een stukje om of een eindje door.  Het eilandje Santa Maria, onze laatste bestemming op deze reis, was een grote verrassing. Wat een afwisseling op een oppervlak van 19 x 7 km. We maakten drie schitterende wandelingen door geheel verschillende landschappen,  kwamen uit op leuke strandjes en zwommen in de heldere Atlantische Oceaan. Santa Maria is voor de liefhebber van kleinschaligheid een vakantiebestemming op zich. Bovendien was de organisatie op Santa Maria top. Wandelpetje af voor de Azoren en voor Aarts Wandelreizen. 

Dank je, Guus.
Gerda en Tineke

 


11/08/15
Powered by Phoca Guestbook