Aarts Wandelreizen

Vind uw authentieke wandelreis in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Portugal

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij plaatsen uw reiservaring erbij.

Terug van de Rota Vicentina, maart 2018

Dag Guus,

We zijn weer thuis na een heerlijke wandelvakantie in Portugal.

De reis was goed georganiseerd. We vonden het een prachtige route, goed aangegeven mooie kliffen en prachtige uitzichten over de zee. De locaties waren allemaal gastvrije verblijven. Ze wilden het ons allemaal graag naar de zin maken. Wij vonden het allemaal vriendelijke  mensen.

De koffers stonden elke avond weer keurig op ons te wachten.

Net toen we ons begonnen af te vragen hoe komen we aan buskaartjes voor de terugreis kwam de oplossing van de reisorganisatie. Zij vertelden ons dat ze dit vaker regelen. Misschien is het handig om dit in de informatie mee te nemen.

Bedankt voor de prettige samenwerking.

Vriendelijke groeten Bert en Nineke 


01/04/18
Via Algarviana, een uitgebreid verslag van een reis met mooie herinneringen, maart 2018

Hoi Guus,

Wij hadden geboekt voor de 8-daagse wandeltocht over de Via Algarviana van 2 tot 10 maart 2018. Vanaf de eerste boeking verliep de communicatie heel goed en klantvriendelijk: omdat we nog enkele dagen langer bleven, ontvingen we een waardevolle tip van een goede camping/vakantiepark in Olhao, met zelfs de nummers van de chalets met het mooiste uitzicht!!

Aangekomen op het vliegveld van Faro werden we hartelijk ontvangen door Joao. Hij gaf, onder het genot van een kopje koffie,  in goed engels uitleg over de tocht, de overnachtingen en de transfers en begeleidde ons naar de taxi die ons naar Alcoutim, de startplaats, bracht. Vanaf dat moment was elke avond de ontvangst hartelijk en gastvrij. De taalbarriere werd met handen en voeten heel vriendelijk overbrugd. Het eten was voortreffelijk en de Portugese wijn en koffie waren van verrassend goede smaak! Helaas viel het weer nogal tegen, maar de lokale inwoners waren heel blij met de regen: het was er 10 maanden droog geweest. De natuur was mooi: bergop en bergaf zoals vooraf was gemeld. Natuurlijk mogen de prachtige uitzichten niet onvermeld blijven. Als imker zag ik veel bijenkasten staan, die in afwachting van de, door droogte verlate, voorjaarsbloei klaar stonden om de honingoogst binnen te halen. Door de regen waren veel rivierbeddingen die we normaal droog door konden lopen, veranderd in riviertjes en rivieren. Dus moesten regelmatig de schoen en sokken uit, de broekspijpen opgestroopt. Een enkele keer moesten we vanwege een kolkende rivier een alternatieve route wandelen. Dus werd het een avontuurlijke wandeltocht. Des te welkomer waren de gastenverblijven waar we de avond en nacht konden doorbrengen: ruim, vaak een appartement, heel goed verzorgd, goede bedden en altijd privacy. Onze accu was weer lekker vol en met mooie herinneringen en toch ook een kleurtje keerden wij tevreden weer naar huis. Wij komen zeker nog eens terug om het 2e deel te wandelen in deze mooie regio met zijn verstilde dorpjes en bloeiende amandelbomen.

 

hartelijke groeten

 

Henk & Leonie Castelijns


01/04/18
Vestingenroute, ondanks de regen toch geslaagd, februari 2018

Guus.

Ja, we zijn weer thuis. 

Dat de regen goed is voor het land valt niet te ontkennen en de mensen in Portugal waren er blij een, maar voor ons was het jammer.

Toch hebben we tussen de buien door erg genoten van onze reis. De accomodaties en begeleiding waren prima. Alles klopte en ze deden erg hun best om ondanks het tegenvallende weer ons een goede tijd te bezorgen. Fernanda was echt custumer  focus. Haalde en bracht ons vlg afspraak waardoor we de eerste wandeling in zijn geheel konden doen . De volgende dagen was het improviseren. Daarna door naar 

Maouroa in het huis van Anna Bravo. Mooie accomodatie midden in het dorp. Daar hebben we de wandelingen vlg plan kunnen doen, soms met de poncho.

Al met al een mooie wandel vakantie, die bij mooi weer echt bijzonder te noemen is.

Daarna op eigen gelegenheid door naar Evora en Lissabon. Dat was iets problematischer In Evora konden we niet in de geplande accomodatie omdat het dak ingestort was door de regen en in Lissabon was de accomodatie overbooked . Toch is ook dat allemaal goed gekomen.

Dus eind goed al goed. 

Met groet.

Willem van de Wiel


01/04/18
Terug van de tocht over de Via Algarviana, februari 2018

Beste Guus,

We hebben een heel fijne vakantie gehad in Portugal, zowel de wandelvakantie als de dagen erna.

Mooie comfortabele kamers, lekker eten, … alles was perfect georganiseerd. Zeer vriendelijk en gastvrij ontvangst. We hadden ook geluk met het weer: alleen de eerste dag was er een beetje druilregen, maar de dagen erna: stralende zon (geluk voor ons, maar de planten en de bodem konden goed wat regen gebruiken na de droogte van vorig jaar.)  We zijn ook geïnterviewd en gefilmd door de nationale Portugese televisie. Dat was in Salir. Joao had ons gevraagd of we het OK vonden om even te vertellen waarom we in Portugal komen wandelen.  

Klik op:  http://sicnoticias.sapo.pt/programas/boa-vida/2018-02-23-Boa-Vida-Ep.4-23-02-2018

Nogmaals hartelijk dank.

Vriendelijke groeten,

Griet en Jef


01/04/18
Via Algarviana, fantastische ervaring, oktober 2017

 

Hallo Guus.

Inmiddels zijn wij vieren weer thuis van onze wandelreis door Portugal.

We hebben het als fantastisch ervaren en alles was tot in de puntjes verzorgd. Elke dag verraste ons het weer hoe bijzonder het is om ergens aan te komen en te worden verwacht. En dan een heerlijke maaltijd voorgezet te krijgen. Geweldig.

Maar, we hebben de Via Alvargiana ook als behoorlijk pittig  ervaren. Bijna de hele dag door omhoog en dan weer omlaag en al lijkt het soms niet zoveel, toch wel voelbaar. Flink wat kilometers en dan vooral dat bij die hoge temperaturen die wij meemaakten.

Verder.

Enkele tips willen we je voor de volgende deelnemers graag meegeven.

- Wij hadden het 'geluk' dat er geen water in het binnenland was en we dus geen rivieren door hebben hoeven steken. Tip; Laat mensen zich van tevoren op de hoogte stellen van het weer in de Algarve en zorgdragen dat men  als wandelaar echt goede spullen bij zich heeft  om water te doorwaden.

- We hadden nu voor 4 personen 1 voucher voor enkele reataurants om daar te eten. Is allemaal goed gegaan, alleen in Sagres deed men even wat mogelijk daarover. (Is wel goedgekomen hoor.) Maar mogelijk in zo'n toeristenstreek is het toch beter om per persoon een voucher af te geven.

We willen je nogmaals danken Guus voor de goede organisatie en we geloven echt dat mede daardoor onze wandelreis reis super fijn is verlopen.

Vriendelijke groet van ons vieren.

Ada - Jan - Geert en Elly Vogelsangs.

 


03/11/17
Terug van de wandeltocht over het Vissers Pad van de Rota Vicentina, oktober 2017

Hallo Guus,

We zijn eigenlijk meer dan tevreden.

Vervoer ging prima(taxi naar Porto Covo en bus terug van Odeceixe naar Lissabon)

Hotels waren over het algemeen eenvoudig, maar netjes en schoon

Route is heel mooi en de regen viel in de nacht en overdag was het schitterend weer.

De enige (kleine) aanmerking die we hebben  was de aanvangstijd van het ontbijt in Odeceixe.

Dat was vanaf 08.30 uur terwijl de (eerste) bus om 09.20 gaat.

We moesten ons haasten….

Verder dus helemaal prima. Bedankt voor de organisatie en dat geldt natuurlijk ook voor je Portugese vrienden.

Met vriendelijke groet,

Willem Jan Kreikamp


03/11/17
Via Algarviana, de wandelweek was perfect, oktober 2017

Hallo Guus.

 
 
Wij zijn gisteravond teruggekomen uit Portugal, wij hebben het prima naar ons zin gehad.
 
Onze wandelweek in de via Algarviana was perfect, hadden heel mooi weer.
Alles prima geregeld, vervoer, overnachtingen alles zeer goed verzorgd.
 
Het enige puntje was voor ons, de ophaalservice om 15.00 uur,dat was voor ons
te vroeg.
 
Wij zijn dus zeer tevreden, onze dank voor .
 
Met vriendelijke groeten
 
Cees en Nel Looijen.

 


28/10/17
Terug van de Rota Vicentina, september 2017

 

Beste Guus, 
 
Hierbij een korte impressie voor de website. Wij hebben enorm genoten en wat is het daar mooi! dank je wel. 
 
 

Wat hebben wij enorm genoten van de wandelingen in Alentejo. De combinatie van historical route en de Rota Vincentina vonden wij fantastisch. De eerst twee dagen door het binnenland, en daarna vier dagen langs de kustlijn. Je kunt eigenlijk niet fout lopen, het is zo goed bewegwijzerd en dat is ons (en dat is een uitzondering) dus ook niet gebeurd. De natuur is werkelijk schitterend en doet je de soms lange en daardoor pittige afstanden door het mulle zand vergeten. Wat een kustlijn, zucht zo mooi. 

De enorme luxe van het bagagevervoer, iedere dag een goed verzorgde lunch maakte ook dat wij de hele week optimaal konden genieten van de prachtige omgeving. In Odeceixe was er een probleem in de geplande casa antiqua maar dat werd vlot opgelost en we werden in een appartement boven in het dorp ondergebracht. Dit was zo fijn dat we nog twee dagen langer zijn gebleven. Een mooi dorp met prachtig strand om bij te komen van de wandeldagen. Een aanrader. 
Wij hebben genoten en de service en ontvangst van Ray en Marnie was top. 
Dank en zeker voor herhaling vatbaar. 
Willem en Machteld

 


18/10/17
Terug van de Via Algarviana, september 2017

 

Beste Guus,

 

Het was weer super! 

Alle 3 de locaties......, maar de verzorging van Joao en Judite en kokkin Oliva uit Furnazinhas spande de kroon. 

Daar zijn we 4 dagen lang met allerhande lekkernijen gefeteerd. Erg hè?
Nogmaals, zeer bedankt.
Nieuw record van jou een geslaagd vakantie plan te bedenken en te organiseren?
 

Groet,

Jan en Elly

 


11/10/17
Rota Vicentina, we heben een top week gehad, een terugblik van een groep van 9 wandelaars, september...

 

Beste Guus,

 

Wat hebben wij een top week gehad.

Alles is super verlopen.

Ook de portemonnee is weer terecht.

Bij de security gevonden.

Bedankt Guus wat een service van jou.

Ook Ray en zijn vrouw hebben 300% klaargestaan voor ons.

Waar vind je dat nog? TOP!

Alles is helemaal top geweest.

Dit smaakt weer naar meer.

 

Groetjes Evert

 


11/10/17
Rota Vicentina,een relax wandelreis, mei 2017

RELAX WANDELVAKANTIE  PORTUGAL MEI 2017

 

Wij kunnen deze vakantie aanbevelen aan iedereen, die van een rustige wandeltempo houdt, niet al te veel kilometers wil/kan lopen en wat luxe ook prettig vindt.

De reis naar het beginpunt van de wandeling verliep, mede door hulp van Guus vlekkeloos.

Hierbij nogmaals dank voor de hulp.

In Portugal tijdens de briefing werd ons direct duidelijk dat Ray en Marnie service en klant vriendelijkheid hoog in het vaandel hadden staan.

 

Na een goed ontbijt en lunchpakket met fruit en voldoende water vertrokken wij s'ochtends voor een prachtige wandeling in de natuur.

Beide trails vonden wij mooi maar The Fishermanstrail was met al die grillige rotspartijen, stranden, bloemen en broedende Ooievaars wel erg uniek.

Alles was zeer goed aangegeven en samen met de aantekeningen van Ray en Marnie zijn wij ook nooit verkeerd gelopen.

Wat wij erg luxe vonden was dat onze koffers weer bij de volgende hotel klaarstonden.

En het ophalen en wegbrengen met een taxi of door de reisleiding was zeer goed georganiseerd.

 In de reispapieren waren ook tips van mede-reizigers voor restaurants in de omgeving,waar ook wij handig gebruik van hebben gemaakt.

 

Deze vakantie had ook 2 rustdagen; wat wij ook erg prettig vonden zodat je een dag kon lezen, strand bezoeken, e.d.

Wij hadden ook erg mooi weer waarbij het ook 35 graden kon worden maar met wat extra afkoeling door [regelmatig] natgemaakte buffy, was het goed wandelen.

Ook gebruik van wandelstokken zouden wij aanraden, want dan loopt het in het zand wat makkelijker.

 

Wij denken dan ook met veel plezier terug aan deze vakantie, en gaan in de toekomst zeker nogmaals een luxe wandelvakantie boeken.

Nogmaals alle lof voor Guus, Ray en Marnie.

 

 

Karen en John.

 


03/08/17
Aarts Wandelreizen: Fantastische tocht! Via Algarviana, Juli 2017

Hallo Guus,

De wandeltocht is geweldig geweest. We hebben een fantastische tocht gehad en alleen maar mooie ervaringen opgedaan. We zijn elke morgen vroeg gestart en zodat we steeds rond het middaguur op de plaats van bestemming waren. Alle accomodaties hebben meegewerkt met een vroeg ontbijt. Echt top! 

 De grootste uitdaging was toch de warmte maar daar hebben we uiteindelijk nauwelijks last van gehad. De Via Algarviana is echt schitterend om te lopen.

We kijken uit naar de tweede helft. Verder niets dan lof!!

 Hartelijke groet, Inge Vaatstra (en Emile en Inge)


19/07/17
Terug van de Rota Vicentina, juni 2017

Beste Guus,

 

Het was een prachtige reis;een ganse week prachtige tocht; goede logementen;lekker eten; we hebben ontzettend genoten.

Dank U voor de organisatie.

We hebben ook gelukkig de vuurhaard achter ons gelaten.

 

Groeten

Guy Stuyven


07/07/17
Evaluatie Rota Vicentina, juni 2017

Beste Guus

We zijn inmiddels al een week weer terug. Wil onze leuke reis nog even evalueren met je.

Als eerste een geweldige reis gehad. We wandelen wel vaker maar hadden nog nooit zo'n vakantie gedaan. Maar uitstekend bevallen gaan we zeker vaker doen. We hadden taxi geboekt voor heen en terug weg bij www.prestigedriverstransfer.com. Een portugees die 27 jaar in Nederland heeft gewerkt en nu 7 mnd in Faro wen bedrijf heeft opgezet. Goed bevallen.

Contact met Engelse collega's was prima.

De eerste 2 dagen (vooral dag 1) vond ik de wandeling wat minder. We zouden door een NP lopen en daardoor had ik een mooi bos verwacht maar het eucalyptus bos is wel saai. De uitzichten waren mooi. De kurk eiken de 2de dag waren mooi.

De 4 dagen langs de kust waren prachtig. Soms wel zwaar als we de helft van de tocht door mul zand liepen, zelfs boven op de kliffen, dit had ik niet verwacht, misschien vermelden in de tekst.

Per lokatie een korte reactie:

1 Jun 2017 Arrival at São Luís: Pedras Negras. - prachtige lokatie!

2 Jun 2017 Walk São Luís to Cercal do Alentejo. Casazul M&B.  - wij zaten in een ander B&B, was mooi, leuk ontbijt bij mevrouw in keuken

3 Jun 2017 Walk Cercal do Alentejo to Porto Côvo. Zé Inácio. - deze lokatie mag je van ons echt schappen, we sliepen boven restaurant, veel lawaai, laat nog aan het stofzuigen, slepen met stoelen, vies plastic molton.

4 Jun 2017 Walk Porto Côvo to V. N. de Milfontes. Hotel HS Milfontes Beach. - Goed hotel, niets aan te merken, en toch stil (zelf liever een B&B)

5 Jun 2017 Walk V. N. de Milfontes to Almograve. Natura Maris. - Slaap lokatie was prima maar ontbijt was niet best, wel erg simpeltjes

6 Jun 2017 Walk Almograve to Zambujeira do Mar. Rosa dos Ventos. - Dit was fantastisch, en lekker ontbijt en aardige mensen.

7 Jun 2017 Walk Zambujeira do Mar to Odeceixe. Casa Antiga. - prima B&B, goed ontbijt, konden zonder probleem later uitchecken

Echt een geweldige vakantie. In het najaar gaan we weer een tocht zoeken.Bedankt!

groeten

Gebca Velema

 


07/07/17
Terug van de Via Algarviana, een prachtig gebied om door te lopen, mei 2017

Eind mei van dit jaar zijn wij ( twee 50 plussers) een week aan het wandelen geweest op de Via Algarviana.Dit deel van Portugal was nieuw voor ons en we waren erg benieuwd hoe het ons zou gaan bevallen.

Volgens de beschrijving zouden we in een stil 'leegloop' gebied starten.Bij aankomst bleek dat zeer zeker het geval. De eerste dagen liepen we in een erg stil landschap en sliepen we in stille dorpjes. Het viel ons op dat er geen kinderen meer zijn in het echte oosten van deze route. Dat was een bijzondere ervaring. Erg jammer, want het gebied zelf is echt prachtig.

De overnachtingsadressen waren heerlijk. Op iedere locatie werd er goed voor ons gezorgd door enorm gastvrije mensen.

Gedurende deze week liepen we geleidelijk meer naar de bewoonde wereld toe. De dorpjes werden groter en het landschap veranderde.We zagen weer kinderen en mensen van alle leeftijden. De gastvrijheid bleef onverminderd groot!

De helft zit er nu op, maar volgend jaar willen we deze tocht zeker gaan afmaken.

We kijken terug op een prima week met een perfecte organisatie.

 

Tip: Deze week laat zich ook goed combineren met een aantal dagen Sevilla en/of een paar dagen strandvakantie.

Hans en Bea

 

 


16/06/17
Rota Vicentina,een fantastische reis, mei 2017

Dag Guus,

Toen ik vorig jaar een vriend hoorde vertellen over deze prachtige wandelroute werd ik meteen enthousiast.  Heb jouw site opgezocht, de reviews  gelezen en werd nóg enthousiaster.  Wat me verbaasde is dat er geen reisverhalen waren van mensen die in hun eentje de trail  lopen, want dat wilde ik juist graag. Zou het te gevaarlijk zijn in je eentje....te zwaar? Goed voorbereid ging ik op pad.        En het was fantastisch!                                                                                                                        

Ik heb me geen moment angstig gevoeld of eenzaam,  ja het was soms zwaar door het mulle zand of de laatste kilometers van de route over de asfaltweg  in de hitte . Maar daar tegenover staan de prachtige natuur, de spectaculaire uitzichten, de stilte, ooievaarsnesten met jongen, leuke ontmoetingen met mensen onderweg en in de dorpjes. 

De bewegwijzering  was  erg goed.  (ik vraag me af hoe ál die paaltjes met de groen/blauwe strepen op die smalle voetpaadjes met die hoogteverschillen gekomen zijn? Per ezel of paard?)       Ik heb de kaart en de beschrijving nauwelijks nodig gehad.

De hotels zijn prima, Vila Nova de Milfontes springt eruit met zijn mooie kamer, bad en ontbijt buffet. Het ontbijt in Odeceixe daarentegen was het lekkerst met o.a. verse aardbeien, worteljam en een plak zelfgemaakte cake.  Het was  in alle hotels niet doorgekomen dat ik vegetarisch ben, dus dat moest ik zelf altijd even zeggen.

Fijn dat ik drie rustdagen had in Porto Covo,  Almograve en Odeceixe . Alle tijd om de dorpjes en omgeving te verkennen en wat kleine wandelingen te maken. Of om heerlijk aan het strand te liggen en te zwemmen in de toch wel woeste zee.  

Het was een pracht week! Goed georganiseerd, hier en in Portugal.                                                                                              

Ik heb me heel goed gevoeld en dankbaar dat ik deze tocht kon maken.    

Volgende keer verder naar Cabo de S Vicente!

Hartelijke groet,

Mirjam

 

 

 

Mirjam


16/06/17
Peneda Geres een tocht door een ongerept en ruig gebied mei 2017

Beste Guus,

Een paar jaar geleden ook een wandeltocht gelopen in Portugal, de Rota Vicentina en nu de afgelopen week de wandeling door het NP Peneda Geres.

Wederom een waar succes. 

Peneda Geres een ongerept , ruig gebied en nog geheel verstoken van enige toeristische drukte. Gedurende 5 dgn. lopen zijn we slechts 4 andere wandelaars tegengekomen. Daarnaast wel de nodige zomerdorpjes gepasseerd alwaar de inwoners ons enthousiast begroetten en zo nodig een stukje mee opliepen. De route was matig gemarkeerd, maar de GPS stond zeer nauwkeurig geprogrammeerd in de Garbin die door Paulo, onze  lokale steun en toeverlaat werd verstrekt.

De overnachtingsadressen waren uitstekend en varieerden van een zeer comfortabel hotel tot een authentiek casa rural in een hoog bergdorpje.

Al met al een week om met veel plezier aan terug te denken.

 

Vriendelijke groet Ellen en Marie José


16/06/17
Terug van het Vissers Pad van de Rota Vicentina, mei 2017

Goedemiddag Guus, 

We zijn inderdaad al weer terug van een zeer geslaagde vakantie. We hebben volop genoten van de werkelijk fantastisch mooie route. Verder was alles wederom perfect geregeld en daarvoor willen we je  graag hartelijk bedanken. Wellicht tot een volgende keer.

Met een vriendelijke groet,  

Henk en Wiesje Jakobs


16/06/17
Via Algarviana, mooie belevenissen tijdens de 8 daagse reis, mei 2017

Hoi Guus,

Excuses voor mijn late reactie, maar hierbij dan toch.

 

De vakantie vonden we zeer geslaagd. Fijne onderkomens met zeer aardige mensen.  Er ging wel eens iets fout maar iedereen deed ontzettend z’n best. De wandelingen waren prima aangegeven en goed te doen. (Met uitzondering van de eerste dag. We hebben toen flink moet zoeken. De eerste afslag naar links was niet goed aangegeven en het route paaltje was onder gegroeid.)

Heel erg bedankt voor alle mooie belevenissen. We gaan de tweede helft van de route zeker nog een keer doen.

Met vriendelijke groet,

Elly en Lorenz Drost


16/06/17
Via Algarviana net terug van een 8 daagse reis, mei 2017

Beste Guus, 

ik was al van plan je te mailen, maar je weet hoe het gaat, er komt gelijk alweer een ander leven op je af als je weer thuis bent.
Maar, niets dan lovende woorden, alles was supersmooth geregeld: netjes opgehaald op het vliegveld in een vloeiende beweging door naar het eerste adresje.
Vanaf daar heerlijk gewandeld door het lege landschap met veel bloemen. Heerlijk een week geheel verzorgd, ontbijt staat klaar, lunchpakket voor onderweg en aan het eind van de dag onthaald met een biertje. Dan wat eten en weer verder…eenvoud. Heel aangenaam, prettige gastgevers en fout wandelen is inderdaad onmogelijk, de route is (haast overdreven) goed gemarkeerd: maar dat is natuurlijk wel zo makkelijk. Pico bello - hartelijk dank
 
Groeten, Roelant
 
// als het wilt mag dat quoten op je website 
en voor enkele beelden zie: 
 

 


16/06/17
 
Powered by Phoca Guestbook