Aarts Wandelreizen
Portugal | Spanje | Griekenland | Turkije
Ontdek, geniet en beleef!
Alleen of in een groep
Individuele wandelreizen
Fietsreizen

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Portugal

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij plaatsen uw reiservaring erbij.

Terug van de Rota Vicentina, juni 2017

Beste Guus,

 

Het was een prachtige reis;een ganse week prachtige tocht; goede logementen;lekker eten; we hebben ontzettend genoten.

Dank U voor de organisatie.

We hebben ook gelukkig de vuurhaard achter ons gelaten.

 

Groeten

Guy Stuyven


07/07/17
Evaluatie Rota Vicentina, juni 2017

Beste Guus

We zijn inmiddels al een week weer terug. Wil onze leuke reis nog even evalueren met je.

Als eerste een geweldige reis gehad. We wandelen wel vaker maar hadden nog nooit zo'n vakantie gedaan. Maar uitstekend bevallen gaan we zeker vaker doen. We hadden taxi geboekt voor heen en terug weg bij www.prestigedriverstransfer.com. Een portugees die 27 jaar in Nederland heeft gewerkt en nu 7 mnd in Faro wen bedrijf heeft opgezet. Goed bevallen.

Contact met Engelse collega's was prima.

De eerste 2 dagen (vooral dag 1) vond ik de wandeling wat minder. We zouden door een NP lopen en daardoor had ik een mooi bos verwacht maar het eucalyptus bos is wel saai. De uitzichten waren mooi. De kurk eiken de 2de dag waren mooi.

De 4 dagen langs de kust waren prachtig. Soms wel zwaar als we de helft van de tocht door mul zand liepen, zelfs boven op de kliffen, dit had ik niet verwacht, misschien vermelden in de tekst.

Per lokatie een korte reactie:

1 Jun 2017 Arrival at São Luís: Pedras Negras. - prachtige lokatie!

2 Jun 2017 Walk São Luís to Cercal do Alentejo. Casazul M&B.  - wij zaten in een ander B&B, was mooi, leuk ontbijt bij mevrouw in keuken

3 Jun 2017 Walk Cercal do Alentejo to Porto Côvo. Zé Inácio. - deze lokatie mag je van ons echt schappen, we sliepen boven restaurant, veel lawaai, laat nog aan het stofzuigen, slepen met stoelen, vies plastic molton.

4 Jun 2017 Walk Porto Côvo to V. N. de Milfontes. Hotel HS Milfontes Beach. - Goed hotel, niets aan te merken, en toch stil (zelf liever een B&B)

5 Jun 2017 Walk V. N. de Milfontes to Almograve. Natura Maris. - Slaap lokatie was prima maar ontbijt was niet best, wel erg simpeltjes

6 Jun 2017 Walk Almograve to Zambujeira do Mar. Rosa dos Ventos. - Dit was fantastisch, en lekker ontbijt en aardige mensen.

7 Jun 2017 Walk Zambujeira do Mar to Odeceixe. Casa Antiga. - prima B&B, goed ontbijt, konden zonder probleem later uitchecken

Echt een geweldige vakantie. In het najaar gaan we weer een tocht zoeken.Bedankt!

groeten

Gebca Velema

 


07/07/17
Terugblik op de pelgrimstocht Porto naar Santiago de Compostella, mei 2017

De weg naar Santiago de Compostella

Als niet al te ervaren wandelaars, 58 en 55 jaar, wilden wij een keer kijken in hoeverre wij in staat waren een flinke wandeling te maken.  Van een vriend hadden wij het verhaal gehoord van de pelgrimstocht door Portugal heen richting Santiago de Compostella van ruim 240 kilometer. Na wat googlen kwamen wij op de website van Guus en zagen daar de pelgrimstocht Porto naar Santiago de Compostella. Na wat mailtjes met hem hadden wij al gelijk een goed gevoel en boekten de reis, wij zouden de pelgrimstocht gaan lopen van 19 mei tot 1 juni 2017. 

Wij dachten dat wij erg moe zouden worden van het wandelen en hadden aan Guus gevraagd om wat rustdagen in te lassen met extra overnachtingen. Achteraf hebben wij best genoten van de extra nachten maar ons lijkt het beter om dat een volgende keer niet meer te doen. Zo ervaren wij het dat je je ritme kwijt raakt door een rustdag en voor diegene die het erg leuk vinden om andere pelgrims te ontmoeten die zagen wij daardoor bijna ook niet meer. De meeste pelgrims lopen namelijk iedere dag en in het begin toen wij nog geen tussenstop hadden gemaakt herkende je deze dan ook snel bij de tussenliggende stops waar de koffie en broodjes erg goed smaakten en dat voor weinig euro’s. 

De service in Portugal was bijzonder, op de afgesproken dag werden wij verwelkomd en voorzien van ons pelgrimspaspoort. De schelp, het symbool van de pelgrim, werd door ons achterop de kleine rugzak vast gemaakt. Wij lieten onze koffers van het ene naar het andere hotel brengen en dat is gedurende onze hele trip fantastisch gegaan. 

Door een chauffeur werden wij buiten Porto gebracht waar onze tocht begon. De eerste stempel wisten wij al snel in ons boekje te krijgen en de wandeling naar het volgende hotel verliep zonder problemen en niet echt moe kwamen wij daar 5 uur later aan.  Nu eenmaal thuis bedenk je wat je zo allemaal onderweg bent tegengekomen. Oude Romeinse bruggen, oude Romeinse paden, kleine en soms grote watervallen, vriendelijke mensen, soms erg mooie hotels.  Af en toe vonden wij een restaurant met een echt pelgrimsmenu waarvan de prijzen varieerden van 7.50 tot 10 euro per persoon.

Wij hebben de hele pelgrimstocht als een grote droom ervaren, zo mooi en soms zwaar maar met een voldaan gevoel ging je wat vroeger slapen om de volgende dag weer fit te zijn.

Nog een leuk detail maar voor ons iets minder was een tocht naar het volgende hotel waarbij wij zo onder de indruk waren van waar wij liepen dat wij straal langs ons hotel liepen. Ik zag nog wel een bordje op een muur en dacht waar ken ik dit van en na 4 kilometer verder er achter komen dat dit ons hotel was. Dus 8 kilometer te ver gelopen, wij waren toen best stuk van de wandeling maar met het zien van onze kamer en de vriendelijke ontvangst van George waren wij dat snel weer kwijt. 

Een van de hoogtepunten was de warmwaterbron in Caldas de Reys. De kamer in het hotel was groot en had uitzicht op de rivier en mochten er wandelaars zijn die toch een extra overnachting tijdens de wandeling willen inlassen: doe het dan daar!

Na 12 dagen wandelen, geen stops dus meegerekend, kwam wij aan in Santiago. Het was even zoeken naar waar je je pelgrimscertificaat kon halen maar na wat rondvragen hadden wij die na een uur in de rij gestaan. Nederlandse vrijwilligers verwelkomen de pelgrims uit Nederland en België op de eerste verdieping en daar kan je na je tocht ook terecht voor een kop koffie een koekje en je verhalen.  

Voor de rest zijn steden als Ponte de Lima, Ponteverda en Valenca erg mooi om op onderzoek uit te gaan. Wij zijn ook best bereid om op vragen te reageren. 

Nico en Wilhelmina  

 


16/06/17
Terug van de Via Algarviana, een prachtig gebied om door te lopen, mei 2017

Eind mei van dit jaar zijn wij ( twee 50 plussers) een week aan het wandelen geweest op de Via Algarviana.Dit deel van Portugal was nieuw voor ons en we waren erg benieuwd hoe het ons zou gaan bevallen.

Volgens de beschrijving zouden we in een stil 'leegloop' gebied starten.Bij aankomst bleek dat zeer zeker het geval. De eerste dagen liepen we in een erg stil landschap en sliepen we in stille dorpjes. Het viel ons op dat er geen kinderen meer zijn in het echte oosten van deze route. Dat was een bijzondere ervaring. Erg jammer, want het gebied zelf is echt prachtig.

De overnachtingsadressen waren heerlijk. Op iedere locatie werd er goed voor ons gezorgd door enorm gastvrije mensen.

Gedurende deze week liepen we geleidelijk meer naar de bewoonde wereld toe. De dorpjes werden groter en het landschap veranderde.We zagen weer kinderen en mensen van alle leeftijden. De gastvrijheid bleef onverminderd groot!

De helft zit er nu op, maar volgend jaar willen we deze tocht zeker gaan afmaken.

We kijken terug op een prima week met een perfecte organisatie.

 

Tip: Deze week laat zich ook goed combineren met een aantal dagen Sevilla en/of een paar dagen strandvakantie.

Hans en Bea

 

 


16/06/17
Rota Vicentina,een fantastische reis, mei 2017

Dag Guus,

Toen ik vorig jaar een vriend hoorde vertellen over deze prachtige wandelroute werd ik meteen enthousiast.  Heb jouw site opgezocht, de reviews  gelezen en werd nóg enthousiaster.  Wat me verbaasde is dat er geen reisverhalen waren van mensen die in hun eentje de trail  lopen, want dat wilde ik juist graag. Zou het te gevaarlijk zijn in je eentje....te zwaar? Goed voorbereid ging ik op pad.        En het was fantastisch!                                                                                                                        

Ik heb me geen moment angstig gevoeld of eenzaam,  ja het was soms zwaar door het mulle zand of de laatste kilometers van de route over de asfaltweg  in de hitte . Maar daar tegenover staan de prachtige natuur, de spectaculaire uitzichten, de stilte, ooievaarsnesten met jongen, leuke ontmoetingen met mensen onderweg en in de dorpjes. 

De bewegwijzering  was  erg goed.  (ik vraag me af hoe ál die paaltjes met de groen/blauwe strepen op die smalle voetpaadjes met die hoogteverschillen gekomen zijn? Per ezel of paard?)       Ik heb de kaart en de beschrijving nauwelijks nodig gehad.

De hotels zijn prima, Vila Nova de Milfontes springt eruit met zijn mooie kamer, bad en ontbijt buffet. Het ontbijt in Odeceixe daarentegen was het lekkerst met o.a. verse aardbeien, worteljam en een plak zelfgemaakte cake.  Het was  in alle hotels niet doorgekomen dat ik vegetarisch ben, dus dat moest ik zelf altijd even zeggen.

Fijn dat ik drie rustdagen had in Porto Covo,  Almograve en Odeceixe . Alle tijd om de dorpjes en omgeving te verkennen en wat kleine wandelingen te maken. Of om heerlijk aan het strand te liggen en te zwemmen in de toch wel woeste zee.  

Het was een pracht week! Goed georganiseerd, hier en in Portugal.                                                                                              

Ik heb me heel goed gevoeld en dankbaar dat ik deze tocht kon maken.    

Volgende keer verder naar Cabo de S Vicente!

Hartelijke groet,

Mirjam

 

 

 

Mirjam


16/06/17
Peneda Geres een tocht door een ongerept en ruig gebied mei 2017

Beste Guus,

Een paar jaar geleden ook een wandeltocht gelopen in Portugal, de Rota Vicentina en nu de afgelopen week de wandeling door het NP Peneda Geres.

Wederom een waar succes. 

Peneda Geres een ongerept , ruig gebied en nog geheel verstoken van enige toeristische drukte. Gedurende 5 dgn. lopen zijn we slechts 4 andere wandelaars tegengekomen. Daarnaast wel de nodige zomerdorpjes gepasseerd alwaar de inwoners ons enthousiast begroetten en zo nodig een stukje mee opliepen. De route was matig gemarkeerd, maar de GPS stond zeer nauwkeurig geprogrammeerd in de Garbin die door Paulo, onze  lokale steun en toeverlaat werd verstrekt.

De overnachtingsadressen waren uitstekend en varieerden van een zeer comfortabel hotel tot een authentiek casa rural in een hoog bergdorpje.

Al met al een week om met veel plezier aan terug te denken.

 

Vriendelijke groet Ellen en Marie José


16/06/17
Terug van het Vissers Pad van de Rota Vicentina, mei 2017

Goedemiddag Guus,

 

We zijn inderdaad al weer terug van een zeer geslaagde vakantie. We hebben volop genoten van de werkelijk fantastisch mooie route. Verder was alles wederom perfect geregeld en daarvoor willen we je  graag hartelijk bedanken.

 

Wellicht tot een volgende keer.

 

Met een vriendelijke groet, 

 

Henk en Wiesje Jakobs


16/06/17
Via Algarviana, mooie belevenissen tijdens de 8 daagse reis, mei 2017

Hoi Guus,

Excuses voor mijn late reactie, maar hierbij dan toch.

 

De vakantie vonden we zeer geslaagd. Fijne onderkomens met zeer aardige mensen.  Er ging wel eens iets fout maar iedereen deed ontzettend z’n best. De wandelingen waren prima aangegeven en goed te doen. (Met uitzondering van de eerste dag. We hebben toen flink moet zoeken. De eerste afslag naar links was niet goed aangegeven en het route paaltje was onder gegroeid.)

Heel erg bedankt voor alle mooie belevenissen. We gaan de tweede helft van de route zeker nog een keer doen.

Met vriendelijke groet,

Elly en Lorenz Drost


16/06/17
Via Algarviana net terug van een 8 daagse reis, mei 2017

 

Beste Guus,
 
ik was al van plan je te mailen, maar je weet hoe het gaat, er komt gelijk alweer een ander leven op je af als je weer thuis bent.
Maar, niets dan lovende woorden, alles was supersmooth geregeld.: netjes opgehaald op het vliegveld in een vloeiende beweging door naar het eerste adresje.
Vanaf daar heerlijk gewandeld door het lege landschap met veel bloemen. Heerlijk een week geheel verzorgd, ontbijt staat klaar, lunchpakket voor onderweg en aan het eind van de dag onthaald met een biertje.
dan wat eten en weer verder…eenvoud. Heel aangenaam, prettige gastgevers en fout wandelen is inderdaad onmogelijk, de route is (haast overdreven) goed gemarkeerd: maar dat is natuurlijk wel zo makkelijk. Pico bello - hartelijk dank
 
groeten Roelant
 
// als het wilt mag dat quoten op je website
 
en voor enkele beelden zie: 

 

 
 
 
 
 

 


16/06/17
Via Algarviana,het west programma, mei 2017

Dag Guus,

 

Astrid en ik hebben weer een heerlijke reis gehad, maar de kust blijft voor ons toch meer trekken- dat wordt zoeken volgend jaar.

Het was weer prima geregeld, met veel kaarten, aardige mensen, lekker eten, leuke onderkomens- elke keer weer een verrassing.

De transfer van Bensafrim naar Vila do Bispo met een taxi was niet doorgekomen, maar geen probleem om dat daar te regelen.

Verder was het adres in Marmelete wat moeilijk te vinden, maar ach een extra kilometertje maakt niet uit.

Het enige minpuntje was ons bezoek aan restaurant O Carlos in Sagres; wat ons betreft mag dat geschrapt worden uit het programma. Waarschijnlijk al aangetast door de vele toeristen; erg gejaagd, onvriendelijk en opdringerig. We hebben er alleen een goedkope hoofdmaaltijd , een koffie en een water/biertje genomen, maar men hield vol dat alleen de hoofdmaaltijd vrij was, dus moesten we voor de koffie en ons drankje betalen. Het gaat ons natuurlijk niet om het geld, maar we zouden het niet fair vinden als ze een complete maaltijd met entree, dessert, koffie en drankje bij de organisatie zouden declareren en ons ook nog laten betalen.

Maar we hebben echt weer genoten, en ook een mooie boottocht vanuit Lagos gemaakt. Dus weer een mooie herinnering, veel foto's etc.

Dank weer voor alle moeite en het Maatwerk!!!

 

Groet,

 

Astrid en Sylvia Meeuwsen


16/06/17
webmaster: Terug na een reis over de Via Algarviana, mei 2017

Beste Guus,

We kijken terug op een prachtige vakantie. Alles was fantastisch georganiseerd. Op het vliegveld van Faro werden we opgewacht door een medewerker van Proactivetur die ons een doos overhandigde met uitgebreide informatie over onze wandelroutes en nog vele andere tochten. Daarna op weg met de taxi. De transfers waren steeds prima georganiseerd. Zelfs toen ons laatste taxi naar het vliegveld pech bleek te hebben stond er binnen 5 minuten een vervangende taxi voor de deur. De overnachtingsplaatsen waren boven verwachting. A Tia Bia in Barranco do Velho is als slaapgelegenheid niet meer helemaal up to date, daar staat tegenover dat we daar uitstekende maaltijden kregen voorgezet door de charmante gastvrouw.

Doordat we een vroege vlucht hadden, konden we in Balurcos 's middags al een mooie wandeling naar de grensrivier met Spanje maken. Let op: die tocht is geen 7, maar 14 km. Begin mei stond het landschap vol met bloemen. Vooral de rotsroos en de lavendel vielen op. De extra dag die we in Faro geboekt hadden bracht ons in een nogal uitgestorven Faro, het was 1 mei en alle winkels waren dicht. Toch vonden we het historische centrum wel de moeite waard. Een medewerker van het hotel beval het Restaurante Chefe Branco aan als plek waar lokale maaltijden geserveerd worden. Dat bleek te kloppen, we hebben daar uitstekend gegeten. De plaatselijke bevolking stond in de rij voor de deur.

Onze tocht eindigde in Alte. We denken er zeker aan om de resterende afstand ook nog af te leggen.

Met vriendelijke groet,

Namens Fransje, Marry en Bob,

Han Terheggen


16/06/17
Genoten van de Rota Vicentina, april 2017

Hallo Guus,

 

Wij zijn net terug van 12 daagse Rota Vincentina wandelvakantie. 

Prachtige wandelingen. Het was het ideale seizoen, aangename temperaturen en de natuur was overweldigend qua bloemenpracht, geuren en begroeiingen en niet te vergeten de vele ooievaarsnesten onderweg. Goede accomodaties, vriendelijke mensen en heerlijke verse vis en lekkere wijntjes.

Onze complimenten voor de goede organisatie en ondersteuning daar ter plekke door Ray en Marnie.

We hebben genoten. En zijn zeker van plan om op een later tijdstip ook het laatste traject te bewandelen.

 

Vriendelijke groet,

Frank en Marjolijn

 


16/05/17
Fantastische wandelvakantie over de Rota Vicentina, april 2017

Hallo Guus,

 

Met veel plezier kijken we terug op onze wandelvakantie in Portugal. 

De relaxroute van de Rota Vicentina die wij (74 en 76 jaar jong) tussen 9 en 21 april hebben gelopen, was fantastisch. 

De bewegwijzering was prima en de begeleiding van Ray en Marnie was in één woord SUBLIEM ! Niets was hun teveel. De organisatie klopte tot op de minuut. Iedere dag werden we voorzien van voldoende water, fruit en muesli-repen. Met vragen en of problemen kon je altijd bij hun terecht en ja, zelfs de buskaartjes terug naar Lissabon hebben ze voor ons geregeld. Het waren twee schatten !!

Alle onderkomens waren goed. 

De relaxroute is ons heel goed bevallen. De afstanden waren goed te doen en na het wandelen bleef er nog voldoende tijd over om in de overnachtingsplaatsen rond te kijken.

Het weer werkte ook mee; elke dag zon (rond de 25 graden) en geen spat regen.

Kortom : we hebben genoten en we hopen in de toekomst nog meer van deze mooie routes te kunnen maken.

 

Hartelijk dank voor de organisatie ook aan Marnie en Ray.

 

Toos en Jan Cuijpers,  Horn


16/05/17
Een heerlijke week wandelend over de Rota Vicentina, april 2017

Dag Guus,

 

Wij hebben een heerlijke wandelweek achter de rug. De Rota Vicentina zullen we ons herinneren als een van de top-trails die we hebben gelopen (in meer van 40 jaar): ideaal weer, ongelooflijke bloemenpracht, afwisseling tussen het Historical - en het Fishermanpad, geen projectontwikkeling zoals aan vele costa's, rust, lekker eten... Wat we ook erg apprecieerden was het feit dat we konden overnachten in eenvoudige verblijven, iets waar de plaatselijke bevolking dus wat aan heeft. 

Praktisch is alles zonder problemen verlopen. Je collega's van Ramblin'tejano hebben alles op een correcte en sympathieke manier georganiseerd.

 

Wat de verplaatsingen voor en na betreft: na aankomst hebben we de metro genomen naar Sete Rios; dat was heel praktisch. Je moet wel even het plannetje op internet raadplegen. Vlak bij het bus/metrostation is de Jardim Zoologico waar je in een aangename omgeving op de bus kan wachten en ook iets kan eten. De bussen hadden we thuis al via het internet gereserveerd.

 

Bij onze geïnteresseerde wandelvrienden zullen we je kleinschalige reisbureau zeker aanbevelen.

 

Dank u wel voor het prachtige arrangement en de opvolging van ons wandelavontuur.

 

Vriendelijke groeten,

 

Clem en Georgette Verbiest-Peeters


16/05/17
Terugblik op de wandeltocht Rota Vicentina, april 2017

Dag Guus,

we hebben het geweldig gehad: de kust is indrukwekkend, de bloemenzee overweldigend en de mensen heel erg aardig. Het was fijn dat de bagage werd vervoerd en dat je je dus helemaal kon richten op de wandeling en de tocht. De zorg van slapen en eten was er niet. 

We verbaasden ons er ook over dat het in die omgeving het nog zo eenvoudig was. Je krijgt gedachten om de mensen te gaan helpen om het allemaal nog iets aantrekkelijker te maken, zoals kano's op de rivier om naar het strandje te varen (bij Odeceixe) of om alle mooie geplaatste hekken en vlonders te repareren én alle zakdoekjes op te ruimen... Maar dat betekent ook weer 'vooruitgang' en dat zal niet alleen positief zijn.

 

Dus we hebben eigenlijk maar 1 dingetje: kun je ook in de beschrijving zetten dat zakdoekjes en wc papier ook in een zakje gedaan moeten worden en meegenomen naar huis? Dat was wel opvallend; veel zakdoekjes langs de weg en in de bloemenzee.

 

Dus onze dank is groot! We hebben het heerlijk gehad en denken er aan om weer te gaan en misschien een stuk van de Historische route mee te pakken.

 

met hartelijke groet,

ook namens Gerard,

Moniek


16/05/17
Terugblik op de wandeltocht over de gehele Via Algarviana, april 2017

Hallo Guus,

 

We zijn weer thuis na een zeer geslaagde vakantie, de wandelingen zijn goed

gegaan de route is heel goed te volgen en als het soms wel eens fout ging

was het eigen schuld.

We hebben prachtig weer gehad geen spat regen en soms (vooral in het begin) erg

warm dit is hier in Nederland wel weer een klimaat shock.

De accomodaties waren allemaal goed  maar heel verschillend, de mensen

waren vriendelijk en behulpzaam. 

Bij de plaats Marmelete waren we door gelopen naar het dorpje terwijl we 

eerder van de route af hadden gemoeten, een telefoontje en de eigenaresse van Horta Ze kwam ons ophalen en bracht ons de andere morgen weer naar de plaats terug.

De stop bij Vale Fuzeiros en bij  Corsino waren perfect, scheelde toch 2 lange afstanden

Wij hebben zelfs 2 Nederlanders die we hadden ontmoet er ook mee geholpen.

 

We kunnen veel van onze wandelvrienden deze reis aanbevelen.

 

Heel veel groeten

Kees en Els


16/05/17
Terug na een 10 daagse reis over de Via Algarviana, april 2017

Beste Guus,

 

Heerlijke wandelingen over goed begaanbare en over het algemeen brede paden.

De bergdorpjes zijn vaak erg stil maar zijn wel een fijne afwisseling tijdens al dat natuur schoon. 

We hebben enorm genoten en alles was perfect geregeld en de mensen waren erg aardig.

1 dingetje wat we anders zouden doen was de laatste dag in Faro.

Die dag hadden we ook liever gewandeld en vervolgens overnacht in Faro.

Deze stad vonden wij niet mooi en niet interessant genoeg om een dagje te vertoeven.

 

Wat ook wel leuk is om te vermelden is dat we ook mensen tegenkwamen die dezelfde route e liepen alleen die moesten elke dag  weer een overnachting boeken voor de volgende nacht. Meestal waren  dat overigens wel de zelfde locaties als wij hadden. Echter ze liepen

wel met volle bepakking, Dan is wat jullie aanbieden toch een stuk relaxer, alles geregeld en leer genieten van de wandelingen met alleen je dag bagage. 

Al met al een heerlijke wandel vakantie.

 

Erik en Annet


16/05/17
Terug van een bijzondere wandelreis over de Via Algarviana, april 2017

Beste Guus,

 

We hebben het in maart met perfect wandelweer heerlijk naar ons zin gehad. De transfers en overnachtingen waren perfect georganiseerd en de wegwijzing van de oostelijke Via Algarviana was super goed aangegeven.

Het eenvoudige leven van de bevolking in de Algarve  bracht ons terug naar de 70er jaren.

Maar overal werden we gastvrij ontvangen in een schone accommodatie met goed verzorgde maaltijden, zelfs de drankjes was meestal inclusief en royaal.

Ook Joao hielp ons snel aan een ander restaurant toen bleek dat de noemde gelegenheid gesloten was en ook op een andere dag toen we op zoek waren naar een taxi om nog een middag naar Loule te vertoeven.

Het smaakt zeker naar meer en je hoort ons nog wel als we de Via Algarviana in westelijke richting willen vervolgen.

Nogmaals bedankt, Ans en Simon uit Noordwijk


28/04/17
Via Algarviana net terug van een 8 daagse reis, april 2017

Hoi Guus,

 

Het was onze eerste keer dat we zo een georganiseerde wandelvakantie boekten en wisten dus niet zo goed wat we konden verwachten. Maar het is ons 100% meegevallen. Meer zelfs, het was gewoon fantastisch ! Alles verliep op wieltjes, zoals het gepland was.

We hadden geluk met het weer : geen druppel regen en nog niet te warm om in te wandelen. Ideaal dus om te genieten van de prachtige natuur , het fantastische landschap en vooral het hartige contact met de lokale bevolking. Met een paar woorden Portugees open je veel deuren (en harten !) en als Belgen is het geen nadeel om (het op school zo vaak verwenste) Frans te spreken.

Op al onze overnachtingsplaatsen werden we bijzonder gastvrij ontvangen. Een speciale vermelding voor Joao en Rita in Vaqueros waar we na 2 superdagen met spijt in het hart "moesten" vertrekken.

Ook de bewegwijzering onderweg was top en dat is niet op alle GR-paden het geval.

Tot slot nog een kleine tip : ik denk dat het verstandig is om vanuit Parises standaard zelf te bellen naar Tia Bia om je te laten ophalen.(Catia spreekt vlot Engels,dus geen probleem).Wij hadden duidelijk afgesproken om ons om 15u te komen oppikken en als we om 15.30u niet zelf hadden gebeld , dan zaten we daar nu ongetwijfeld nog te wachten.Ze hadden het op een zonnige zondag wel heel druk met hun zaak , maar toch ...

 

Kortom : het was een fantastische reis en voor herhaling vatbaar !

 

Bedankt voor de prima organisatie,

 

Frank en Annemie

 


21/04/17
Rota Vicentina, een korte terugblik,maart 2017

Beste Guus

 

De wandelvakantie in Portugal was heerlijk. Alles was goed geregeld, de route was prachtig, de zon scheen volop. We hebben er erg van genoten en zijn van plan tzt nog eens een dergelijke reis te maken, wellicht in Griekenland.

 

Met vriendelijke groet

 

Jule en Ben


04/04/17
 
Powered by Phoca Guestbook