Aarts Wandelreizen

Authentieke wandelreizen in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Portugal

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij plaatsen uw reiservaring erbij.

Via Algarviana, fantastische ervaring, oktober 2017

 

Hallo Guus.

Inmiddels zijn wij vieren weer thuis van onze wandelreis door Portugal.

We hebben het als fantastisch ervaren en alles was tot in de puntjes verzorgd. Elke dag verraste ons het weer hoe bijzonder het is om ergens aan te komen en te worden verwacht. En dan een heerlijke maaltijd voorgezet te krijgen. Geweldig.

Maar, we hebben de Via Alvargiana ook als behoorlijk pittig  ervaren. Bijna de hele dag door omhoog en dan weer omlaag en al lijkt het soms niet zoveel, toch wel voelbaar. Flink wat kilometers en dan vooral dat bij die hoge temperaturen die wij meemaakten.

Verder.

Enkele tips willen we je voor de volgende deelnemers graag meegeven.

- Wij hadden het 'geluk' dat er geen water in het binnenland was en we dus geen rivieren door hebben hoeven steken. Tip; Laat mensen zich van tevoren op de hoogte stellen van het weer in de Algarve en zorgdragen dat men  als wandelaar echt goede spullen bij zich heeft  om water te doorwaden.

- We hadden nu voor 4 personen 1 voucher voor enkele reataurants om daar te eten. Is allemaal goed gegaan, alleen in Sagres deed men even wat mogelijk daarover. (Is wel goedgekomen hoor.) Maar mogelijk in zo'n toeristenstreek is het toch beter om per persoon een voucher af te geven.

We willen je nogmaals danken Guus voor de goede organisatie en we geloven echt dat mede daardoor onze wandelreis reis super fijn is verlopen.

Vriendelijke groet van ons vieren.

Ada - Jan - Geert en Elly Vogelsangs.

 


03/11/17
Terug van de wandeltocht over het Vissers Pad van de Rota Vicentina, oktober 2017

Hallo Guus,

We zijn eigenlijk meer dan tevreden.

Vervoer ging prima(taxi naar Porto Covo en bus terug van Odeceixe naar Lissabon)

Hotels waren over het algemeen eenvoudig, maar netjes en schoon

Route is heel mooi en de regen viel in de nacht en overdag was het schitterend weer.

De enige (kleine) aanmerking die we hebben  was de aanvangstijd van het ontbijt in Odeceixe.

Dat was vanaf 08.30 uur terwijl de (eerste) bus om 09.20 gaat.

We moesten ons haasten….

Verder dus helemaal prima. Bedankt voor de organisatie en dat geldt natuurlijk ook voor je Portugese vrienden.

Met vriendelijke groet,

Willem Jan Kreikamp


03/11/17
Via Algarviana, de wandelweek was perfect, oktober 2017

Hallo Guus.

 
 
Wij zijn gisteravond teruggekomen uit Portugal, wij hebben het prima naar ons zin gehad.
 
Onze wandelweek in de via Algarviana was perfect, hadden heel mooi weer.
Alles prima geregeld, vervoer, overnachtingen alles zeer goed verzorgd.
 
Het enige puntje was voor ons, de ophaalservice om 15.00 uur,dat was voor ons
te vroeg.
 
Wij zijn dus zeer tevreden, onze dank voor .
 
Met vriendelijke groeten
 
Cees en Nel Looijen.

 


28/10/17
Terug van de Rota Vicentina, september 2017

 

Beste Guus, 
 
Hierbij een korte impressie voor de website. Wij hebben enorm genoten en wat is het daar mooi! dank je wel. 
 
 

Wat hebben wij enorm genoten van de wandelingen in Alentejo. De combinatie van historical route en de Rota Vincentina vonden wij fantastisch. De eerst twee dagen door het binnenland, en daarna vier dagen langs de kustlijn. Je kunt eigenlijk niet fout lopen, het is zo goed bewegwijzerd en dat is ons (en dat is een uitzondering) dus ook niet gebeurd. De natuur is werkelijk schitterend en doet je de soms lange en daardoor pittige afstanden door het mulle zand vergeten. Wat een kustlijn, zucht zo mooi. 

De enorme luxe van het bagagevervoer, iedere dag een goed verzorgde lunch maakte ook dat wij de hele week optimaal konden genieten van de prachtige omgeving. In Odeceixe was er een probleem in de geplande casa antiqua maar dat werd vlot opgelost en we werden in een appartement boven in het dorp ondergebracht. Dit was zo fijn dat we nog twee dagen langer zijn gebleven. Een mooi dorp met prachtig strand om bij te komen van de wandeldagen. Een aanrader. 
Wij hebben genoten en de service en ontvangst van Ray en Marnie was top. 
Dank en zeker voor herhaling vatbaar. 
Willem en Machteld

 


18/10/17
Terug van de Via Algarviana, september 2017

 

Beste Guus,

 

Het was weer super! 

Alle 3 de locaties......, maar de verzorging van Joao en Judite en kokkin Oliva uit Furnazinhas spande de kroon. 

Daar zijn we 4 dagen lang met allerhande lekkernijen gefeteerd. Erg hè?
Nogmaals, zeer bedankt.
Nieuw record van jou een geslaagd vakantie plan te bedenken en te organiseren?
 

Groet,

Jan en Elly

 


11/10/17
Rota Vicentina, we heben een top week gehad, een terugblik van een groep van 9 wandelaars, september...

 

Beste Guus,

 

Wat hebben wij een top week gehad.

Alles is super verlopen.

Ook de portemonnee is weer terecht.

Bij de security gevonden.

Bedankt Guus wat een service van jou.

Ook Ray en zijn vrouw hebben 300% klaargestaan voor ons.

Waar vind je dat nog? TOP!

Alles is helemaal top geweest.

Dit smaakt weer naar meer.

 

Groetjes Evert

 


11/10/17
Rota Vicentina,een relax wandelreis, mei 2017

RELAX WANDELVAKANTIE  PORTUGAL MEI 2017

 

Wij kunnen deze vakantie aanbevelen aan iedereen, die van een rustige wandeltempo houdt, niet al te veel kilometers wil/kan lopen en wat luxe ook prettig vindt.

De reis naar het beginpunt van de wandeling verliep, mede door hulp van Guus vlekkeloos.

Hierbij nogmaals dank voor de hulp.

In Portugal tijdens de briefing werd ons direct duidelijk dat Ray en Marnie service en klant vriendelijkheid hoog in het vaandel hadden staan.

 

Na een goed ontbijt en lunchpakket met fruit en voldoende water vertrokken wij s'ochtends voor een prachtige wandeling in de natuur.

Beide trails vonden wij mooi maar The Fishermanstrail was met al die grillige rotspartijen, stranden, bloemen en broedende Ooievaars wel erg uniek.

Alles was zeer goed aangegeven en samen met de aantekeningen van Ray en Marnie zijn wij ook nooit verkeerd gelopen.

Wat wij erg luxe vonden was dat onze koffers weer bij de volgende hotel klaarstonden.

En het ophalen en wegbrengen met een taxi of door de reisleiding was zeer goed georganiseerd.

 In de reispapieren waren ook tips van mede-reizigers voor restaurants in de omgeving,waar ook wij handig gebruik van hebben gemaakt.

 

Deze vakantie had ook 2 rustdagen; wat wij ook erg prettig vonden zodat je een dag kon lezen, strand bezoeken, e.d.

Wij hadden ook erg mooi weer waarbij het ook 35 graden kon worden maar met wat extra afkoeling door [regelmatig] natgemaakte buffy, was het goed wandelen.

Ook gebruik van wandelstokken zouden wij aanraden, want dan loopt het in het zand wat makkelijker.

 

Wij denken dan ook met veel plezier terug aan deze vakantie, en gaan in de toekomst zeker nogmaals een luxe wandelvakantie boeken.

Nogmaals alle lof voor Guus, Ray en Marnie.

 

 

Karen en John.

 


03/08/17
Aarts Wandelreizen: Fantastische tocht! Via Algarviana, Juli 2017

Hallo Guus,

De wandeltocht is geweldig geweest. We hebben een fantastische tocht gehad en alleen maar mooie ervaringen opgedaan. We zijn elke morgen vroeg gestart en zodat we steeds rond het middaguur op de plaats van bestemming waren. Alle accomodaties hebben meegewerkt met een vroeg ontbijt. Echt top! 

 De grootste uitdaging was toch de warmte maar daar hebben we uiteindelijk nauwelijks last van gehad. De Via Algarviana is echt schitterend om te lopen.

We kijken uit naar de tweede helft. Verder niets dan lof!!

 Hartelijke groet, Inge Vaatstra (en Emile en Inge)


19/07/17
Terug van de Rota Vicentina, juni 2017

Beste Guus,

 

Het was een prachtige reis;een ganse week prachtige tocht; goede logementen;lekker eten; we hebben ontzettend genoten.

Dank U voor de organisatie.

We hebben ook gelukkig de vuurhaard achter ons gelaten.

 

Groeten

Guy Stuyven


07/07/17
Evaluatie Rota Vicentina, juni 2017

Beste Guus

We zijn inmiddels al een week weer terug. Wil onze leuke reis nog even evalueren met je.

Als eerste een geweldige reis gehad. We wandelen wel vaker maar hadden nog nooit zo'n vakantie gedaan. Maar uitstekend bevallen gaan we zeker vaker doen. We hadden taxi geboekt voor heen en terug weg bij www.prestigedriverstransfer.com. Een portugees die 27 jaar in Nederland heeft gewerkt en nu 7 mnd in Faro wen bedrijf heeft opgezet. Goed bevallen.

Contact met Engelse collega's was prima.

De eerste 2 dagen (vooral dag 1) vond ik de wandeling wat minder. We zouden door een NP lopen en daardoor had ik een mooi bos verwacht maar het eucalyptus bos is wel saai. De uitzichten waren mooi. De kurk eiken de 2de dag waren mooi.

De 4 dagen langs de kust waren prachtig. Soms wel zwaar als we de helft van de tocht door mul zand liepen, zelfs boven op de kliffen, dit had ik niet verwacht, misschien vermelden in de tekst.

Per lokatie een korte reactie:

1 Jun 2017 Arrival at São Luís: Pedras Negras. - prachtige lokatie!

2 Jun 2017 Walk São Luís to Cercal do Alentejo. Casazul M&B.  - wij zaten in een ander B&B, was mooi, leuk ontbijt bij mevrouw in keuken

3 Jun 2017 Walk Cercal do Alentejo to Porto Côvo. Zé Inácio. - deze lokatie mag je van ons echt schappen, we sliepen boven restaurant, veel lawaai, laat nog aan het stofzuigen, slepen met stoelen, vies plastic molton.

4 Jun 2017 Walk Porto Côvo to V. N. de Milfontes. Hotel HS Milfontes Beach. - Goed hotel, niets aan te merken, en toch stil (zelf liever een B&B)

5 Jun 2017 Walk V. N. de Milfontes to Almograve. Natura Maris. - Slaap lokatie was prima maar ontbijt was niet best, wel erg simpeltjes

6 Jun 2017 Walk Almograve to Zambujeira do Mar. Rosa dos Ventos. - Dit was fantastisch, en lekker ontbijt en aardige mensen.

7 Jun 2017 Walk Zambujeira do Mar to Odeceixe. Casa Antiga. - prima B&B, goed ontbijt, konden zonder probleem later uitchecken

Echt een geweldige vakantie. In het najaar gaan we weer een tocht zoeken.Bedankt!

groeten

Gebca Velema

 


07/07/17
Terug van de Via Algarviana, een prachtig gebied om door te lopen, mei 2017

Eind mei van dit jaar zijn wij ( twee 50 plussers) een week aan het wandelen geweest op de Via Algarviana.Dit deel van Portugal was nieuw voor ons en we waren erg benieuwd hoe het ons zou gaan bevallen.

Volgens de beschrijving zouden we in een stil 'leegloop' gebied starten.Bij aankomst bleek dat zeer zeker het geval. De eerste dagen liepen we in een erg stil landschap en sliepen we in stille dorpjes. Het viel ons op dat er geen kinderen meer zijn in het echte oosten van deze route. Dat was een bijzondere ervaring. Erg jammer, want het gebied zelf is echt prachtig.

De overnachtingsadressen waren heerlijk. Op iedere locatie werd er goed voor ons gezorgd door enorm gastvrije mensen.

Gedurende deze week liepen we geleidelijk meer naar de bewoonde wereld toe. De dorpjes werden groter en het landschap veranderde.We zagen weer kinderen en mensen van alle leeftijden. De gastvrijheid bleef onverminderd groot!

De helft zit er nu op, maar volgend jaar willen we deze tocht zeker gaan afmaken.

We kijken terug op een prima week met een perfecte organisatie.

 

Tip: Deze week laat zich ook goed combineren met een aantal dagen Sevilla en/of een paar dagen strandvakantie.

Hans en Bea

 

 


16/06/17
Rota Vicentina,een fantastische reis, mei 2017

Dag Guus,

Toen ik vorig jaar een vriend hoorde vertellen over deze prachtige wandelroute werd ik meteen enthousiast.  Heb jouw site opgezocht, de reviews  gelezen en werd nóg enthousiaster.  Wat me verbaasde is dat er geen reisverhalen waren van mensen die in hun eentje de trail  lopen, want dat wilde ik juist graag. Zou het te gevaarlijk zijn in je eentje....te zwaar? Goed voorbereid ging ik op pad.        En het was fantastisch!                                                                                                                        

Ik heb me geen moment angstig gevoeld of eenzaam,  ja het was soms zwaar door het mulle zand of de laatste kilometers van de route over de asfaltweg  in de hitte . Maar daar tegenover staan de prachtige natuur, de spectaculaire uitzichten, de stilte, ooievaarsnesten met jongen, leuke ontmoetingen met mensen onderweg en in de dorpjes. 

De bewegwijzering  was  erg goed.  (ik vraag me af hoe ál die paaltjes met de groen/blauwe strepen op die smalle voetpaadjes met die hoogteverschillen gekomen zijn? Per ezel of paard?)       Ik heb de kaart en de beschrijving nauwelijks nodig gehad.

De hotels zijn prima, Vila Nova de Milfontes springt eruit met zijn mooie kamer, bad en ontbijt buffet. Het ontbijt in Odeceixe daarentegen was het lekkerst met o.a. verse aardbeien, worteljam en een plak zelfgemaakte cake.  Het was  in alle hotels niet doorgekomen dat ik vegetarisch ben, dus dat moest ik zelf altijd even zeggen.

Fijn dat ik drie rustdagen had in Porto Covo,  Almograve en Odeceixe . Alle tijd om de dorpjes en omgeving te verkennen en wat kleine wandelingen te maken. Of om heerlijk aan het strand te liggen en te zwemmen in de toch wel woeste zee.  

Het was een pracht week! Goed georganiseerd, hier en in Portugal.                                                                                              

Ik heb me heel goed gevoeld en dankbaar dat ik deze tocht kon maken.    

Volgende keer verder naar Cabo de S Vicente!

Hartelijke groet,

Mirjam

 

 

 

Mirjam


16/06/17
Peneda Geres een tocht door een ongerept en ruig gebied mei 2017

Beste Guus,

Een paar jaar geleden ook een wandeltocht gelopen in Portugal, de Rota Vicentina en nu de afgelopen week de wandeling door het NP Peneda Geres.

Wederom een waar succes. 

Peneda Geres een ongerept , ruig gebied en nog geheel verstoken van enige toeristische drukte. Gedurende 5 dgn. lopen zijn we slechts 4 andere wandelaars tegengekomen. Daarnaast wel de nodige zomerdorpjes gepasseerd alwaar de inwoners ons enthousiast begroetten en zo nodig een stukje mee opliepen. De route was matig gemarkeerd, maar de GPS stond zeer nauwkeurig geprogrammeerd in de Garbin die door Paulo, onze  lokale steun en toeverlaat werd verstrekt.

De overnachtingsadressen waren uitstekend en varieerden van een zeer comfortabel hotel tot een authentiek casa rural in een hoog bergdorpje.

Al met al een week om met veel plezier aan terug te denken.

 

Vriendelijke groet Ellen en Marie José


16/06/17
Terug van het Vissers Pad van de Rota Vicentina, mei 2017

Goedemiddag Guus, 

We zijn inderdaad al weer terug van een zeer geslaagde vakantie. We hebben volop genoten van de werkelijk fantastisch mooie route. Verder was alles wederom perfect geregeld en daarvoor willen we je  graag hartelijk bedanken. Wellicht tot een volgende keer.

Met een vriendelijke groet,  

Henk en Wiesje Jakobs


16/06/17
Via Algarviana, mooie belevenissen tijdens de 8 daagse reis, mei 2017

Hoi Guus,

Excuses voor mijn late reactie, maar hierbij dan toch.

 

De vakantie vonden we zeer geslaagd. Fijne onderkomens met zeer aardige mensen.  Er ging wel eens iets fout maar iedereen deed ontzettend z’n best. De wandelingen waren prima aangegeven en goed te doen. (Met uitzondering van de eerste dag. We hebben toen flink moet zoeken. De eerste afslag naar links was niet goed aangegeven en het route paaltje was onder gegroeid.)

Heel erg bedankt voor alle mooie belevenissen. We gaan de tweede helft van de route zeker nog een keer doen.

Met vriendelijke groet,

Elly en Lorenz Drost


16/06/17
Via Algarviana net terug van een 8 daagse reis, mei 2017

Beste Guus, 

ik was al van plan je te mailen, maar je weet hoe het gaat, er komt gelijk alweer een ander leven op je af als je weer thuis bent.
Maar, niets dan lovende woorden, alles was supersmooth geregeld: netjes opgehaald op het vliegveld in een vloeiende beweging door naar het eerste adresje.
Vanaf daar heerlijk gewandeld door het lege landschap met veel bloemen. Heerlijk een week geheel verzorgd, ontbijt staat klaar, lunchpakket voor onderweg en aan het eind van de dag onthaald met een biertje. Dan wat eten en weer verder…eenvoud. Heel aangenaam, prettige gastgevers en fout wandelen is inderdaad onmogelijk, de route is (haast overdreven) goed gemarkeerd: maar dat is natuurlijk wel zo makkelijk. Pico bello - hartelijk dank
 
Groeten, Roelant
 
// als het wilt mag dat quoten op je website 
en voor enkele beelden zie: 
 

 


16/06/17
Via Algarviana,het west programma, mei 2017

Dag Guus,

 

Astrid en ik hebben weer een heerlijke reis gehad, maar de kust blijft voor ons toch meer trekken- dat wordt zoeken volgend jaar.

Het was weer prima geregeld, met veel kaarten, aardige mensen, lekker eten, leuke onderkomens- elke keer weer een verrassing.

De transfer van Bensafrim naar Vila do Bispo met een taxi was niet doorgekomen, maar geen probleem om dat daar te regelen.

Verder was het adres in Marmelete wat moeilijk te vinden, maar ach een extra kilometertje maakt niet uit.

Het enige minpuntje was ons bezoek aan restaurant O Carlos in Sagres; wat ons betreft mag dat geschrapt worden uit het programma. Waarschijnlijk al aangetast door de vele toeristen; erg gejaagd, onvriendelijk en opdringerig. We hebben er alleen een goedkope hoofdmaaltijd , een koffie en een water/biertje genomen, maar men hield vol dat alleen de hoofdmaaltijd vrij was, dus moesten we voor de koffie en ons drankje betalen. Het gaat ons natuurlijk niet om het geld, maar we zouden het niet fair vinden als ze een complete maaltijd met entree, dessert, koffie en drankje bij de organisatie zouden declareren en ons ook nog laten betalen.

Maar we hebben echt weer genoten, en ook een mooie boottocht vanuit Lagos gemaakt. Dus weer een mooie herinnering, veel foto's etc.

Dank weer voor alle moeite en het Maatwerk!!!

 

Groet,

 

Astrid en Sylvia Meeuwsen


16/06/17
webmaster: Terug na een reis over de Via Algarviana, mei 2017

Beste Guus,

We kijken terug op een prachtige vakantie. Alles was fantastisch georganiseerd. Op het vliegveld van Faro werden we opgewacht door een medewerker van Proactivetur die ons een doos overhandigde met uitgebreide informatie over onze wandelroutes en nog vele andere tochten. Daarna op weg met de taxi. De transfers waren steeds prima georganiseerd. Zelfs toen ons laatste taxi naar het vliegveld pech bleek te hebben stond er binnen 5 minuten een vervangende taxi voor de deur. De overnachtingsplaatsen waren boven verwachting. A Tia Bia in Barranco do Velho is als slaapgelegenheid niet meer helemaal up to date, daar staat tegenover dat we daar uitstekende maaltijden kregen voorgezet door de charmante gastvrouw.

Doordat we een vroege vlucht hadden, konden we in Balurcos 's middags al een mooie wandeling naar de grensrivier met Spanje maken. Let op: die tocht is geen 7, maar 14 km. Begin mei stond het landschap vol met bloemen. Vooral de rotsroos en de lavendel vielen op. De extra dag die we in Faro geboekt hadden bracht ons in een nogal uitgestorven Faro, het was 1 mei en alle winkels waren dicht. Toch vonden we het historische centrum wel de moeite waard. Een medewerker van het hotel beval het Restaurante Chefe Branco aan als plek waar lokale maaltijden geserveerd worden. Dat bleek te kloppen, we hebben daar uitstekend gegeten. De plaatselijke bevolking stond in de rij voor de deur.

Onze tocht eindigde in Alte. We denken er zeker aan om de resterende afstand ook nog af te leggen.

Met vriendelijke groet,

Namens Fransje, Marry en Bob,

Han Terheggen


16/06/17
Genoten van de Rota Vicentina, april 2017

Hallo Guus,

 

Wij zijn net terug van 12 daagse Rota Vincentina wandelvakantie. 

Prachtige wandelingen. Het was het ideale seizoen, aangename temperaturen en de natuur was overweldigend qua bloemenpracht, geuren en begroeiingen en niet te vergeten de vele ooievaarsnesten onderweg. Goede accomodaties, vriendelijke mensen en heerlijke verse vis en lekkere wijntjes.

Onze complimenten voor de goede organisatie en ondersteuning daar ter plekke door Ray en Marnie.

We hebben genoten. En zijn zeker van plan om op een later tijdstip ook het laatste traject te bewandelen.

 

Vriendelijke groet,

Frank en Marjolijn

 


16/05/17
Fantastische wandelvakantie over de Rota Vicentina, april 2017

Hallo Guus,

 

Met veel plezier kijken we terug op onze wandelvakantie in Portugal. 

De relaxroute van de Rota Vicentina die wij (74 en 76 jaar jong) tussen 9 en 21 april hebben gelopen, was fantastisch. 

De bewegwijzering was prima en de begeleiding van Ray en Marnie was in één woord SUBLIEM ! Niets was hun teveel. De organisatie klopte tot op de minuut. Iedere dag werden we voorzien van voldoende water, fruit en muesli-repen. Met vragen en of problemen kon je altijd bij hun terecht en ja, zelfs de buskaartjes terug naar Lissabon hebben ze voor ons geregeld. Het waren twee schatten !!

Alle onderkomens waren goed. 

De relaxroute is ons heel goed bevallen. De afstanden waren goed te doen en na het wandelen bleef er nog voldoende tijd over om in de overnachtingsplaatsen rond te kijken.

Het weer werkte ook mee; elke dag zon (rond de 25 graden) en geen spat regen.

Kortom : we hebben genoten en we hopen in de toekomst nog meer van deze mooie routes te kunnen maken.

 

Hartelijk dank voor de organisatie ook aan Marnie en Ray.

 

Toos en Jan Cuijpers,  Horn


16/05/17
 
Powered by Phoca Guestbook