Aarts Wandelreizen

Authentieke wandelreizen in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

 

Deze reis kan tijdelijk niet geboekt worden.

 

Santa Clara a Velha - Alentejo

Wandelen rondom het stuwmeer van Santa Clara-a-Velha - 8-daagse wandelreis door de vallei van de rivier de Mira en omliggende bossen, heuvels en velden; alles gelegen in de buurt van het stuwmeer en het dorp Santa Clara-a-Velha (en Nova Redonda). U verblijft tijdens deze 8 dagen op een locaties midden in het boerenland van de Alentejo, de meest vriendelijke provincie van Portugal.

Omschrijving van de wandelreis

Deze provincie is iets kleiner dan Nederland en telt slechts 750.000 inwoners. Een garantie voor rust en ruimte! Een paar kleine steden liggen verspreid over de regio. Met aan de oostkant de vestingstadjes om de in vroeger eeuwen alsmaar aanvallende Spanjaarden buiten te houden, en aan de westkant de vissersdorpen en badplaatsen. Daar tussenin liggen de charmante en doodstille dorpjes, waar de tijd lijkt stil te staan. De plaatselijke restaurants serveren meestal nog de oude originele Alentejaanse maaltijden, tegen prijzen waar wij noorderlingen van schrikken (zo laag). Natuurlijk de Bacalhau, maar ook de Caldo Verde en de Carne de Porco zijn favoriet bij de Alentejano. De mensen zijn vriendelijk. Op het eerste gezicht wat ontoegankelijk, maar zij nemen rustig tien minuten de tijd om je vraag te beantwoorden. Het microklimaat, met af en toe hevige regenval, afgewisseld met veel zon en een vruchtbare bodem, zorgt voor een snelle groei van de Acacia. Het stuwmeer biedt spectaculaire vergezichten. De eucalyptusbossen met hun bedwelmende geur zijn bewandelbaar.

De accommodatie

U zult geen strak gemaaide gazons aantreffen, maar wel her en der bijzondere inheemse planten en struiken. In het voorjaar kleuren de velden geel en blauw van de bloeiende bloemetjes. De acacia bloeit geel en de eucalyptus wit. U verblijft op Pulo do Lobo, een verbouwde boerderij, op 4 km afstand van het dorp Santa Clara-a-Velha en vlakbij de stuwdam. Gezien de afgelegen ligging is de boerderij noodgedwongen geheel zelfvoorzienend: elektriciteit van zonnepanelen en water direct uit het stuwmeer, een van de schoonste meren van Europa. Wanneer u een duik neemt in het meer is de kans groot dat u een schildpad ontmoet. Als u van sportvissen houdt: een zeer smakelijke avondmaaltijd hangt snel aan de hengel.

Er is één tweepersoons gastenkamer beschikbaar. De badkamer is voor gedeeld gebruik. U krijgt een eenvoudig tweegangen diner en uw lunchpakket (of lunch) wordt samengesteld naar uw keuze. Tijdens de rustdag kunt u gebruik maken van het kleine zwembad en lekker uitpuffen op een van de terrassen. Ligstoelen en strandhanddoeken zijn beschikbaar. U kunt er ook een stranddag van maken, het is iets meer dan een uur rijden naar de westkust.

Prijs voor deze volledig verzorgde reis:

€ 405,00 per persoon bij een reservering van minimaal 2 personen.

1 persoonskamer toeslag € 130,00

In de prijs is inbegrepen:

  • STO-Reisgarantie
  • Transfers van/naar wandelroutes
  • Alle overnachtingen op basis van een twee- of eenpersoonskamer
  • Alle maaltijden, waarvan er 2 gebruikt worden in één van de lokale restaurants
  • Kaarten en routebeschrijvingen en informatie over de omgeving.

Niet in de prijs inbegrepen:

  • Vervoer van en naar de luchthaven van Faro voor € 75,- extra per rit ( 1 1/2 uur rijden)
  • Treinreis of transport per Land Rover naar Pulo de Lobo voor het traject Vliegveld Faro - Santa Clara- a - Velha (v.V.)
  • Retourvlucht naar en vanuit Faro
  • Alcoholische dranken ten huize van Pulo do Lobo of in één van de restaurants.

Aarts Wandelreizen rekent op al zijn reizen geen reserveringskosten.

Opmerkingen:

Bij uw boeking krijgt u uitgebreide informatie over de vervoersmogelijkheden, zowel eigen als openbaar vervoer, van en naar de accommodaties.

Specifieke wensen? Meer of minder dagen? Geen maaltijden of lunchpakketen? Prijs op aanvraag.