Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Nieuwe wandelreizen in 2021

Met onze lokale partners hebben we een aantal nieuwe routes verkend. In Noord-, Midden- en Zuid-Portugal nemen we u mee naar minder bekende maar niet minder mooie bestemmingen. Ook Kaap Verdië komt aan bod.

Met een uitbreiding van het huidige aanbod bieden we u meer keus als u gebruik wil maken van de diensten van Aarts Wandelreizen. We zullen deze de komende maanden op de website publiceren. De standaard duur van de meeste reizen is 8 dagen.

Portuguese Camino PGW

Noord-Portugal 

 • Het mooiste van de Costa Verde. Wandel een aantal gedeeltes van de Portugese Camino de Santiago en krijg een uniek beeld van de geschiedenis, gastronomie en landschappen van dit deel van Portugal. Minder bekend maar zeer de moeite waard! 
 • Hart en ziel van de Douro Vallei. Ontdek het gebied waar de Port vandaan komt. Het meest schilderachtige wijngebied van Portugal met een spectaculair uitzicht op de heuvels, rivieren en valleien van de Douro.
 • Atlantische wandelroute. In een week verken je de prachtige en gevarieerde kustroute ten noorden van Porto.
 • Easy Coastal Camino. Wandeldagen met kortere afstanden, variërend van 7 km tot maximaal 18 km. Neem de tijd om te genieten van de mix van landelijke en maritieme sfeer.
 • Hoogtepunten van Noord-Portugal. De mooiste delen van onze favoriete wandeltochten uitgekozen en samengevoegd tot een onvergetelijke wandelvakantie. (9 dagen)
 • 8- en 12-daagse Camino langs de kust. We hebben nu naast de 15- en 10-daagse deze twee varianten, mogelijk beter inpasbaar in uw reisplannen. Een begint in Portugal, de ander in Spanje
 • Het Natuurpark Park Montesinho. Gelegen in het uiterste Nood-Oosten van Portugal, ook wel Tras os Montes genoemd (Achter de bergen). Dit ruige gebied is zeer dunbevolkt en wordt nog nauwelijks bezocht door toeristen. Het is daardoor zeer authentiek en lijkt op het eerste gezicht wat arm, maar achter de facade is er toch wat rijkdom te vinden door de verdiensten aan de kastanjeteelt.

Restaurant interieur

 

Midden Portugal

 • De Serra Aire e Candeeiros. Een van de mooiste maar nog onbekende nationale parken van midden Portugal met als startpunt de universiteitsstad Coimbra. 
 • De GR 26; Volg een deel van de Camino Portuguese, die loopt vanuit Lissabon naar Santiago de Compostela. Het deel
  wat u hier kunt lopen bevindt zich in en om de Portuguese universiteitsstad Coimbra. 

Alcoutim

 

Zuid-Portugal

 • Het Nationale Park Guadiana in het oosten vlak bij de Spaanse grens.
 • Camino Santiago Algarve. In de Algarve lopen een tweetal routes die uiteindelijk uitkomen in Santiago. Wij bieden hier een stuk aan door het binnenland van de Algarve en een deel van de Alentejo.

 

Kaap Verdie - Sao Nicolau

Van de Kaapverdische eilanden behoort Sao Nicolau tot een van de minder bekenden. Bekender zijn Sao Antao (ook wandelen), Sal en Boavista vanwege de stranden. Op het noordelijk gelegen Sao Nicolau hebben we een mooi wandelprogramma ontwikkeld, dat door een ruig gebied gaat en gemiddeld zwaar is.

Geïnteresseerd? Mail of bel Aarts Wandelreizen voor gedetailleerde informatie.