Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Wandelreizen zijn weer mogelijk!

Net als u houden we de ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de VvKR (de branchevereniging voor de kleinere reisorganisaties) en onze lokale partners. Zoals u weet hebben veel landen maatregelen genomen om het Coronavirus in te dammen.

Annuleren

We kunnen voorstellen dat u zo min mogelijk risico wilt lopen om kosten te maken zonder dat u daar wat voor terugkrijgt. Daarvoor proberen onze lokale partners zo flexibel mogelijk om te gaan met annuleringen. Aangezien zij allen op hun beurt weer verschillende afspraken/verplichtingen hebben, is het lastig om daar een algemene regel voor te hanteren en die toe te voegen aan de reisvoorwaarden van Aarts Wandelreizen. De exacte afspraak wordt toegevoegd aan de reisovereenkomst van de betreffende reis, waar u wel of niet akkoord mee kunt gaan.

Daarbij geldt voor ons geldt als uitganspunt het “wait & see” principe. Zolang er twee weken voor vertrek geen negatief reisadvies geldt voor uw wandelbestemming en wij de reis kunnen uitvoeren gaat de reis gewoon door. Wanneer wij de reis, of onderdelen hiervan, niet kunnen uitvoeren nemen wij contact met u op en bieden we u de gelegenheid om de reis om te boeken naar een latere datum of u kunt de reis kosteloos annuleren. U krijgt dan het eventueel betaalde reisgeld via STO- Garant weer terug.

Kijk voor de actuele situatie bij de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Daar staat onder meer te lezen dat de reisadviezen voor de EU landen sinds 27 juli zijn gewijzigd in ''geel of groen” Wel blijven er maatregen van kracht bij terugkeer in Nederland en kunnen de EU zelf inreisbeperkingen opleggen. We raden u aan om beiden zaken goed door te nemen. Het boeken van een reis blijft uw verantwoordelijkheid.

Verder is er voor toeristen die Portugal bezoeken een speciale Covid 19 verzekering af te sluiten via deze link: https://portugaltravelinsurance.com/

Wij wensen iedereen veel sterkte en vooral gezondheid en hopelijk tot gauw!

Guus Aarts

Aarts Wandelreizen