Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Wandelreizen zijn weer mogelijk!

Net zoals in Nederland zijn onlangs de maatregelen in veel landen versoepeld. Portugal heeft vanaf 15 juni als reisadvies code geel. In Spanje wordt er gewerkt met een gefaseerd plan en dat land ontvangt dan zijn bezoekers vanaf 21 juni en is nu ook overgaan van code oranje naar geel. Ook Griekenland is sinds 1 juli overgegaan naar code geel.Turkije ontvangt weer reizigers. Alleen dit land heeft voorlopig nog code oranje. Helaas is sinds 24 augustus Spanje daar ook weer bijgekomen. Het hele land staat nu op oranje Zie de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Kenmerken voor elk land is dat ze allemaal min of meer vergelijkbare veiligheid en gezondheid voorschriften hebben, zoals een vragenlijst, afstand houden, handen wassen, mondkapjes en dat op meer plekken dan in Nederland ect. Wilt u daarover meer specifieke informatie, neem dan contact met ons op. 

Annuleren

Door U: Mocht u om wat voor reden dan ook zelf willen annuleren, terwijl het voor ons mogelijk is om deze reis aan te bieden, kijk dan eens op deze link voor wat betreft uw rechten: Consuwijzer.

Door ons: Zolang er geen negatief reisadvies (code oranje en rood) geldt en wij de reis kunnen uitvoeren gaat deze wat ons betreft gewoon door. Wij volgen hierbij de eerder genoemde reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het advies van onze lokale vertegenwoordigers. Is er binnen twee weken voor vertrek nog steeds sprake van een negatief reisadvies, dan bieden we u de gelegenheid om de reis om te boeken of kosteloos te annuleren. Het door u betaalde reisgeld wordt dan door STO- Garant in bewaring genomen of aan u teruggestort. 

Geen negatief reisadvies, maar wel een inreisverbod?

Naast het advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken kunnen landen zelf ook maatregelen treffen waardoor een reis niet door kan gaan. Als een land zelf besluit om reizigers te weren of reizen te beperken, dan heeft dat ook invloed op uitvoering van de reis. Waarschijnlijk zullen wij de reis dan moeten annuleren. Ook hier geldt dat u gevraagd wordt om om te boeken of kosteloos te annuleren.

Wij wensen iedereen veel sterkte en vooral gezondheid en hopelijk weer tot gauw!

Guus Aarts

Aarts Wandelreizen