Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Dagprogramma 8 daagse bedevaart naar Santiago de Compostela

Dag 1

Aankomst na een reis op eigen gelegenheid in Valenca do Minho

Dag 2

Valença - O Porriño Afstand: 21 km

Via een metalen brug, geïnspireerd door het werk van de beroemde Gustave Eiffel steekt u de grensrivier de Rio Minho over. Aan de overkant loopt u door de straten van het middeleeuwse stadje Tui totdat u bij de beroemde kathedraal van Tui komt. Hier vandaan loopt u door de doorgang van het ClarissenKlooster en de kerken van Santo Domingo en San Bartolomé. Nadat u de Veiga brug overgestoken bent, komt u op één van de mooiste trajecten van de hele wandelreis– de Louro riviervallei. Via een bedrijventerrein arriveert u uiteindelijk in de stad Porriño.

Dag 3

O Porriño - Arcade Afstand: 22 km

Vertrek van Porriño in noordelijke richting. U passeert onderweg de Pazo de Mós, Santiaguiño de Antas en Chan das Pipas. Hier begint u aan een steile afdaling die via het centrum van Redondela leidt naar het eindpunt van deze etappe. U verlaat Redondela langs kleine weggetjes, totdat u Outeiro de Penas bereikt, alwaar U een prachtige uitzicht heeft over de rivier de Vigo. Tenslotte bereikt u Arcade, befaamd vanwege de beste oesters van Galicië.

Dag 4

Arcade - Pontevedra Afstand: 13 km 

Vanuit Arcade wandelt u naar Pontesampayo, waar u een lange middeleeuwse brug oversteekt over de Verdugo River. Via nauwe straatjes wordt u geleid naar één van de mooiste trajecten van de Caminho: hele oude weggetjes, die u naar de de helling van Canicouva tot Cacheiro leidt. Als u de heuvels over bent, ziet u het pad weer breder worden en wordt het landschap gedefinieerd door velden, wijngaarden en boomgaarden, totdat u Pontevedra bereikt voor een welverdiende rust.

Dag 5

Pontevedra - Caldas de Reys Afstand: 22 km 

Deze etappe begint u in het historische centrum van Pontevedra. U loopt vanuit de oude binnenstad naar de eeuwenoude hangbrug O Burgo, en steekt daar de Lérez rivier over. Vervolgens gaat de route door de prachtige vallei van de Gandra rivier tot San Mauro. Hiervandaan verbreedt het pad en kunt u wellicht getroffen worden door een bijzondere, serene sfeer. U begint de eerste kruizen te zien, waarvan sommigen voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Bij de kerk van Santa Maria komt u in Caldas de Reis, dichtbij de brug over de Umia rivier, waar deze etappe eindigt.

Dag 6

Caldas de Reys - Padron Afstand: 21 km 

U verlaat Caldas de Reis om via een van de mooiste delen van de route uiteindelijk de middeleeuwse brug over de Bermaña rivrier over te steken. Vervolgens volgt u een mooi pad dat u door bossen en weidevelden leidt naar het dorp van Cruceiro. U komt langs de kerk van Santa Maria de Carracedo, waarna u vervolgens door een bijzonder weelderig landschap langs de oever van de Valga rivier naar S. Miguel de Valga wandelt. Daarna zet u koers naar Pontecesures. Na het oversteken van de Ulla rivier bereikt u het eindpunt van deze dag, Padron. Hier lag, volgens de legende, het stenen schip met het lichaam van de apostel Johannes (Santiago) aangemeerd.

Dag 7

Padron - Santiago de Compostela Afstand: 23 km

Deze laatste etappe start u door vanuit Padron in noordelijke richting te lopen totdat u de kerk van Santa Maria de Iria Flávia bereikt. Hier leefden twee beroemde Galicische schrijvers, de dichter Rosália de Castro en de Nobelprijswinnaar Camilo José Cela, die in het huis naast de kerk is geboren. U vervolgt de route door Galicische dorpen tot het heiligdom van Nossa Señora da Escravitute. Hier vandaan bereikt u afwisselend over brede straten en kleinere doorgangen de Rua de Francos. Uiteindelijk krijgt u, iets verder, zicht op de stad Santiago de Compostela. Daarna, weer iets verder, bij de Agro dos Monteiros, ziet u voor het eerst goed de torens van de beroemde kathedraal. Nadat u de Sar rivier overgestoken bent, gaat u via de buitenwijken verder en bereikt u de Faxeira poort; de toegangspoort tot de oude stad van de Portugese caminho. Via een doolhof van straatjes komt u bij het Obradoiro plein. En hier vindt u de kathedraal met de apostel die op u wacht.

Dag 8

Terugreis naar het vliegveld van Porto of Santiago

Na de overnachting in Santiago kunt u op eigen kosten met het openbaar vervoer (Bus, zuivere reistijd 3 uur) weer teruggaan naar he vliegveld Sa Caneiro nabij Porto. Let wel, u gaat dan weer terug in de tijd, want in Portugal is het een uur vroeger. Goed om daar rekening mee te houden bij de reservering van uw terugvlucht. Ook zijn er mogelijkheden om vanuit Santiago rechtstreeks terug te vliegen naar Nederland.

Of u kunt besluiten om langer in Santiago te blijven. Daarnaast bieden we sinds kort ook de mogelijkheid aan om in 7 dagen door te lopen tot aan Muxia. Voor meer informatiie hierover, Neem contact met ons op.

Aan u de keus!

 Tui / Valença to Santiago