Aarts Wandelreizen

Vind uw authentieke wandelreis in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

 

Wandelmagazine aanbieding

 

Dagprogramma wandelreis Alpujarras 

 

Dag 1 - Aankomst Granada

Het beste neemt u een vlucht naar Malaga: van hieruit reist u verder per comfortabele bus naar Granada (2h30).
‘s Avonds kunt u een wandeling maken door de schitterende oude Moorse wijk Albayzin (UNESCO werelderfgoed sinds 1994) en genieten van de mooie uitzichten op het verlichte Alhambra. Er zijn vele barretjes, pleinen, terrassen om wat te drinken en u te laten verrassen door de gratis tapas, die bij elk drankje komt.

Dag 2 - Granada, bezoek stad en met de bus naar Pitres

Een bezoek aan het UNESCO werelderfgoed Alhambra is een absolute aanrader. De Unesco heeft  een maximum quota gesteld voor dagelijks bezoek, vooraf boeken is dus noodzakelijk (kun je ook via ons doen)!  Reken 3 tot 4 uur voor een bezoek. In de namiddag, neemt u de lokale bus (ze zijn modern en comfortabel) naar Pitres (om 16.30 uur, kost ongeveer € 8,- ). De reis duurt bijna 3 uur, maar de tijd zal vliegen door de verandering van het landschap wanneer u Granada verlaat. In Pitres u verblijf in een 2-sterren hotel, waar u ook kunt dineren, Ze serveren daar goede Spaanse maaltijden.

Dag 3 - Pitres, rondwandeling (6-14 km)

Vandaag zijn er verschillende opties. U kunt een vrije wandeling van 6 km doen langs enkele van de dorpen van Taha, Ferreirola Fondales en Mecina. U kunt deze ook uitbreiden naar de andere kant van de rivier, waardoor het een geweldige wandeling van ongeveer 14 km met een fraai uitzicht op de canyon van de rivier en de witte dorpjes.

En u heeft ook de optie om te lopen naar Bubión (5,5 km), en Capileira of Pampaneira en dan gaat u terug met de bus. Deze dorpen zijn gelegen in de spectaculaire Poqueira vallei.

 

Dag 4 - Pitres -Trevelez (16 km) 5-6 uur, 14-16 km, 900-1000 m ­ en nog 350 m

Vandaag loopt u naar uw volgende bestemming, Trevelez,U loopt door een eikenbos, vergezeld door de verleidelijke geur van lavendel, tijm en oregano. Trevélez ligt aan de voet van de Mulhacén en is het hoogste dorp van Spanje (1478 m) en beroemd om haar gerookte ham (jamón Serrano). U kunt rechtstreeks naar Trevelez lopen of omlopen via het dorp Busquistar, waardoor u 2 km meer loopt. Geen zin of slecht weer: U kunt gewoon de lokale bus nemen. De lucht van de Sierra Nevada wordt overigens beschouwd als de schoonste lucht van Europa!

Dag 5 - Trevélez-Berchules, 13-15 km, 5 uur, 680 m stijgen &1000 m dalen

Vandaag is er een mooie tocht, die u tot boven de 2000 meter brengt, met schitterende uitzichten over de bergen en valleien helemaal tot aan de Middellandse Zee!  Er is een grote kans dat je de authentieke berggeiten onderweg tegenkomt.
Als u minder ver en hoog wilt lopen, is er de mogelijkheid om naar Juviles te lopen waar u de bus naar Berchules kunt nemen om 15.35 en 20 uur (duurt slechts 15 minuten). Of van waaruit u over een oud pad verder loopt naar uw accommodatie. U overnacht in een gezellige B&B in de bergen, waar de oude dorsvloer nu een heerlijk zonnig terras is!

Dag 6 - Berchules-Yegen,  5-6 uur, ca 580 m stijgen en 700 m dalen

Vandaag loopt u de volgende etappe van de GR, eerst door een schitterende kloof naar Mecina Bombarón, waar u eventueel wat kunt eten, en dan door het piepkleine dorpje El Golco naar Yegen.
Yegen is bekend geworden door de Engelse schrijver Gerald Brenan die in de jaren 20 van de vorige eeuw in Yegen woonde. Zijn boek South from Granada (Sur de Granada) is zelfs verfilmd. Het is een rustig dorp waar de kerk uit de 16e eeuw de moeite waard is om te bezoeken vanwege het mooie “artesonado” plafond.

Dag 7 - Yegen: rondwandeling (4-7 km) en bus naar Granada

Vandaag kunt u 2 verschillende korte rondwandelingen maken (van 1,5 -2 uur), ook kunt u de 2 wandelingen aan elkaar vastknopen om zodoende een iets langere wandeling (ca 3 uur) te kunnen maken, voordat u met de bus om 15:30  via een mooie 3 uur durende rit terug naar Granada gaat. U neemt intrek in hetzelfde hotelletje aan het gezellige plein in het historisch centrum en kunt nog één keer genieten van een tapas tour of flamenco voordat u weer terug naar huis reist!

Dag 8 - Granada

Na het ontbijt kunt u de bus naar de luchthaven van Malaga nemen. Er zijn bussen rechtstreeks naar de luchthaven, de eerste gaat om 7:00 (luchthaven van aankomst 09:15), de volgende die vertrekt op 8, 9, 10:15, 13:15 en 18:30 uur.

De bus naar de luchthaven duurt ongeveer 2.15-2.30 uur, en kost tussen de € 11,-  en € 14,-, afhankelijk van het type bus.