Aarts Wandelreizen & Wandelvakanties

Authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

Dagprogramma Convivio / Minho - 8 dagen: 

Dag 1 - Aankomst bij de accommodatie Convivio en een diner

Beeldentuin

Dag 2 – Wandeldag in de dorpjes Cornes en Nogueira.

Vila Nova de Cerveira is een concelho. Dat is een gemeente bestaande uit 15 dorpen. Deze wandeling brengt u door het bos en in 2 van deze dorpen, waarmee u een beeld krijgt van het Portugese leven op dit platteland.

koeDag 3 – Wandeldag naar Vila Nova de Cerveira.

Het centrum van onze gemeente, de 3e freguesia, bevindt zich aan de rivier de Minho die eeuwenlang de bewaakte grens met Spanje was. In de 13e kreeg ze daarom stadsrechten en werden er een fort en kasteel gebouwd. Heden ten dage heeft het dorp de bijnaam Vila das Artes. Vanaf de jaren ’80 ontwikkelt door de portugese kunstenaar José Rodrigues. Er zijn vele kunstobjecten in het dorp, die ook een wandeling waard zijn. Ieder oneven jaar wordt de Bienale georganiseerd. De Bienale heeft 500 kunstenaars die 750 kunstwerken tentoonstellen en is het 6e evenement van Portugal. In de heuvels is een kunstgalerie waar u langs komt op dag vijf. Onderweg heeft u een fantastisch uitzicht tot aan de oceaan en komt u langs het symbool van ons stadje, het hert (cervo, waar cerveira een afgeleide van is). Vila Nova verwijst naar de tijd van de Kelten.

 

Dag 4 – Keuze uit een wandeling in één van de nabijgelegen natuurparken

U kan een wandeling met of zonder gids in één van de nabij gelegen natuurparken doen: Peneda met bergen tot 1600 m, Serra d’Arga met rotsen tot 800 m, Lagoa Bertrand, een watergebied met veel fauna of Corno de Bico.

Romeinse brug

Dag 5 - Wandeldag door Candemil en Gondar.

U wandelt door de heuvels naar de kunstgalerie Convento (klooster) São Paio in Candemil (4e freguesia), via het buurtdorp Gondar (5e freguesia) waar u de mogelijkheid heeft om kunstateliers te bezoeken van schilders die daar wonen.

Dag 6 – Wandeldag Santiago de Compostela

Deze wandeling is onderdeel van één van de Portugese routes naar Santiago de Compostela, van Rubiães naar Valença. U wordt naar het beginpunt gereden langs een pittoreske weg. De wandeling eindigt in het middeleeuwse fort in Valença met een kerk uit de 12e eeuw.

Eucaliptusboom

Dag 7 - Wandeldag naar Covas. Door de heuvels heen en via de vallei terug.

Deze wandeling gaat volledig door de natuur en komt handig rondom lunchtijd door een dorp met restaurantjes. De heenweg voert u langs de heuvelrug naar de 6e freguesia en de terugweg gaat door de naburige vallei.

Dag 8 - Ontbijt en daarna vertrek richting vliegveld of een andere bestemming

 *Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om een wandeldag in te leveren voor een dag relaxen bij de accomodatie en het zwembad met een lekker boek is ook niet te versmaden.