Aarts Wandelreizen

Vind uw authentieke wandelreis in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

 

Wandelmagazine aanbieding

 

Dagprogramma Kalifaatroute

Dag 1   Aankomst Córdoba

Na aankomst vliegveld Malaga reist u in een uur per trein van Málaga naar Cordoba. In het centraal gelegen hotel vindt u alle reisdocumenten. Córdoba is een mooie oude stad, waarbij met name de Mezquita (de moskee met een katholieke kathedraal erin gebouwd) uniek is. Ook kunt u het paleis van de Markies van Viana (met 14 verschillende patio´s) bekijken, door de Joodse wijk dwalen, een kijkje nemen in de oude synagoge, en proef de tapas in één van de vele taberna’s. Er zijn vele barretjes, tavernas en restaurants rondom de moskee en in Joodse wijk. Als u iets minder toeristisch wilt kunt u naar de wijk gaan achter het Alcazar.

Dag 2   Cordoba-Zuheros

Neem de ochtend nog om Córdoba te bekijken, voordat u verder reist nu per bus naar het schitterende witte dorpje Zuheros, waar u niet alleen door de straatjes kunt dwalen, maar ook via hangbruggen om het op een rots gebouwde dorpje heen kunt lopen. Probeer ook zeker de heerlijke geitenkaas die hier gemaakt wordt!

Dag 3   Zuheros, rondwandeling (12-18 km)

Een rondwandeling door het Natuurpark Sierra Subbetica, een schitterend Karstgebergte. Een wandeling die u zo lang kunt maken als u wilt. De kortste variant van 12 km (ca 3,5-4 uur) gaat door de mooie kloof van de rivier Bailón en om de Cerro de Bramadero heen. U kunt de tocht verlengen over de Poljé de la Nava richting de watervallen Las Choreras en weer terug. Dit maakt de tocht zo’n 6 km langer.

Dag 4   Zuheros – Zagrilla (15 km)

Vandaag wandelt u zo’n 5 uur door het oostelijk gedeelte van het Natuurpark Sierra Subbética. U klimt eerst een flink stuk richting de Cueva de los Murciélagos (Vleermuizen Grot), vervolgens gaat u verder het Natuurpark in over een aangenaam pad tot een hoogte van bijna 1000 meter bij de oude bron “Fuente de la Espina. Een mooie, af en toe steile afdaling met schitterende vergezichten brengt u naar uw hotel La Villa Turistica de Priego vlakbij het gehucht Zagrilla.

Dag 5   Zagrilla – Priego (10 of 17 km)

U kunt kiezen tussen de korte directe route naar Priego (3 uur) of een omweg via het dorpje Carcabuey (5 uur). Opnieuw veel olijfbomen, maar ook kweeperen en steeneiken. In Priego wandelt u naar het middeleeuwse centrum Barrio de la Villa, waar de sympathieke Juan u verwelkomt in zijn charmante gerenoveerde huis. In de namiddag kunt u door de kronkelende steegjes vol met bloemen wandelen naar het uitzichtpunt Aldarve, of naar het Nationaal Monument Fuente del Rey, en de lokale tapas proberen in één van de vele barretjes of terrassen.

Dag 6   Priego-Alcalá (bus)-rondwandeling langs het Kasteel (12 km)

Na het ontbijt neemt u de bus naar Alcalá (30 minuten), vanwaar u een rondwandeling maakt door een oud steeneiken bos naar het interessante kasteel la Mota. U heeft tijdens deze wandeling mooie uitzichten op de Sierra Nevada. Dan vervolgt u de wandeling door het stadje naar het hotel Torrepalma of verder naar Fuente del Rey.

Dag 7   Alcalá-Moclin (taxi)- wandeling naar Tozar (5 of 9 km)

Na het ontbijt wordt u per taxi naar Moclín gebracht (ca. 25 minuten) waar de wandeling begint. Moclín is een Middeleeuws dorp met bovenop de huevel een ruïne van een fort, dat u een schitterend uitzicht geeft. U kunt direct door het bos afdalen en met de hangbrug het riviertje oversteken naar het dorpje Tozar (5 km, 2 uur) of de wandeling 4 kilometer verlengen door eerst naar het dorp Olivares te wandelen en door de natuurlijke opening in de bergen het pad naar Tózar te nemen (9 km). Net voor het dorpje komt u langs de resten van loopgraven uit de Spaanse burgeroorlog en een zeer oude begraafplaats, waarbij de graven uitgehakt zijn in de rotsen. Geniet van de zonsondergang vanaf het terras van het hostal, voordat u de door Marcelo en Maricruz bereide gerechten probeert.

Dag 8   Tozar-Granada

Na het ontbijt haalt een taxi u op om u naar uw hotel in Granada te brengen (ca 45 minuten), waar u nog de hele dag de tijd heeft om deze fantastische stad te bekijken en natuurlijk de paleizen van het Alhambra te bezoeken. ‘s Avonds kun je een wandeling maken door de schitterende oude Moorse wijk Albayzin (UNESCO werelderfgoed sinds 1994) en genieten van de mooie uitzichten op het verlichte Alhambra. Er zijn vele barretjes, pleinen, terrassen om wat te drinken en je te laten verrassen door de gratis tapa die bij elk drankje komt...

Dag 9   Granada

Na het ontbijt vertrekt u naar het vliegveld.