Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Dagprogramma Wandelreis - Paulus Pad:


LANGS DE KÖPRÜLÜ CANYON NAAR HET MEER VAN EĞİRDİR.


Dag 1. Antalya-Karabük
Transfer van het vliegveld Antalya naar Karabük ( 80 km).
Na aankomst heeft u misschien nog tijd de omgeving te verkennen en naar de twee Romeinse bruggen over rivier de Köprülü çay te lopen.
Overnachting in Perge pansiyon.(Hp & PL)


Dag 2. Karabük – Selge
Van het pension loopt de route min of meer langs de rivier met inkijkjes in de smalle canyon. Hierna volgt een lange spectaculaire en soms lastige klim naar een gebied met schitterende rotssculpturen. De route eindigt nabij het theater van Selge, een bergdorp met een Romeinse ruine stad. De overnachting is in een eenvoudig pension in Selge
Duur: 6 uur/ 15.5 km
Stijgen: 900 m
Dalen: 100 m
Overnachting in een eenvoudig pension in Selge (HP& PL)

Dag 3. Selge-Çaltepe.
Na bezoek aan theater, stadium en andere overblijfselen begint de wandeling over paden en resten van een oude weg. U loopt door een ruig landschap met mooie rotssculpturen en langs twee dorpjes; Delisarnıç, een dorp met bijzondere waterputten en Kestanelik, genoemd naar de tamme kastanjebomen, die hier groeien. In het dorp Çaltepe wordt u opgehaald en naar het pension gebracht. De overnachting is in het Erdinç pension (HP& PL)
Duur: 7,5 uur / 16 km
Stijgen 378 m.
Dalen: 867 m.
Deze tocht is een redelijk zware tocht . Het is mogelijk de route in te korten.( 4 km)


Dag 4. Değirmenözü-Çaltepe
Na het ontbijt een korte transfer Çaltepe- Degirmenözü In Degirmenözü voert een prachtige route langs de Köprülü canyon die een diepe kloof heeft uitgeslepen en tenslotte in een breed weids rivierdal uitmondt. Door het dorpje Çaltepe loop je terug naar het pension.
Overnachting in het Erdinç pension (HP & PL)
Duur: ca 6 uur / 18 km.
Stijgen: 400m
Dalen: 450m
Overnachting in het Erdinç pension, Çaltepe.
Het is ook mogelijk om op deze dag een kortere wandeling in de omgeving van Çaltepe te maken.


Dag 5. Kesme-Kasımlar
Van Çaltepe volgt een transfer naar het dorp Kesme ( 36 km) waar u wordt afgezet voor een mooie tocht door kleine akkers en een oude weg die langs grillig gevormde rotsformaties naar de pas van een canyon loopt. Na enkele kleine nederzettingen voert de route verder de bergen in, daalt vervolgens af naar de rivier en klimt weer omhoog naar het dorpje Kasımlar. Overnachting in het St Paul Yolu pension.(HP & PL)
Duur: 6 uur/14,5 km
Stijgen: 561 m.
Dalen: 598 m.


Dag 6. Tota – Kasimlar
Uw pensionhouder brengt u naar de Tota Yaylası waar u begint aan een route over zandwegen door pijnboom bossen over bergweiden en akkertjes terug naar Kasımlar.
Tijdens de tocht heeft u mooie uitzichten op de Köprülü Canyon en het Sarp gebergte. Overnachting is weer in het ST Paul Yolu pension. (HP &PL)
Duur 6 uur ./ .17 Km
Stijgen: 270 m

Dag 7.Sipahiler - Serpil 

Na een transfer begint de tocht bij het theehuis in Sipahiler. De route volgt eerst even een brede tractorweg , loopt dan kris kras door bos omhoog naar een pas en daalt naar een uitgestrekt weidegebied met verschillende nederzettingen van herders De route is een deel van de tocht van Sipahiler naar Yukarı Gökdere en eindigt in het dorp Serpil. De route eindigt met een laatste klim uit het weidegebied naar een heuvel en daalt tenslotte naar de moskee in het dorp waar u wordt opgehaald

Duur 4 uur 15 min/ 12 km

Stijgen 486 m

Dalen 631 m

 

Dag 8. Eğirdir-Antalya
Na het ontbijt eindigt het programma. Afhankelijk van uw vlucht kunt u een transfer van Eğirdir naar vliegveld Antalya boeken of met de bus goedkoop naar Antalya reizen. De reistijd is ca 2,5 uur.

Verlenging.
Als u het wat rustiger aan wilt doen kunt u in Eğirdir of Antalya nog een extra nacht boeken.
Choo – Choo pension. In tweepersoons kamer per persoon op basis van L&O: € 23,-
Hadrianus hotel in Antalya. In tweepersoons kamers per persoon op basis van L&O: € 23,-