Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Dagprogramma Wandelen in Sierra Aracena - 8 dagen


Dag 1. Aankomst Alajar.

Hier wordt u door ons verwelkomd en laten wij u kennis maken met de verschillende extra's die Molino Rio Alajar te bieden heeft. In de avond kunt u kiezen: of u nuttigt in uw eigen huisje een door ons samengestelde maaltijd, of u dineert in Restaurant Las Palomitas in het dorp Alajar, op 1,2 km afstand. Er zijn ook andere mogelijkheden. Wilt u een welkomstdiner bij deze locatie, dan kunt u dat van te voren aangeven. Dit drie gangen diner kost u € 27,50 per persoon, inclusief een fles witte of rode wijn.

Dag 2. De Gorge Walk 14 km.

Deze schitterende wandeling (onze favoriet) gaat door kurk-eikenbossen, langs een ravijn, door weilanden met de beroemde Pata Negra varkens, koeien, misschien een enkele stier en u zult zeker ook geiten tegenkomen. In de lucht zult u vele van de meer dan honderd vogelsoorten ontwaren. Het laatste traject van deze wandeling voert langs het riviertje met zijn watermolens van Alajar.

Dag 3. De Hippy Wandeling 13,5 km.

Deze wandeling gaat eerst door het hippiedorpje El Calabacino, prachtig gelegen tegen de heuvel aan. Dit dorpje wordt sinds de jaren zestig bewoond door alternatievelingen en kunstenaars. Ze hebben de plek goed uitgekozen. Vervolgens wandelt u verder omhoog door kastanjebossen naar het schilderachtige dorp Castaño del Robledo met enkele bars rondom het dorpsplein, om via de Kapel van La Pena de Arias Montano, met schitterende vergezichten, af te dalen naar de Molino.

Dag 4. De Santa Ana/Castaño del Robledo Wandeling 15 km.

Deze wandeling gaat langs eeuwenoude ommuurde weilanden en groentetuinen en over oude Romeinse paden om na 5 km aan te komen in Santa Ana la Real. Hier kunt u een verfrissing nemen en wandelt u verder langs een waterval, daarna is het een goede klim door gemengd bos naar Castano del Robledo en terug naar Alajar.

Dag 5. Wandeling naar Aracena 15 km.

Vandaag vertrekt u naar uw nieuwe bestemming La Casa Grande in Aracena. Wij verzorgen het transport van de bagage. Deze wederom prachtige wandeling gaat via het verlaten mysterieuze gehucht Los Madroneros. Halverwege komt u aan in een van de parels van de Sierra de Aracena, het dorp Linares met zijn kronkelige straatjes en mozaïekvloeren voor de ingang van de huizen. Daarna loopt u verder naar Aracena, de belangrijkste plaats van deze streek. In Aracena zult u hartelijk verwelkomd worden door uw nieuwe gastheren van het pas geopende Casa Rural Cinco Balconnes..

Dag 6. De Corteconception wandeling 11 km.

Om deze dag te beginnen raden wij u aan een wandeling door het historische stadje Aracena te maken. Er zijn hier verschillende bezienswaardigheden.
U kunt een bezoek brengen aan de vermaarde Grotten der Wonderen (Gruta de las Maravillas), het kasteel op de heuvel bezichtigen, het natuurmuseum bezoeken en de architectuur van Aracena bekijken. Daarna is er nog tijd om een rondwandeling te maken langs vele moestuinen naar het dorp Corteconception en via een klim over een oud veepad terug naar Aracena.

Dag 7. Los Marines rondwandeling 20 km.

De langste wandeling hebben voor het laatst bewaard. Vanuit Aracena loopt u na een kleine stijging naar het dorp Los Marines. Hier wandelt u langs de vele boerderijen met zwarte varkentjes. Het sfeervolle dorp Los Marines heeft verschillende mogelijkheden om een consumptie te nuttigen.
Vanaf Los Marines gaat het stijl bergafwaarts naar Linares de La Sierra. In dit dorp vindt u ons favoriete restaurant Los Arrieros, vandaar is het nog 7,5 km wandelen via de bovenroute met oude mijnschachten naar uw eindpunt: Casa Rural Cinco Balconnes in Aracena.

Dag 8. Indien u met de bus vertrekt is het vroeg opstaan.

De bus vertrekt vroeg in de morgen. Miguel de eigenaar van Cinco Balcones verzorgd gratis transport in de
morgen naar de bushalte.