Aarts Wandelreizen & Wandelvakanties

Authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

De Algarve in Portugal

De Algarve strekt zich uit over de gehele breedte van zuid Portugal. Haar naam is afkomstig van het Arabische El-Gharb wat "west" betekent. Hoewel de Algarve 600 jaar lang door de Moren bezet is geweest zijn er, buiten enkele stads- en kasteelmuren in Silves en Tavira, weinig overblijfselen. Wel worden alle huizen in de Algarve nog steeds gebouwd met die typisch Arabische schoorstenen. Uit de Romeinse periode zijn er nog diverse bruggen en ruines te vinden.

Het oostelijke gedeelte vanaf Faro tot aan de Spaanse grens wordt wel de lijzijde van de Algarve genoemd. De kuststrook met z'n ongewone lagunes en kilometers lange zandige eilanden is vrijwel geheel beschermd natuurgebied (Parque natural da Ria Formosa), waar vele vogelsoorten zich hebben genesteld.

De meer bekende kust ten westen van Faro daarentegen biedt een heel ander plaatje. Okerkleurige kliffen afgewisseld met veelal kleine zandstranden bepalen hier het beeld. Veel door water en wind vreemdgevormde rotsen, spelonken en grotten zijn hier te vinden.

Binnenland van de Algarve

Het binnenland van de Algarve is nog vrijwel onaangetast door het toerisme. Dit heuvelachtige gebied, hoogste top Foia (902 m) bij Monchique, is dun bevolkt en handarbeid is nog steeds de voornaamste bron van inkomsten. Ook dit gebied biedt veel mogelijkheden waar u heerlijk kunt wandelen.

Eucalyptus, pijnbomen en lavendel groeien het hele jaar door in overvloed terwijl in januari en februari de amandelbomen de heuvels met een wit laken bedekken.

De Algarve is de plek van de verlaten stranden, de heldere, blauwe zee, prachtige duinen en woeste rotspartijen. De Algarve biedt een grote verscheidenheid aan landschappen. Ontdek alle plekjes waar de prachtige natuur zich in al haar schoonheid laat bewonderen.

Vanaf de immense kliffen heb je uitzicht over een eindeloze horizon. Laat je ogen over de mysterieuze, oneindige zee en de bijna 200 kilometer lange kustlijn glijden. De Ria Formosa is de langste lagune van Portugal. Met een boot kan je de wonderen der natuur in dit nationale park aan je voorbij laten trekken.

De Algarve is meer dan alleen kust. Geniet in het binnenland van de prachtige landschappen op de heuvels van de Serra de Monchique, Serra de Espinhaço de Cão en Serra do Caldeirão.
Als u van wandelen houdt, bent u in de Algarve op de juiste plek!