Aarts Wandelreizen

Vind uw authentieke wandelreis in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

 

Wandelmagazine aanbieding

 

De Kalifaat of de Olijfolie Route 

Wandelen van Cordoba naar Granada

De Route van het Kalifaat verbindt Cordoba met Granada, de belangrijkste steden uit de tijd van de Mooren. Deze wandelroute neemt je mee door de geschiedenis van Andalusië van de Moorse overheersing naar de katholieke verovering van het koninkrijk Granada in 1492.

Tussen Cordoba, de oude hoofdstad van het kalifaat, en Granada, het laatste Arabische koninkrijk op het Iberisch schiereiland, bevinden zich vele forten en kastelen in het mooie heuvelachtige landschap dat nu vol met olijfbomen staat. De streek brengt dan ook een zeer goede olijfolie op de markt, en heeft hiermee al verschillende prijzen gewonnen. U kunt onderweg ook een olijfolie-fabriek bezoeken en meer leren over deze gezonde goudkleurige olie. Andalusië is de grootste producent van olijfolie ter wereld. Als u tijdens u tocht om u heen kijkt, zal u dat niet verbazen.

Deze wandeltocht is een goede mix van natuur en cultuur en heeft als belangrijkste ingrediënten: de steden Córdoba en Granada, maar ook het mooie witte bergdorpje Zuheros, één van de mooiste van Andalusië, het barokke stadje Priego de Córdoba, en het indrukwekkende kasteel La Mota in Alcalá la Real.  Daarnaast zorgt de goede olijfolie voor heerlijke tapas en gerechten, en zult u zich zeer welkom voelen in de door ons uitgekozen kleinschalige hotelletjes. Een ideale tocht voor mensen die al wandelend het authentieke Spanje willen beleven.

Algemene informatie

Niveau: De Kalifaatroute is qua zwaarte een makkelijk tot gemiddelde tocht voor wandelaars inderdaad met ervaring, met sommige dagen korte of langere optie.

Makkelijk 2-4 uur, zonder ervaring maar wel gewend aan enige fysieke inspanning
Gemiddeld: 4-5 uur per dag, met enige wandelervaring en redelijke conditie

Overnachtingen: altijd in een tweepersoonskamer met eigen sanitair in eenvoudige hotels, meest 2 sterren of in een pension met logies en ontbijt.

De prijzen voor 2019:

 • € 595,- per persoon; bij een boeking van minimaal 2 personen in een tweepersoonskamer, bij een start op een vrijdag of zaterdag komt daar € 20,- per persoon bij gedurende het gehele seizoen.
 • Eenpersoonskamer toeslag € 140,-
 • Alleen reizende toeslag Op aanvraag.
 • In de Heilige Week voor Pasen tussen 10 en 21 april 2019 alleen op aanvraag. Er kan er nog een ruime toeslag bijkomen.
 • Optioneel: Entree Alhambra, mits beschikbaar: € 20,- per persoon**
 • Taxi Priego- Alcala: € 42,- Vanaf 1 t/m 6 personen

De prijs is inclusief:

 • STO-Reisgarantie, zie algemene voorwaarden
 • 8 overnachtingen in een tweepersoonskamer met ontbijt, met eigen douche / toilet of badkamer in 2 * en 3 * of hotels
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel (behalve als u de bus neemt, dan moet u de bagage zelf meenemen, Dit is aan de orde bij dag 2 tot Zuheros, dag 6 tot Alcalá la Real en dag 8 naar Granada)
 • Transfer Alcalá - Fuente del Rey te Moclin op dag 7, normaal om 10 uur, in de zomer eerder vanwege de warmte.
 • Transfer Tózar naar Granada op dag 8 om 9:30 uur, Na het ontbijt in 09:30 haalt een taxi u op om u naar uw hotel te brengen in Granada (aankomst 10:30 uur) tot de laatste dag door te brengen een bezoek aan de paleizen en tuinen van het Alhambra (tickets NIET in prijs inbegrepen). Daarna kunt u een wandeling door de oude Moorse wijk, het Albayzín, maken, vol met geluiden en geuren, en dineren in een van de tien meest romantische restaurants van de wereld (niet inclusief), met uitzicht op het Alhambra
 • Documentatie (culturele informatie en beschrijving van de routes met gedetailleerde informatie en kaarten)
 • Telefoonnummer voor noodgevallen.

De prijs is exclusief:

 • Lunches en diners en drankjes
 • Annuleringsverzekering, reisongevallenverzekering
 • Heen en terugreis
 • Vervoer naar een luchthaven. Zie voor taxi mogelijkheden hieronder.
 • Persoonlijke uitgaven en extra drankjes of lunches.

Aarts Wandelreizen rekent op al zijn reizen geen reserveringskosten.

Extra overnachtingen met ontbijt kunnen bij geboekt worden bij alle accommodaties op de route.
Vraag bij ons naar de prijzen.

Alhambra

** Mocht u de Alhambra zelf online willen bestellen dan kan dat. Het Alhambra in Granada heeft sinds 1 oktober 2017. een nieuw verkoopsysteem voor de toegangskaarten in gebruik genomen. Met name de toegang tot en het bezoek aan het Nazarí-paleis is met de nieuwe moderne systeem sneller en makkelijker.

Wilt u La Alhambra bezoeken dan kunt u voortaan niet alleen uw toegangskaart vanuit huis boeken en betalen met creditcard, maar u kunt ook de toegangskaart thuis printen. La Alhambra verwacht dat hiermee de doorverkoop van kaartjes en de lange wachtrijen tot het verleden behoren. Indien men niet de mogelijkheid heeft om de toegangskaarten thuis te printen dan staan er twee printer bij de loketten van El Generalife en in het Estafeta-gebouw (vlakbij het Palacio de Carlos V). Wilt u het thuis proberen dan kan dat via de volgende link: Klik op Alhambra

Op de nieuwe toegangskaarten staat een unieke QR-code die gekoppeld is aan het paspoort of identiteitsbewijs van de bezoeker. Gezinnen en groepen kunnen maximaal vijf toegangskaarten per keer kopen en het is noodzakelijk om voor iedere toegangskaart het ID of paspoort van het groepslid aan te geven. De toegangskaarten kunnen maximaal drie maanden van te voren tot 2 uur voor het bezoek worden aangeschaft.
De koper ontvangt bovendien per e-mail aanbevelingen voor het bezoek en ook enkele veiligheidsvoorschriften.

Tijdens het bezoek aan het Alhambra is het verplicht om met de toegangskaarten langs de verschillende lezers te gaan die verspreid over de gebouwen staan. Op deze manier wordt er gecontroleerd op welke plaats en tijdstip iedere bezoeker is. Om zo een beter overzicht te hebben van het aantal bezoekers en de drukte in de verschillende gebouwen en delen van La Alhambra.