Aarts Wandelreizen

Vind uw authentieke wandelreis in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

De charme van Noord-Portugal

Een 8-daagse wandelreis in groepsverband met wandelgids op basis van halfpension langs de Douro vallei en het Park Peneda Geres in het uiterste noorden. Er zijn ook enkele cultuurdagen ingepland, waaronder een bezoek aan de stad Guimarais, de Europese culturele hoofdstad van 2012. Daarnaast de tweede grootste stad van Portugal, Porto, met zijn wijn- en portkelders aan de overkant van de rivier de Douro.

Het noorden van Portugal is dé bestemming voor wie iets anders zoekt dan de stranden van de Algarve of de drukte van Lissabon. Hier vindt men nog de oorspronkelijke Portugese manier van leven en ongerepte natuur. In dit gebied heersen rust en ruimte en het is nog niet overspoeld door het massatoerisme en daarom zeer geschikt om het ware Portugal met al zijn mooie tradities te leren kennen. De charme van het noorden is overal voelbaar in de authentieke dorpen, schitterende natuurparken en eeuwenoude steden.

De grote rivier Douro vormt de grens met de rest van Portugal en is onderdeel van het Werelderfgoed van de Unesco. Op de oevers groeien op terrasvormige wijngaarden de druiven waar de wereldberoemde portwijn van wordt gemaakt en de kleine stadjes aan de rivier ademen een eigen, unieke sfeer. In de bergen achter de rivier liggen nog veel meer verborgen schatten die het verdienen om ontdekt te worden!

Tussen de Douro en het prachtige natuurgebied Serra do Alvao ligt Vila Real, de hoofdstad van de provincie Tras-os-Montes. Dit indrukwekkende natuurgebied, op een hoogte van 700-1300 meter, kent een gevarieerde flora en fauna, met bossen, riviertjes, watervallen en rotsen. Via kronkelige bergweggetjes bereikt u de eeuwenoude dorpjes waar kleinschalige landbouw wordt bedreven en de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Omschrijving

Dit wandelprogramma in Noord-Portugal brengt u naar idyllische landschappen. U verkent het beste van het natuurlijke en culturele erfgoed van Noord-Portugal. Wij nodigen u uit om de schone lucht in te ademen, schoon water te drinken en de geur van de bergen te ervaren. U zult landelijke steden en dorpen bezoeken en natuurlijk het smakelijke eten uit de regio proeven.

Tijdens deze 8-daagse wandelreis heeft u een ervaring van totale overgave aan de natuur en de rust die hiervan uitgaat. U komt langs prachtige plaatsen gelegen aan de Camino de Santiago. Dit gebied, het nationale park Gerês, is door de Portugezen uitgekozen als het best beschermde gebied in 2010. De internationale Douro en Coa wijnstreek zijn regio’s die in 2001 door UNESCO zijn geclassificeerd als werelderfgoed.

 

Datum: 6 t/m 13 juli

Prijs per persoon €798,-, inclusief STO-Reisgarantie.

In de prijs is inbegrepen:

  • 7 nachten in een tweepersoonskamer
  • Privé transfers van en naar de luchthaven
  • Moderne, comfortabele, airconditioned vervoersmiddelen
  • Lokale Engelssprekende privégidsen
  • Bezoeken, transfers en activiteiten die in de tourbeschrijving staan.

Optioneel: 7 diners met drinken: €150,- per persoon

 

Niet in de prijs inbegrepen:

  • Reis-/annuleringsverzekering
  • Retourvlucht naar en vanuit Porto
  • Extra drankjes
  • Persoonlijke uitgaven.