Aarts Wandelreizen & Wandelvakanties

Authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Santiago de Compostela (Caminho Portugues)

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze pelgrimstochten naar Santiago de Compostela hebben gelopen over de Portugese 'Caminho Portugues'.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij vermelden uw reiservaring erbij.

De pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago, een terugblik oktober 2019

Hallo Guus,

We zijn inderdaad al veilig en al thuis en al weer aan het werk. We zijn zondag 27-10 teruggekomen en we moesten maandag meteen gaan werken. Dat is het enige wat slecht geregeld was bij deze vakantie en dat hebben we zelf zo geregeld.
De reis en de wandeling zijn prima gegaan. Hele mooie route! De info avond met Frederico (ik geloof dat hij zo heette) was leuk en informatief. Alles is heel duidelijk uitgelegd. De hotels waren heel goed en alles eromheen ook. Bagage vervoer ging ook prima. Mijn man heeft uiteindelijk zijn rugzak zelf gedragen maar dat was zijn keus.
We waren ook heel blij met het boekje. Mooi gemaakt en heel praktisch met de gele routeaanduiding naar het hotel.
Kleine update: daar waar nog staat dat men een alternatieve route kan lopen is dit ondertussen ook goed aangeduid (in Spanje) met hele goede wegmarkeringen: stenen pilaren met erop (oa) de afstand en route naam ("complementario" voor alternatieve route). We hebben alles makkelijk kunnen vinden.
Eén ding is iets minder goed gegaan: het bellen voor de taxi in Porriño. We hebben zeker 4-5 keer gebeld maar we kregen alleen een bandje aan.
Uit frustratie (het regende de hele route) hebben we het noodnummer gebeld en binnen 20 min. kwam de taxi.
Wat ons betreft was een minder goede hotel in Porriño beter dan terug gaan naar hotel Lara (prima hotel). Het terug gaan vonden we niet zo leuk (maar wel begrijpelijk).
We hebben alleen maar lof over deze vakantie en ik wil je bij deze dan ook bedanken voor het goed regelen van alles en duidelijke informatie over alles.
Ik denk dat deze afstanden voor iedereen te doen zijn (we hebben niet geoefend) maar men moet het wel willen doen.
Het was onze eerste wandelvakantie maar zeker niet de laatste!

Vriendelijke groeten uit Zuid Limburg
Jola (en Eric) Castenmiller-Torbus


16/11/19
Korte terugblik op de Camino Portuques oktober 2019

Hallo Guus,

Erg aardig dat je nog even informeert naar het verloop van mijn Wandeling, ik ben meer dan tevreden over de mooie tocht. Een dag heb ik “St Jacob vergeve het me” de trein genomen vanwege een zeer zware regendag. Maar die verzuimde wandelkilometers heb in Santiago ruimschoots ingehaald door daar nog een dag rondhuppelend te genieten van de mooie stad. Onvermeld mag niet jouw betrokkenheid blijven en je hulpvaardige opstelling bij het voortijdig afhaken van Els.

Daarvoor nogmaals dank. Hopelijk kan ik in de toekomst nog gebruik maken van jouw uitstekende reisservice .

Hartelijke groeten Hans Vlutters oldenzaal


16/11/19
Uitgebreide terugblik op de Camino naar Santiago, oktober 2019

Beste Aart,

Wat een verassing deze Camino,

 

De reis

Een klein beetje gedoe was de reis vanaf Porto naar Valenca, omdat mijn kaartje voor de bus dat ik online had besteld niet kon worden gescand. Maar na ¾ kwartier werkte de internet verbinding in de bus weer en mocht ik de bus in.

Na een prachtige busreis van Porto naar kwam ik aan in Valance waar ik een taxi heb genomen om mij naar het hotel te laten brengen.

De tweede dag heb ik tot mijn genoegen met name het fort bij Valenca bezocht wat ik zeer de moeite waard vond. De buitengewoon aardige mijnheer van Portugal Greenwalks Jose Augusto Azzevedo kwam aan het begin van de avond langs en heeft mij de reisbeschrijving de schelp, het paspoort gegeven en uitgelegd waar ik moest starten in Valenca. Volgens Jose ben je pas verdwaalt als je binnen 5 minuten geen aanwijzing voor de Camino ziet, en dat je klopt. Alleen in de grote steden en de weg naar de hotels heb ik gebruik gemaakt van mijn navigatie.

Op de terugreis ben ik vanuit het hotel in Compostella met een taxi naar het busstation gegaan en na weer een prachtige busreis met hier en daar een herkenbaar punt ben in Porto op het vliegtuig naar Amsterdam gestapt.

De accomodaties

Over de bijna alle hotels en een hostel onderweg ben ik zeer tevreden. Met als hoogtepunt het bisschoppelijk paleis met zwembad en het gezelligst was de hostel Expo waar de eigenaar en zijn familie echt hun best deden het de gasten naar de zin te maken.

Over het Hotel Avenido in Pontevedra ben ik zelf zeer ontevreden. Lastig is dat zij pas om 21.00 eten. Het eten was uitgesproken slecht en werd opgediend door ronduit chagrijnig personeel en wat ik te eten kreeg heb ik laten staan omdat het smaakte naar 3 dagen geleden. Daarnaast waren de kamers matig en hebben een opknapbeurt nodig. Of de duvel er mee speelt is dat ook de plaats geweest waar ik de weg naar de Camino ben kwijtgeraakt. Gelukkig weet iedereen waar de route van de Camino is dus kom je altijd weer op de goede weg.

De wandeling

Wat een prachtige wandelingen door het Portugese en Spaanse landschappen, over oude Romeinse wegen door verstilde dorpjes en overal onderweg vriendelijke mensen.
Ook de eet en drink gelegenheden onderweg waren prima onderweg. Onder de Pelgrims heerste een prima sfeer en heb ik genoten van alle mooie ontmoetingen en gesprekken met mensen van elk werelddeel., maar zeker ook van alle mooie stilte momenten.
De aankomst in Compostella was heel bijzonder, al die blije toch wel emotionele mensen op dat plein die klaar waren met de wandeling en bijna allemaal heel even het gevoel hadden zoals een Britse mijnheer in Compostella het omschreef.
“ Its ready, I now have an empty feeling”.

 

Het halen van het certificaat was voor vele Pelgrims die dezelfde dag of de volgende ochtend nog het vliegtuig moesten halen wel een teleurstelling omdat het bureau sluit na het 1000e volgbriefje en je dan pas de volgende dag vroeg weer een volgbriefje konden krijgen.

 

Natuurlijk ook nog even het beeld van st Jacob aangeraakt en daarna gezellig de stad in met een stel andere Pelgrims.

 

Kortom ik heb genoten.

 

Guus dank voor de bemiddeling. En wie weet tot de volgende keer.

Groet van Kees Schuil.


16/11/19
De pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago, een terugblik oktober 2019

Beste Guus,

 

Excuus voor mijn late reactie.

 

Maar wat hebben we het fijn gehad! Alles tip top geregeld!

 

Het enige dat we opgemerkt hebben is dat de beschrijving in het boekje ons een keer goed geholpen heeft.

Maar vaak is de beschrijving verwarrend omdat de pijlen eigenlijk de meeste tijd de goede richting heen wijzen.

 

Verder zou een tip kunnen zijn dat bij de uitleg vertelt wordt hoe de gang van zaken gaan in Santiago.

Voor ons en velen met ons was dat wel een kleine deceptie.

Er worden namelijk voor het certificaat nummers uitgegeven en als er 3000 uitgegeven zijn wordt je weggestuurd.

De volgende dag stonden we om 7.00 in de rij, kantoor was pas om 8.00 open, en om 10.00 hadden we het diploma.

Gelukkig net op tijd want onze bus richting Porto vertrok om 12.00. Toch leuk dat we het geregeld hebben kunnen krijgen.

 

Ik zal jouw reisbureau zeker bij andere mensen aanbevelen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Patricia van Schaick


16/11/19
Uitgebreide terugblik op de Camino naar Santiago, oktober2019

Beste Guus,

Jan & Drea Driessen willen jou het volgende berichten over onze camino “Portugese Coastal way to Santiago” :

 

Guus….Wat hebben we genoten!

Van het landschap, van de diversiteit aan wandelwegen, van de Atlantische Oceaan, van de geweldige boardwalks in Portugal langs de kust, van de prachtige hotelaccommodaties op één na (Hotel Anunciada in Baiona) . En een smetje op deze route was de lelijke industriestad Vigo en het onderkomen in een zakenwijk. Wel een mooi hotel, maar geen sfeer in deze zakelijke omgeving. De andere onderkomens waren perfect en een prima keuze.

De bijna volledige route straalt zoveel oorspronkelijkheid, sfeer en vriendelijkheid uit.

Daarnaast een speciale vermelding : genoten van het geweldig gezellige onderkomen Casa Puertas in Oia en Casa Antiga do Monte in Padron.

Wat een vriendelijke bevolking in deze regio. Ze wijzen je als het ware met een handgebaar meteen de weg waar de camino loopt.

De route in zijn geheel was geweldig en prima aangeduid met pijlen en schildjes met de schelp, bebording en de afstandsaanduiding naar Santiago.

We hadden eigenlijk geen routebeschrijving nodig. Zo duidelijk is deze camino aangeduid.

Guus…we hebben één advies....in je toekomstige herdrukken van deze Nederlandstalige routebeschrijving mag je wat ons betreft heel wat tekst weglaten. Het verwart de oriëntatie door de te uitgebreide beschrijving en leidt je eigenlijk af van de prachtige landschappen die je opneemt in je gezichtsveld. Zeker omdat de verwijzing zo perfect aangeduid is op de route zelf. De route en beschrijving klopt op sommige punten niet meer door vernieuwde boardwalks . Dit was tussen Vila do Conde en Esposende. Vanaf een dorp voordat je Vigo binnenwandelt is de bewegwijzering slecht aangegeven. Overigens de algemene beschrijving van het overzicht van elke etappe is prima verwoordt en geeft een mooie totaalindruk. Goed en compact beschreven.

En qua route zou de start in de stad Porto naar Matosinhos een prachtig begin zijn om ook van de stad en de kust van Porto te kunnen genieten. Het is meer dan een toegevoegde waarde. We hebben het met de fiets achteraf gedaan. Heel indrukwekkend.

 

We hebben – zoals hierboven beschreven – volop genoten . En vooral van jouw goede organisatie. Alles liep perfect, alles was prima geregeld en we hebben geen moment spijt dat we jouw organisatie gekozen hebben. Alle waardering . Dank daarvoor Guus : een dikke 10 voor je organisatie.

De 2,5 week Camino was een geweldige ervaring . In onze beleving een gouden camino in ons gouden huwelijksjaar. Een betere afsluiting hadden we ons niet kunnen wensen. Wat hebben we ook van elkaar genoten en het feit dat we dit fysiek en mentaal nog kunnen!

 

Jan & Drea Driessen


16/11/19
Korte terugblik op de Camino Portuques vanuit Valenca oktober 2019

We zijn op 3 oktober gestart met onze wandeling van Valenca naar Santiago. Het was een prachtige tocht, waar het heerlijke weer zeker aan heeft bij gedragen. Leuk om de eerste avond de schelp overhandigd te krijgen en duidelijke info over de route etc. De hotels waren prima, soms echt heel goed waarbij hostel Expo en hotel  Pazo de Lestrove indruk maakten. Onderweg hebben we genoten van leuke restaurantjes en terrasjes. Het bagagevervoer was perfect geregeld. Ook over de planning van de reis en de snelle reactie van Guus op vragen zijn we zeer te spreken. Dus wie weet tot een volgende keer! 

Miriam en Caroline


16/11/19
Terug vanuit Santiago de Compostela, oktober 2019

Zeer te Vreden kan ik kunnen wij terug kijken op een heerlijke wandel vakantie.
We hebben erg genoten van de wandelingen en het weer septemberwad een zeer goed gekozen maand om te wandelen wat temperatuur.
De afstanden zijn goed geweest in opbouw. En onze voorbereiding heeft daar goed aan mee geholpen.
Hele mooie wandelingen in de natuur veel natuur gezien.

Wat wel een ding is om te weten is dat je als je aan de wandeling naar Santiago de Compostella gaat lopen is dat jij je registreert bij de vvv informatie in de plaats waar je vertrekt.
Anders mis je aan het einde van je wandeling soms zo 20 km op je bewijs van lopen dit was niet gezegd in het begin van de camino.
Maar des al niet te min een hele mooie ervaring ook de organisatie van de reis en de kwaliteit van de hotels daar over ben ik zeer tevreden.
De wandelingen over de oude wegen naar Santiago de compostella verder zijn er in de wandelingen soms alternative opties aangegeven deze leiden je soms langs mooie natuurlijke paden.
Ook de kwaliteit van de maaltijden in de hotels was goed.
Verder heb ik echt gekozen voor de Portugal route de kust route en dit is echt een ontdekking gebleken ik heb erg genoten van Portugal maar ook van Spanje.
De route’s staan goed aangegeven door middel van peilen alleen de keur aan peilen kan af en toe duizelen maar als je goed oplet dan is het goed t volgen.
Zou ik het zo weer doen ja ik zou het zo weer doen. Wat ik ook wel zou willen is the fishermans trail in Portugal lopen dat zijn wensen die na dis avontuur zijn opgekomen. 

Met vriendelijke groet
Ingmar


16/11/19
Korte terugblik op de Camino Portuques oktober 2019

Beste Guus

Ik heb enorm genoten van de goed verzorgde en bijzondere wandelervaring.

Bijzonder door de natuur, de zeer oude gebouwen en de ontmoetingen met mensen van allerlei nationaliteiten. 
Ook de ervaring van dagen die alleen uit wandelen bestonden vond ik heerlijk ik heb echt af moeten kicken.

Een stukje schrijven voor een website is aan mij niet besteed helaas.

Ik dank je hartelijk voor de uitmuntende verzorging  van deze bijzondere beleving .

Met vriendelijke groet

Nely van Dijk 


16/11/19
Terugblik op de Camino Portuques oktober 2019

Beste Guus,

We kijken met veel plezier terug op onze wandeling naar Santiago. We zijn vanuit Nederland met de trein naar Porto gegaan. Dat was al een belevenis op zich! Daarna een paar dagen Porto om vervolgens met de bus naar Ponte de Lima te gaan. Daar werden we opgewacht door de vertegenwoordiger van Portugal Green Way en naar het hotel gebracht. Deze enthousiaste medewerker informeerde ons over de gang van zaken mbt het paspoort, de stempeltjes en hij verstrekte het boekje met de route-informatie. Vooral de informatie over de aanwezigheid van winkeltjes/eet- en drinkgelegenheden op de route is onmisbaar. Ook het hoogteprofiel van de route is handig; dan weet je wat je te wachten staat.

De hotels waren soms eenvoudig, soms wat luxer en altijd schoon. Een paar keer was er een zwembad en vooral na een warme wandeldag, was dat heerlijk!

We vonden het Portugese deel van de route het mooist: natuur en vriendelijke dorpjes. Hoe dichter bij Santiago hoe drukker het verkeer wordt.

We troffen het met het weer. De eerste dagen waren zonnig en warm (26 gr), daarna een regendag en vervolgens elke dag bewolking met een heerlijke wandeltemperatuur. De jas kon in de rugzak blijven! Al met al is het ons goed bevallen. We hebben plannen om nog andere delen van De Weg te lopen en dat opnieuw via Aarts te boeken.

Tips: Na de korte route naar Pontevedra (13 km) kwamen we al om 12 uur aan bij het hotel. De bagage was toen nog niet aanwezig en kwam pas rond 2 uur. We waren die dag kletsnat geregend en dan is 2 uur wachten op droge kleding erg lang. Misschien kan dit verbeterd worden. Gelukkig konden we al wel op de hotelkamer terecht.

Het boekje zou geüpdatet kunnen worden; er zijn intussen nieuwe cafeetjes/terrasjes bijgekomen.

In Santiago was het even zoeken naar het pelgrimskantoor. Het zou handig zijn om die informatie op te nemen in het routeboekje. Dat geldt ook voor de informatie over de dagelijkse pelgrimsmis.

 

Na Santiago zijn we weer met de bus naar Porto gegaan en vervolgens met (nacht)trein naar huis. Een milieuvriendelijke manier van reizen, die goed past bij deze wandeling en we iedereen kunnen aanraden!

 

 

Met vriendelijke groet,

Bert en Ditta


16/11/19
De pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago, Oktober 2019

Beste Guus,

De pelgrimstocht van Porto naar Santiago is mij erg goed bevallen!

Alles was fantastisch geregeld. De hotels, de uitleg over de pelgrimstocht en mijn bagage stond altijd klaar bij aankomst.

Mijn hotel in Vigo was wat verder weg dan de 450 meter die in het boekje stond. Dat was toch nog 3 km lopen bovenop de 25 km die ik al gelopen had. Of ik heb de route niet goed gevolgd, dat zou ook nog kunnen.

Al met al was de pelgrimstocht een hele waardevolle ervaring.

Groetjes Els


16/11/19
De pelgrimstocht vanuit Valenca naar Santiago, een terugblik oktober 2019

Beste Guus,

Wij zijn inderdaad weer thuis na een hele mooie wandeltocht naar Santiago.

De organisatie was uitstekend: José heeft ons voorafgaand aan de wandeling uitgebreid geïnformeerd over de tocht. De accommodaties waren afwisselend qua sfeer, maar allemaal prima in orde. Transfers van en naar Valença  verliepen zonder problemen.

Hoewel de wandeltocht voor ons niet echt een “pelgrimage” was, werden we toch gegrepen door de sfeer onderweg. De kerkjes, de stenen kruizen, de vele pelgrims vanuit de hele wereld en aan het einde uiteraard Santiago. Onderweg mooie historische plaatsen, akkertjes (druivenoogst!), af en toe een bos, veel cafeetjes en restaurants, waar we genoten hebben van de Galicische keuken.

En uiteindelijk zijn we toch in de rij gaan staan om de Compostela te bemachtigen.

Het enige aandachtspunt is de soms warrige routebeschrijving. Er stond veel informatie in, maar het was niet altijd duidelijk waar we die in de route moesten plaatsen. Maar verkeerd lopen was zeker niet aan de orde, want de route werd heel duidelijk aangegeven en anders waren er altijd wel vriendelijke Spanjaarden die ons onmiddellijk naar het juiste pad dirigeerden.

De reis is zeker een aanrader!

Met vriendelijke groet, mede namens de andere pelgrims,

Tiny


16/11/19
Terugblik op de Camino Portuques september 2019

Hallo Guus,

Wij zijn met een groep van 10 personen in September van Valenca naar Santiago gewandeld, het was een super mooie wandeltocht van 6 dagen waarin wij een ontzettend mooie omgeving van Spanje hebben gezien, met heerlijk wandelweer.

Vanaf het vliegveld van Porto hebben wij vervoer via Aarts geregeld en ook weer terug van Santiago naar Porto, waar wij als afsluiting van de wandeltocht nog 3 dagen verbleven had Aarts  het vervoer perfect geregeld, wij hadden voor het arrangement met 5 x diner gekozen en dat is ons uitstekend bevallen, zeker met 10 personen is het anders misschien lastig om iets te vinden, de Hotels waren goed, vooral in Padron hadden we een super mooi oud voormalig buiten verblijf van een Bisschop, Pazo de Lestrove.

Het eten was overigens prima met ook vaak nog inclusief drankjes.

wij hebben enorm genoten van deze wandeltocht en wellicht gaan we nog een keer een andere wandeltocht via Aarts lopen.

met vriendelijke groet,

Arie van Delft


09/10/19
Terug vanuit de pelgrimstocht naar Santiago September 2019

Beste Guus,

Wij hebben genoten van onze wandelreis van Valenca naar Santiago de Compostella.

Wij werden na aankomst in Porto (Metrotransfer vanaf het vliegveld naar station Trindade is inderdaad perfect!) in en prima Hotel Trindade ondergebracht.  We kregen op verzoek gelukkig een kamer aan de  rustige achterzijde van het hotel.

Na twee dagen verblijf in Porto zijn wij met de trein naar Valenca  gereisd, waar onze wandelvakantie begon.  Wij hebben in een periode van 6 dagen 140 kilometer gelopen. Omdat wij onderweg wilden genieten van de omgeving, lokale bevolking en bezienswaardigheden, hebben deze afstand al prettig ervaren.  De route voert je langs prachtige plaatsjes, waar wij de nodige tijd hebben doorgebracht.

Alles was perfect geregeld: de bagageservice, de gemêleerde hotels met aardige, behulpzame mensen, de prachtige routes, prima bewegwijzering van de route en de voorlichting voor vertrek en  ter plaatste.

Wij  zijn ondanks dat de hotels sterk van elkaar verschilden, nooit teleurgesteld geweest. Overal werden wij zeer vriendelijk ontvangen. Wij hebben er zelf voor gekozen om het diner niet bij te boeken, omdat er tal van mogelijkheden zijn op dit ter plaatse te regelen.

Ook de ondersteuning ter plaatse van uit Aarts-reizen en de lokale partner Greenwalks werkt uitstekend.

Mochten wij in de toekomst weer een wandelvakantie gaan plannen, zulle wij zeker bij Aarts wandelreizen informeren naar de mogelijkheden.

Vriendelijk groeten Hennie en  Paula.


09/10/19
Camino Portugues vanuit Porto naar Santiago September 2019

Hallo Guus,

Graag wil ik je informeren over mijn reis:

Camino Portugues 15-09-2019 t/m 26-09-2019

Ik heb een mooie tocht gemaakt, mijn eerste en ook alleen.

Na aankomst in Porto goede informatie en uitleg gekregen van

jou collega ter plaatse en het routeboek overhandigd gekregen.

De volgende morgen conform afspraak om 08.00 uur opgehaald met

taxi om iets buiten Porto te starten met de Camino.

De route is duidelijk uitgezet van stille natuur en landschappen naar ook

wat drukkere plaatsen en omgeving, het routeboek kan je als backup gebruiken,

hier staan ook leuke weetjes en opmerkingen in.

De hotels waren goed/netjes en het ontbijt ook.

Het bagage/koffer transport kan ik zeker aanbevelen, deze werd steeds keurig

bij het volgende hotel afgeleverd en stond vaak ook al op de kamer.

Van de 10 wandeldagen 1 dag regen gehad, verder prima weer

Aankomst in Santiago was natuurlijk erg bijzonder.

Ik vond het erg prettig om deze reis via Aarts wandelreizen te doen,

veel zekerheden en ook telefoonnummers in geval van nood.

Guus ik wil je erg bedanken voor jullie service en de kwaliteit.

Groeten,

John Slootmaker


09/10/19
Een familie terug vanuit Santiago, September 2019

Beste Guus,

Niet wetende wat ons te wachten stond, zijn mijn zus en ik de uitdaging aangegaan om de camino naar Santiago de compostella te lopen. Onze ouders gingen mee en wandelde niet maar namen de taxi van hotel naar hotel. In 8 dagen hebben wij de kustroute van 160 km gelopen van Caminha naar Santiago de compostella. Veel kerkjes waren open waar we stempels konden halen voor in ons paspoort. Accommodaties waren prima. Wat een geweldige ervaring om mee te mogen maken. In Ned hadden we de hele zomer getraind en dat konden we merken( geen blaren of pijntjes). We hebben fantastische wandelingen mogen maken, interessante mensen mogen ontmoeten, en hebben onze sterke band nog hechter gemaakt. 

Door het wandelen heeft mijn zus geen last van migraine meer gehad.

Omdat ik een drukke kantoorbaan heb vond ik het heerlijk om even niet geestelijk moe te zijn maar lichamelijk. Mijn ouders die een zware periode achter de rug hebben, hebben weer energie gekregen en kunnen er weer tegenaan.

Samenvattend hebben wij een super vakantie gehad!!!

Dankjewel! 

Groet, Mirjan

 

Beste Guus

Ja het was altijd een wens van mij om de camino eens te lopen.
En die wens is nu vervuld,maar boven verwachting. Wat hebben we genoten en wat hebben we gelachen.
Wat hebben we een kostbare en dierbaren band met elkaar, dat is nog eens dik onderstreept tijdens deze reis.
Het heeft wel 2 weken geduurd voordat ik weer een beetje geland was hier in Denemarken.
Het mooie weer , het fijne wandelen, de leuke mensen op ons pad....geweldig !!!

Bedankt voor de goede samenwerking en hulp.

Met vriendelijke groet,
Bertus en Corine


09/10/19
Terug vanuit de tocht vanuit Valenca naar Santiago September 2019

Hallo Guus
Wij hebben werkelijk genoten van deze reis.
De mensen zijn daar erg vriendelijk en behulpzaam.
De uitleg in Valenca was duidelijk.

De hotels zijn prima gesitueerd
Porto was wel top.
Het enige minpuntje was de route van Porrino naar Arcade.
Te lange route langs een drukke weg.
De uitleg op de site is eigenlijk veel te ingewikkeld.
De tochten zijn goed aangegeven en wij hebben ook voor de alternatieve route gekozen en die was prima. In tegenstelling op de uitleg op je site is deze alternatieve route heel goed aangegeven.
Het vervoer van onze bagage was perfect geregeld.
Volgend jaar gaan wij waarschijnlijk weer op tocht.

De afstand van de route verschilt nog wel.
Wij hebben 136 km route gelopen en in Santiago verkregen wij een certificaat over 124.

Bedankt voor de goede organisatie
Ulli en Petra


09/10/19
De pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago, een terugblik Augustus 2019

Hallo Guus 

Wij zijn weer terug van een grandioos avontuur door de binnenlanden van portugal ?? door naar spanje naar de eindbestemming santiago.

Tijdens dit avontuur hebben wij hele aardige bewoners ontmoet en zeer mooie plaatsjes aangedaan en overnacht.

De organisatie was ontzettend goed geregeld elke dag als we op de plaats van bestemming aankwamen waren stonden onze koffers al op ons te wachten.

De route zelf was uitstekend aangegeven waardoor je eigenlijk niet fout kon lopen of je moest dusdanig in gesprek zijn met een passerende mede pelgrim dat je iets over het hoofd zag maar dat was eigenlijk best wel snel weer opgelost door een x die op de weg of aan een bord hing en dat was het teken dat je fout zat dus stukje terug gaan en een gele pijl zoeken.

Wij gaan zeker weten weer een pelgrimstocht maken maar dan vanaf een andere kant naar santiago waarbij we een aantal dingen anders gaan doen waaronder minder kleding mee want dat was veel te veel.

En wat we anders zullen doen want daar waren wij niet tevreden over en dat is het diner want vooral de 6 dagen in portugal deze waren zeer eentonig omdat er 6 dagen wortelsoep werd neer gezet en keus tussen kalkoen of vis en dat ben je na 2 keer wel zat 

Wat betreft het slaapcomfort dat was ook niet helemaal lekker de bedden waren maar 140cm breed kraakte tot en met of je had het pech dat je boven een keuken van het restaurant sliep en continu de afzuiger hoorde.

Maar Guus het was buiten dat alles een unieke ervaring waarbij onze hoofden helemaal leeg waren en klaar zijn voor een nieuwe start.

 

Vriendelijke groet.

Mel & Wil 


09/10/19
Via de Kustroute van de Camino Portuques naar Santiago, Augustus 2019

Hallo Guus,
Vanuit Caminha naar Santiago de Compostella gelopen, in mijn uppie.
Lekker om je geen zorgen te maken over waar je de avond zou slapen , was allemaal prima geregeld. Eigenlijk liepen alle 8 wandeldagen gesmeerd : het weer, de routes, het eten, de omgeving ( de eerste 3 dagen pal langs de kust) en goede hotels , alles zat mee. Als ik dan toch een minder iets moet noemen, het volgende:
Na de langste route , naar Vigo , jammer genoeg een kamer zonder airco, waardoor met ramen open veel lawaai van de beneden liggende autoweg.
Maar al met al van alles genoten, zeker voor herhaling vatbaar!
Vr gr W de Hoog


09/10/19
Korte terugblik op de Camino Portuques Augustus 2019

Beste Guus,

 

Bedankt voor de geleverde diensten.

 

Van begin tot einde is alles perfect verlopen.

Fijne accomodaties, goede afstanden per etappe, duidelijke uitleg en support zowel vooraf als ter plaatse.

 

We hebben ondertussen De Azoren op onze verlanglijst staan en dat zal zeker weer met Aarts wandelreizen zijn.

 

Groeten,

 

Familie Vaernewyck - Lambert


18/08/19
Terugblik op de wandelreis over de Camino Portuques Juli 2i019

Beste Guus,

Hierbij willen we jou en de mensen ter plekke bedanken voor een bijzondere reis! We hebben ons helemaal aan de organisatie over kunnen geven en hoefden ons alleen bezig te houden met onze wandeltocht. Al het andere was tot in de puntjes verzorgd. Dat heeft enorm bijgedragen aan een hele mooie en bijzondere ervaring voor ons alle vier. Onze dank daarvoor!

Wij hebben zowel op de heen als op de terugreis naar het vliegveld van Porto gebruik gemaakt van een chauffeur die wij zeer aan zouden kunnen bevelen. Hij rijdt prettig, spreekt een woordje Engels en wij vonden de prijs, in verhouding tot de bus, de moeite van het nemen van een taxi waard. Mocht je interesse hebben in zijn gegevens, mobiele nummer etc, dan hoor ik het graag.

Bij deze nogmaals dank je wel voor alle goede zorgen,

Noor, Berdeeh, Amber en Ragnhild


18/08/19
 
Powered by Phoca Guestbook