Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

KYTHIRA (Griekenland) UITGELICHT

Een groen en rustig wandelparadijs. Dat is het eiland Kythira ten voeten uit. Vele kilometers aan wandelpaden, dorpjes met vriendelijke bewoners zorgen ervoor dat het de wandel- en natuurliefhebber aan niets ontbreekt.

DSCN6347 kopie

 

De meeste reizen in ons aanbod brengen u naar Portugal. Toch is er een klein pareltje in Griekenland dat we niet onderbelicht willen laten.

Kythira ligt ten zuiden van de Peloponnesos en behoort tot de Ionische eilandengroep. Volgens de Griekse mythologie is Kythira de geboorteplaats van de godin Aphrodite. Zij heeft niet alleen haar schoonheid en lieflijkheid aan Kythira gegeven, maar ook haar ruigheid. Kythira kenmerkt zich door eenvoud, puurheid en een grote verscheidenheid aan natuur en landschap.

De alomtegenwoordige rust is overweldigend. Kythira is verschoond gebleven van het massatoerisme. U vindt op Kythira zelfs tijdens de zomermaanden nog verstilde strandjes. Zittend op één van de vele dorpspleintjes, genietend van een kopje Griekse koffie of een glas ouzo, kan het voorkomen dat u zo maar de tijd vergeet. Als dat gebeurt, weet u zeker dat Kythira u in zijn greep heeft.

Kythira kent vierenzestig dorpjes die met elkaar verbonden zijn via een goed en uitgebreid wegennet. Maar behalve met de auto, ontdekt u het eiland vooral te voet. Talloze onverharde weggetjes, schijnbaar verlaten dorpjes, indrukwekkende kloven, bloemen, kruiden en wilde geiten maken Kythira tot een waar wandelparadijs.

Kythira biedt u:

  • de verlaten en vervloekte oude hoofdstad Paleochora
  • de prachtige Byzantijnse kerkjes in Kato Chora
  • het indrukwekkende klooster Agia Myrtidiotissa
  • de smalle steegjes met doorkijkjes in de hoofdstad Chora
  • de drukbezochte zondagochtendmarkt van Potamos
  • de verlaten stranden
  • de sprookjesachtige omgeving van Mylopotamos met watervallen en watermolens
  • tijdloos koffiedrinken aan de baai van Avlemonas of Kapsali
  • de gezellige dorpsfeesten in juli, augustus en september
  • onvergetelijke wandelingen

Sinds een aantal jaren werkt Aarts Wandelreizen samen met Frank, die al geruime tijd op Kythira woont. Samen met vele vrijwilligers zorgt hij er elk jaar weer voor dat het 'rondje Kythira' goed begaanbaar is. Monnikenwerk zult u zeggen, maar ze hebben het graag voor de gasten over. Zodat iedereen zich welkom voelt.

 Path Clearing 2Path clearing

Een paar quotes van twee wandelaars die via Aarts Wandelreizen begin juni een wandelweek op het eiland doorbrachten zijn wel illustratief voor de gastvrijheid:

"Het was een fantastische trektocht. Een prachtig eiland met flinke heuvels en diepe dalen (flinke inspanning voor de knieën) en op heel veel plaatsen een schitterend  uitzicht op de zee! Heel veel kleine dorpjes en een aantal wat grotere plaatsen waar we heerlijk op een terras onder de platanen konden eten. De overnachtingen waren heel goed en de mensen zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij! Op het eind van de tocht nog een dag in Kapsali heerlijk gezwommen in zee."

"Frank is een heel innemende, leuke man en als er iets is, zorgt hij altijd voor een oplossing! Kortere route, extra route, taxi, corona test, de weg kwijt, alles komt in orde! Kortom een aanrader voor een ieder die graag en goed kan wandelen is dit meer dan uitstekend. De naam Frank is wel overal op het eiland een “toverwoord”. Iedereen kent Frank, terwijl Frank niet iedereen kent!! Heel bijzonder. Als je mensen iets vraagt, is het eerste wat er wat wordt gezegd: Frank zeker geregeld, ja ik ken hem wel hoor!"

"Kortom een heerlijke tijd om lekker te ontspannen."

DSCN6353 kopie

Aarts Wandelreizen biedt drie verschillende wandelprogramma's op het eiland. Rondje Noord (11 dagen), Rondje Zuid (9 dagen) en een wat zwaardere trektocht van Noord naar Zuid in 9 dagen. Natuurlijk kunnen we ook een programma op maat samenstellen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees alle details op de website of neem gerust contact met ons op.