Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Terras de Sicó en Coimbra

IMG 3759

Eén van de nieuwe reizen die we gaan aanbieden gaat door het gebied Terras de Sicó. Centraal gelegen in Portugal. Zowel vanuit Lissabon als vanuit Porto goed te bereiken met de trein. Karakteristiek zijn de grote kalksteenformaties en grotten. Geniet van de prachtige uitzichten, uitgestrekte eikenbossen, bergpaden en rivieren. Geschiedenis en cultuur komen samen in de oude middeleeuwse stadjes en de indrukwekkende Romeinse ruïnes. Maak kennis met de lokale bevolking, proef de lokale specialiteiten als Rabaçal kaas, wijn en honing.

Een reis terug in de tijd, gekenmerkt door ongerepte natuur en rust. Ver weg van massatoerisme.

IMG 4599

De "Terras de Sicó" GR route is een in totaal 198 km lange rondwandeling en doorkruist het Sicó's kalksteenmassief. Tijdens onze wandetrektocht legt u 93 km af tussen Pombal en Coimbra. Uw bagage wordt vervoerd. Een aantal hoogtepunten van de reis:

Bij Casmilo is het karstlandschap van de Buracas do Casmilo-vallei te bewonderen:

Sicó buracas casmilo

Ten zuiden van Condeixa-a-Nova vindt u de Ruïnes van Conímbriga, één van de rijkste archeologische vondsten van Portugal:

Conímbriga kent zijn oorsprong in een Keltisch kasteel van de stam Conii, aan het einde van de IJzeren Tijdperk. Het werd bezet door de Romeinen vanaf 139 v. Chr. en de bevolking werd volledig geromaniseerd. Onder keizer Augustus in de 2e eeuw n. Chr. kende de stad haar grootste pracht; toen werden openbare thermen gebouwd en een forum, waarvan een reconstructie te zien is in het museum. De grote opgravingen die vanaf de 20ste eeuw zijn gedaan, tonen een waardevol en complex geheel van panden, inclusief thermen, een aquaduct dat vanaf de bron over 3400 meter water vervoert, en resten van een christelijke basiliek die waarschijnlijk dateert uit de 6e eeuw.

conimbriga 2

Eindpunt van de route is de universiteitsstad Coimbra. Dit is een van de oudste universiteiten van Europa, die is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Typerend voor de levendige stad zijn de studenten die oude tradities in ere houden. En niet te vergeten de Fado en de traditionele tascas/tavernes. Een fantastische plek om de trektocht af te sluiten.

Coimbra

Algemene informatie:
8-daags gemiddeld tot gemakkelijk wandelprogramma, 7 overnachtingen, 6 wandeldagen, in totaal 93 km.
Gemiddeld aantal km per wandeldag: tussen de 12 en 19 km.
Vanuit Lissabon of Porto met de trein naar startpunt Pombal. Vanaf het eindpunt Coimbra weer met de trein naar Lissabon of Porto.
De wandeling maakt deel uit van de GR-26.
Alle accommodaties bieden ontbijt, lunchpakket en soms ook zelfgemaakte diners.

Programma:

Dag 1 | Aankomst in Lissabon / Porto. Trein naar Pombal.

Dag 2 | Loop van Pombal naar Pousadas Vedras [19,7 km].

Dag 3 | Lopen vanaf Pousadas Vedras - Redinha [12,1 km].

Dag 4 | Lopen van Redinha - Casmilo [16,8 km].

Dag 5 | Rondwandeling in Casmilo [14 km].

Dag 6 | Lopen van Casmilo - Condeixa-a-Nova [13,2 km].

Dag 7 | Lopen vanaf Condeixa-a-Nova - Coimbra [17,5 km]

Dag 8 | Einde van de tocht in Coimbra. Met de trein terug naar Lissabon of Porto.

Heeft u interesse in deze reis? Neem dan contact met ons op. 

Highest Point Serra de Sic