Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Azoren

Terug vanuit Sao Miquel en Santa Maria, Azoren, augustus 2022

Beste Guus,

We zijn ondertussen alweer twee weken terug. Het fotoboek is zelfs al klaar ?

We hadden een hele mooie vakantie. Alles is heel voorspoedig gegaan. Zelfs op Schiphol viel de wachttijd mee. We waren er drie uur van tevoren, maar na twee uur zaten we al bij de gate. Een rechtstreekse vlucht is erg fijn, maar wel heel vroeg. Om 2 uur ’s nachts waren we van huis vertrokken. Ondanks de moeheid hebben we de eerste dag de botanische tuin in Furnas bezocht en in het thermale bad gezwommen. Heel bijzonder. Vreemd idee dat Furnas in een krater van een actieve vulkaan is gebouwd. De hot water springs zijn maar op twee minuten lopen van het hotel. Het hotel was prima, hele aardige mensen. Lekker ontbijtbuffet. De verschillende taxichauffeurs waren heel behulpzaam en steeds prima op tijd. De wandelingen waren allemaal heel mooi. Het is overal zo groen en je bent nooit ver van de oceaan. Het eten van de cozido was een mooie afsluiting van ons verblijf daar.

Het hotel in Ponta Delgada vonden we erg goed. Op 10 minuten lopen van het hotel was een hele efficiënte en moderne wasserette, wat heel goed uitkwam. Hier hadden we steeds dezelfde taxichauffeur, een hele aardige man. Vooral de wandeling naar Sete Cidades vonden we erg mooi. Ponta Delgada vonden we een leuk stadje, met mooie botanische tuinen.

De transfer en vlucht naar Santa Maria ging ook goed. De rondrit over het eiland de eerste ochtend gaf meteen een heel goed beeld van het eiland. Heel verrassend, het vlakke en droge gedeelte bij Vila do Porto en de rest van het eiland zo groen. Een prachtig eiland, leuk dat we steeds bij de oceaan uitkwamen om te zwemmen. De chauffeurs/gidsen waren heel flexibel. Zo konden we bij het strand eten en begin van de avond weer opgehaald worden. Het hotel vonden we iets minder, hoewel het vier sterren heeft. De kamers en het ontbijt waren op zich prima (behalve de koffie), maar het gebouw zelf is niet echt fraai en slecht onderhouden. Wel had je overal uitzicht over de oceaan! De wandelingen waren allemaal heel mooi en afwisselend. We hadden op Santa Maria elke dag een gids mee met wandelen. Op zich was dat leuk en leerzaam, maar we hadden dat eigenlijk niet verwacht. Met een routebeschrijving zoals we die op São Miguel hadden, waren de wandelingen ook goed te doen.

De laatste dag vlogen we terug naar São Miguel en hadden we ’s middags een walvisexcursie. Dat was heel gaaf. De boot ging super snel en we hebben twee soorten walvissen en twee soorten dolfijnen gezien! Zelfs een jonge walvis die helemaal uit het water sprong.

Met het weer hebben we geluk gehad. Alleen bij de laatste wandeling hadden we in de ochtend regen. Verder was het droog en waren er tijdens het wandelen vaak wolken. Dat was erg fijn, want door de hoge luchtvochtigheid krijg je het bij het stijgen snel warm. Doordat het meestal droog was, hebben we gelukkig geen last gehad van gladde, modderige paden.

Al met al een hele geslaagde vakantie. Alles is vlekkeloos verlopen. Achteraf bezien hadden we wel een paar dagen langer willen blijven, bijvoorbeeld bij elk hotel een extra dag zonder programma. De wandelingen hadden we zeker niet willen missen, maar een paar extra stranddagen waren leuk geweest.

Heel erg bedankt voor de goede organisatie en misschien tot een volgende keer!

Met vriendelijke groeten,

Elisabeth en Diederic 


23/08/22
Azoren terugblik op een maatwerkprogramma juni 2022

Hallo Guus,

Wat hebben wij genoten van de vakantie.
Noorwegen, ons favoriete vakantieland, moet de eerste plaats nu delen met de Azoren.
Wat een geweldige natuur op de Azoren, zelfs de begroeiing naast de weg is een lust voor het oog.
Bloemen en groen in overvloed.
Wat een leuke wandelingen; langs de kust, langs een levada, smalle bospaadjes, naar de top van een berg, wandelen op kraterwanden, meren, je komt het allemaal tegen.
Oerwoud/jungle gevoel compleet met watervallen.
Wat fijn dat het mogelijk was om, op ons verzoek, de 15-daagse reis Sao Miguel/Santa Maria uit te spreiden over 21 dagen!
Zo genoten wij van extra rustdagen en hebben zelf ook nog voor één dag een auto gehuurd.
Beide eilanden zijn ons prima bevallen en de gids Miguel op Santa Maria heeft veel informatie gegeven.
De eilandtoer op Santa Maria was ook heel leuk en op mijn verzoek is Miguel na de laatste wandeling op Santa Maria naar Fatima gereden om de kerk, na 150 traptreden, te bezichtigen.

Vanaf de landing op het vliegveld tot en met de transfer naar het vliegveld voor de terugreis was alles perfect geregeld.
Het klopte allemaal.
In alle hotels waren we aangemeld, taxichauffeurs zeer vriendelijk en op tijd, vlucht tussen de twee eilanden perfect geregeld, Cozido eten perfect met wijn/bier, toetje en koffie.
Alles tot in de puntjes geregeld.
Taxichauffeurs zeer flexibel. Wij spraken geen retourtijd af, maar belden op als wij opgehaald wilden worden. Zo konden wij de wandeling wel eens langer maken, naar het strand gaan na de wandeling of eten in een strandtent.

Voor jou, en alle partijen die aan onze reis meegewerkt hebben, heel veel lof en complimenten.
Het kon niet beter.
Fijn dat kleinschalig nog mogelijk is en (zelfs met aanpassing van de reis door onze persoonlijke inbreng) nog zoveel kwaliteit biedt.
Daar kunnen de grote jongens nog van leren!

Hartelijk dank voor al je moeite en voor de mooie reis!
Wij komen graag bij je terug.

Henri en Petra


16/07/22
Terug van de Azoren

Hallo Guus,

Ja, ongemerkt zijn we al weer bijna een week thuis.

We hebben ontzettend genoten van de Azoren en van de wandelingen. Wat is het er mooi, de kleuren groen, de vogels die je bijna overal hoort en ziet, de verschillen per eiland.

Alles was goed georganiseerd, alleen op de eerste dag met vervoer in Furnas was er iets misgegaan, er kwam geen taxi om 9:00. Maar na een telefoontje werd dat snel geregeld. Verder hebben we heel soepel nog een extra wandeling op de een na laatste dag kunnen toevoegen, na aankomst vanaf Fajal hebben we nog een kustwandeling boven het vliegveld van Ponta Delgada kunnen maken.

Kortom een top vakantie en we verwachten nog wel eens een keer terug te komen.

Bedankt,

Ronald en Monique


16/07/22
Terug van de Azoren, oktober 2019

Beste Guus,

We zijn inderdaad weer thuis, vorige week zondag zijn we teruggekomen dus net voor orkaan Lorenzo uit. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad. We vonden São Miguel nog mooier dan verwacht: zeer afwisselend met bergen, jungle-achtige bossen, warmwaterbronnen, watervallen, meren, natuurlijk de ruige kust en leuke dorpjes. Bovendien heerlijk vis gegeten en lekkere wijnen gedronken. Een hele fijne combinatie van wandelen, mooie dingen zien en relaxen. We vonden de mensen ontzettend aardig en - gelukkig voor ons - sprak bijna iedereen goed Engels. De hotels waren keurig en de chauffeurs (voor de transfers) dachten goed mee en waren erg flexibel; heel relaxed. De wandelingen zijn goed beschreven en goed aangegeven met paaltjes.

We kregen veel complimenten voor de foto’s van familie en vrienden. Nu wil zo’n beetje iedereen naar de Azoren :-)

Groeten,
Timara & Pieter


16/11/19
Terug van de Azoren, september 2019

Beste Guus,

We zijn inderdaad weer thuis, vorige week zondag zijn we teruggekomen dus net voor orkaan Lorenzo uit. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad. We vonden São Miguel nog mooier dan verwacht: zeer afwisselend met bergen, jungle-achtige bossen, warmwaterbronnen, watervallen, meren, natuurlijk de ruige kust en leuke dorpjes. Bovendien heerlijk vis gegeten en lekkere wijnen gedronken. Een hele fijne combinatie van wandelen, mooie dingen zien en relaxen. We vonden de mensen ontzettend aardig en - gelukkig voor ons - sprak bijna iedereen goed Engels. De hotels waren keurig en de chauffeurs (voor de transfers) dachten goed mee en waren erg flexibel; heel relaxed. De wandelingen zijn goed beschreven en goed aangegeven met paaltjes.

We kregen veel complimenten voor de foto’s van familie en vrienden. Nu wil zo’n beetje iedereen naar de Azoren :-) Ik voeg wat foto’s bij; voel vrij ze te gebruiken voor bijv. je website.

Groeten,

Pieter en Tamara


11/10/19
Terug na de 4 eilandentocht op de Azoren, Juli 2019

Beste Guus,

We hebben een hele mooie wandelvakantie gehad. Wat een prachtige eilanden, één grote bloementuin! De chauffeurs waren steeds keurig op tijd en waren flexibel wat betreft tijden en het afzet- en ophaalpunt. Veel chauffeurs deden ook net even wat extra voor ons gevoel, zo stopten we een aantal keer bij mooie uitzichtpunten onderweg en werd ons op de eerste dag van het vliegveld naar het hotel de mogelijkheid gegeven om een theeplantage te bezoeken. Met een enkele chauffeur was communiceren in het Engels lastig, maar dit werd goed opgelost met een telefoontje naar een collega die wel goed Engels sprak en zo als tolk kon fungeren. We vonden het erg ontspannen reizen op deze manier. Ook de hotels waren prima tot uitstekend. De wandelingen vonden we erg divers en voor ons gevoel hebben we alle hoogtepunten van de vier eilanden (São Miguel, São Jorge, Pico en Faial) kunnen zien. Met als letterlijk hoogtepunt de top van de vulkaan op Pico. We hadden deze tocht zonder gids geboekt en vonden dit beide goed te doen (we hadden goed weer, bij slechter weer hadden we een gids waarschijnlijk wel kunnen waarderen). De walvistocht vonden we erg gaaf! Heel bijzonder om dolfijnen en walvissen van zo dichtbij te kunnen zien (waarbij er goed rekening werd gehouden met het welzijn van de dieren). Er werd duidelijk verteld wat we wel en niet konden verwachten tijdens de tocht en of er al walvissen waren gespot voordat we vertrokken. Fijn om op dat moment nog te kunnen beslissen om niet te gaan (en dus ook het geld terug te krijgen). Het vulkanische van de eilanden vonden we erg bijzonder (de warmtebronnen bij Furnas, de vele kraters zichtbaar vanaf de Pico, Capelinhos op Faial en natuurlijk de prachtige kratermeren). Op São Jorge en Faial hebben we beide keren een dag wat slechter weer gehad waardoor de uitzichten tijdens de wandeling op die dagen helaas tegen vielen, maar bij terugkomst aan de kust scheen eigenlijk altijd het zonnetje weer!

Groeten,

Wouter en Kirsten


18/08/19
Terug van de Azoren, Vier eilanden, Juni 2019

Dag Guus,

We hebben een heerlijke vakantie gehad op de Azoren.
Alles was perfect geregeld. Alle transfers waren op tijd en plezierig. Tijdens de transfers kregen we vaak informatie en stukje geschiedenis van de omgeving c.q. eiland. En wat een mooie hotels waren er voor ons gereserveerd.
Door een blessure hebben we helaas de Pico niet beklommen. Laat het nu juist net die dag prachtig helder weer zijn. Erg jammer. Maar we hebben een prima alternatief aangeboden gekregen. 
Kortom het was een heerlijke, goed georganiseerde vakantie.
Bedankt hiervoor.

Groet en tot een volgende keer,
Leo en Gemmy 
Zaandam.


03/08/19
Terug van de Azoren, Mei 2019

Hai Guus,

Het meeste ging goed. We hadden het weer niet echt mee vooral als we naar boven liepen om van een uitzicht te genieten werden we verwelkomt met dichte mist en harde wind. Maar ze hebben prachtige vegetatie en sprookjesachtige landschappen. Iets schrijven houden we niet zo van maar ik heb veel video geschoten en veel foto's gemaakt. Ik kan je er daar een paar (foto's) van opsturen?

Gegroet, Jacco


30/05/19
Terug van de Azoren, Mei 2019

Hoi Guus, 

Sorry voor het late antwoord,  maar we hebben een heel leuke reis gehad! De wandelingen waren afwisselend en mooi, de taxi's waren goed geregeld en de hotels waren ook mooi in orde. 

Verder hebben we veel leuke restaurantjes gedaan, de cosido was minder ons ding maar moesten we wel geprobeerd hebben ;)

Mvg Annelies 


30/05/19
Terug van de 4 eilandentocht op de Azoren, september 2018

Beste Guus,

Het heeft even geduurd, maar we hadden beloofd even kort onze reiservaring naar de azoren met jou te delen.

Ondanks een beetje tegenslag met de gezondheid, besloten we de reis toch door te laten gaan.
en we hebben daar zeker geen spijt van.
Alles was heel goed geregeld, van het afhalen op de luchthaven tot de transfer op de
eilanden zelf. We kregen ook een bevestiging van de vluchturen en konden goed afspreken
met de chauffeurs. We hebben maar 1 wandeldag gehad met regen en toen werd ons voorgesteld
om een afdaling niet te doen, een juiste beslissing en we kregen toch nog een mooie
kustwandeling die dag met een prachtige zee aan onze zijde. Er was ook een dag dat we een
wandeling op Faial hebben aangepast en dat was geen probleem, gewoon afspreken met de
chauffeur om ons af te halen op een andere plaats.
De Chauffeurs spraken ook allemaal goed Engels en gaven onderweg ook extra uitleg, dus ze
namen ook een stukje de rol van gids op zich.

De wandelingen waren heel goed te doen en de begeleidende beschrijvingen waren goed bruikbaar.
Er was ook een link bij om de GPS-wandelingen te downloaden en het was dan ook makkelijk te
volgen op de smartphone.

De verblijven waren overal prima en rustig gelegen, maar Casa do Antonio op S. Jorge stak er wel bovenuit. (extra koekjes, koffie en appels gedurende de dag bvb).

Wat eten betreft was het trouwens ook een meevaller. Als je van vis en zeevruchten houdt, zit
je hier zowiezo goed. Maar er zijn op sommige eilanden verrassend veel koetjes, dus een biefstukje smaakt er ook lekker. De wijn op Pico moet je ook zeker proeven.

Dus nogmaals bedankt en hopelijk tot nog eens.
Agnes en Raf


06/11/18
Terugblik op de wandelreis op de Azoren, juli 2018

Dag Guus, 

Ondertussen zijn we al een paar dagen terug van reis.

Alles is perfect verlopen!

- de transfer naar het hotel Vale Verde in Furnas, eenvoudig hotel, maar netjes, goed ontbijt, vriendelijke mensen, terras bij de kamer
- de transfers en de afwisselende wandelingen vanuit Furnas
- jammer genoeg was het wat miezerig weer op de top van de Pico Da Vara, maar dat lag dus niet aan jou... :)
- de inbegrepen lunch in Tony's (was wel zeer druk op de middag!)
- de transfer naar het hotel Canadiano in Ponta Delgado van de luchthaven, leuk met het terras
- Melo Travel was steeds stipt op afspraak
- enige opmerking misschien, was dat er bij de transfers vanuit hotel Canadiano, er geen koffietje kon voorzien worden, bij ons vroege vertrek om vijf uur 's morgens om de vluchten te halen

Santa Maria genoot duidelijk onze voorkeur, het klimaat leek standvastiger, de mini-strandjes waren voor ons alleen en het was er zeer rustig.
Miguel van Smatur was een enthousiaste gids, die veel back-up info bezorgde over de natuur en de cultuur van dit kleine eiland.
Hij is een echte spraakwaterval!
Het verblijf in het Hostel Juventude in Vila Do Porto viel ook zeer goed mee, met het zwembad!
Leuk aan de wandelingen hier, was dat ze steeds eindigden op een strand(je), waar je kon genieten van de plaatselijke delicatessen.

Dus zeker geen klachten.

Ik had de wandelingen via gpx gedownload via internet, waardoor ik ze eenvoudig kon volgen met een wandel-gps, waarbij wij weinig hoefden te letten op de bordjes of merktekens.

Dus alles bij elkaar, hebben wij een zeer fijne wandelvakantie gehad, waarvoor hartelijke dank!

PS:
De Azoren waren ons praktisch onbekend, we kenden het enkel van het hogedrukgebied... :)
Toch nog eventjes vermelden dat de windmolens op Santa Maria er gekomen zijn door de Vlamingen (gelezen in een reisgids) , of toch door de Nederlanders... :)

 

mvg,

 

Hugo & Marijke Van Leuven-Laureys


12/08/18
Terug uit de Azoren juli 2018

Beste Guus,

 

Wij zijn inderdaad terug uit de Azoren.

Wat een plek en wat een natuur. Wij hebben het een heel bijzondere ervaring gevonden!

San Miguel, schitterend, Santa Maria nog mooier en rustiger. Zijn blij met de beperking tot 2 eilanden in 2 weken, die hebben wij nu redelijk goed kunnen bekijken. De transfers met de taxi waren allen bijzonder goed, fijn dat dat van te voren vast gelegd was. Wij hoefden alleen maar in te stappen. De wandelingen, bijzonder mooi en zeer gevarieerd!

Waarschijnlijk ben je ook benieuwd naar onze ervaring in de verschillende hotels! Weliswaar 2e keuze ivm met volboekingen!

Furnas,  Vista do Vale,  geweldig, toch nog redelijk in de buurt van het centrum, mooi balkon met prachtig uitzicht. Goed ontbijt, goed restaurant!

Ponto Delgada, Vila Nova, wat minder maar waarschijnlijk 2e keus. Spijtig dat we geen balkon hadden, maar goed ivm aanlopen centrum. Tijdens ons verblijf, wel heel druk!

Santa Maria, Praia de Lobos wat gedateerd. Goed schoon en best te doen. Ontbijt voor ons redelijk, voor andere misschien wat minder? Maar alla, het eiland is zo prachtig dat compenseert.

Ponto Delgada, Hotel Ponto Delgada, geweldig, al zijn we er maar 1 nacht geweest. Met balkon en mooi uitzicht! Goed ontbijt, dichtbij het vliegveld, wat wil je nog meer!

Taxi Chauffeurs:

Furnas - perfect altijd op tijd, goede informatie, uitstekend engels cijfer 10

Ponto Delgade, nooit op tijd, maar het is vakantie, en verder correct. cijfer 7,5

Santa Maria, Miguel bijzondere man, heel enthousiast en hij weet waar hij het over heeft. Goede uitleg en niets is te veel. Mooie tour over Santa Maria en werkelijk schitterende wandelingen over het eiland! Super 10 plus

Transfers van en naar het vliegveld, heel ok.

Kort samengevat een geweldige en bijzonder vakantie, voor herhaling vatbaar. Dank je wel!

 

Groet,

Cor en Peggy van Asch


12/08/18
Terug van de Azoren, juni 2018

Beste Guus

Wij hebben een prachtige Azoren-reis (Sao Miguel-Sao Jorge-Pico-Faial) achter de rug! 
Eerst en vooral proficiat met de perfecte organisatie. De mensen van Melo doen dat ginder zeer goed.
Alle taxiritten en transfers via luchthavens en ferry's verliepen volledig volgens schema met zeer
vriendelijke en correcte chauffeurs. De dokumentatie die we van Melo kregen was zeer goed, en
de wandelingen zelf zijn zeer goed aangeduid. Eén keer hadden we regen in de voormiddag waardoor
de wandeling naar het Lagoa de Fogo niet kon doorgaan, maar dan heeft de taxi-chauffeur ons een bezoek
aan de theeplantages geregeld. De hotels en verblijven waren dik in orde. We hebben ons wel mispakt
aan het beklimmen van de vulkaan Pico. Deze hebben we halfweg moeten onderbreken, want dat was
niets voor ons. Dit is meer rotsbeklimming (op handen en voeten dikwijls) dan een bergwandeling, op 
sommige momenten ook echt gevaarlijk (zeker de afdaling). Voor de rest heel mooie wandelingen gemaakt
en goed weer gehad. Het was echt een zeer mooie ervaring en een aanrader voor natuurliefhebbers - stappers.
Hartelijke dank en hopelijk tot een volgende reis!
Groetjes
Tony & Ria Saeys-Perdaen


06/07/18
webmaster: Geslaagde vakantie Azoren

Hallo Guus,

Onze vakantie naar de Azoren ( Sao Miquel) was zeer geslaagd. Zelfs in de maand januari is het heel goed te doen. 
Fijne wandeltemperatuur (ca. 15 a 17 gr) en hele mooie en bijzondere wandelingen. Al leek het vaak meer op hiken dan op wandelen.

Over rotspartijen klimmen en via een gebroken brug naar de overkant komen. Voor ons 60 plussers was dat wel ff spannend, maarrrrr het is gelukt en hebben zo weer iets leuks om over te praten. 
De taxi ritten waren uitstekend, goede en nette chauffeurs die ook heel attent en correct waren. Op deze manier hebben we tevens grote delen van het mooie, schone en groene eiland gezien. 

Waar wij ook ontzettend van genoten hebben, is de gratis lunch bij restaurant Tony’s. Geweldig !!! 
Daarvoor hadden we de rondwandeling om het meer gemaakt en kwamen daar terecht bij de heetwaterbronnen,  waar de restauranthouders hun pannen met de lokale maaltijden in lieten smoren. Was heel apart.

De hotels waren keurig. Goede bedden, schoon en fijn personeel. En het internet was uitstekend. We hebben regelmatig op een terras gezeten waar overal goede Wifi was.

Alles was goed betaalbaar. We konden ook bijna overal op elk tijdstip ergens eten. En alles een goede kwaliteit. Al met al.... zeer geslaagd. 
Veel dank en succes verder gewenst.

Groeten van Frans en Annelies Limmen


16/01/18
Azoren, alsnog een korte terugblik

Beste Guus,

Eigenlijk hoor je weer iets van ons....
Wij hebben beloofd voor jou, dat we zouden iets over onze vakantie schrijven.....

...we hebben een super vakantie gehad.
het was mooie wandelvakantie, die prima geregeld was.
wij hebben erg zorgeloos genoten van de prachtige, afwisselende wandelingen over zes eilanden....
dus, echt een aanrader voor mooie wandelvakantie....
de organisatie op Terceira was erg top , maar ook op Faial, Santa Maria en Sao Jorge was goed.
nog eens vriendelijk bedankt voor alles en tot voor de volgende wandelvakantie....
Kornelia & Henk


13/11/16
Terug van de Azoren,september 2016

Hallo Guus,


Alles verliep prima met het vervoer van de vloeistoffen. Met de doktersverklaring erbij geen probleem. Maar erg fijn dat de back up geboden werd bij het inchecken naar Santa Maria ook al bleek het niet nodig. En het achterlaten van een deel van de bagage naar Santa Maria was prima zo geregeld.

We hebben allemaal erg genoten. Mooie tochten, mooie eilanden, mooie hotels vooral die met zwembad, alles goed geregeld. De mannen op Santa Maria maakten er echt werk van en dachten actief mee om overal een succes te maken (zoals meerijden bij wegbrengen en ophalen om ook wat meer van het eiland te zien ook al kan je niet mee lopen).

Mijn vriend heeft niet alles mee kunnen lopen maar dat wisten we van tevoren.
Echter in jouw beschrijving van de wandeling komen de zwaarte van de tochten niet altijd overeen met de beschrijving van Melo. Nu was gelukkig Will zijn conditie sinds april aanzienlijk verbeterd en heeft hij alleen de zware tochten voorbij moeten laten gaan. Maar er waren minder makkelijke tochten dan aangegeven. Dat had anders een teleurstelling kunnen zijn.
En er zit verschil in de aangegeven afstand en duur bij de tochten tussen jouw dagprogramma en de beschrijving van Melo (daar wordt geen rekening gehouden met de aanloop route). Het lijkt mij een goed idee om dat aan te geven.

Maar we kunnen echt ieder aanraden naar de Azoren te gaan vanwege de plekn als je alles goed geregeld en er geen omkijken naar wilt hebben jouw reisorganisatie. Het was top!

Vriendelijke groet,

Anita van Duin en de rest.


08/10/16
Terugblik Azorenreis, juni 2016

Hoi Guus

We hebben een super vakantie gehad. Veel afwisseling tussen de eilanden, alleen jammer dat soms het weer niet mee zat, maar dat zijn de Azoren.

We hebben geen regen gehad hoor maar wel veel mist in de hoger gelegen gedeeltes.De bewoners zeiden al dat de zomer laat op gang kwam, daardoor hebben we

wat andere wandelingen moeten doen omdat het bij de kust meestal beter weer is. Maar dat is in overleg goed opgevangen.

Je merkt wel het verschil tussen een lokale reisgids en een taxichauffeur tijdens ons vervoer. De lokale reisgidsen op Sao Jorge en Santa Maria zijn  meer betrokken met je.

Ze kijken ook of een wandeling verantwoord is en besluiten op die morgen die of een andere wandeling te doen terwijl een taxichauffeur je naar de wandeling brengt en je daar afzet

ook als het slecht weer is. Hebben we meegemaakt op Sao Miguel waar we de eerste wandeling alleen mist hebben gehad en niets gezien hebben en op pico waar we na 3 uur mist de

wandeling afgebroken hebben.Verder hebben we prachtige wandelingen gedaan en zeker de walvis safari was super. Veel walvissen en dolfijnen gezien. Chantall heeft nog een morgen bijgeboekt de walvissafari. Ik helaas niet, eerst keer zeeziek. Kan gebeuren.

Verder is transport tussen de eilanden allemaal goed verlopen. Op tijd de info wanneer we opgehaald werden.

Nog een compliment voor de jongens op Santa Maria. Dit was een super bergwandeling en veel info over het eiland. We hebben daar wat ander wandelingen gedaan maar super uitleg gehad. ps. Santa Maria is toch het mooiste eiland van de 5 die we aangedaan hebben.

Dan nog de accommodaties: San Miguel, vriendelijk personeel zeer schone kamer goed ontbijt

Sao Jorge; vriendelijk personeel schone kamers en super uitgebreid ontbijt en mooi uitzicht op zee

pico; vriendelijk personeel  schone kamers en redelijk ontbijt.

Faial; vriendelijk personeel  schone kamers maar een beetje verouderd en het ontbijt was geweldig

Santa Maria; Dit was het minste hotel. Personeel redelijk behulpzaam kamers wel schoon maar er stond alleen het hoognodige op.

Verder zijn de Azoren prachtig  en zeker de bevolking zeer behulpzaam  en je hebt er geen criminaliteit.En de vis is heerlijk.veel gehad en betaalbaar.

Bij deze nog bedankt voor de begeleiding van A tot Z, we hebben genoten.

Groetjes Rene en Chantall.

 
 

11/07/16
Terugblik reis in Januari op de Azoren, Sao Miquel

Beste Guus, 

Prima vakantie gehad op een relaxed eiland.
De zaken waren goed voor elkaar, de agent had duidelijke info over het eiland, het arrangement en de wandelingen.
Ponta Delgada is een leuk stadje met haven en voldoende vertier voor een paar dagen.
De agent had een prima suggestie voor een restaurant, "Tasca", waar we fantastisch gegeten hebben, de verse vis en schaaldieren zijn daar in alle soorten en maten te verkrijgen voor weinig geld en de droge witte wijn prima, een aanrader. 
Furnas is natuurlijk heel anders en eigenlijk voor ons wat te rustig. Maar prima te doen voor een paar dagen. de wandelingen die buurt zijn erg mooi, helaas was door de regenval de ronde rond het meer van Furnas onmogelijk, het waterpeil te hoog, en het wandelpad ondergelopen.  
De retour vlucht maandag was al erg vroeg, en aangezien de laatste wandeling op zondag maar 1,5 uur was, hebben we aan de agent gevraagd of we de laatste nacht niet alvast in Ponta Delgado door konden brengen, dus vanaf zondagmiddag. Dat hebben ze prima geregeld. 
Prima weer gehad, geen regen, en 'n lekkere temperatuur, dus wederom een geslaagde trip! 
Bedankt voor zover,  en wie weet tot volgend jaar!
 
Harry

04/02/16
Reisverslag Azoren, Sao Miquel en Santa Maria

Wandelreis Sao Miguel en Santa Maria

De mensen met wie Guus Aarts samenwerkt op de Azoren zijn erg goed en professioneel. Vriendelijk, altijd stipt op tijd volgens de afspraken, maar ook erg flexibel naar jou als gast toe.

Ze dringen niets op en laten je vrij, maar geven wel goede tips, en wil je een andere wandeling doen dan gepland staat, of eerder of later worden opgehaald, het is geen enkel probleem en ze doen het graag voor je.

Op de Azoren geen drommen toeristen. Op meerdere wandelingen zijn wij (in juli!) niet tot nauwelijks andere toeristen tegenkomen! Een aanrader voor een mooie wandelvakantie in een rustige maar prachtige omgeving.

Sandra en Wouter, Juli 2015


13/08/15
4 eilandentocht Azoren

Beste Guus,


De Azoren, geweldige wandeleilanden, Aarts Wandelreizen, een fantastische organisatie. We bezochten  tijdens onze 3-weekse reis in juli vijf eilanden: São Miguel, São Jorge, Pico, Faial en Santa Maria. De planten-en bloemenwereld is op elk eiland overweldigend, de bevolking vriendelijk, de wijn (Pico) goed, de vis vers, de kerken en oude huizen interessant om te zien. De wandelroutes waren vrijwel steeds goed aangegeven (een beetje avonturieren af en toe houdt de geest levendig). Dat zijn zo de ingrediënten voor een mooie reis. Je hebt daar voor ons gezellige, goed gelegen onderkomens bij gevonden, waar Casa do Antonio op São Jorge  nummer 1 was: sfeervol, uitzicht op de haven en een heerlijk ontbijt. Op ieder eiland stond er iemand ons op te wachten voor het vervoer naar ons hotelletje, we werden naar elke wandeling gereden en ook weer opgehaald op de afgesproken tijd. De organisaties ter plaatse dachten mee over alternatieven als het weer niet meezat (regen, berg in de mist) en men reed zonder problemen een stukje om of een eindje door.  Het eilandje Santa Maria, onze laatste bestemming op deze reis, was een grote verrassing. Wat een afwisseling op een oppervlak van 19 x 7 km. We maakten drie schitterende wandelingen door geheel verschillende landschappen,  kwamen uit op leuke strandjes en zwommen in de heldere Atlantische Oceaan. Santa Maria is voor de liefhebber van kleinschaligheid een vakantiebestemming op zich. Bovendien was de organisatie op Santa Maria top. Wandelpetje af voor de Azoren en voor Aarts Wandelreizen. 

Dank je, Guus.
Gerda en Tineke

 


11/08/15
Powered by Phoca Guestbook