Aarts Wandelreizen

Vind uw authentieke wandelreis in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

 

Wandelmagazine aanbieding

 

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Griekenland

Hieronder vind u reiservaringen van wandelaars, die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij vermelden uw reiservaring erbij.

Arie v.d. Voort: Kythira 2013

Kythira: een mooie start van het wandelseizoen.

Omdat ik in april weer aan de bak moet als oppas-opa kwamen we (Ancla en Arie) dit jaar uit op een vroege voorjaarsvakantie in de tweede helft van maart. We zijn beiden enthousiaste wandelaars en hadden na deze grijze winter eigenlijk ook wel zin in wat zonneschijn.
Vorig jaar was ons eerste verblijf (een cultuurreis) in Griekenland ons zeer goed bevallen en daarom dit jaar gegoogled op wandelen in Griekenland. Al gauw stuit je dan via Aarts Wandelreizen op de door Frank de Weerd georganiseerde trektochten op Kythira.

Wat een mooie start van het wandelseizoen! Vanaf ongeveer 's morgens 9 tot 's middags 5 uur onderweg in de veelal ongerepte natuur. Als zoon van een bollenkweker genieten van de bloeiende wilde bolgewasjes, geurende bremstruiken en tal van orchideeënsoorten. De route voerde ons over oude paden kriskras over het eiland heen. De kust, het hogere plateau, veel (grot)kerkjes en kleine dorpjes met olijf- resp. wijngaarden en akkertjes wisselden elkaar af. En we hadden de wereld voor onszelf: we zijn in negen dagen tijd slechts eenmaal een (belgische) wandelaar tegengekomen, want de Grieken zelf wandelen niet.

Omdat het toeristenseizoen eind maart nog niet was begonnen heeft Frank extra moeite voor ons moeten doen om voor ons verblijfplaatsen en restaurantjes te regelen. En daar is hij bijzonder goed in geslaagd, alle lof daarvoor.

mvg Arie v.d. Voort


12/04/13
Janneke: Kythira is fantastisch

 

In één woord: fantastisch! 

Kythira is een rijk gevulde schatkamer die zich via de trektocht van Frank van Weerde stap voor stap aan je openbaart. Elke wandeldag is even afwisselend: van uitgestrekt bosgebied, ruige kaalte en stille strandjes tot lieflijke zoetwaterbronnen en een gastvrij onthaal in een pittoresk dorp. 

De routebeschrijvingen zijn tot in de puntjes verzorgd en zo duidelijk dat ik de tocht – met Frank zelf als 'werkloze' achterwacht – met een gerust hart in m'n eentje liep. Ook de kleinschalige accommodaties zijn met zorg gekozen: samen vormen ze een kleurrijk palet van vrij basale tot tamelijk luxe onderkomens. Elke ochtend is het ontbijt weer een verrassing, maar voor een vertrek met een lege maag hoeft je beslist niet bang te zijn. 

In zeven etappes bewandel je het eiland kriskras van noord naar zuid, onderweg genietend van al het prachtigs dat Kythira te bieden heeft. Voor wie, zoals ik, wat langer blijven wil, maakt Frank met plezier een 'trektocht op maat', om het even of het nu om extra rust- of extra wandeldagen gaat. Erg leuk was het bovendien om onderweg Franks interviews te lezen met 'bijzonder gewone' Kythirianen. Daarmee veranderde de lokale bevolking, die doorgaans een verzameling naamloze figuranten blijft, in een stel levendige personages met een eigen Kythiriaans verhaal. Een extra dimensie aan mijn vakantie dus. 

De Kythira trektocht is, kortom, een uitgelezen aanbod voor iedereen die van Griekenland houdt – of wil leren houden – en goeie wandelbenen heeft. Geen twijfel, gewoon doen!


07/11/12
Wolter en Paul: Kythira, September 2012

Inmiddels zijn we al weer ruim een week thuis, maar we hadden eigenlijk meteen alweer zin om terug te gaan. We hebben een heerlijke vakantie gehad van totaal 4 weken.

Elke dag prachtig weer, elke dag heerlijk gegeten, elke dag aan de wijn, dus we zijn nu druk aan het ontwennen...

De 2 weken die wij op Kythira hebben doorgebracht hebben helemaal aan onze verwachtingen voldaan. Het is een prachtig eiland, lang niet zo toeristisch als andere Griekse eilanden die wij kennen. Bovendien waren de meeste toeristen die wij tegenkwamen Grieken van het vasteland of voormalige bewoners van Kythira die thans in de VS of Australië wonen, maar voor ons waren dat ook Grieken.

Wij gingen met de ferry van Kreta naar Kythira en daar werden we door een taxi opgewacht die ons naar Agia Pelagia bracht; daar hebben we voor de eerste keer Frank ontmoet die ons een uitleg gaf over de trektocht en ons een map overhandigde met de routebeschrijvingen, een mooie kaart van Kythira en nog veel meer door hem zelf samengestelde informatie. Erg duidelijk allemaal: niets op aan te merken.

Al met al: een hele fijne vakantie gehad en alle lof voor Frank. En nu zitten we weer in de regen!/p>


10/10/12
Ries en Anita: September 2012 Kythira

We denken met plezier terug aan onze relaxte vakantie op Kythira. Alles was super goed geregeld en alles klopte. Frank was voor de vakantie heel snel met beantwoorden van vragen, dus ook al waren we rijkelijk laat met boeken, binnen een paar dagen hadden we een plan en was alles geregeld. Ook na aankomst was Frank er om het plan nog 's door te nemen en uitleg te geven over het eiland en de wandelingen. 

De wandelingen zijn erg goed uitgezet en beschreven. Het is afwisselend lopen door mooie natuur, dorpjes, binnenland en langs de kusten met dramatische landschappen. De wandelingen zijn goed te doen, met hier en daar een pittig stuk, maar nooit zwaar. Omdat het meerdere dagen op rij wandelingen van behoorlijke afstand zijn, zijn (enigszins) getrainde benen gewenst. Mocht je rustdagen willen inbouwen of de route aan willen passen, dan regelt Frank dat! 

De slaapgelegenheden zijn met zorg gekozen en zijn afwisselend van sfeer die elke keer weer aansluit bij het dorp waar je verblijft. Overal vriendelijke mensen de er moeite voor doen het je optimaal naar de zin te maken. 

Het was heerlijk om na de wandeling nog een paar dagen te relaxen en Kapsali is daar het ideale plekkie voor.

Kortom een heerlijk, relaxte vakantie met voldoende inspanning en ontspanning; mede dank zij de vriendelijke, prettige en gastvrije inzet van Frank een vakantie waar we nog lang met plezier aan terug zullen denken. 


28/09/12
Sanne: Kythira 6 t/m 15 juni 2012
De reis heb ik gelopen met mijn vader begin juni 2012. Het was een fantastische reis en het is een absolute aanrader; lopen op kythira. Maar 1 keer getwijfeld in 8 dgn of we wel op het juiste paadje liepen dankzij de nauwkeurige en duidelijke route beschrijving van Frank van Weerde die daar o.a. het Pyrgoshuis runt en op Kythira woont. Ook dankzij Frank hebben wij zo ontspannen kunnen lopen; hij stond altijd voor ons klaar en als we iets nodig hadden regelde hij dat direct. Dan kom je aan op de eerste dag in een vissersdorpje met her en der een visrestaurantje aan het water, zo'n warme bries , zeer vriendelijke mensen en nauwelijks toeristen. 's Middags maken we een wandeling van twee uur langs de zee waar we ook in gezwommen hebben----> we zijn aangekomen op Kythira! De week daarna lopen we, sommige afstanden heeft Frank voor ons aangepast, wandelingen van 26 km werden 21 km, ook dat was zo geregeld. (ook als we halverwege de dag ergens opgehaald wilde worden kon dat!) Het ene moment liepen we door olijfgaarden, dan door bloeiende brem-velden, daarna geitenpaadjes langs de zee, het volgende moment langs verstopte overwoekerde watermolens uit de oudheid met watervalletjes,langs vervloekte uitgestorven dorpjes met een paar geiten, langs baaien met turkoise zee waar niemand was (het bestaat nog!), langs kloosters, om uiteindelijk uit te komen in een (meestal) klein dorpje met bijvoorbeeld een terras onder platanen of een terras (2 tafels) op een kerkplein met uitzicht over het landschap met in de verte de zee. Tijdens geen van de wandelingen iemand tegen gekomen. Iedere slaapplaats was goed, sommige fantastisch,het ene ontbijt nog beter dan het andere, alle mensen waren aardig, en het was er rustig. Deze wandelreis is voor heel veel mensen een aanrader, ook voor moeie mensen die niet al te veel willen nadenken over routes en die frisse lucht nodig hebben en een horizon willen zien, echt, je komt in 8 dagen bij. Het enige wat ik volgende keer anders zou doen is een maand eerder gaan, het was nu wel erg warm, zo tegen de 30 graden. Sanne Berger

06/07/12
Carolijn: Kythira ervaring

Onze vakantie op Kythira 09-05-2012

Heerlijk wandelen, 7dagen lang, dat is waarom mijn vader en ik samen naar Kythira zijn gegaan.
Aan het begin van onze reis maken we kennis met Frank, de organisator van onze wandelvakantie.

Hij verteld ons de leuke dingen over het eiland en overhandigt ons een mooie opbergdoos met voor elke dag een boekje, waar onze wandelreis duidelijk in beschreven wordt.
Frank heeft een grote passie voor Kythira en woont zelf op het eiland, en weet ons dan ook alle leuke ins en outs te vertellen over het eiland en geeft ons wat goede tips als voorbereiding op onze wandeldagen.

Kythira is een eiland vol met ruines en kleine kerkjes, maar bovenal kennen de mensen van het eiland een bijzondere gastvrijheid.

Zo schuift de eigenaar in een klein 'Kafeino' waar we een kopje koffie bestellen een stoel bij aan onze tafel en begint hele verhalen tegen ons te vertellen met een ontzettend vriendelijk en lachend gezicht (, helaas verstaan wij beiden geen Grieks, en is dus niet veel wat de man ons verteld ook daadwerkelijk te begrijpen; maar dat hij interesse heeft in wat wij op het eiland doen en dat hij het leuk vindt dat wij bij hem een kopje koffie komen drinken is meer dan duidelijk :) )

Wij als vader en dochter hebben ontzettend genoten van deze zeer persoonlijke en goed georganiseerde reis.

Groet,
Carolijn


11/06/12
 
Powered by Phoca Guestbook