Aarts Wandelreizen & Wandelvakanties

Authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Griekenland

Hieronder vind u reiservaringen van wandelaars, die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij vermelden uw reiservaring erbij.

Netty en Ad, September 2014: Kythira:
September 2014 Trektocht Kythira Ons antwoord op de vraag van vrienden ” waar gaan jullie heen op vakantie?”  resulteerde voor aanvang  van onze reis  (bijna) altijd tot de reactie:  “Kythira? Nooit van gehoord“.  Dat het een nog niet zo bekend eiland is bleek ook tijdens onze trektocht: in totaal 5 andere wandelaars tegengekomen in een volle week tijd. Ongelooflijk dat dat nog kan bestaan in Europa.  Iedere dag opnieuw hadden we een soort spanning waar we nu weer naar toe zouden lopen. De afwisseling is heel groot waarbij de fantastische vergezichten een constante factor zijn .  De eerste dagen vonden we best zwaar (hoge temperatuur) , maar zeker na dag 2 werd het lopen steeds makkelijker en gingen we er steeds meer van genieten.  Hoogtepunten voor ons waren Paleochora en de laatste wandeldag:  vanuit Livadi via de baai van Felotti, Chora, baai van Kapsali,  het kerkje van Agia Sophia en dan verder  via een indrukwekkende kloof. Het was echt een hele mooie afsluitende dag van deze wandelvakantie.  De accommodaties waren allemaal prima. De gastvrijheid is groot,  overal voel den we ons  erg welkom en er werd goed voor ons gezorgd met lekkere stevige ontbijten.  September is een goede loopmaand, we hebben  veel kunnen zwemmen in de warme zee en hebben iedere avond heerlijk buiten gegeten. Wel zijn we benieuwd naar Kythira in het voorjaar met de vele bloemen. We hopen het echt nog een keertje te kunnen zien. Frank, bedankt voor de super organisatie. De enige keer dat we verkeerd gelopen zijn is omdat we niet goed gelezen hadden en we dachten het wel zelf te weten.   Kythira is nu ook een beetje van ons!. 

06/10/14
Kythira: Gert en Hilda, Mei 2014
Wat hebben we weer genoten!!! Voor de 2e keer de trektocht gelopen en weer een prachtige ervaring. Niets bleek hetzelfde, we werden weer aangenaam verrast. De natuur was in volle bloei, bijeneters waren druk in de weer, de prachtige vergezichten en natuurlijk de ontzettend aardige bevolking. Het voelde of we een beetje thuis kwamen, we werden zelfs soms herkend.Het wandelweer was uitstekend, niet te warm en wat wind.Alles was weer perfect geregeld door Frank, we konden zelfs onze wensen voor het avondeten doorgeven. De gigantes werden speciaal op ons verzoek bereid. Denk niet dat dit de laatste keer voor ons was, Kythira blijft erg bijzonder...

10/06/14
Jos en Esther, april 2014: Kythira,
Begin april 2014 wandelden wij op Kythira, voor het eerst samen op vakantie en voor het eerst op wandelvakantie. Met enige voorbereidende kilometers in de benen stapten we het vliegtuig uit. Onze eerste indruk van het eiland was niet overweldigend, de eentonigheid van het landschap viel ons op. Die indruk moesten we tijdens onze eerste wandeling al bijstellen. En dat zijn we blijven doen. Kythira is echt verrassend afwisselend, mooie vergezichten, intieme paadjes, een mooie mix van natuur en ook nog wat cultuur. De begeleiding van Frank tijdens onze reis is top. Vol liefde en trots spreekt hij over zijn eiland, live en via zijn geschreven teksten. De aandacht en de zorg voor de wandelaar geeft hij op een goede manier vorm, waarbij hij op een mooie manier toch op een afstandje blijft. De dorpjes en overnachtingsplekken zijn met zorg gekozen, we konden dan ook geen top 3 vaststellen. Hier was het uitzicht prachtig, daar de bedden precies goed van hardheid en daar het ontbijt overvloedig lekker. Wel  is alles keurig schoon en vind je wat je hebben wilt. De lat voor onze volgende wandelvakantie ligt hoog. Want eigenlijk klopte alles, de route, de overnachtingsplekken, de restauranttips en het weer. De kleinschaligheid van deze reisorganisatie zorgt ervoor dat iedereen zich persoonlijk betrokken en verantwoordelijkheid voelt. Wat heerlijk dat ik door een collega op de nieuwsbrief van Aarts Wandelreizen gewezen ben. Jos Wubben en Esther Pelgrom

14/05/14
Kees en Elly: Kythira
Kythira is een prachtig eiland, wij waren midden april 2014. Wij werden hartelijk ontvangen door Frank die ons uitleg gaf over de komende wandelingen. Een prachtige natuur met op dat moment veel bloemen. Regelmatig kwam je weer door een dorpje.We hebben genoten van de wandelingen, erg afwisselende natuur en cultuur, soms pittig.De aangegeven tijdsduur van de wandelingen kwam goed overeen met onze tijden. Ook de beschrijvingen van de wandelingen,  waren duidelijk. Ook wordt daar naast het een en ander geschreven over het eiland met zijn gebruiken en historie. De accommodaties zijn goed en de mensen erg aardig, wij vinden het een aanrader.  Kees en Elly

05/05/14
Hilda en Gert Mei 2013: Kythira Trektocht
Het waren 7 fantastische dagen... De verwachting was hoog en is ook uitgekomen. Wat een geweldige ervaring was het!!We zijn niet eens echt verdwaald deze keer, dit zegt genoeg over ons en hoe goed Frank alles heeft gedocumenteerd. In 2010 waren we ook al op dit mooie eiland en hebben toen ook veel wandelingen gemaakt, maar nu zijn we op plekken geweest die we anders niet zo snel zelf zouden ontdekken. Soms waren de wandelingen best pittig, vooral de dagen dat het erg warm was en de wind bijna niet aanwezig was, maar dat maakte het juist daardoor ook spannend. De accommodaties waren ook van een prima niveau, elke keer was het weer een verrassing en overal een uitstekend ontbijt. Na de trektocht hebben wij nog 10 dagen in Kapsali in een prachtig appartement doorgebracht, met uitzicht op de baai en het kasteel. Grote complimenten en dank aan Frank, die ons een onvergetelijke vakantie heeft bezorgd. Vriendelijke groeten van Gert en Hilda

13/06/13
Brigitte en Theo: Mei 2013: Kythira
Om het kort te beschrijven het was fantastisch!! Allereerst het ontvangst door Frank, de routebeschrijvingen en bij behorende informatie welke wij kregen.Erg leuk om tijdens de prachtige wandelingen in de mooie natuur ook een stukje historie te lezen van het eiland. Thuis hadden wij het boek met interviews ontvangen van bewoners van Kythira geschreven door Frank. Op het moment dat wij voet op het eiland hadden gezet begon het boek te leven en hebben wij ook met meerdere Kythirianen over het boek gesproken. Wij spraken jammer genoeg niet de Griekse taal maar met handen en voeten waren de contacten zeer leuk.Alle plaatsjes waar wij hebben geslapen waren een ervaring op zich. Leuke restaurantjes soms gingen ze zelfs speciaal voor ons open. Mooie appartementjes of guesthouses met overal een heerlijk ontbijt. De laatste paar dagen hebben we nog doorgebracht in het Pyrgos huis. Een prachtig huis helemaal gerestaureerd in de oude stijl door Frank en Thom. En niet te vergeten stonden de kakelverse eitjes voor ons klaar welke wij heerlijk hebben meegenomen op onze wandelingen. Volgend jaar komen wij graag terug voor rondje zuid!!!!!!! Theo en Git

05/06/13
Annet en Erik Mei 2013: Kythira

Wij hebben ontzettend genoten van ons verblijf op Kythira.We hadden een aangepast wandelprogramma op maat gemaakt voor ons.We kunnen er kort over zijn alles was perfect georganiseerd. We hebben 2 weken gewandeld en genoten van de rust,ruimte en de prachtige natuur. Elke wandeling was weer een verrassing wat betreft de fascinerende omgeving. Dan weer liefelijk dan weer ruig. We zouden geen top 3 kunnen samenstellen van de wandelingen omdat we de dan de andere wandelingen te kort zouden doen. Tevens waren de accommodatie,s boven verwachting.

We hadden regelmatig contact met Frank  en willen hem bij deze nog bedanken voor zijn inzet en gezelligheid. Al met al een heerlijke vakantie die we nooit zullen vergeten.

Vriendelijke groeten van Annet en Erik.


04/06/13
Arie v.d. Voort: Kythira 2013

Kythira: een mooie start van het wandelseizoen.

Omdat ik in april weer aan de bak moet als oppas-opa kwamen we (Ancla en Arie) dit jaar uit op een vroege voorjaarsvakantie in de tweede helft van maart. We zijn beiden enthousiaste wandelaars en hadden na deze grijze winter eigenlijk ook wel zin in wat zonneschijn.
Vorig jaar was ons eerste verblijf (een cultuurreis) in Griekenland ons zeer goed bevallen en daarom dit jaar gegoogled op wandelen in Griekenland. Al gauw stuit je dan via Aarts Wandelreizen op de door Frank de Weerd georganiseerde trektochten op Kythira.

Wat een mooie start van het wandelseizoen! Vanaf ongeveer 's morgens 9 tot 's middags 5 uur onderweg in de veelal ongerepte natuur. Als zoon van een bollenkweker genieten van de bloeiende wilde bolgewasjes, geurende bremstruiken en tal van orchideeënsoorten. De route voerde ons over oude paden kriskras over het eiland heen. De kust, het hogere plateau, veel (grot)kerkjes en kleine dorpjes met olijf- resp. wijngaarden en akkertjes wisselden elkaar af. En we hadden de wereld voor onszelf: we zijn in negen dagen tijd slechts eenmaal een (belgische) wandelaar tegengekomen, want de Grieken zelf wandelen niet.

Omdat het toeristenseizoen eind maart nog niet was begonnen heeft Frank extra moeite voor ons moeten doen om voor ons verblijfplaatsen en restaurantjes te regelen. En daar is hij bijzonder goed in geslaagd, alle lof daarvoor.

mvg Arie v.d. Voort


12/04/13
Janneke: Kythira is fantastisch

 

In één woord: fantastisch! 

Kythira is een rijk gevulde schatkamer die zich via de trektocht van Frank van Weerde stap voor stap aan je openbaart. Elke wandeldag is even afwisselend: van uitgestrekt bosgebied, ruige kaalte en stille strandjes tot lieflijke zoetwaterbronnen en een gastvrij onthaal in een pittoresk dorp. 

De routebeschrijvingen zijn tot in de puntjes verzorgd en zo duidelijk dat ik de tocht – met Frank zelf als 'werkloze' achterwacht – met een gerust hart in m'n eentje liep. Ook de kleinschalige accommodaties zijn met zorg gekozen: samen vormen ze een kleurrijk palet van vrij basale tot tamelijk luxe onderkomens. Elke ochtend is het ontbijt weer een verrassing, maar voor een vertrek met een lege maag hoeft je beslist niet bang te zijn. 

In zeven etappes bewandel je het eiland kriskras van noord naar zuid, onderweg genietend van al het prachtigs dat Kythira te bieden heeft. Voor wie, zoals ik, wat langer blijven wil, maakt Frank met plezier een 'trektocht op maat', om het even of het nu om extra rust- of extra wandeldagen gaat. Erg leuk was het bovendien om onderweg Franks interviews te lezen met 'bijzonder gewone' Kythirianen. Daarmee veranderde de lokale bevolking, die doorgaans een verzameling naamloze figuranten blijft, in een stel levendige personages met een eigen Kythiriaans verhaal. Een extra dimensie aan mijn vakantie dus. 

De Kythira trektocht is, kortom, een uitgelezen aanbod voor iedereen die van Griekenland houdt – of wil leren houden – en goeie wandelbenen heeft. Geen twijfel, gewoon doen!


07/11/12
Wolter en Paul: Kythira, September 2012

Inmiddels zijn we al weer ruim een week thuis, maar we hadden eigenlijk meteen alweer zin om terug te gaan. We hebben een heerlijke vakantie gehad van totaal 4 weken.

Elke dag prachtig weer, elke dag heerlijk gegeten, elke dag aan de wijn, dus we zijn nu druk aan het ontwennen...

De 2 weken die wij op Kythira hebben doorgebracht hebben helemaal aan onze verwachtingen voldaan. Het is een prachtig eiland, lang niet zo toeristisch als andere Griekse eilanden die wij kennen. Bovendien waren de meeste toeristen die wij tegenkwamen Grieken van het vasteland of voormalige bewoners van Kythira die thans in de VS of Australië wonen, maar voor ons waren dat ook Grieken.

Wij gingen met de ferry van Kreta naar Kythira en daar werden we door een taxi opgewacht die ons naar Agia Pelagia bracht; daar hebben we voor de eerste keer Frank ontmoet die ons een uitleg gaf over de trektocht en ons een map overhandigde met de routebeschrijvingen, een mooie kaart van Kythira en nog veel meer door hem zelf samengestelde informatie. Erg duidelijk allemaal: niets op aan te merken.

Al met al: een hele fijne vakantie gehad en alle lof voor Frank. En nu zitten we weer in de regen!/p>


10/10/12
Ries en Anita: September 2012 Kythira

We denken met plezier terug aan onze relaxte vakantie op Kythira. Alles was super goed geregeld en alles klopte. Frank was voor de vakantie heel snel met beantwoorden van vragen, dus ook al waren we rijkelijk laat met boeken, binnen een paar dagen hadden we een plan en was alles geregeld. Ook na aankomst was Frank er om het plan nog 's door te nemen en uitleg te geven over het eiland en de wandelingen. 

De wandelingen zijn erg goed uitgezet en beschreven. Het is afwisselend lopen door mooie natuur, dorpjes, binnenland en langs de kusten met dramatische landschappen. De wandelingen zijn goed te doen, met hier en daar een pittig stuk, maar nooit zwaar. Omdat het meerdere dagen op rij wandelingen van behoorlijke afstand zijn, zijn (enigszins) getrainde benen gewenst. Mocht je rustdagen willen inbouwen of de route aan willen passen, dan regelt Frank dat! 

De slaapgelegenheden zijn met zorg gekozen en zijn afwisselend van sfeer die elke keer weer aansluit bij het dorp waar je verblijft. Overal vriendelijke mensen de er moeite voor doen het je optimaal naar de zin te maken. 

Het was heerlijk om na de wandeling nog een paar dagen te relaxen en Kapsali is daar het ideale plekkie voor.

Kortom een heerlijk, relaxte vakantie met voldoende inspanning en ontspanning; mede dank zij de vriendelijke, prettige en gastvrije inzet van Frank een vakantie waar we nog lang met plezier aan terug zullen denken. 


28/09/12
Sanne: Kythira 6 t/m 15 juni 2012
De reis heb ik gelopen met mijn vader begin juni 2012. Het was een fantastische reis en het is een absolute aanrader; lopen op kythira. Maar 1 keer getwijfeld in 8 dgn of we wel op het juiste paadje liepen dankzij de nauwkeurige en duidelijke route beschrijving van Frank van Weerde die daar o.a. het Pyrgoshuis runt en op Kythira woont. Ook dankzij Frank hebben wij zo ontspannen kunnen lopen; hij stond altijd voor ons klaar en als we iets nodig hadden regelde hij dat direct. Dan kom je aan op de eerste dag in een vissersdorpje met her en der een visrestaurantje aan het water, zo'n warme bries , zeer vriendelijke mensen en nauwelijks toeristen. 's Middags maken we een wandeling van twee uur langs de zee waar we ook in gezwommen hebben----> we zijn aangekomen op Kythira! De week daarna lopen we, sommige afstanden heeft Frank voor ons aangepast, wandelingen van 26 km werden 21 km, ook dat was zo geregeld. (ook als we halverwege de dag ergens opgehaald wilde worden kon dat!) Het ene moment liepen we door olijfgaarden, dan door bloeiende brem-velden, daarna geitenpaadjes langs de zee, het volgende moment langs verstopte overwoekerde watermolens uit de oudheid met watervalletjes,langs vervloekte uitgestorven dorpjes met een paar geiten, langs baaien met turkoise zee waar niemand was (het bestaat nog!), langs kloosters, om uiteindelijk uit te komen in een (meestal) klein dorpje met bijvoorbeeld een terras onder platanen of een terras (2 tafels) op een kerkplein met uitzicht over het landschap met in de verte de zee. Tijdens geen van de wandelingen iemand tegen gekomen. Iedere slaapplaats was goed, sommige fantastisch,het ene ontbijt nog beter dan het andere, alle mensen waren aardig, en het was er rustig. Deze wandelreis is voor heel veel mensen een aanrader, ook voor moeie mensen die niet al te veel willen nadenken over routes en die frisse lucht nodig hebben en een horizon willen zien, echt, je komt in 8 dagen bij. Het enige wat ik volgende keer anders zou doen is een maand eerder gaan, het was nu wel erg warm, zo tegen de 30 graden. Sanne Berger

06/07/12
Carolijn: Kythira ervaring

Onze vakantie op Kythira 09-05-2012

Heerlijk wandelen, 7dagen lang, dat is waarom mijn vader en ik samen naar Kythira zijn gegaan.
Aan het begin van onze reis maken we kennis met Frank, de organisator van onze wandelvakantie.

Hij verteld ons de leuke dingen over het eiland en overhandigt ons een mooie opbergdoos met voor elke dag een boekje, waar onze wandelreis duidelijk in beschreven wordt.
Frank heeft een grote passie voor Kythira en woont zelf op het eiland, en weet ons dan ook alle leuke ins en outs te vertellen over het eiland en geeft ons wat goede tips als voorbereiding op onze wandeldagen.

Kythira is een eiland vol met ruines en kleine kerkjes, maar bovenal kennen de mensen van het eiland een bijzondere gastvrijheid.

Zo schuift de eigenaar in een klein 'Kafeino' waar we een kopje koffie bestellen een stoel bij aan onze tafel en begint hele verhalen tegen ons te vertellen met een ontzettend vriendelijk en lachend gezicht (, helaas verstaan wij beiden geen Grieks, en is dus niet veel wat de man ons verteld ook daadwerkelijk te begrijpen; maar dat hij interesse heeft in wat wij op het eiland doen en dat hij het leuk vindt dat wij bij hem een kopje koffie komen drinken is meer dan duidelijk :) )

Wij als vader en dochter hebben ontzettend genoten van deze zeer persoonlijke en goed georganiseerde reis.

Groet,
Carolijn


11/06/12
 
Powered by Phoca Guestbook