Aarts Wandelreizen & Wandelvakanties

Authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Portugal

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij plaatsen uw reiservaring erbij.

Rota Vicentina, 3 deelneemsters, Mei 2015

Beste Guus,

 
Het stond al op het programma om enige feed back te verzorgen over onze wandelweek te Portugal.
'T is eigenlijk een beetje saai want we hebben alleen maar lofuitingen en geen kritische noten.
 
Het te lopen traject was gevarieerd en meer dan prachtig. Mooie maand dat wij er waren met een en al bloemenpracht, heerlijke geuren en volop broedende ooievaars.
De accomodaties waren gevarieerd en allemaal prima. De eerste overnachting in S. Luis was een toppertje qua lokatie en zeer aimabele eigenaar.
Het bagagevervoer was uitstekend geregeld. De tassen stonden iedere avond op ons te wachten op de kamers zelf. Dus enig sjouwwerk met bagage de trap op was niet onze taak maar hoorde tot  Ray zijn takenpakket. Wij mochten in deze niets doen en ik al zeker niet. Water en fruit lagen altijd klaar op de kamer.
 
Ikzelf heb denk ik de helft van het traject mee kunnen lopen. Er was een korte, makkelijke dag en die heb ik in zijn geheel meegelopen. Een dag hebben we het bootje genomen om de rivier over te steken en dat scheelde ook weer bijna 5km. dus ook een wandeldag. En Ray en Marly hebben me een keer bij de pub afgezet vanwaar ik kon aanhaken bij het wandelgezelschap.
In ieder geval dachten Ray en Marly iedere dag mee wat het beste wandelplan zou zijn voor mij. 
We hadden regelmatig contact per telefoon en ze waren er altijd op de afgesproken tijd.
Dus we hebben eruitgehaald wat erin zat en ze waren allebei geweldig.
 
Tot slot nog een klein puntje ter overweging. Zowel mijn reismaatjes , evenals Harrie en Marga [ zij liepen ook via jullie organisatie] hadden het fijn gevonden als er een rustdag zou zijn geweest. En dan zou Milfontes wel een leuke stek zijn.
 
Guus dank voor je extra inspanningen inzake mijn aangepast programma, het was een heerlijke tijd.
 
We benaderen je beslist nog een keertje voor een wandelreis.
 
Vriendelijke groet ook namens de zusjes de Mol.
Marie José

02/06/15
Terugblik Rota Vicentina, Mei 2015

Beste Guus Het heeft even geduurd, onze PC was gescrashed,. maar we hebben een superleuke vakantie gehad, heerlijk gewandeld maar het was wel zwaar, zeker de etappes langs de kust door het mulle zand was heel zwaar en is niet voor iedereen weggelegd. het wassen is ook nog gelukt op onze rustdag in het hotel in Odeceixe, voor 1.40 euro  waar tref je dat nog. het vervoer van de koffers ging allemaal goed, op een gegeven moment hadden we geen geld meer en de pinautomaat was leeg, maar we mocht in het hotel eten op de pof en het geld via Ray , die het vervolgens weer naar het hotel bracht. Geweldig.

Leuk land, prachtige omgeving , was natuurlijk ook de tijd van het jaar, alles in bloei.we gaan het zeker nog een keer doen

gr lina bottelier


25/05/15
Indruk gehele Rota Vicentina, Mei 2015

Beste Guus,

Wij hebben een perfecte vakantie gehad! Zie, kortheidshalve, bijgaand het 'doe-verslagje' (de wandelingen) en het 'denk-verslagje' : wat opgedane indrukken.

Alles was goed georganiseerd en alle accommodaties waren ook heel prima; enkele vond ik zelfs buitengewoon mooi.

Over de mensen bij/van de accommodaties ook niets dan lof (het helpt vast ook een beetje dat het nog voorseizoen is en ze nog niet 'overlopen' worden..)

Ray en z'n collega (Shelly?, Mandy?) hebben we ook ervaren als hele zorgzame mensen.

Hr. dank + groet, ook van Peter,

Cock Hazeu


25/05/15
Impressie Rota Vicentinan, Mei 2015

Dag Guus,

We zijn terug in België na een fantastische hike.

Het vertrek was eventjes spannend wegens de staking van TAP maar onze vlucht van zondagmorgen was niet afgelast: dus alles OK;

Veel dank voor de perfecte organisatie (taxi, hotels, enz.).

De tocht zelf was heel mooi: een aanrader.

Overigens blij verrast over het goedkope leven in Portugal.

Wil je ook Ray danken: de ideale organisator.

We hebben schitterend weer gehad (soms iets te warm, maar beter zo).

Ik zal je zeker aanbevelen aan geinteresseerden.

Vriendelijke groeten

Luc


25/05/15
Verslag oostlijke Via Algarviana van 19 tot 28 april 2015


Wij hebben van 19 tot 28 april mogen genieten van de landelijke Algarve ver van alle toeristendrukte. Het weer speelde wel mee want het was voornamelijk zonnig of licht bewolkt, ideaal wandelweer.
Het pad, de GR 13, is overal perfect bewegwijzerd, je moet echt een ‘oen’ zijn om verloren te lopen. We werden vanaf de eerste dag in Alcoutim verwend met lekkere streekgebonden maaltijden, een goede accommodatie en een vriendelijk onthaal.
Onze voorkeur gaat naar de landelijke pensionnetjes zoals in Vacqueiros, bij Rita. Zij regelde alles in eentalig Portugees, toverde een voedzame maaltijd zonder veel poespas op tafel en we verbleven in een mooie fris ingerichte kamer, meer moet dat niet zijn.
Op andere plaatsen kwam er meer info en cultuur aan te pas zoals in Balurcos en Furnazinhas. Ook het onthaal en de maaltijden in Salir, Casa da Mae, waren puur verwennerij. De hotelletjes waren eveneens in orde, maar gastenkamers bieden juist een tikkeltje meer couleur local.
Hopelijk brengen zulke wandelinitiatieven wat leven  in  de  dorpjes vol oude mensen want anders ziet het er niet zo goed uit voor de streek binnen een aantal jaren.
Wij dromen al van een westelijke Via Algarviana.
Anita en Toon


19/05/15
Terugblik Rota Vicentina Algarve

Dag Guus

We hebben ontzettend genoten van het hele verblijf: de tocht, de verblijven, het bagagetransfert, de transfert van en naar de luchthaven - de Portugese gastvrijheid en hartelijkheid - het mooie landschap ...

Zeker en vast voor verdere uitbreiding vatbaar.

Dank voor de puike organisatie

Mvg Rosemarijn en Johan


19/05/15
Reiservaring Rota Vicentina

Guus, Wij hebben een fantastische vakantie gehad, dank voor al het regelen.

De organisatie ter plekke was keurig geregeld met Ray en Marnie, wij hebben hun maar een keer ontmoet, maar het feit dat alle bagage etc altijd keurig klaarstond in het nieuwe overnachtingsplaats  geeft aan dat alles prima gewerkt heeft.

De natuur en de wandeltochten zijn adembenemend mooi en we hebben genoten!

Jouw reisbeschrijving vanaf het vliegveld naar de bus halte was prima.

Onderweg Aarts Wandelreizen nog aanbevolen aan een Belgisch echtpaar wat dagelijks beslommeringen had om bagage per taxi te laten vervoeren.

Nogmaals dank en misschien tot horens

Harry


19/05/15
Verslagje Rota Vicentina

Dag Guus,

Wij hebben het erg naar onze zin gehad, alles was prima voor elkaar!

Groet,

Annelies.


19/05/15
Terugblik Rota Vicentina

Beste Guus,

We zijn inmiddels al weer een paar dagen terug van een fantastische wandelvakantie in Portugal.

De hoogste tijd om jou via deze weg te bedanken.

De reis was uitstekend georganiseerd!

We hebben genoten van het land, de natuur, de prachtige wandelingen en de perfecte organisatie.

Hartelijk dank!

We zullen deze vakantie zeker gaan aanbevelen bij vrienden en familie!

Wil je onze dank ook aan Ray en Marnie overbrengen?

Hartelijke groet,

Geeske en Nienke


19/05/15
Verslag tocht over de gehele Via Algarviana

Beste Guus,

We zijn weer thuis, gisteren teruggekomen uit Lissabon. We hebben een geweldige vakantie gehad. De Via Algarviana vonden we heerlijk om te doen, een prachtige route, en we hebben erg genoten van de geweldige verzorging: in het algemeen prettige en bijzondere locaties, en in het algemeen lekker eten. Kortom:

Een topvakantie! Gijsbert en Annelies.


19/05/15
Verslag eerste reis Azoren, April 2015

Beste Guus,

Wij zijn inderdaad weer thuis. We hebben een hele fijne vakantie gehad. Het weer zat niet helemaal mee+ er was relatief veel regen en vooral mist. De eerste twee dagen hebben we in de mist (en regen) gelopen, waardoor we eigenlijk nauwelijks  uitzicht hadden.

Omdat de derde dag weer mistig was, wilden we niet wandelen. Fabio verzon alternatieven zo hebben we onder andere de ananasplantage bezocht in Ponta Degada en verder nog in de stad gebivakkeerd. Dag vier was weer erg mistig, toen zijn we met een omweg naar Furnas gereden. Fabio heeft ons veel laten zien en verteld ovr de Azoren. (theeplantage bezocht, likeurwinkel bezocht, fabriek was helaas gesloten vanwege 1 mei, Ribiera Gr laten zien).

Onze gids, Fabio, was bijzonder goed: behulpzaam, flexibel, vriendelijk, reed rustig en kwam met veel ideeen.We waren echt heel blij met hem. Wat ons  verraste was dat hij meestal ging wachten tot we klaar waren met wandelen. Eigenlijk hadden we zo een hele tijd een gids tot onze beschikking. Dat was wel heel bijzonder.Wij zijn gewend aan taxivervoer naar het begin van de wandeling en dit was toch heel anders.Op deze manier konden we dag 3 en 4 alternatieven doen (van een halve dag). Hij heeft ons heel veel verteld over het leven op de Azoren, dat was een duidelijk toegevoegde waarde. Hij wist ook echt veel merkten we aan de antwoorden op al onze vragen.

Uiteindelijk hebben we 4 wandelingen niet gedaan, en hebben we de wandeling van dag 1 en 2 twee keer gedaan. De laatste twee dagen hebben we de wandeling van dag 1 en 2 opnieuw gedaan en nu konden we wel van de fantastische uitzichten genieten; de eerste met fantastisch weer en de tweede in de stromende regen, maar wel met uitzichten..

Het hotel in Ponta Delgada was uitstekend, het personeel ook erg vriendelijk en behulpzaam. Wij hadden een kamer aan de straatkant en dat was wel lawaaierig. Ze hebben toen echt moeite gedaan voor ons een kamer aan de achterkant te regelen en ook voor de laatste overnachting toen we weer terugkwamen in Ponta Delgada.

Het hotel in Furnas was ok,ruime kamers: de eigenaar was wat nors, de douche wat minder fijn (wat na het wandelen altijd wel echt heerlijk is).

Al met al hebben we er van genoten en zijn we blij er geweest te zijn.

De restaurants, waar we gegeten hebben (ieder avond een ander restaurant)  waren trouwens voortreffelijk, heerlijk eten in het algemeen, vriendelijke bediening en bijzonder goedkoop!

Al met al 4 enthousiaste reizigers.

Hartelijke groet,

Els


10/05/15
Verslag Via Algarviana - Oost

Dag Guus,

We zijn nu een dag terug uit Portugal en willen je even laten weten dat we een geweldige vakantie hebben meegemaakt.

Je organisatie was hartstikke goed. De tochten die we liepen, waren mooi en we hebben ontzettend veel vogels gezien (die we natuurlijk niet allemaal kenden)  En wat een aardige en lieve mensen hebben we ontmoet!

We zijn je dankbaar, dat je de reizen op deze manier aanbiedt. We gaan reclame voor je maken. We en zullen zeker vaker met je organisatie reizen.

Niek en Ria


09/05/15
Verslag Rota Vicentina in de Algrave

Wandelen van Odeceixe tot de Cabo S. Vicente van 24 april tot 1 mei 2015

Wij hebben voor de tweede maal genoten van de door jullie goed georganiseerde wandeltocht. De start was omwille van de late aankomst, een pikdonker Casa Vicentina te Odeceixe – jammer dat we niet langer op deze prachtige locatie konden verblijven Iedere dag genieten van de prachtige natuur, de kliffen, de ooievaars, de gevarieerde bloemenweelde. Deze tocht dicht bij de Atlantische Oceaan is een echte aanrader voor allen die van wandelen en natuur houden. De GR13  en de Rota Vicentina waren goed bewegwijzerd. Onze logementen waren super: goed gelegen en telkens met een heerlijk ontbijt. De topper is toch het Pensao das Dunas in Carrapateira. Gelukkig konden wij er 2 dagen genieten. Het bagagevervoer en de transfers waren uitstekend geregeld. Kortom, we verlangen alweer naar een volgende keer !

Ghislaine en Jef, Anni, Betty.


09/05/15
Verslag Rota Vicentina, Nellie en Wil,april 2015

Beste Guus,

We zijn weer een weekje thuis maar nog volop aan het afkicken van een geweldige wandelreis. Dat de Rota Vicentina (historisch pad) een mooie en gevarieerde wandeling is hebben al meer mensen geschreven. En terecht! De Rota Vicentina in april is helemaal een aanrader. Alles fris groen, bloemen volop in bloei, vogels en vlinders vol in de voorjaarsstand, niet te heet en toch een heerlijk zonnetje. Wat wil je nog meer. Verder onze complimenten voor de wijze waarop alles is georganiseerd. Klasse. Alles klopte en was tot in de puntjes geregeld, tot en met vertrektijden, ritnummers en prijzen van de lokale busverbindingen toe.   Ook hebben we genoten van de extra dag die we onszelf hebben gegund halverwege het traject in Sao Luis. Bed and breakfast met een eigen verblijf, zwembad in de tuin, mooi op loopafstand van het dorpje zelf. Voor ons een aanrader als je het op je gemak wil doen. En waarom zou je dat niet willen? Portugal is immers superrelaxed. Het enige wat we een beetje miste was af en toe een bankje. Kortom: Wij hebben het geweldig naar onze zin gehad en zullen ons zeker nog eens laten verleiden  voor een nieuwe trip. Nellie Ansems en Wil Evers


03/05/15
Verslag Via Algarviana, Bas en Rineke, April 2015

Beste Guus,

Hierbij onze ervaringen van de wandeltocht eind april 2015

1) Het traject Alcoutim - Alte dat wij liepen in 7 etappes is zeer de moeite waard. Soms zijn bepaalde stukken wat saaier, maar zowel binnen de dagetappes als tussen de etappes is voldoende afwisseling. Het Portugese platteland op zijn mooist. Je komt nauwelijks iemand tegen wat ook een bijzondere ervaring is. Het is elke dag een fiks stuk wandelen maar zeer goed te doen. Op ons verzoek liepen we niet de hele afstand Cachopo - Barranco do Velho (29 km) maar werden we halverwege opgehaald in Parizes. Een verstandige beslissing. De Duitsers die deze etappe in zijn geheel hadden gedaan vonden het wel erg 'anstrengend'. Hoewel niet in het programma opgenomen wandelden we op eigen initiatief de laatste dag de etappe van Alte naar Messines en namen daar de trein naar Faro.De bagage werd keurig door Pro Aktiv Tur in Alte opgehaald en afgeleverd in ons hotel te Faro. Alte-Messines was zeker niet het mooiste deel van de Algarviana, maar we waren intussen zo verslaafd geraakt aan onze dagelijkse portie wandelen dat we niet meer konden ophouden. 2) De accommodaties en ontbijten, lunchpakketten en diners waren prima. In bijna alle gevallen kregen een hartelijke ontvangst door de eigenaars van de verblijfplaatsen waar we sliepen. Communicatie met hen bleek geen probleem. Iedereen sprak Duits, Frans of Engels. Alleen Dona Rita in Vaqueiros volhardde zonder blikken of blozen in het Portugees en zelfs dat bleek met enig rudimentair Spaans oplosbaar. 3) Ook de organisatie verliep volgens wens. Al onze (soms afwijkende) logistieke wensen werden uitgevoerd, ook als we onderweg iets anders wilden dan in het draaiboek was vastgelegd. 4) Heel handig zijn de adressen en telefoonnummers van alle betrokkenen, het draaiboek en het uitstekende kaartmateriaal. Wat dat laatste betreft: de bewegwijzering van de Via Algarviana is buitengewoon goed. Je kan eigenlijk nauwelijks fout lopen. Dat gebeurde natuurlijk toch en dan komt zo'n kaart goed van pas.We kregen overigens ook nog een extra kaartje met een alternatieve plek om de rivier Foupana over te steken. Daar hebben we geen gebruik van gemaakt omdat de waterstand zeer laag was, maar ik kan me voorstellen dat het met hoog water het een moeilijke oversteek kan zijn.

Al met al zijn we dik tevreden. Dank voor je bemoeienissen,

Met vriendelijke groet,

Bas Levinsohn en Rineke van Daalen


03/05/15
Rota Vicentina

Hallo Guus,

We zijn dinsdag weer thuis gekomen.

Het was heerlijk.

De route was schitterend, het weer zalig en de organisatie prima.

De etappes waren pittig zeker daar waar we veel door het mulle zand moesten lopen.

Leuk dat de logeeradressen zo verschilden van eenvoudig ( Casa Antica) tot luxueus ( hotel in Zambujeira do Mar )

Het bagagevervoer verliep perfect.

Het was ook leuk om andere wandelaars af en toe tegen te komen.

Kortom een heerlijke wandelvakantie.

Zeker iets om nog eens ergens anders over te doen.

Guus bedankt.

Hartelijke groet Herman en Greetje.


26/04/15
Luc en Annemie: Via Algarviana, april 2015, Luc en Annemie

Een weekje lopen langs de GR-13 door de wondermooie natuur van de Algarve ? Het kan! Voor onze wandelvakantie, april 2015, vertrokken we in Faro. Op het vliegveld werden we verwelkomd door een vriendelijke dame van de reisorganisatie die ons meteen de beloofde wandelkaarten gaf. Een degelijke verwelkoming met degelijke info. Voor de taxirit naar Alcoutim was het heel even wachten maar eenmaal in Alcoutim aangekomen kregen we er onmiddellijk een lunch aangeboden. Het was er meteen genieten van de zon, het uitzicht op de stad en de plaatselijke culinaire producten. Nadien voldoende tijd voor een stadsverkenning en een eerste lokale wandeling. Na een deugddoende nacht en een stevig ontbijt was er dan de eerste tocht Alcoutim – Balurcos. We konden er niet alleen kennismaken met de mooie natuur van het binnenland – de Algarve heeft zo veel meer te bieden dan de door de toeristen platgelopen rotskusten – maar ook met de rust in de onvergetelijke witte dorpjes met idyllische namen zoals Cortes Pereiras, Afonso Vicente, Corte Tabeliao en Corte de Seda: één voor één dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan en waar de overwegend oudere bevolking steeds klaar staat om je als wandelaar te ontvangen met een glimlach en een persoonlijk verhaal. Om dan na een dagje stappen en genieten aan te komen in Balurcos. En zo zou ik ook de volgende etappes kunnen beschrijven: alles altijd zeer goed verzorgde overnachtingplaatsen met een gastheer of gastvrouw die alles in het werk stelden om het de wandelaar zo aangenaam als mogelijk te maken. Ook fijn om elke avond weer dezelfde mensen terug te zien die gedurende een week hetzelfde traject aflegden. Op het terras van een plaatselijk café kon je er niet alleen de plaatselijke bevolking leren kennen, maar kon je zo meteen de ervaringen van de voorbije dag delen. Een internationaal gezelschap maar misschien daardoor net zo mooi en zo boeiend.

Furnazinhas, Cachopo, Salir, Barranco Do Velho, Vaqueiros, Balurcos: één  voor één etappeplaatsen waar we nooit eerder van gehoord hadden maar telkens een openbaring na een dag stappen door de heuvels van de Algarve. Tijdens deze wandelweek leer je weer om te genieten van de kleine zaken: de geur van oranjebloesems, de geuren van de kruiden die er weelderig groeien, een snelstromend riviertje waar je blootsvoets door moet waden, de grote variatie aan bloemen, … Door de perfecte uitpijling van het parcours konden we volop genieten van al dat moois. Niet eenmaal moesten we ons kaartmateriaal bovenhalen om de weg te zoeken of om ons het heroriënteren. De GR13: een leuke ervaring en een ware aanrader voor allen die wat sportief zijn aangelegd.

Een woordje van dank aan Guus en z’n medewerkers: de info die we kregen was correct, de bagetransporten prima geregeld en de accommodaties meer dan in orde met een steeds wederkerend vriendelijk onthaal, een stevig avondmaal, degelijke sanitaire voorzieningen, … En voor de geïnteresseerden: gps-coördinaten van de tochten zijn eenvoudig te vinden op het internet.

Bedankt Guus en tot we nog eens een weekje gaan wandelen! Luc en Annemie Lebbeke (Be)


18/04/15
Corinne en Piet: Rota Vicentina, Corine en Piet, Maart 2015

Beste Guus,


Allereerst willen we graag laten weten dat onze reis meer dan uitstekend en boven verwachting is geweest!
Dank!
Ook heel veel dank en onze welgemeende complimenten voor de zorg van Ray en Marnie.
Elke dag in de kamer een zakje met vers fruit en een notenreep en water.
De koffers keurig vervoerd en steeds hartstikke op tijd.
Bij toeval zagen we hen nog voorbij rijden toen wij in de bus op weg naar Lissabon zaten, in de buurt van s. Luis,op zaterdagmorgen.
We willen nog een paar kleine opmerkingen maken..
Het hotel in Vila Nova de Milfontes sprong er uit, de kamer heel prettig en ook het ontbijtbuffet prima in orde.
In Casazul was dit ook zo, de gastvrouw rende het vuur uit de sloffen voor ons ontbijt, wat heerlijk was.
De kamer in Almograve was een beetje minder, maar de vriendelijke eigenaar en het restaurant maakte heel veel goed. Werkelijk heerlijk gegeten daar!
We hopen dat je hier wat aan hebt en wij genieten na van een fantastische reis, waar we op ons werk vandaag al in geuren en kleuren over verteld hebben.
Het was voor ons een andere manier van vakantie vieren die ons uitstekend is bevallen en zeker voor herhaling vatbaar is, dus als je suggesties hebt, heel graag!

Groetjes Corine en Piet


17/04/15
Via Algarviana, november 2014: Gerard en Dineke den Hartog
We hebben erg genoten van de Via Algarviana, van het afwisselende landschap met dennenbomen, olijfgaarden, sinaasappelplantages, kurkeiken, eucalyptusbomen, wijnranken. Van de vergezichten, het moment dat je vanaf een heuveltop ineens de Oceaan ontwaart, die toch nog wel een 30 km ver weg is. De accommodaties en het eten waren prima, de mensen zeer gastvrij. En alles heel goed geregeld. Een enkele keer zijn we verkeerd gelopen, maar dat kwam door onoplettendheid van ons. Toch vonden wij het wel een pittig traject, ook de dagen dat de afstanden wat korter waren. De etappe van Silves naar Monchique hebben we deels met de taxi gedaan, omdat we de 30 km in combinatie met het klimmen van 0 naar 800 meter te zwaar vonden.   In die 14 wandeldagen zijn we geen enkele wandelaar tegengekomen, slechts na een paar dagen een groep mountainbikers en weer een paar dagen later een groep off the road motorrijders.  Verder: fantastisch mooie wandeling en we zijn blij dat we gekozen hebben voor de Via Algarviana en kennis hebben gemaakt met het ‘andere Algarve’. Gerard en Dineke den Hartog, november 2014

23/11/14
Rota Vicentina, september 2014: Familie Hovingh

Beste Guus,

Wat ligt er een ontzettend mooie reis achter ons en dat zeker mede dankzij jou.

We hebben in September vier etappes van het visserpad gelopen, met na bijna elke etappe een rustdag. Het was een perfect programma met alle tijd om te genieten van de schitterende natuur de mooie (kleine) plaatsjes, de leuke mensen en het goede eten. En nooit hadden wij zorgen om organisatorische dingen, want alles was heel goed geregeld en duidelijk gecommuniceerd. Het kon niet beter!

We missen het schitterende uitzicht op de mooie Portugese kust al en zijn zeker van plan om terug te gaan.

Hartelijk dank voor al je goede zorgen en je persoonlijke, snelle, en duidelijke begeleiding en planning bij deze reis! 

Hartelijke groet,

Familie Hovingh


20/11/14
 
Powered by Phoca Guestbook