Aarts Wandelreizen & Wandelvakanties

Authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Santiago de Compostela (Caminho Portugues)

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze pelgrimstochten naar Santiago de Compostela hebben gelopen over de Portugese 'Caminho Portugues'.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij vermelden uw reiservaring erbij.

Terugblik op de Camino Portuques september 2019

Hallo Guus,

Wij zijn met een groep van 10 personen in September van Valenca naar Santiago gewandeld, het was een super mooie wandeltocht van 6 dagen waarin wij een ontzettend mooie omgeving van Spanje hebben gezien, met heerlijk wandelweer.

Vanaf het vliegveld van Porto hebben wij vervoer via Aarts geregeld en ook weer terug van Santiago naar Porto, waar wij als afsluiting van de wandeltocht nog 3 dagen verbleven had Aarts  het vervoer perfect geregeld, wij hadden voor het arrangement met 5 x diner gekozen en dat is ons uitstekend bevallen, zeker met 10 personen is het anders misschien lastig om iets te vinden, de Hotels waren goed, vooral in Padron hadden we een super mooi oud voormalig buiten verblijf van een Bisschop, Pazo de Lestrove.

Het eten was overigens prima met ook vaak nog inclusief drankjes.

wij hebben enorm genoten van deze wandeltocht en wellicht gaan we nog een keer een andere wandeltocht via Aarts lopen.

met vriendelijke groet,

Arie van Delft


09/10/19
Terug vanuit de pelgrimstocht naar Santiago September 2019

Beste Guus,

Wij hebben genoten van onze wandelreis van Valenca naar Santiago de Compostella.

Wij werden na aankomst in Porto (Metrotransfer vanaf het vliegveld naar station Trindade is inderdaad perfect!) in en prima Hotel Trindade ondergebracht.  We kregen op verzoek gelukkig een kamer aan de  rustige achterzijde van het hotel.

Na twee dagen verblijf in Porto zijn wij met de trein naar Valenca  gereisd, waar onze wandelvakantie begon.  Wij hebben in een periode van 6 dagen 140 kilometer gelopen. Omdat wij onderweg wilden genieten van de omgeving, lokale bevolking en bezienswaardigheden, hebben deze afstand al prettig ervaren.  De route voert je langs prachtige plaatsjes, waar wij de nodige tijd hebben doorgebracht.

Alles was perfect geregeld: de bagageservice, de gemêleerde hotels met aardige, behulpzame mensen, de prachtige routes, prima bewegwijzering van de route en de voorlichting voor vertrek en  ter plaatste.

Wij  zijn ondanks dat de hotels sterk van elkaar verschilden, nooit teleurgesteld geweest. Overal werden wij zeer vriendelijk ontvangen. Wij hebben er zelf voor gekozen om het diner niet bij te boeken, omdat er tal van mogelijkheden zijn op dit ter plaatse te regelen.

Ook de ondersteuning ter plaatse van uit Aarts-reizen en de lokale partner Greenwalks werkt uitstekend.

Mochten wij in de toekomst weer een wandelvakantie gaan plannen, zulle wij zeker bij Aarts wandelreizen informeren naar de mogelijkheden.

Vriendelijk groeten Hennie en  Paula.


09/10/19
Een familie terug vanuit Santiago, September 2019

Beste Guus,

Niet wetende wat ons te wachten stond, zijn mijn zus en ik de uitdaging aangegaan om de camino naar Santiago de compostella te lopen. Onze ouders gingen mee en wandelde niet maar namen de taxi van hotel naar hotel. In 8 dagen hebben wij de kustroute van 160 km gelopen van Caminha naar Santiago de compostella. Veel kerkjes waren open waar we stempels konden halen voor in ons paspoort. Accommodaties waren prima. Wat een geweldige ervaring om mee te mogen maken. In Ned hadden we de hele zomer getraind en dat konden we merken( geen blaren of pijntjes). We hebben fantastische wandelingen mogen maken, interessante mensen mogen ontmoeten, en hebben onze sterke band nog hechter gemaakt. 

Door het wandelen heeft mijn zus geen last van migraine meer gehad.

Omdat ik een drukke kantoorbaan heb vond ik het heerlijk om even niet geestelijk moe te zijn maar lichamelijk. Mijn ouders die een zware periode achter de rug hebben, hebben weer energie gekregen en kunnen er weer tegenaan.

Samenvattend hebben wij een super vakantie gehad!!!

Dankjewel! 

Groet, Mirjan

 

Beste Guus

Ja het was altijd een wens van mij om de camino eens te lopen.
En die wens is nu vervuld,maar boven verwachting. Wat hebben we genoten en wat hebben we gelachen.
Wat hebben we een kostbare en dierbaren band met elkaar, dat is nog eens dik onderstreept tijdens deze reis.
Het heeft wel 2 weken geduurd voordat ik weer een beetje geland was hier in Denemarken.
Het mooie weer , het fijne wandelen, de leuke mensen op ons pad....geweldig !!!

Bedankt voor de goede samenwerking en hulp.

Met vriendelijke groet,
Bertus en Corine


09/10/19
Terug vanuit de tocht vanuit Valenca naar Santiago September 2019

Hallo Guus
Wij hebben werkelijk genoten van deze reis.
De mensen zijn daar erg vriendelijk en behulpzaam.
De uitleg in Valenca was duidelijk.

De hotels zijn prima gesitueerd
Porto was wel top.
Het enige minpuntje was de route van Porrino naar Arcade.
Te lange route langs een drukke weg.
De uitleg op de site is eigenlijk veel te ingewikkeld.
De tochten zijn goed aangegeven en wij hebben ook voor de alternatieve route gekozen en die was prima. In tegenstelling op de uitleg op je site is deze alternatieve route heel goed aangegeven.
Het vervoer van onze bagage was perfect geregeld.
Volgend jaar gaan wij waarschijnlijk weer op tocht.

De afstand van de route verschilt nog wel.
Wij hebben 136 km route gelopen en in Santiago verkregen wij een certificaat over 124.

Bedankt voor de goede organisatie
Ulli en Petra


09/10/19
De pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago, een terugblik Augustus 2019

Hallo Guus 

Wij zijn weer terug van een grandioos avontuur door de binnenlanden van portugal ?? door naar spanje naar de eindbestemming santiago.

Tijdens dit avontuur hebben wij hele aardige bewoners ontmoet en zeer mooie plaatsjes aangedaan en overnacht.

De organisatie was ontzettend goed geregeld elke dag als we op de plaats van bestemming aankwamen waren stonden onze koffers al op ons te wachten.

De route zelf was uitstekend aangegeven waardoor je eigenlijk niet fout kon lopen of je moest dusdanig in gesprek zijn met een passerende mede pelgrim dat je iets over het hoofd zag maar dat was eigenlijk best wel snel weer opgelost door een x die op de weg of aan een bord hing en dat was het teken dat je fout zat dus stukje terug gaan en een gele pijl zoeken.

Wij gaan zeker weten weer een pelgrimstocht maken maar dan vanaf een andere kant naar santiago waarbij we een aantal dingen anders gaan doen waaronder minder kleding mee want dat was veel te veel.

En wat we anders zullen doen want daar waren wij niet tevreden over en dat is het diner want vooral de 6 dagen in portugal deze waren zeer eentonig omdat er 6 dagen wortelsoep werd neer gezet en keus tussen kalkoen of vis en dat ben je na 2 keer wel zat 

Wat betreft het slaapcomfort dat was ook niet helemaal lekker de bedden waren maar 140cm breed kraakte tot en met of je had het pech dat je boven een keuken van het restaurant sliep en continu de afzuiger hoorde.

Maar Guus het was buiten dat alles een unieke ervaring waarbij onze hoofden helemaal leeg waren en klaar zijn voor een nieuwe start.

 

Vriendelijke groet.

Mel & Wil 


09/10/19
Via de Kustroute van de Camino Portuques naar Santiago, Augustus 2019

Hallo Guus,
Vanuit Caminha naar Santiago de Compostella gelopen, in mijn uppie.
Lekker om je geen zorgen te maken over waar je de avond zou slapen , was allemaal prima geregeld. Eigenlijk liepen alle 8 wandeldagen gesmeerd : het weer, de routes, het eten, de omgeving ( de eerste 3 dagen pal langs de kust) en goede hotels , alles zat mee. Als ik dan toch een minder iets moet noemen, het volgende:
Na de langste route , naar Vigo , jammer genoeg een kamer zonder airco, waardoor met ramen open veel lawaai van de beneden liggende autoweg.
Maar al met al van alles genoten, zeker voor herhaling vatbaar!
Vr gr W de Hoog


09/10/19
Korte terugblik op de Camino Portuques Augustus 2019

Beste Guus,

 

Bedankt voor de geleverde diensten.

 

Van begin tot einde is alles perfect verlopen.

Fijne accomodaties, goede afstanden per etappe, duidelijke uitleg en support zowel vooraf als ter plaatse.

 

We hebben ondertussen De Azoren op onze verlanglijst staan en dat zal zeker weer met Aarts wandelreizen zijn.

 

Groeten,

 

Familie Vaernewyck - Lambert


18/08/19
Terugblik op de wandelreis over de Camino Portuques Juli 2i019

Beste Guus,

Hierbij willen we jou en de mensen ter plekke bedanken voor een bijzondere reis! We hebben ons helemaal aan de organisatie over kunnen geven en hoefden ons alleen bezig te houden met onze wandeltocht. Al het andere was tot in de puntjes verzorgd. Dat heeft enorm bijgedragen aan een hele mooie en bijzondere ervaring voor ons alle vier. Onze dank daarvoor!

Wij hebben zowel op de heen als op de terugreis naar het vliegveld van Porto gebruik gemaakt van een chauffeur die wij zeer aan zouden kunnen bevelen. Hij rijdt prettig, spreekt een woordje Engels en wij vonden de prijs, in verhouding tot de bus, de moeite van het nemen van een taxi waard. Mocht je interesse hebben in zijn gegevens, mobiele nummer etc, dan hoor ik het graag.

Bij deze nogmaals dank je wel voor alle goede zorgen,

Noor, Berdeeh, Amber en Ragnhild


18/08/19
Terug vanuit Santiago de Compostela, juli 2019

Hoi Guus,

Wij hebben enorm genoten van onze tocht naar Santiago.
Alles was tot in de puntjes geregeld: probleemloze boeking vooraf, uitleg over de route, dagelijks vervoer van de koffers maar het meest waren wij onder de indruk van de afwisselende selectie van ho(s)tels. Iedere dag was het weer een zeer prettige verrassing waar we terecht kwamen.
Landelijk, familiair of juist heel urban. Bij sommige slaapplaatsen hebben wij heerlijk en goedkoop gegeten bij de eigenaren. Stuk voor stuk zeer vriendelijke en behulpzame mensen.
De route was gevarieerd met steeds genoeg onderbreking voor een kopje koffie of een heerlijke lunch.
Wij hebben Aarts als een zeer prettige reisorganisatie ervaren en dus zeker voor herhaling vatbaar!
Bedankt voor alles.

Groeten van Esther en Colinda.


18/08/19
De camino van Santiago naar Finisterre. Een verslag Juli 2019

Het laatste stukje Camino

In vijf dagen wandelden wij van Santiago naar Finisterre. De talloze gele pijlen maakte het volgen van de route kinderspel.

De tocht was niet zwaar: meer dan enkele honderden hoogtemeters per dag waren er nooit.

Dankzij de geoliede bagageservice grepen we nooit mis en de plezierige en goede hotels zorgden voor een hartelijke ontvangst al dan niet met een heerlijk koel biertje na gedane arbeid.

 

Gallicië is prachtig: schitterende vergezichten en overal bloeiende bermplanten en bloemen. De hop en de rootborsttapuiten deden ons vogelhart sneller slaan.

Finisterre is een plaatsje om te blijven hangen. Zee, strand, vis en bovenal hartelijke mensen.

En zelfs op zondag bracht de snelbus (reserveren niet nodig) ons in iets meer dan één uur, zonder één enkele stop, weer terug naar Santiago.

We kijken met veel plezier terug op een mooie wandelreis.

 

Met vriendelijke groet

Vincent en Jeanine 


18/08/19
De pelgrimstocht naar Santiago, een korte terugblik, Juni 2019

Beste dhr. Aarts,

Afgelopen donderdag ben ik teruggekomen van mijn Camino de Santiago vanaf Ponte de Lima. Het was een fantastische ervaring, en het verliep prachtig! Hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,

Nolke Tasma


03/08/19
De pelgrimstocht vanuit Valenca naar Santiago, een terugblik Junil 2019

Hallo Guus,

Mijn vrouw en ik hebben een fijne pelgrimstocht naar Santiago gehad. Hartelijk dank voor jouw voorbereidingen.

In juni 2019 hebben mijn vrouw en ik een pelgrimstocht naar Santiago de Compestella gemaakt. We zijn te voet vanaf Valenca naar Santiago (125 km) gegaan. We hebben ervan genoten. Heel veel leuke contacten met andere pelgrims opgedaan. Ook veel contact gehad met de plaatselijke bevolking. Maar niet te vergeten, de reis was perfect geregeld door Guus. Voor ons beiden was het late avondeten in de hotels een minpuntje, maar dat is persoonlijk.

Ad


03/08/19
De pelgrimstocht naar Santiago, Een korte terugblik, Juni 2019

Beste Guus,

Het was een bijzondere reis! 

Alles was goed verzorgd! Accommodaties prima en heel afwisselend. 

We hebben zelfs onderweg reclame voor jou gemaakt toen we het met een groep Nederlanders over onze reis/accommodaties hadden. 

Bij een volgende wandelreis zullen we zeker aan jou denken.

Met vriendelijke groet,

Claudia


03/08/19
De pelgrimstocht vanuit Valenca naar Santiago, een terugblik Juni 2019

Hoi Guus,

 

Goed dat je me er nog een keer aan herinnert.

Ik ben inmiddels na 3 vakanties achter elkaar een beetje thuisgekomen.

Een mooi boek over onze hele mooie Camiño is in de maak en dan kunnen we nog een keer nagenieten.

Rina en ik hebben intens genoten van de hele reis.

We zijn erg tevreden over de organisatie die jullie hebben neergezet. Voor ons super dat we onze bagage alleen in ons hoofd hoefden mee te nemen en niet op onze rug.

Het zoeken naar logies hebben jullie ons ook uit handen genomen. Natuurlijk kan het heel avontuurlijk zijn om zelf op zoek te gaan, maar uit een aantal verhalen van de ‘echte’ pelgrims, begrepen we al snel dat we de, voor ons de juiste, keuze hebben gemaakt (met 40 man in een slaapzaal op stapelbedden……).

We waren blij met de ontvangst in Valença bij hotel Lara. Het tijdstip van ontmoeten was niet helemaal duidelijk, maar toevallig kwam alles op z’n pootjes terecht. Een mooi boekje en de schelp kregen we aangereikt.

Aantekening hier is, dat jullie vertegenwoordiger en/of het hotelpersoneel misschien iets meer hadden kunnen wijzen op het halen van de eerste stempel. Als beginnende Camiño loper ben je nog niet helemaal scherp en nog niet ervaren hierin. We hebben helaas die eerste stempel van hotel Lara gemist. Daarna waren we natuurlijk gewaarschuwd. Stempels genoeg overigens onderweg.

In het boekje stond voor de 1e etappe de originele route over het industriegebied. Wij hadden ons niet goed voorbereid (lees nog niet goed gelezen) en hebben die route gelopen, ondanks dat jullie goed hadden aangegeven dat je beter de alternatieve route kon lopen. Het was die dag 32 graden, dus niet erg prettig om in dat stoffige gebied te lopen. Wel heel heroïsch, als je er doorheen bent. En we waren niet de enigen die ‘fout’ liepen, het punt waarop die wegen scheiden was niet duidelijk. Misschien is het een optie, om die veel mooiere route als leidend aan te geven met betere aanwijzingen terplekke en de industrieweg als alternatief te geven, als je het echte pad wilt volgen. Ook hier zou degene die de inleiding geeft op de eerste dag, nog nadrukkelijker in kunnen zijn. Zij heeft het genoemd, maar het aanhoren (droogzwemmen) en het uitvoeren, liggen ver uit elkaar. We waren naar de eerste dag meteen veel alerter op alternatieve routes. Men leert snel.

Verder hebben we genoten van de mogelijkheden die jullie ons boden, om dit tot een geslaagde tocht te maken. De route bood wat wij ervan verwachten. Het was zeker niet te zwaar, alhoewel bijna alle routes 1 of meerdere kilometers langer waren. Dit was voor ons geen probleem. We hebben beide op Strava geregistreerd en onze metingen lagen dichter bij elkaar dan bij de aangegeven afstanden. En altijd langer dus.

De hotels waren erg goed, tot prima. Heel erg leuk was hotel Expo in Porriño. Enorm gastvrij, goede transfer en een heerlijk zwembad. Zulke leuke eigenaren en een prima keuken. Het hotel Avenida in Pontevedra was goed genoeg. Maar hun ontbijt(ruimte) was om te huilen. Zowel qua hygiene als inrichting en voedselkeuze. Verzorging daarvan was ver beneden peil. Hotel Balneario Acuña was perfect. Vooral uiteraard door het warme zwembad met zwavelwater, compleet met badjassen voor de gasten. Ook het ontbijt was er goed verzorgd. Hotel Pazo de Lestrove was een mooie verrassing. Jammer dat het zwembad niet bruikbaar was (vanwege veel regen…..?). Het hele gebouw en de inrichting waren prachtig. Diner en ontbijt kan je daar goed gebruiken.

Dit was wel ongeveer wat ik over onze reis wilde terugkoppelen. Ik weet niet of het de bedoeling was het op deze manier op te pakken. Misschien had je meer inhoudelijk iets van me gehoord.

Daar kan ik kort over zijn. Ik had geen verwachtingen ten aanzien van de hele reis. Wat ik ervan mee naar huis heb genomen, is dat we het allemaal zo goed hebben. We hebben veel persoonlijke ellende gehoord, overal is er wel iets wat ernstig is en wat men moet verwerken. Ook wij hadden en hebben voldoende negatieve bagage om een boek over te schrijven. Maar dat geldt voor bijna de hele wereldbevolking. Hoe je er mee omgaat, dat is waar het om gaat. Het is schitterend om te horen, hoe mensen met hun levens omgaan. Hoe er oplossingen worden gezocht om trauma’s te verwerken, waaronder het lopen van (een stuk van) de Compostela. En het helpt echt, al is het alleen maar om je hoofd leeg te maken en je op te laden en te ervaren dat je niet alleen staat hierin.

Het lijkt me helend voor de wereld, wanneer grote wereldleiders-in-spe 2 weken naar Santiago zouden moeten lopen, voordat ze geïnaugureerd worden in hun job als wereldleiders. En dan nog het liefst in groepjes (Trumph met Kim Yong Un samen misschien?). Maar dan uiteraard wel met eigen bagage en zelf onderkomens regelen………..

 

Dit zijn zo wat van mijn gedachten tijdens het lopen van onze tocht. Ik vond het mooi, heb genoten van mijn gezelschap en de mooie route.

Dank voor het mede mogelijk maken hiervoor,

 

Vriendelijke groet, Mattie


03/08/19
De pelgrimstocht naar Santiago, een korte terugblik juni 2019

Hi Guus,

 

Het was geweldig! 

Grt,

Mariela Broeder


03/08/19
De pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago, een terugblik Juni 2019

Hoi Guus,

 

Sorry voor de de late reactie, jammer genoeg gelijk weer druk druk druk.......

In ieder geval hebben wij een hele mooie pelgrimstocht gehad.

De tocht werd heel goed aangegeven, dus niet verkeerd gelopen.

De accommodaties waren goed, alleen een keer waren onze koffers niet op de bestemming, wat wel weer goed gekomen is.

En de label aan de koffer was foetsie , dan sta je even met je handen in het haar of het wel goed komt met je koffer.

Uiteindelijk was dat ook opgelost.

Je merkt wel dat het steeds meer toeristische wordt.

Gelukkig hebben we ook vele momenten lekker alleen gelopen en er zijn plekken vooral in het bos , die waren heel  mooi.

De voorbereidingen door Aarts Wandelreizen was in één woord  Fantastisch.

En wie weet tot een volgende keer.

 

Met vriendelijke groet,

 

Geerke en Joke


03/08/19
De Camino Portuques vai de Kust, alleen gelopen juni 2019

Hallo Guus,

Hier een verslagje over de camino portugues juni '19

Allereerst, bedankt voor het perfecte regelen van alles.

De reis ging al mijn verwachtingen te boven.
Zowel de natuur (wat heerlijk rustig langs de kustroute), die uitzichten over de oceaan, en de fijne mensen die ik onderweg ontmoet heb.

Ben de reis begonnen met 2 dagen Porto. Wat een mooie stad.
Hotel Trindade. was qua ligging iets minder (drukke weg). Hotel zelf was prima.

Heerlijk wandelweer gehad. Had 1 dag storm en regen en heb toen de Minho rivier overgestoken met Taxi-Mar.
Was wel heel bijzondere ervaring.

De aankomst in Santiago heeft mij heel erg ontroerd.

Heel lang naar uitgekeken en intens van genoten.

Zeker een aanrader.
Nogmaals bedankt.

Groetjes Petra.


23/06/19
De pelgrimstocht vanuit Valenca naar Santiago, Juni 2019

Beste Guus

het is een paar weken geleden dat we terug zijn .

De reis was zeer gelaagd een mooie tocht en was heel goed aangegeven .

In Valenca kwam Green Walks ons papier en informatie brengen met heel duidelijk uitleg .

De   hotels waren schoon en lekker gegeten overal .

Enkel minder verblijf was in Casa Antiga do Monte in Padron , wij vonden niet gastvrouw ze was erg gestreesst  en niet zo aardig , en geen mogelijkheid de  volgend ochtend de vervoer  voor  9.30  te regelen , dat is aan de laat kant als zo warm is ( 30 GR )    en pas 10 uur vertrekken van Padron.

Maar we hebben genoten elke dagen en geen enkel probleem gehad onderweg , het weer was zonnig e warm allen laats dag te warm ( 36 GR ) maar met vaak uitrusten en veel drinken ging allemaal perfect ,

Het was geweldig ervaring  .

 Bedankt voor de super organisatie .

Groetjes Antonietta en Concetta.


23/06/19
Terug vanuit Santiago, juni 2019

Beste Guus,

Ik was zeker van plan je te mailen, maar je bent me net voor.

Wij zijn inmiddels al weer een paar dagen thuis en nog aan het nagenieten van de geweldige reis die we hebben gemaakt.

Wat een unieke ervaring.

Alle complimenten voor jou en je organisatie, alles was goed georganiseerd.

De reisleider in Porto, Jose Augusto,  heeft ons bijzonder goed geïnformeerd, zijn enthousiasme werkte aanstekelijk.

Wij hoefden ons geen zorgen te maken over de overnachtingen, het eten en de bagage.

De hotels waren wisselend, sommige voorzien van een zwembad, waar we met het warme weer dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

We konden ons volledig concentreren op de wandelingen, en wat hebben we daarvan genoten!

Elke dag een andere route, andere mensen die we ontmoetten en die we regelmatig weer tegenkwamen.

Kortom, een vakantie om nooit te vergeten!

Met vriendelijke groet,

Piet en Yvonne ten Brink

p.s., we zijn stiekem al aan het kijken naar een volgende soortgelijke vakantie.


23/06/19
Uitgebreide terugblik op de Camino naar Santiago, Mei 2019

Dag

Om te beginnen we hebben alle drie genoten van de mooie wandelroutes en hotels

We hadden alleen bv de eerste dag een Nederlands sprekende persoon verwacht, maar gelukkig is ons Engels goed genoeg om hem te kunnen volgen, maar wellicht is dat niet bij iedereen zo.

Het eerste stukje vanuit Barcelos (route was 33 km) hebben we toch de bus genomen

Dag 2 naar Barcelos hebben we de laatste kilometers in de regen gelopen, was ook  regen voorspeld

De zg. “hoge” steile berg viel best mee als je maar regelmatig even bleef staan om op adem te komen

Toch heb ik verschillende personen gezien die naar adem hapten (niet goed getraind.)

Heel apart vonden wij hotel:  Casa da Capela. Leuke jonge mensen en ook de accommodatie  was tof.

In Valenca  hebben we lekker rondgesnuffeld tegenover het hotel in de “oude stad” . In het hotel hadden ze ons een week later ingeboekt Hebben we met 3 personen op een kamer geslapen (was voor ons geen probleem. Ze wilden nog wel naar een ander hotel zoeken , vonden wij niet nodig) Kregen we een green Walk trui en chocola voor het ongemak. Vonden we keurig.

Hotel Expo (waar we van te voren moesten bellen ) was geweldig,  Compleet anders dan de rest. Heel gemoedelijk en goed eten en de volgende dag keurig weer naar de route gebracht.

In Caldas de Reis wel even moeten vragen waar de Burgas fontein was. We waren er zo voorbij gelopen omdat op meerdere plaatsen zo’n “wasgelegenheid “te zien waren .Ook onder de brug door (niet op de route) was een hoop te zien.

Het hotel in Padron was ook geweldig moesten wel een klein stukje  extra voor lopen maar het was de moeite waard.

En dan Santiago . . .Voldeed helemaal aan wat ik van te voren gehoord had. Jammer dat ze de kathedraal  aan het restaureren waren, konden we alleen maar het middengedeelte zien. De dienst op zondag  was dan ook in de Franciscuskerk , stampvol was  die gelukkig waren we er  op tijd . We konden nog net zitten

Al met al een geweldige reis  De kilometers klopten niet altijd maar dat was voor ons geen enkel probleem

Nogmaals dank voor alles

Christien,  Riet en Mia


31/05/19
 
Powered by Phoca Guestbook