Aarts Wandelreizen & Wandelvakanties

Authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Santiago de Compostela (Caminho Portugues)

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze pelgrimstochten naar Santiago de Compostela hebben gelopen over de Portugese 'Caminho Portugues'.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij vermelden uw reiservaring erbij.

Terug vanuit Santiago de Compostela, juli 2019

Hoi Guus,

Wij hebben enorm genoten van onze tocht naar Santiago.
Alles was tot in de puntjes geregeld: probleemloze boeking vooraf, uitleg over de route, dagelijks vervoer van de koffers maar het meest waren wij onder de indruk van de afwisselende selectie van ho(s)tels. Iedere dag was het weer een zeer prettige verrassing waar we terecht kwamen.
Landelijk, familiair of juist heel urban. Bij sommige slaapplaatsen hebben wij heerlijk en goedkoop gegeten bij de eigenaren. Stuk voor stuk zeer vriendelijke en behulpzame mensen.
De route was gevarieerd met steeds genoeg onderbreking voor een kopje koffie of een heerlijke lunch.
Wij hebben Aarts als een zeer prettige reisorganisatie ervaren en dus zeker voor herhaling vatbaar!
Bedankt voor alles.

Groeten van Esther en Colinda.


18/08/19
De camino van Santiago naar Finisterre. Een verslag Juli 2019

Het laatste stukje Camino

In vijf dagen wandelden wij van Santiago naar Finisterre. De talloze gele pijlen maakte het volgen van de route kinderspel.

De tocht was niet zwaar: meer dan enkele honderden hoogtemeters per dag waren er nooit.

Dankzij de geoliede bagageservice grepen we nooit mis en de plezierige en goede hotels zorgden voor een hartelijke ontvangst al dan niet met een heerlijk koel biertje na gedane arbeid.

 

Gallicië is prachtig: schitterende vergezichten en overal bloeiende bermplanten en bloemen. De hop en de rootborsttapuiten deden ons vogelhart sneller slaan.

Finisterre is een plaatsje om te blijven hangen. Zee, strand, vis en bovenal hartelijke mensen.

En zelfs op zondag bracht de snelbus (reserveren niet nodig) ons in iets meer dan één uur, zonder één enkele stop, weer terug naar Santiago.

We kijken met veel plezier terug op een mooie wandelreis.

 

Met vriendelijke groet

Vincent en Jeanine 


18/08/19
De pelgrimstocht naar Santiago, een korte terugblik, Juni 2019

Beste dhr. Aarts,

Afgelopen donderdag ben ik teruggekomen van mijn Camino de Santiago vanaf Ponte de Lima. Het was een fantastische ervaring, en het verliep prachtig! Hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,

Nolke Tasma


03/08/19
De pelgrimstocht vanuit Valenca naar Santiago, een terugblik Junil 2019

Hallo Guus,

Mijn vrouw en ik hebben een fijne pelgrimstocht naar Santiago gehad. Hartelijk dank voor jouw voorbereidingen.

In juni 2019 hebben mijn vrouw en ik een pelgrimstocht naar Santiago de Compestella gemaakt. We zijn te voet vanaf Valenca naar Santiago (125 km) gegaan. We hebben ervan genoten. Heel veel leuke contacten met andere pelgrims opgedaan. Ook veel contact gehad met de plaatselijke bevolking. Maar niet te vergeten, de reis was perfect geregeld door Guus. Voor ons beiden was het late avondeten in de hotels een minpuntje, maar dat is persoonlijk.

Ad


03/08/19
De pelgrimstocht naar Santiago, Een korte terugblik, Juni 2019

Beste Guus,

Het was een bijzondere reis! 

Alles was goed verzorgd! Accommodaties prima en heel afwisselend. 

We hebben zelfs onderweg reclame voor jou gemaakt toen we het met een groep Nederlanders over onze reis/accommodaties hadden. 

Bij een volgende wandelreis zullen we zeker aan jou denken.

Met vriendelijke groet,

Claudia


03/08/19
De pelgrimstocht vanuit Valenca naar Santiago, een terugblik Juni 2019

Hoi Guus,

 

Goed dat je me er nog een keer aan herinnert.

Ik ben inmiddels na 3 vakanties achter elkaar een beetje thuisgekomen.

Een mooi boek over onze hele mooie Camiño is in de maak en dan kunnen we nog een keer nagenieten.

Rina en ik hebben intens genoten van de hele reis.

We zijn erg tevreden over de organisatie die jullie hebben neergezet. Voor ons super dat we onze bagage alleen in ons hoofd hoefden mee te nemen en niet op onze rug.

Het zoeken naar logies hebben jullie ons ook uit handen genomen. Natuurlijk kan het heel avontuurlijk zijn om zelf op zoek te gaan, maar uit een aantal verhalen van de ‘echte’ pelgrims, begrepen we al snel dat we de, voor ons de juiste, keuze hebben gemaakt (met 40 man in een slaapzaal op stapelbedden……).

We waren blij met de ontvangst in Valença bij hotel Lara. Het tijdstip van ontmoeten was niet helemaal duidelijk, maar toevallig kwam alles op z’n pootjes terecht. Een mooi boekje en de schelp kregen we aangereikt.

Aantekening hier is, dat jullie vertegenwoordiger en/of het hotelpersoneel misschien iets meer hadden kunnen wijzen op het halen van de eerste stempel. Als beginnende Camiño loper ben je nog niet helemaal scherp en nog niet ervaren hierin. We hebben helaas die eerste stempel van hotel Lara gemist. Daarna waren we natuurlijk gewaarschuwd. Stempels genoeg overigens onderweg.

In het boekje stond voor de 1e etappe de originele route over het industriegebied. Wij hadden ons niet goed voorbereid (lees nog niet goed gelezen) en hebben die route gelopen, ondanks dat jullie goed hadden aangegeven dat je beter de alternatieve route kon lopen. Het was die dag 32 graden, dus niet erg prettig om in dat stoffige gebied te lopen. Wel heel heroïsch, als je er doorheen bent. En we waren niet de enigen die ‘fout’ liepen, het punt waarop die wegen scheiden was niet duidelijk. Misschien is het een optie, om die veel mooiere route als leidend aan te geven met betere aanwijzingen terplekke en de industrieweg als alternatief te geven, als je het echte pad wilt volgen. Ook hier zou degene die de inleiding geeft op de eerste dag, nog nadrukkelijker in kunnen zijn. Zij heeft het genoemd, maar het aanhoren (droogzwemmen) en het uitvoeren, liggen ver uit elkaar. We waren naar de eerste dag meteen veel alerter op alternatieve routes. Men leert snel.

Verder hebben we genoten van de mogelijkheden die jullie ons boden, om dit tot een geslaagde tocht te maken. De route bood wat wij ervan verwachten. Het was zeker niet te zwaar, alhoewel bijna alle routes 1 of meerdere kilometers langer waren. Dit was voor ons geen probleem. We hebben beide op Strava geregistreerd en onze metingen lagen dichter bij elkaar dan bij de aangegeven afstanden. En altijd langer dus.

De hotels waren erg goed, tot prima. Heel erg leuk was hotel Expo in Porriño. Enorm gastvrij, goede transfer en een heerlijk zwembad. Zulke leuke eigenaren en een prima keuken. Het hotel Avenida in Pontevedra was goed genoeg. Maar hun ontbijt(ruimte) was om te huilen. Zowel qua hygiene als inrichting en voedselkeuze. Verzorging daarvan was ver beneden peil. Hotel Balneario Acuña was perfect. Vooral uiteraard door het warme zwembad met zwavelwater, compleet met badjassen voor de gasten. Ook het ontbijt was er goed verzorgd. Hotel Pazo de Lestrove was een mooie verrassing. Jammer dat het zwembad niet bruikbaar was (vanwege veel regen…..?). Het hele gebouw en de inrichting waren prachtig. Diner en ontbijt kan je daar goed gebruiken.

Dit was wel ongeveer wat ik over onze reis wilde terugkoppelen. Ik weet niet of het de bedoeling was het op deze manier op te pakken. Misschien had je meer inhoudelijk iets van me gehoord.

Daar kan ik kort over zijn. Ik had geen verwachtingen ten aanzien van de hele reis. Wat ik ervan mee naar huis heb genomen, is dat we het allemaal zo goed hebben. We hebben veel persoonlijke ellende gehoord, overal is er wel iets wat ernstig is en wat men moet verwerken. Ook wij hadden en hebben voldoende negatieve bagage om een boek over te schrijven. Maar dat geldt voor bijna de hele wereldbevolking. Hoe je er mee omgaat, dat is waar het om gaat. Het is schitterend om te horen, hoe mensen met hun levens omgaan. Hoe er oplossingen worden gezocht om trauma’s te verwerken, waaronder het lopen van (een stuk van) de Compostela. En het helpt echt, al is het alleen maar om je hoofd leeg te maken en je op te laden en te ervaren dat je niet alleen staat hierin.

Het lijkt me helend voor de wereld, wanneer grote wereldleiders-in-spe 2 weken naar Santiago zouden moeten lopen, voordat ze geïnaugureerd worden in hun job als wereldleiders. En dan nog het liefst in groepjes (Trumph met Kim Yong Un samen misschien?). Maar dan uiteraard wel met eigen bagage en zelf onderkomens regelen………..

 

Dit zijn zo wat van mijn gedachten tijdens het lopen van onze tocht. Ik vond het mooi, heb genoten van mijn gezelschap en de mooie route.

Dank voor het mede mogelijk maken hiervoor,

 

Vriendelijke groet, Mattie


03/08/19
De pelgrimstocht naar Santiago, een korte terugblik juni 2019

Hi Guus,

 

Het was geweldig! 

Grt,

Mariela Broeder


03/08/19
De pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago, een terugblik Juni 2019

Hoi Guus,

 

Sorry voor de de late reactie, jammer genoeg gelijk weer druk druk druk.......

In ieder geval hebben wij een hele mooie pelgrimstocht gehad.

De tocht werd heel goed aangegeven, dus niet verkeerd gelopen.

De accommodaties waren goed, alleen een keer waren onze koffers niet op de bestemming, wat wel weer goed gekomen is.

En de label aan de koffer was foetsie , dan sta je even met je handen in het haar of het wel goed komt met je koffer.

Uiteindelijk was dat ook opgelost.

Je merkt wel dat het steeds meer toeristische wordt.

Gelukkig hebben we ook vele momenten lekker alleen gelopen en er zijn plekken vooral in het bos , die waren heel  mooi.

De voorbereidingen door Aarts Wandelreizen was in één woord  Fantastisch.

En wie weet tot een volgende keer.

 

Met vriendelijke groet,

 

Geerke en Joke


03/08/19
De Camino Portuques vai de Kust, alleen gelopen juni 2019

Hallo Guus,

Hier een verslagje over de camino portugues juni '19

Allereerst, bedankt voor het perfecte regelen van alles.

De reis ging al mijn verwachtingen te boven.
Zowel de natuur (wat heerlijk rustig langs de kustroute), die uitzichten over de oceaan, en de fijne mensen die ik onderweg ontmoet heb.

Ben de reis begonnen met 2 dagen Porto. Wat een mooie stad.
Hotel Trindade. was qua ligging iets minder (drukke weg). Hotel zelf was prima.

Heerlijk wandelweer gehad. Had 1 dag storm en regen en heb toen de Minho rivier overgestoken met Taxi-Mar.
Was wel heel bijzondere ervaring.

De aankomst in Santiago heeft mij heel erg ontroerd.

Heel lang naar uitgekeken en intens van genoten.

Zeker een aanrader.
Nogmaals bedankt.

Groetjes Petra.


23/06/19
De pelgrimstocht vanuit Valenca naar Santiago, Juni 2019

Beste Guus

het is een paar weken geleden dat we terug zijn .

De reis was zeer gelaagd een mooie tocht en was heel goed aangegeven .

In Valenca kwam Green Walks ons papier en informatie brengen met heel duidelijk uitleg .

De   hotels waren schoon en lekker gegeten overal .

Enkel minder verblijf was in Casa Antiga do Monte in Padron , wij vonden niet gastvrouw ze was erg gestreesst  en niet zo aardig , en geen mogelijkheid de  volgend ochtend de vervoer  voor  9.30  te regelen , dat is aan de laat kant als zo warm is ( 30 GR )    en pas 10 uur vertrekken van Padron.

Maar we hebben genoten elke dagen en geen enkel probleem gehad onderweg , het weer was zonnig e warm allen laats dag te warm ( 36 GR ) maar met vaak uitrusten en veel drinken ging allemaal perfect ,

Het was geweldig ervaring  .

 Bedankt voor de super organisatie .

Groetjes Antonietta en Concetta.


23/06/19
Terug vanuit Santiago, juni 2019

Beste Guus,

Ik was zeker van plan je te mailen, maar je bent me net voor.

Wij zijn inmiddels al weer een paar dagen thuis en nog aan het nagenieten van de geweldige reis die we hebben gemaakt.

Wat een unieke ervaring.

Alle complimenten voor jou en je organisatie, alles was goed georganiseerd.

De reisleider in Porto, Jose Augusto,  heeft ons bijzonder goed geïnformeerd, zijn enthousiasme werkte aanstekelijk.

Wij hoefden ons geen zorgen te maken over de overnachtingen, het eten en de bagage.

De hotels waren wisselend, sommige voorzien van een zwembad, waar we met het warme weer dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

We konden ons volledig concentreren op de wandelingen, en wat hebben we daarvan genoten!

Elke dag een andere route, andere mensen die we ontmoetten en die we regelmatig weer tegenkwamen.

Kortom, een vakantie om nooit te vergeten!

Met vriendelijke groet,

Piet en Yvonne ten Brink

p.s., we zijn stiekem al aan het kijken naar een volgende soortgelijke vakantie.


23/06/19
Uitgebreide terugblik op de Camino naar Santiago, Mei 2019

Dag

Om te beginnen we hebben alle drie genoten van de mooie wandelroutes en hotels

We hadden alleen bv de eerste dag een Nederlands sprekende persoon verwacht, maar gelukkig is ons Engels goed genoeg om hem te kunnen volgen, maar wellicht is dat niet bij iedereen zo.

Het eerste stukje vanuit Barcelos (route was 33 km) hebben we toch de bus genomen

Dag 2 naar Barcelos hebben we de laatste kilometers in de regen gelopen, was ook  regen voorspeld

De zg. “hoge” steile berg viel best mee als je maar regelmatig even bleef staan om op adem te komen

Toch heb ik verschillende personen gezien die naar adem hapten (niet goed getraind.)

Heel apart vonden wij hotel:  Casa da Capela. Leuke jonge mensen en ook de accommodatie  was tof.

In Valenca  hebben we lekker rondgesnuffeld tegenover het hotel in de “oude stad” . In het hotel hadden ze ons een week later ingeboekt Hebben we met 3 personen op een kamer geslapen (was voor ons geen probleem. Ze wilden nog wel naar een ander hotel zoeken , vonden wij niet nodig) Kregen we een green Walk trui en chocola voor het ongemak. Vonden we keurig.

Hotel Expo (waar we van te voren moesten bellen ) was geweldig,  Compleet anders dan de rest. Heel gemoedelijk en goed eten en de volgende dag keurig weer naar de route gebracht.

In Caldas de Reis wel even moeten vragen waar de Burgas fontein was. We waren er zo voorbij gelopen omdat op meerdere plaatsen zo’n “wasgelegenheid “te zien waren .Ook onder de brug door (niet op de route) was een hoop te zien.

Het hotel in Padron was ook geweldig moesten wel een klein stukje  extra voor lopen maar het was de moeite waard.

En dan Santiago . . .Voldeed helemaal aan wat ik van te voren gehoord had. Jammer dat ze de kathedraal  aan het restaureren waren, konden we alleen maar het middengedeelte zien. De dienst op zondag  was dan ook in de Franciscuskerk , stampvol was  die gelukkig waren we er  op tijd . We konden nog net zitten

Al met al een geweldige reis  De kilometers klopten niet altijd maar dat was voor ons geen enkel probleem

Nogmaals dank voor alles

Christien,  Riet en Mia


31/05/19
De pelgrimstocht vanuit Valenca do Minho naar Santiago, een terugblik Mei 2019

Beste Meneer Aarts,


In het hotel in Valenca kwam een dame van Green Walks ons de benodigde papieren en reisbeschrijving brengen, met duidelijke en enthousiaste uitleg.
Met ons paspoort en schelp zijn we vol goede moed en heel veel zin op weg gegaan.
Als eerste willen we zeggen dat we geweldig genoten hebben en dat het goed geregeld was.
De hotels waren schoon en van alle gemakken voorzien.
Het Hotel in Porriño was qua diner nou niet om naar huis te schrijven, maaltijd kwam uit de magnetron, gevolg slappe patat,het ontbijt was sober maar voldoende.
In alle hotels waren ze erg gastvrij.
De transfers van de koffers is perfect verlopen, zelf op de 2de loopdag toen de label van onze medereizigers eraf was, heeft de betreffende mevrouw van hotel Casa Ruol As Chivas er alles aan gedaan om het duidelijk te noteren waar de koffer na toe moest en van wie die was.
Na ons telefoontje naar u, was het gelijk weer geregeld. GEWELDIG
Wat ons betreft voor herhaling vatbaar, we denken er over om volgend jaar weer te gaan en dan 10 dagen.

Wel even een tegenvaller, we konden op de site van Iberia ondanks herhaaldelijk proberen geen koffer boeken, dat zou dan 15 euro kosten, maar op het vliegveld van Santiago werd er 40 euro gerekend.
Dit rekenen we Aarts Wandelreizen niet aan natuurlijk, maar misschien heeft u een tip.
Met vr. gr. Peter en Wiepkje 


31/05/19
Alleen op Weg naar Santiago Mei 2019

Hallo Guus,

Inmiddels is het weer een week geleden dat ik ben terug gekomen uit Spanje-Portugal.

De reis was zeer geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar J

Het was een mooie route welke zeer goed was aangegeven.

Het boekje met de routebeschrijvingen heb ik nauwelijks nodig gehad, alleen in Santiago zelf heb ik het boekje erbij gepakt.

Hier was de route slecht aangegeven.

De hotels waren stuk voor stuk goed en in de buurt van de route.

De laatste dag in Porto had eigenlijk niet gehoeven maar was lekker om even op adem te komen.

De extra dag in Santiago was goed om alles nog eens rustig te bekijken en mijn credential op te halen.

Hier stond elke dag een rij van minimaal een uur wachttijd.

Het was een geweldige ervaring! Bedankt voor je advies en het meedenken!

Ik zal een stukje schrijven voor je website, dit kan ik op de site doen toch?

Groet,

Marieke Sniekers.


30/05/19
De pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago, een terugblik Mei 2019

Dag Guus,

Het was een mooie tocht. 
Wij zijn zeer te spreken over de organisatie door Aarts Wandelreizen en Green Walks. De introducties waren stipt op tijd en goed van inhoud. Ook de onderkomens waren goed tot zeer goed.
Wat kleine dingetjes met dineren op 2 plaatsen waar eigenlijk geen alternatief was, dan daar te gaan eten terwijl wij dachten dat dat alternatief er wel was. Dat viel iets tegen, maar niet ernstig.
Ik weet niet of een van de anderen een 'stukje' wil schrijven - ik heb i.i.g. geen notities gemaakt waar vanuit ik iets kan maken. Doe dat dus niet.

Ik heb inmiddels een aantal mensen over onze goede ervaring met Aarts Wandelreizen verteld - en wie weet?!

Met vriendelijke groet,

Jan Koning


30/05/19
Terugblik op de wandelreis naar Santiago, Mei 2019

Beste Guus,

Wij zijn inmiddels weer een kleine week thuis en kijken terug op een fantastische wandelvakantie.

De wandelingen waren prachtig. Mede dankzij alle aanvullende informatie en de duidelijke wegwijzering konden wij volop genieten. Alles klopte en verliep naar wens.

Ook de hotels voldeden aan onze verwachtingen. Het hotel Avenida in Pontevedra viel enigszins uit de toon. Dit hotel ligt midden in de stad en we zaten op de zevende verdieping.

Wellicht is een rustiger locatie aan de rand van de stad aan te bevelen.

Nogmaals de complimenten voor de organisatie. Wij zullen in de toekomst zeker weer graag gebruik maken van jullie organisatie.

Met vriendelijke groet, mede namens Gettie

Cootje


30/05/19
De pelgrimstocht, alleen naar Santiago, een terugblik Mei 2019

Hoi, 

Het was een hele bijzondere 

Tocht, met een lach en een traan, maar zo mooi, en kei goedgeregeld, toppie, als ik tijd heb zet ik iets op de websites

Groetjes sandra van beers 


30/05/19
De pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago, een terugblik Mei 2019

Beste Guus,
Ja we zijn inderdaad alweer een paar dagen thuis.
Maar wat hebben we het fantastisch gehad.
Prima geregeld allemaal. Afspraken werden nagekomen. Koffers opgehaald en bij het volgende hotel bezorgd.
( op 1 keer na maar dat was binnen een uur weer opgelost)
Het ene hotel iets luxer dan de ander, bij de ander was dan weer het uitzicht mooier,
of het ontbijt beter....
De mensen vriendelijk en behulpzaam. Aardige mensen ontmoet.
De route over het algemeen prachtig en goed te doen.
Kortom, we hebben ontzettend genoten. Dank je wel.
Ton & Gerda


30/05/19
De pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago, een uitgebreide terugblik Mei 2019

Goedemorgen Guus,

Dank voor je mail, wij zijn inmiddels alweer ruim een week terug van onze Camino!
Het was een onvergetelijke ervaring en een prachtige reis door mooi landschap, eeuwenoude paden die ieder een eigen verhaal vertelden en langs riviertjes en beekjes. We troffen de meeste dagen mooi weer, alleen de laatste dag een aantal buien maar gelukkig zonneschijn toen we het plein betraden en de kathedraal ons toeknikte. ..We made it!
Gelukkig is de reis voor ons zonder veel problemen verlopen, geen blaren, Doki had bij vlagen pijn in haar knie, maar Diclofenac deed wonderen en ze is daarmee én op karakter Santiago binnengelopen.
We hebben leuke mensen ontmoet onderweg, een groep vrouwen uit Shri Lanka, twee vriendinnen uit Denemarken en de meeste nachten sliepen zij in dezelfde hotels. Allen hadden geboekt via Green Walks.
Doki heeft wat kanttekeningen wat betreft de bewegwijzering en deze zal ze binnenkort naar je mailen. Het boekje vonden wij niet heel duidelijk zo nu en dan, het mag wel eens ge-update worden, er zijn een aantal dingen niet meer zoals ze zijn beschreven.

Overigens was de ontvangst in hotel Lara door een vertegenwoordiger van Green Walks (Pauline?), zeer vriendelijk en zij heeft het heel duidelijk uitgelegd. Zij wist duidelijk waar ze had over had. Overigens was iedereen in dit hotel zeer hulpvaardig en duidelijk ingesteld op Camino gangers..

De ontvangst in Hostel Expo was vriendelijk en niets was teveel. Erg aardige receptionist/chauffeur/ober/manusje van alles, heeft ons met veel plezier met de auto naar de supermarkt gebracht de dag van vertrek, erg vriendelijk. Heerlijke tuin met zwembad, we troffen daar heerlijk weer, na een dag lopen even ontspannen bij het zwembad is luxe!

Hotel Duarte in Arcade was prachtig, we troffen wederom heerlijk weer en konden buiten eten op het terras, uitkijkend over een (binnen)meer, echt geweldige ervaring en de sfeer was heel relaxed.

Het hotel in Pontevedra was op zich OK, maar helaas werd daar het diner niet geserveerd op zondag. Daartoe konden we naar een ander hotel, op korte afstand van Hotel Avenida. Dat is op zich niet zo'n probleem, maar daar kon je pas om 21.00 uur terecht voor het diner. Dat is echt niet wenselijk als je de volgende ochtend weer op tijd op moet om weer een aantal kilometers te maken. Dus we hebben zelf een restaurantje opgezocht en daar gegeten. Graag attentie hiervoor, want na een dag lopen wil je echt niet tot 21.00 uur wachten om te eten. Aan de receptie werd ons verteld, dat Green Walks hiervan op de hoogte was.

Hotel Cruceiro in Caldas de Reis was matig, heel simpel eten, niet echt veel zorg aan besteed, maar á la! Kamer was goed.

Casa Antiga do Monte in Padron was heel gemoedelijk, de 'waardin' heeft ons opgehaald met de auto en de kamers waren prima en het eten heel lekker en ook het ontbijt goed verzorgd! Naast hotel Duarte het leukste verblijf.

Hotel Lux in Santiago was 'zakelijk' , prima uitgebreid ontbijt en mooie kamer. Niets op aan te merken.

Dit was het tot zover Guus. Doki komt binnenkort nog bij te terug wat betreft de routes. Zij heeft wat aantekeningen gemaakt.
Bijgesloten nog een fotootje, gemaakt vlakbij ons einddoel.
De schelp hangt als trofee in het kleinste kamertje, zo word ik er dagelijks aan herinnerd dat ik er echt geweest ben.
Had het niet willen missen! Once in a lifetime experience.

Hartelijke groet en dank voor al je support,
José (en Doki).


30/05/19
De pelgrimstocht via de Kust naar Santiago, een terugblik Mei 2019

Beste,

Sorry voor de late reactie, dank voor de reminder.

De reis verliep vlekkeloos, mooie onderkomens, prima bagagevervoer.... prima wegbeschrijving.  Alle lof !!!

Enkel 1 minder verblijf gehad in casa Antiga do Monte in Padrón.  Dit had vnl met de gastvrouw te maken die heel erg gestresst was.  Daardoor geen mogelijkheid tot avondmaal en de volgende ochtend pas vervoer vanaf 9u30.... dit was jammer.

Maar we hebben genoten van elke stap en dankjewel voor de puike organisatie.

Mvg. Hilde Vertongen 


30/05/19
 
Powered by Phoca Guestbook