Aarts Wandelreizen & Wandelvakanties

Authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Santiago de Compostela (Caminho Portugues)

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze pelgrimstochten naar Santiago de Compostela hebben gelopen over de Portugese 'Caminho Portugues'.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij vermelden uw reiservaring erbij.

De Camino vanuit Porto naar Santiago, een terugblik Mei 2019

Beste Guus,

Nou onze complimenten hoor , wat een top geregelde reis.
We hebben genoten van alles ,de accommodaties , de bedden niet onbelangrijk , het eten , de gast heren en dames echt het was top.
Ook het vervoer van de koffers. .
Alleen jammer dat we er niet op gewezen zijn om in Porto de eerste stempel te zetten die hadden we gemist . Misschien dat bij de intake daar even aandacht aan geschonken kan worden .
Maar niet te min een dikke 10 voor de organisatie echt super dank je wel . 

Groetjes van Jaap en Florentina 


30/05/19
De pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago, een terugblik Mei 2019

Goedemorgen Guus, 

Ik ben gisteren teruggekomen uit Spanje en het was fantastisch. Wat een bijzondere ervaring en wat een vriendelijkheid en behulpzaamheid kom je overal onderweg tegen.

En ook de hele organisatie eromheen was heel fijn, ik hoefde echt alleen maar van A naar B te lopen en me verder nergens druk om te maken. 

Nogmaals, echt heel bijzonder en ik had het voor geen goud willen missen.

Met een vriendelijke groet, Patricia


30/05/19
De pelgrimstocht vanuit Valenca naar Santiago, een terugblik, Mei 2019

Hoi Guus,

Ik zou je nog laten weten hoe het is gegaan.

Het was fantastisch !!!! Heb geen moment last van de blessure gehad . Ik vond het een van mijn mooiste reis ervaringen, wel de mooiste.

Ik heb over niets te klagen gehad , alles van Green walks was perfect !

Ik ga zeker nogmaals de camino lopen, maar dan een andere route en dan via jullie.

Bedankt voor de goede verzorging.

Hartelijke groet

Yeliz


30/05/19
Via de Kustroute van de Camino Portuques naar Santiago, April 2019

Beste Guus,

Excuses voor de late reactie. We zijn bij thuiskomst bijna meteen weer voor een aantal dagen weggeweest.

We hebben de pelgrimstocht als bijzonder en fijn ervaren. Het weer was ons goed gezind op een enkele bui na. Ons is opgevallen dat de Portugezen erg aardig en verwelkomend zijn tijdens de hele route. We hebben heel veel mensen van verschillende nationaliteiten ontmoet met ieder zijn eigen reden/verhaal waarom zij de pelgrimstocht liepen. We hadden ons niet gerealiseerd dat we op Paaszaterdag aan zouden komen in Santiago de Compostela, wat ook betekende dat we in de Semana Santa liepen. Dit was zowel bijzonder als erg druk. Vele Spaanse gezinnen en groepen met jongeren liepen tegelijkertijd de route naar Santiago. In Santiago zelf was het drukker met toeristen dan met pelgrims. De aankomst bij de kathedraal was indrukwekkend.

We hebben de organisatie van de tocht als goed ervaren. Het is heerlijk als je aankomt op de plaats van bestemming en je hoeft geen hotel meer te zoeken en je bagage is al aanwezig.
Over het algemeen waren de hotels prima. Alleen het hotel in Oia vonden wij minder geslaagd. Waarschijnlijk zijn daar weinig andere opties. Het boekje met de reisbeschrijving is erg handig. We hadden ook de Engelse versie van John Brierley bij ons; de routebeschrijvingen komen ons inziens overeen. 
Kortom het was een prachtige wandelreis en wie weet voor herhaling vatbaar!

 

Met vriendelijke groet,
Peter en Margreet


30/05/19
Alleen van Porto naar Santiago Mei 2019

Beste Guus,

Inmiddels ben ik weer thuis. Had zelf nog een paar dagen aan de reis vastgeknoopt. Tevoren wist ik nog niet waar ik die zou doorbrengen maar heb die met plezier in Santiago doorgebracht.

De beschrijvingen in de gids waren redelijk goed. De routes waren zelfs hier en daar duidelijker aangegeven en beter te volgen dan de gids vermeldde.

De eerste dag werd ik door een zeer vriendelijke taxichauffeur gebracht naar Mosteiro. Ik was erg zenuwachtig. Het was mijn eerste reis en wandeling helemaal alleen. Hij stelde mij gerust door te vertellen dat Portugal het meest veilige land van Europa is en dat de mensen heel vriendelijke en behulpzaam zijn met name ook voor pelgrims. Dat hielp en bleek gedurende de tocht ook echt te kloppen.

De eerste dagen vond ik zeer onplezierig lopen langs zeer drukke wegen, vanaf Rates werd het wat beter en vanaf Barcelos eigenlijk alleen maar goed.

Vila D’Arcos was een verrassing en de eigenaresse had heel geschikt de tafelplaatsen zodanig geregeld dat het heel gemakkelijk was kennis te maken met medepelgrims.

Het was wat lastig om Casa dos Assentos te vinden omdat er vermoedelijk wat wijzigingen hebben plaatsgevonden, maar misschien ook omdat er een drukbezochte begrafenis in het dorp plaatsvond op het moment van aankomst en de weg vol geparkeerd was met vele auto's.

Het is een werkelijk prachtig landgoed, het eten was prima maar ik heb het er heel erg koud gehad. Pas de volgende ochtend was het lekker warm op mijn kamer maar toen was het al weer vertrektijd.

Het telefoneren bij Quinta da Gandra om opgehaald te worden verliep ook prima. Casa Rural is ook een prachtige gebouw en omgeving met heel vriendelijke en behulpzame mensen.

De weg van Valenca naar Porrino is inmiddels heel goed ge-update. Een heel nieuwe en voortreffelijke weg met duidelijke bewegwijzering. In hostal Expo had ik de minst prettige kamertje van mijn hele reis, maar het bed was goed , de mensen vriendelijk en het vervoer goed geregeld.

In Caldas de Reis was het hotel zeer gehorig maar de service ok.

Bij aankomst in Santiago bleek dat de kathedraal gerestaureerd wordt en dat viel wel tegen. Inmiddels we (samen met reisgenoten) hadden ons verheugd op het zwaaiende wierookvat en de pelgrimsmis.

Er was een probleem in communicatie over waar die dan wel zou zijn. We wilden èn de pelgrimsmis en de Paaswake bijwonen maar er bleken dus meerdere kerken te zijn met dezelfde naam en het heeft jammer genoeg geduurd tot 2e paasdag voordat we uiteindelijk in de “goede” kerk de pelgrimsmis hebben kunnen bijwonen. Toch ook daar weer blij mee geweest.

Het was leuk om een gevarieerd aantal onderkomens te hebben, elke dag weer een verassing soms heel prettig soms wat tegenvallend maar steeds met een goed bed.

Heerlijk was het feit dat de koffer iedere keer weer netjes aanwezig was op de plaats van aankomst en ik alleen de dagelijkse zaken in mijn rugzak hoefde mee te dragen.

l met al heb ik genoten van deze reis en buiten de eerste 2 dagen mogelijk voor herhaling vatbaar, in ieder geval om verder te vertellen.

Met een hartelijke groet

Marlie 


30/05/19
Camino Portuques, terugblik op deze pelgrimsroute, Mei 2019

Beste Guus

We hebben genoten van een heerlijke reis naar Santiago.  Alles was piekfijn georganiseerd.  De bagagetransport, de briefing van Portugal Greenwalks, de informatiebrochure met bijhorende uitleg en tips.  De accommodatie was telkens weer verrassend alsook pico bello in orde.  Wat ons betreft, een meer dan geslaagde reis. 

Vooral Guus wensen we je te bedanken voor de steeds transparante en duidelijke communicatie.   Dat, vanaf onze allereerste mail tot heden en dat boezemt vertrouwen.  Toen we aan dit avontuur begonnen waren we toch behoorlijk voorbereid met toch ook wel wat wandelingen in Vlaanderen tot 25 km.  De Portugese route vonden we boeiend en afwisselend.  OK, er is wel af en toe die N550 maar het staat ook beschreven en al bij al valt dat wel mee.  Wat de accommodatie betreft had elk hotel of hostel wel z’n pluspunten.  Het onthaal van het hotel in Valenca, de persoonlijke hartelijkheid van de mensen van hostal Expo, het ontbijt in hotel Duarte, de tips van de hoteluitbater van hotel Avenida, de gezelligheid van Casa Antiga de Monte en ga zo maar door. De briefing op de eerste avond om 19 uur was professioneel, duidelijk en correct.  Ook het bagagetransport verliep vlekkeloos.  Op onze pelgrimsroute hebben we met mensen uit Hilversum kennis gemaakt die ook bij jou hadden geboekt trouwens.  Voor ons was het een heel mooie ervaring en wij hebben ook uit onze fouten geleerd.  Zo zouden we bijvoorbeeld bij een langere trip toch een extra sabbat dag nemen om te rusten en we hadden misschien toch 1 nacht moeten bij boeken in Compostella. 

We kunnen je nu al verklappen dat we interesse hebben om de vissersroute in Portugal te bewandelen wat toevallig ook op jouw website staat.  Dat is dan een project van 2020 maar als het zover komt sturen we zeker nog een mail.


30/05/19
Terug vanuit de pelgrimstocht naar Santiago. Mei 2019

Beste meneer Aarts,

 

Eerst wil ik de complimenten overbrengen voor u en u Portugese  collega.

De reis was heel goed verzorgt, mooie hotels en de koffers altijd weer netjes in het volgende hotel.

Het was voor mij een reis om nooit te vergeten, ik weet nu dat ik geen wandelaar ben.

Ik vond hem persoonlijk iets te zwaar voor mij, de bergen waren iets te hoog haha.

Maar ik heb Santiago bereikt en ik wilde de  Compostela  al heel lang lopen, dus dat doel heb ik bereikt.

Nogmaals dank voor alles namens Elena en mijzelf, en wie weet misschien tot een volgende reis.

Met vriendelijke groet Vera Poelarends.


30/05/19
De pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago, een terugblik April 2019

Beste Guus,

 

Het was een hele bijzondere reis! En absoluut prima geregeld.

Heel hartelijk dank!

 

Groetjes

Katrien


30/05/19
De pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago, een terugblik April 2019

Beste Guus,

 

Wij zijn sinds maandagavond terug van onze 15-daagse wandelreis van Porto naar Santiago de Compostella.

We hebben er enorm van genoten. Dit kwam mede door de goede organisatie van jou / jullie kant.

Veel complimenten en dank daarvoor.

We hebben nog een paar aandacht / verbeterpunten maar deze volgen binnenkort.

 

Met vriendelijke groet mede namens Gerdine:

 

Maria Verest


30/05/19
De pelgrimstocht vanuit Valenca naar Santiago, een terugblik april 2019

Beste Guus,

Ik vond het een hele ervaring!

Ben ook zeer tevreden over de begeleiding in Valenca, het overbrengen vd bagage, keuze hotels en casas,..

Alles is zeer vlot verlopen en ik heb geen klachten!

Iedereen was zeer vriendelijk en we beleefden een onvergetelijke reis!

Veel dank om alles perfect te regelen!

Vele groeten,

Lieve Penne


20/04/19
De pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago, oktober 2018

Beste Guus,

Ondanks het feit dat ik pas op het laatste moment de reis via jou heb geregeld is alles perfect verlopen. De eerste avond in Porto heb ik een prettig gesprek gevoerd met een van de medewerkers die mij de documenten kwam brengen en nog wat extra toelichting gaf. Ik vond de tocht erg leuk en met uitzondering van de een na laatste dag heb ik erg goed weer gehad. De uitzichten waren prachtig, de historische dorpjes erg leuk  en de hotels waren ook goed. De eerste dagen in Portugal was het nog heel erg rustig en kwam ik bijna geen andere wandelaars tegen, maar vanaf de Spaanse grens werd het drukker. Vanaf dat moment heb ik vaak met andere wandelaars samen gelopen. Over het eten heb ik zeker  geen klagen. Normaliter ging ik s’-avonds buiten het hotel iets eten, maar jouw advies om in 2 hotels vooraf het avondeten te reserveren pakte ook goed uit.

Al met al kijk ik terug op een heel mooie ervaring en ben ik blij dat ik het op deze wijze heb geregeld. Met een zware rugzak is misschien wat avontuurlijker, maar ik ben blij dat mijn bagage werd nagebracht. Wie weet maak ik nog eens gebruik van een van jouw andere wandeltochten. Deze tocht was in ieder geval de moeite waard.

Groeten en nogmaals dank,

john


08/12/18
Een reisverslag van de Caminho Portuques, september 2018

Hoi Guus,

 

Sorry her duurde even maar hierbij dan mijn reisverslagje….

 

Hierbij mijn reisverslag:

Na een korte voorbereiding en intensief contact met Guus heb ik een zeer geslaagde wandeltocht gemaakt tussen Caminha en Santiago de Compostella.

De wandeltocht was verspreid over 8 dagen, waarbij ik er zelf heb gekozen om er een 10 daagse reis van te maken.

Ben op vrijdag 13 september vertrokken naar Porto vanuit Brussel. In de middag aangekomen in het geboekte hotel en deze lag mooi net buiten het centrum.

Middag en avond heerlijk kunnen genieten van het mooie Porto. De dag daarop met de trein vertrokken naar Caminha, een treinrit van ongeveer een uurtje.

Hotel was trendy en modern ingericht en het ontvangst hartelijk. Reisleider vertelde een boel over de hoe de tocht zal verlopen en gaf veel tips.

De volgende ochtend de tocht begonnen en ik kan niets anders zeggen dat het een bijzondere ervaring is geweest.

Na een turbulente 19 maanden ben ik gedurende deze 8 daagse wandeltocht tot rust gekomen en heb ik inzichten verkregen. Deze rust kwam door de bijzondere omgeving waar de wandelingen je brengt.

Van prachtige vergezichten over de Atlantische Oceaan tot ruige golven. Van prachtige geurende en groene bossen tot landelijk of stedelijke omgevingen waarin de overnachtingen zich bevinden.

Van alleen wandelen tot mooie gesprekken met fascinerende mensen uit verschillende werelddelen. Contact maken is niet moeilijk als je daar behoefte aan heb.

Ik kan iedereen aanbevelen om een van de routes te kiezen die naar Santiago de Compostella leidden als je behoefte heb aan rust en bezinning in je leven.

Je kan de organisatie met een gerust hart overlaten aan Aarts Wandelreizen.

Met vriendelijke groeten,
Stefan


18/11/18
Vanuit Valença  naar  Santiago de Compostela Een uitgebreid verslag, oktober 2018

Dag Guus,

Terug van een heerlijke wandelweek vanaf Valença  (PT) naar  Santiago de Compostela. Het weer was niet ongunstig, zo’n anderhalve dag regen, maar meestal zonnig en rond de 22 graden. De wandeling van dorp naar dorp langs en over  de N550 was minder ‘natuurlijk’ dan we gewend zijn, maar daar staat tegenover een wandeling langs en door verrassend mooie dorpjes, langs beekjes, rivieren en over bruggen, en opnieuw langs graanschuurtjes en kerken, die het geheel heel afwisselend maken. Dank voor deze mooi en goed georganiseerde reis. We zijn niet anders gewend na Via Algarviana en Rota Vicentina!

We hebben de tocht volbracht en de certificaten opgehaald in het oficina del peregrino. Wel de volgden ochtend vroeg ivm de grote drukte aan het einde van de dag! En om 19.30 die avond de mis meegemaakt en het swingen van het wierookvat door het transept weer eens ervaren. Ze kunnen het wel katholieke geestelijken. In de lokale krant stond de mededeling dat ze met de toenemende hoeveelheid pelgrims geen raad weten. Vorig jaar was al een topjaar met 300.000 pelgrims en dit jaar verwachten ze er 320.000. Je loopt niet alleen en hebt aanspraak met burgers van over de hele wereld. Maar goed, een groot deel van Galicië vaart er wel bij.

De accommodaties zijn verschillend in kwaliteit, maar allemaal goed gelegen, dichtbij of in het dorp of de stad van aankomst. In Valença start je meteen goed en loop je naar het onbeschrijfelijke mooie Fortessa, dat werkelijk eenmalig is. Verder wat mindere accommodaties maar ze voldoen goed en natuurlijk het super mooie Pazo de Lestrove in het mooie Padron op de vijfde wandeldag.  We gaan daar nog een keer terug voor het Pulpo eten op de markt. Het Lux hotel in Santiago is heel goed en aantrekkelijk om vandaar uit de binnenstad te bezoeken.

Wat het eten betreft, dat is zeker gezien prijs –kwaliteit, uitstekend en inclusief de heerlijke wijnen, maar de afstemming is niet al te best, waardoor je op het dagmenu wel heel vaak tussen meluzza (heek) en lapje vlees moest kiezen. Dus een volgende keer zouden we voor  à la carte kiezen, hoewel je dan natuurlijk wel duurder uit bent.

Groeten

Jan en Ella


06/11/18
De 'Caminho Portugues’ een korte terugblik oktober 2018

"Mijn moeder en ik hebben samen de Portugese 'Caminho Portugues’ gelopen van 13 dagen en wat was het een onvergetelijke reis! We hebben zoveel prachtige natuur en architectuur gezien onderweg en hebben veel bijzondere mensen ontmoet. De hotels en de vooraf geboekte diners waren echt super en stegen boven onze verwachtingen uit! Guus heeft alles perfect geregeld, zoals de informatiebijeenkomst de avond van te voren en het bagagevervoer. Ook het boekje wat we erbij kregen met alle informatie over de route en de bezienswaardigheden die we onderweg zouden tegenkomen was erg prettig. In de toekomst gaan wij zeker opnieuw een wandelreis boeken bij Aarts Wandelreizen!”

Emily

"

06/11/18
Uitgebreid verslag van de Camino Portuques, oktober 2018

06/11/18
Terug van de Camino naar Santiago, oktober 2018

Beste Guus,

Zoals beloofd zou ik nog even laten weten hoe de reis was. Ik ben vorige week dinsdag terug gekomen.
Het was echt heel erg goed georganiseerd allemaal! De hotels waar ik verbleef waren echt boven verwachting en voor mijn doen erg luxe! Het wandelen ging ook zeer voorspoedig (ik denk mede door het dragen van erg goede schoenen en voldoende oefening van te voren). De afstanden waren zeer goed te doen! Echt een unieke ervaring om mee te maken, het lopen van een camino!
Ik zal zeker vaker een camino gaan lopen, maar dan zonder de organisatie zoals ik deze nu aan jou heb uitbesteed. Dit om verschillende redenen:
- dat ik nu meer een idee heb van hoe het is om een camino te lopen, en dat het mijn eigen voorbereiding ten goede komt dit zelf te doen.
- dat het fijn is om de flexibiliteit te hebben om een dagje rust in te plannen (zo kreeg ik last van een spier op dag 10 en moest ik nu blijven lopen)
- dat ik denk dat ik het fysiek aankan om mijn bagage op mijn rug te dragen
- at ik het niet erg vind om eenvoudiger te overnachten

Met betrekking tot de maaltijden had ik die achteraf wellicht niet zo snel erbij geboekt. Hoewel het hoofdzakelijk goed geregeld was (en heb ik geen enkele keer alleen gegeten doordat ik steeds bekenden tegenkwam), merkte ik dat ik soms (bv in Padron) een eenvoudige maaltijd kreeg daar waar er voor de andere gasten meer keuzevrijheid was.

Het was leuk om te merken dat ook anderen met GreenWalks liepen en dat ik enkelen af en toe in hotels weer tegenkwam. Ik heb enorm (!) genoten.
Enorm bedankt voor de service, voor het meedenken vooraf, de bereikbaarheid en de organisatie :-)

Groeten
Rebekka van den Brink


06/11/18
De pelgrimsreis van Porto naar Santiago oktober 2018

Dag Guus,

Wij kwamen gisteren terug van onze vakantie- en pelgrimsreis van Porto naar Santiago.

Met alle herinneringen nog vers in het geheugen, veroorloof ik mij een paar opmerkingen

Wat een fantastische tocht heb ik gemaakt (als gezegd: zoon Erik sloot zich pas de laatste twee dagen aan). Door prachtige landschappen wandelde ik, afgezien van die laatste twee dagen had ik alleen stralend weer. We beleefden gezellige en inspirerende contacten, genoten van alle culturele schoonheid die met name Portugal te bieden heeft.
Wat hebben jullie de reis geweldig georganiseerd! Iedere keer stond mijn koffer weer op de juiste plek, de taxi naar de startplek arriveerde stipt op tijd, in alle hotels werd ik verwacht, grappig is het een keer het busje te zien, verantwoordelijk voor het bagagevervoer, het aangeven van de kilometers – belangrijk voor een wandelaar – komt (wellicht afgezien van de laatste dag, er lijkt een nieuw stukje route naar het centrum te zijn) goed overeen met de feitelijke afstand. Toen ik mijn hoed in een hotel had lagen liggen, werd deze de volgende dag direct afgeleverd in het nieuwe hotel. Hartelijk dank daarvoor.
Vermoedelijk is het boeken van de onderkomens een moeilijke puzzel. Mijn voorkeur – en waarschijnlijk die van veel wandelaars – gaat erg uit naar de kleinere en daardoor gezellige pensions, verder van de grote steden. Villa d’Arcos is fantastisch, Quinta da Cancela eveneens, Casa da Capela evenzo. Waarschijnlijk geldt dit ook voor Casa Antica do Monte, in het overigens vreselijke Padron, wij zagen het alleen maar in de gietende regen. Jammer was het dat ik als enige van de vaste groep wandelaars in die locatie geplaatst werd; als gevolg daarvan raakte ik mijn vaste peregrinos kwijt. Dat is jammer, zeker op zo’n laatste dag. In zo’n groot hotel als dat van Pontevedra (Avenida) voelde ik mij als alleenreizende betrekkelijk verloren.
Moeilijk zal het zijn, zo’n routebeschrijving en aanvullende gegevens te formuleren. Hoe prachtig de layout van het verstrekte boekje ook is: heel veel kan ik niet met de beschrijvingen. Soms lijkt het er op dat de computer vertaalwerk gedaan heeft, mij werd het in de routebeschrijving vaak niet duidelijk ‘waar je bent’, ‘waar je moet beginnen te lezen’. Zou het handig zijn kilometermarkeringen op te nemen? Moet iemand eens even goed naar die grammaticale constructies kijken?

Wellicht ten overvloede: een fijne reis had ik. Dank voor de organisatie.

Met vriendelijke groet,

Maarten van Tricht

 


06/11/18
Terug van de Camino Portuques oktober 2018

Beste Guus, 

We hebben een onvergetelijke wandeling gemaakt. Genoten van zoveel, dorpjes, 

oudheden en al die mensen vanuit de hele wereld met allemaal het zelfde doel! 

Naar Santiago, zo bijzonder de aankomst en de mis met alles erop en aan, wat een 

beleving. Wij zijn 2 nachten extra gebleven en daarna naar Muxia, 2 uur in de bus, 

Is het echt waard. Wat een mooie plek op aarde.

Maar dank voor de organisatie, zo goed geregeld, TOP, dank je.

( het smaakt naar meer

Groeten Marjan


06/11/18
Santiago De pelgrimstocht over de Camino Portuques september 2018

Dag Guus,

Inmiddels zit mijn tocht er op, het was geweldig, ik heb gekregen waar ik voor kwam en nog veel meer.
Mijn complimenten voor de goede organisatie van de reis. De kamers waren dik voor elkaar, het vervoer van de bagage idem. In alle hotels was bekend dat ik vegetarisch eet. Helaas draaide het uit op 5 x mixted salade en een omeletje ?.
Ik zou vegetariers adviseren zelf een restaurant uit te zoeken, mede omdat het wel lukt uitgerust te zijn voor het avondeten en het aanbod is in de meeste plaatsen wel divers. Ik zou je organisatie zeker aanbevelen bij anderen, sterker nog, heb ik al gedaan ?

Nog even over de vegatariers.....men stond wel open voor suggesties hoor, als ik vroeg om gegrilde groente en patatjes of een yoghertje was er meestal wel wat extras mogelijk.....

Prima omgeving om er als vrouw alleen te reizen, ik heb me er heel veilig gevoeld. Dat je alleen reist vind ook niemand raar, ook wel eens fijn. En op de juiste momenten kon ik met andere pelgrims overleggen, die dan soms meer of andere info hadden over de route.
Het boekje was een fijne handleiding en voldoende info voor onderweg.
Het een na laatste hotel, hotel Scala, daar heb ik me alleen gevoeld, helemaal uit de sfeer van de camino, geen andere (bekende) pelgrims......Het was me verteld hoor, dat jullie niet helemaal gelukkig waren met dit hotel maar dat er geen alternatief was.
De route op de laatste dag viel me erg mee.....het was behoorlijk groen nog onderweg en minder klimmen dan ik had verwacht.

Dat was het voor nu....ik ga eens goed uitrusten en dan eens mijn gedachten laten gaan over een volgende pelgrimstocht.....

Met vriendelijke groet, Lieuwkje Vlasma


06/11/18
Terug van de Camino vanuit Porto naar Santiago, september 2018

Hallo Guus,

Maandag zijn we weer thuisgekomen van een reis van Porto naar Santiago, wat een schitterende reis en wat een goede organisatie,

De 3e etappe van 33 km. van Barcelos naar Ponte de Lima was erg zwaar, maar thuiskomen in Casa Do Pinheiro was een verademing. Ook de 4e etappe was zwaar van Ponte de Lima naar Cossourado was een hele klim, maar wat een prachtige bossen en wijnvelden, dorpjes en bruggen. Casa de Capela zullen we nooit meer vergeten, de kiwi,s hingen op plukafstand boven ons hoofd wanneer we voor de kamer zaten.
De hele tocht hebben we genoten van landschap en alles wat we tegenkwamen en de sfeer op de Camino, vele nieuwe vrienden zijn gemaakt. De aankomst in Santiago was een belevenis.
Het was een geslaagd verjaardagscadeau voor mijn zoon.

Onze hartelijke dank naar jou voor de uitstekende organisatie, de mooie en schone Hostels, Hotels en Casa,s, de vriendelijke ontvangst en het lekkere eten, en niet te vergeten de koffers die iedere dag weer op onze kamers stonden.

Dit heeft ertoe bijgedragen dat onze reis onvergetelijk was.

Met vriendelijke groet
Anneke en Patrick 


06/11/18
 
Powered by Phoca Guestbook