Aarts Wandelreizen

Vind uw authentieke wandelreis in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

 

Wandelmagazine aanbieding

 

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Santiago de Compostela (Caminho Portugues)

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze pelgrimstochten naar Santiago de Compostela hebben gelopen over de Portugese 'Caminho Portugues'.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij vermelden uw reiservaring erbij.

Op weg naar Santiago Mei 2015

Beste Guus,

Hoe was onze reis? Wij hebben een heerlijke vakantie achter de rug. Wel zwaar maar toch hebben we er van genoten. Als je vraagt voldeed het aan onze verwachtingen? dan kunnen we daar niet echt antwoord op geven. Onze verwachtingen waren meer afwachten wat er komt. Wel weten we dat we een volgende keer wat vrije dagen zouden inpassen. Maar ondanks dat het zwaar was hebben we het gered en hebben we de juiste stempel en een certificaat. Onze conclusie is dan ook dat zo'n reis vooral gaat om wilskracht.

Verder zijn wij heel tevreden over de organisatie, alles was keurig geregeld. De overnachtingen waren heel divers van kwaliteit. Dat maakt het ook wel bijzonder. Vooral de kleinere hotels waren super.

Hartelijk dank voor de prima organisatie!

Met vriendelijke groet,

Hans en Bep


07/06/15
De Portuguse weg naar Santiago de Compostela, een verslag. Mei 2015

Beste Guus,

Nu de beelden nog op netvlies zitten even een kort verslag van onze wandeltocht vanuit Porto naar Santiago.
Het was een geweldige ervaringen waarvan we eigenlijk nu nog nagenieten.
Dat heeft alles te maken met het feit dat de inspanning in evenwicht was met de ontspanning na het lopen. Het was uitstekend verzorgd, we konden de hotels goed vinden.
Een warm bad en een goede maaltijd zorgen ervoor dat je na het lopen weer uitkijkt naar wat de volgende dag je weer voor moois biedt.
Het was heel fijn dat we in Portugal werden opgevangen door Paolo, die ons de nodige vouchers gaf en ons naar het vertrekpunt bracht. Net het duwtje wat we nodig hadden.
Plus het feit dat ik hem daarna nog een keer kon benaderen met vragen over mijn bagage heeft gemaakt dat de wandeltocht een grote succeservaring voor ons was.

Het was over het algemeen prachtig weer -geen regenjassen aan- de blaren bleven uit en verder....wat een geweldig mooi landschap!! De bossen, de laurierbomen, de overdadig bloeiende brem, alsof de slingers voor ons opgehangen waren..
Het stromend water overal en niet te vergeten de wijngaarden! Vaak liepen we er onder door, een feesthaag, met de zon op je huid. We genoten intens en werden steeds stiller.

In Spanje en Portugal eten ze zo om 21.00 uur, als je dat te laat vind kun je kiezen voor de lunch tot ongeveer vier uur, zelfde samenstelling als het diner.
Wandelaars willen graag vroeg starten, niet elk hotel is daarop ingericht, het ontbijt was vaak zo 8 uur klaar, een keer om negen uur. Wel een punt van aandacht voor vroege vogels.

In het boekje staat op een bepaald punt een route door het bos aangegeven, de pijlen naar links zijn zwart gemaakt. De pijlen wijzen overtuigend rechtdoor (langs een industrie gebied)
Het blijkt dat dat een actie is van de plaatselijke horeca, maar de wandelaar moet weten dat de alternatieve tocht door het bos een aanrader is. (1km langer)
Het hotel en het eten in Arcos was buitengewoon goed.
In Barcelos waren er net 's avonds motorraces voor het hotel, kan gebeuren..
In Ponte de Lima sluit het hotel om 8 uur, net op tijd binnen voor de deur op slot ging.
Hotel Scala is zo enorm groot en ligt langs de autoweg, en het eten is er een minpunt.

We hebben een onvergetelijk zorgeloze wandeltocht gemaakt.
Zorgeloos omdat we niet naar overnachtingen hoefden te zoeken, en nogmaals.
de rol van Paolo was voor mij van grote waarde, hij zorgde ervoor dat de voorwaarden optimaal waren.

Na Santiago hebben we nog wat dagen in Porto doorgebracht en veel gebruik gemaakt van de metro en de city bus, die ons o.a. naar t strand  vervoerde.

De voorbereiding en informatie vooraf waren optimaal.

Met vriendelijke groet,
Jaap en Addie Zonneveld


04/06/15
Verslag Camino Santiago

Guus,
We hebben t geweldig goed gehad,
de camino verliep zonder problemen, de weg was duidelijk weer gegeven.
Leuke mensen ontmoet, goede hotels, behalve hotel nummer twee die was slecht en ook t eten was slecht.
De rest prima echt we gaan t vaker doen.
De organisatie prima alles duidelijk weer gegeven.
Ik kon met alles bij je terecht, wat prima verliep.
Ik zal je zeker aan bevelen.
En dat zal ik blijven doen!!
Wij zijn alle vier erg enthousiast!!
Dus zeker tot de volgende camino!!
Veel groeten ook van de andere dames.
Bouwdien


19/05/15
Reisverslag Santiago de Compostela reis

Hallo Guus,

We zijn nu al weer een week thuis.

We hebben het heel fijn gehad, De wandelingen waren fantastisch, leuke mensen ontmoet en prachtige natuur gezien.

Ook was het heel prettig georganiseerd. fijne hotels en goeie kofferservice.

Graag willen mijn vriendin en ik jullie heel hartelijk bedanken, voor de snelle reactie op de wisseling van hotels in Santiago,

Wij hebben tevens onderzocht of deze reis door ons aangeboden zou kunnen worden als coachingsreis waarin wij graag een groep wandelcoaching willen geven.

Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden hiervoor.

Al met al een hele positieve ervaring die naar meer smaakt.

Vriendelijke groet van

Hanneke Helderman


19/05/15
Met 11 wandelaars van Porto naar Santiag...: Wandelgroep de Losse Feeter
Beste Guus,Onze wandeltocht van Porto naar Compostela was geweldig. Alles was goed verzorgd. Vanaf het vervoer van Porto was alles prima geregeld. De comfortabele busjes waren stipt op tijd aanwezig. Ook voor het dagelijks vervoer van onze bagage. De hotels en de maaltijden waren zeer goed. Onze wandeltocht was van 03-09-2014 tot 17-09-2014 en was van begin tot einde een succes. We hebben er van genoten en bij volgende tochten zullen we zeker de heer Guus Aarts weer benaderen. Namens elf zeer tevreden wandelaars uit Etten-Leur hartelijk bedankt! 

05/11/14
Tineke en Gerard september 2014: Pelgrimstocht naar Santiago
Hallo Guus, Van 3 sept tot 13 sept jl. hebben wij de camino van Porto naar Santiago de la Compostella gelopen. In één woord een geweldige ervaring. Prima tot heel goede hotels. Een hele mooie omgeving. Het weer was geweldig. Het doorsturen van de koffer van hotel naar hotel goed verzorgd. Wij kunnen alleen maar zeggen ga zo door dan zie je ons nog wel op een volgende reis, Gerard en Tineke

06/10/14
Caminho Portugues, september 2014: Liliane en Jos
Beste Guus Al meer dan een week thuis,en nog altijd aan het nagenieten. Proficiat. U hebt dat schitterend georganiseerd. Mooie route vooral in Portugal.Het ene hotelletje al wat beter dan het ander,maar we kunnen niets negatief vermelden.Het was trouwens al zo van in het begin. Bij iedere vraag die we stelde bij onze reservatie was er dadelijk een antwoord,ook al was het weekend. Ik raad Aarts wandelreizen aan iedereen aan. Wij geven 9 op 10 Groetjes van tevreden klanten!!!! Jos en Liliane

26/09/14
Vanuit Porto naar Santiago: Wilma en Ron, mei 2014
Wij hebben vanaf 24 mei de camino Portugues gelopen vanaf Porto naar Santiago de Compostela. De reis, bagage vervoer en hotels waren prima, tot zeer goed. De ene keer een hotel in het centrum en de volgende in een rustig dorp. Vooral casa da capala was een heerlijke plek met een gastvrije familie, maar als we er een noemen doen we eigenlijk anderen te kort. Dus vermelden we ook nog quinta sAo Miguel en hotel duarte op de meeste fantastische locatie. Onderweg hebben we genoten van de mooie uitzichten. Gezellige dorpjes en het zonnetje. Ook kwamen we regelmatig dezelfde mensen tegen die een gelijk ritme lopen, waar we dan even een gesprek mee aangingen. In totaal een prima, mooie vakantie met soms zwaardere tochten maar een dag later weer een kortere, zodat je toch rustig van je boek kon genieten. Al met al een geslaagde vakantie met voldoening volbracht bij het zien van de kathedraal. We gaan zeker nog een stuk lopen van deze camino. Groeten Wilma

09/06/14
Sarah Lam, september 2013: Pelgrimstocht Santiago
Wat een trip zeg! Perfect weer gehad en een aantal pelgrims ontmoet. Er waren er lang niet zoveel als op de Spaanse route zoals ik dat laatst op tv zag en ook toen ik in Santiago aankwam zag ik er velen vanuit de andere kant strompelen.  Het was een heerlijke tocht, liep de eerste dag compleet alleen en kwam pas later een aantal pelgrims tegen en steeds meer. De hotels waren voor mij echt super, vooral de 1e plek in Cossourado bij Casa da Capella was super. De albergues die ik zag en wat ik er van hoorde was dat het druk was en slecht slapen, dus ik ben blij met mijn keuze die ik gemaakt had om alleen te verblijven. Na zo'n dag ben je echt gesloopt, dus het was heerlijk om een zwembadje tussendoor te hebben en een mooi uitzicht.  De Portugezen zijn zo vriendelijk en spreken gelukkig meestal wel engels, de Spaansen proberen het niet eens alhoewel ze zeer vriendelijk zijn en je proberen te helpen.  De plaatsen die je aandoet, zo pittoresk en anders een wat grotere stad met ontzettend veel historie, oude gebouwen, kerkjes in overvloed. Heerlijk wandelen in de natuur, dan weer eens op asfalt, dan weer op paadjes door dorpjes heen. Af en toe rusten bij een cafetaria met een kop koffie en de schoenen uit.  Als je dan aan de laatste dag begint dan vliegen je voeten, je weet dat je er bijna bent. Ik moest 28 km afleggen, gezien ik voor Padron in een dorpje zat. Liep in het pikkedonker om 7 uur al en kon de pijlen/schelpen niet vinden, dus ik ging op goed geluk en uiteindelijk kwam ik pelgrims tegen die me de juiste weg op brachten. Als je dan uiteindelijk aankomt na de lange klim omhoog en op het plein staat voor de kathedraal, dat gevoel is onbeschrijvelijk.  Het leuke was dat ik Braziliaanse vrouwen was tegengekomen onderweg en toen ik even wat had gegeten en naar het fontein liep, schreeuwden ze me naam, ze waren een dag eerder daar dan ik. Dat was zo leuk.  Mn voeten waren gezwollen en deden zeer, maar dat was het allemaal waard. Alle verblijfplaatsen waren duidelijk aangegeven, vond ze met gemak.  Kan niet wachten tot een volgende keer, jammer dat ik gelijk de volgende ochtend op zondag al weg ging, er valt zoveel te zien en te doen. Velen gingen ook nog naar Finistere. Dat komt de volgende keer wel. Maar het was super geregeld, bedankt. :D  Groetjes, Sarah

02/10/13
Afien en Maarten, Mei 2013: Rota Vicentina
In mei 2013 hebben we twee weken vrij. Mooie gelegenheid om een flinke trektocht te maken. We kiezen dit keer voor Portugal. Niet de tocht naar Santiago, maar zuidelijk langs de kust. We hopen op een ideale combinatie van mooie tochten en dito weer. We doen (een deel van) de Rota Vicentina langs de kust van Alentejo. Een relatief nieuwe wandelroute. De historische route is ooit ontstaan als pelgrimsroute en loopt door lichtglooiend landschap met kleine ingeslapen dorpjes, langs weiden met soms veel karakteristieke kurkeiken en door eucalyptusbossen.  De Fisherman's trail loopt langs de kust. De route volgt de visserspaden boven langs de ruige kust met steile kliffen, rotsen en duinen, die worden onderbroken door kleine baaien, lege stranden en soms een kleine vissershaven. De Costa Vicentina is een beschermd natuurpark. Deze kust wordt hierdoor beschermd tegen oprukkend toerisme. De woeste natuur krijgt hier nog vrij spel. Ondanks de ongekende schoonheid van deze kust, is het gebied stil en verlaten, zeker in de periode (begin mei) dat wij er langs gingen. De kust bestaat uit een aaneenschakeling van kliffen en strandjes. De rotsen hebben contrasterende kleuren: van natzwart naar grijs, naar wit en van paarsrood naar okergeel. De blauwe oceaan golvend tegen de kliffen schept een bijzonder lichtspel. Ook veel ooievaarsnesten, met klein grut onder moeders vleugels op de uitstekende kliffen. Het lopen van een meerdaagse tocht houdt meer in dan lopen alleen. Het is ook genieten van in de zon liggen op het strand. Heerlijk de lunch gebruiken boven op een hoge steile klif met intrigerend uitzicht. Het was een bijzondere belevenis de Rota Vicentina.

01/06/13
 
Powered by Phoca Guestbook