Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Het Paulus Pad - wandelvakantie in Turkije

Een avontuurlijke en stevige wandelvakantie over de paden waarlangs de Heilige Paulus de binnenlanden van Anatolië zou zijn binnen getrokken om het christendom te verkondigen.

Deze avontuurlijke 8 daagse individuele wandelreis begint bij de Romeinse brug in Beşkonak waar de rivier de Köprülü een diepe kloof heeft uitgeslepen.

De wandeltocht is genoemd naar de apostel Paulus, de reiziger, die samen met zijn metgezel Barnabas over de Romeinse Via Sebaste van Attaleia naar de steden in het achterland, het ruige bergachtige Pisidie trok om er het evangelie te verkondigen.

Deze wandeltocht door een grillig gevormd karstlandschap volgt deze kloof en loopt na Kasımlar door bossen en over grote weiden met paarden- en schapen kuddes via de overblijfselen van de oude Romeinse stad Adada naar het stadje Eğirdir aan het gelijknamige meer.

foto550-expc8kb7Turkije is een enorm groot land, waar bijvoorbeeld Frankrijk zo’n anderhalf keer in gaat. Door de specifieke ligging in het Mediterrane gebied, de van west naar oost trapsgewijs oplopende hoogte, en de twee parallel aan de noord- en zuidkust lopende gebergten, is er een groot verschil in klimaat tussen de verschillende gebieden. Doordat ook de bodemgesteldheid sterk varieert, is de natuur zeer veelzijdig.

Droge steppen in het centrale hoogland en delen van het zuidoosten, weelderige nevelbossen tegen het Pontisch gebergte in het Oostelijk Zwarte Zeegebied, de laatste resten van cederwouden in de zuidelijke bergen, met steeneikjes bedekte heuvels in verschillende delen van het land, zout- en sodameren, zoetwaterbronnen, karstverschijnselen, uitgebreide moerasgebieden, grote rivieren als de Eufraat en de Tigris waarlangs exoten het land binnenkomen, rijke rivierdelta’s zoals de Evros-delta aan de Grens met Griekenland of de delta van de grote en kleine Menderes (de klassieke ‘Meander’), ongenaakbare bergtoppen met gletsjers en eeuwige sneeuw, prachtige landschappen gevormd door de werking van erosie in vulkanisch materiaal van verschillende kleuren en hardheid.

Wandelvakantie in Turkije

Een wandelvakantie in Turkije is wandelen door een bijzondere wereld zonder pinautomaten, fast-food restaurants en all-inclusive hotels. Het heeft nog veel dat Europa is kwijtgeraakt. Deze tweede officiële Turkse lange afstand route biedt de wandelaar een keur aan fraaie landschappen: diepe kloven, ruige karstlandschappen, mediterrane bossen en bloemenrijke bergweiden van het Taurusgebergte. Overnacht in dorpjes waar de moderne tijd nog maar amper is doorgedrongen, soms bij mensen thuis, dan weer in een eenvoudig, maar hartverwarmend gastvrij, pension.

De wandelroute over het Paulus pad loopt van de kustvlakte van Aspendos, bij Antalya, door de tot 2800 meter hoogte reikende bergen van de Taurus tot voorbij het grote meer van Egirdir op de Anatolische hoogvlakte. Het pad volgt in grote lijnen de Romeinse handelsroute die de prediker Paulus volgde tijdens zijn eerste reis door klein Azië om het christendom te verkondigen onder de bevolking van Anatolië.
In het voorjaar hangen de kersenbomen vol vruchten en in het najaar zijn de granaatappels, kastanjes, noten en appels rijp.

alt

Kenmerken:

 • Door het bergachtige gebied stromen rivieren, die kloven uitgeslepen hebben, bevinden zich bronnen en meren en zijn bijzondere rotssculpturen gevormd.
 • Ondergrond van de paden is vaak rots- of steenachtig.
 • Spontane ontmoetingen met gastvrije en behulpzame bevolking.
 • Pensions eenvoudig met privé badkamer faciliteiten, uitgezonderd in Sağrak waar de overnachting in een verbouwd dorpsschooltje is.
 • Pad is goed gemarkeerd en wandelingen zijn beschreven in een nieuwe uitgave van het boek The ST Paul trail, door Kate Clow.

Algemene Informatie

 • Deze wandelreis wordt individueel aangeboden.
 • De route is door wordt door vrijwilligers in maart 2020 opnieuw gemarkeerd. 
 • Data in overleg. Geschikte maanden voor deze tocht zijn: half april-half juni & september - eind oktober 2020.

Prijzen voor 2021:

 • 2 tot 4 personen: € 525,- per persoon 
 • 5 tot 7 personen: € 505,- per persoon
 • Eenpersoonskamer toeslag : € 70,- 
 • Alleen reizende: € 650,-

 

Bustransfer: Eğirdir-Antalya ( € 10,- p.p.)

Directe bussen Eğirdir-Antalya (Kamil Koç)
07.30 uur
10.00 uur
18.00 uur

Of privé transfer: Eğirdir-Antalya . € 150,- ( 2- 4 personen)

Inclusief:

 • Zeven overnachtingen in een tweepersoonskamer met ontbijt
 • Boek Kate Clow: The Saint Paul Trail
 • Transfer vliegveld Antalya of pension Antalya naar de eerste etappeplaats Karabuk
 • Kleinere transfers tijdens wandelprogramma
 • Beschrijving van de wandelroutes
 • Bagagevervoer
 • 5 x diner en lunchpakketten
 • STO- reisgarantie. Klik op www.sto-garant.nl

Optioneel:

 • Extra transfer vanuit het vliegveld naar uw hotel als u eerder in Antaya aankomt, € 20,- per transfer.
 • We raden aan de APP van de ST Paul’s route te kopen. Deze kost € 10,-

Exclusief:

 • Niet genoemde diners onder het kopje "inclusief"
 • Entreegelden
 • Transfer Egirdir - Antalya, u kunt dit traject met de bus afleggen of de transfer er extra bijboeken voor €55,- per persoon.

Aarts Wandelreizen rekent op al zijn reizen geen reserveringskosten.

Meer weten over deze wandelroute? Klik hier voor meer achtergrond informatie over het Paulus Pad

Visum:

Per 1 januari 2015 wordt de Turkse regelgeving voor de geldigheidsduur van reisdocumenten aangepast. Nederlandse vakantiegangers die naar Turkije reizen, dienen in het bezit te zijn van een paspoort of ID-kaart die na afloop van de visumperiode nog minimaal 60 dagen geldig is.

De aangepaste regelgeving geldt zowel voor het reguliere visum dat tot nadere berichtgeving verkrijgbaar blijft bij binnenkomst in Turkije, als voor het digitale e-Visa. Het Turkse vakantievisum heeft een standaard geldigheidsduur van 180 dagen met een maximum verblijf van 90 dagen.

Consumenten vinden meer informatie over visa voor Turkije op: www.welkominturkije.nl/praktisch/visa/. Op deze pagina staat onder meer de Q&A met de meest gestelde vragen omtrent het e-visum en een Nederlandstalig stappenplan voor het aanvragen van dit digitale visum.

U kunt het visum kunt u niet meer op het vliegveld kopen, maar moet online gekocht worden. Klik op :https://www.evisa.gov.tr/tr/

 

Reis aanvragen

Bekijk het dagprogramma

Bekijk de fotogalerij


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).