Aarts Wandelreizen & Wandelvakanties

Authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

Vliegen en autohuur Algarve

De vlucht kunt u door uw reisbureau laten boeken of zelf via internet. De prijzen variëren sterk. Het loont de moeite enkele sites te vergelijken. De vluchtduur is ongeveer 2 uur en 50 minuten.

  • www.transavia.com Transavia vliegt vanaf Rotterdam, Eindhoven en Schiphol. De prijzen variëren sterk en regelmatig zijn er actietarieven. De tickets kunnen direct thuis worden uitgeprint. Transavia vertoont een speelfilm tijdens de reis. Oortelefoontjes zijn aan boord te koop, of neem die van uw walkman mee.
  • www.ryanair.com Vliegt vanaf Eindhoven en Maastricht, Weeze/Düsseldorf (even voorbij Venlo) en Brussel/Charleroi met uiterst gunstige tarieven!
  • www.algarvelastminute.nl Op deze site van Primavera staan vluchten vanaf verschillende Nederlandse luchthavens. Ook combinaties met autohuur mogelijk. Bij telefonisch contact blijkt vaak dat er nog meer mogelijkheden zijn.
  • www.flytap.com Vliegt van Amsterdam en Brussel op Lissabon met eventueel doorverbinding naar Faro. Lissabon ligt op ca. 2,5 uur rijden van de Horta.
  • www.dreizen.nl Een handige site voor het checken van de beste lijndiensten. TAP heeft soms interessante prijzen. De vluchten gaan soms via Lissabon. Vertrek uit Brussel is ook mogelijk.
  • www.brusselsairlines.nl Vliegt vanaf Brussel, vaak interessante tarieven.
  • www.vueling.com Vliegt vanaf Amsterdam op Sevilla, wellicht een leuke combinatie met een verblijf op de Horta.

Trein

Comboios de Portugal (de Portugese NS) heeft speciaal voor toeristen de ‘Portugal Rail Pass’ gelanceerd. De Portugal Rail Pass stelt reizigers in staat om met één ticket het hele land door te treinen.

De pas is beschikbaar in zowel een drie of zeven dagen optie en biedt onbeperkt reizen per trein in heel Portugal. Vanaf de datum van aanschaf dient te kaart te worden gebruikt binnen een maand. De drie dagen pas kost € 109 voor de 1e klas en € 73 voor 2de klas per persoon. De pas voor zeven dagen varieert van € 179 tot € 129. Kinderen betalen 50% minder dan de eerder genoemde richtprijzijn.

Autohuur bij de luchthaven van Faro

De bekende autoverhuurbedrijven als Hertz, Avis ed. hebben filialen bij de luchthaven. De kwaliteit van de auto’s is uitstekend. Controleer bij de uitgifte van de auto of er beschadigingen zijn. Deze moeten worden aangetekend op het verhuurformulier. Dat voorkomt nare discussies achteraf. Goede ervaringen zijn er met:

  • Yor Carhire via de Nederlandstalige site www.autoverhuurportugal.com Gunstige tarieven en prima service. Meld dat u bij Horta da Música verblijft, dan doen ze extra hun best.
  • www.transavia.com heeft redelijk gunstige tarieven. Ze werken met gerenommeerde maatschappijen. Als u boekt, neem dan direct een afkoop van het eigen risico. Zeker 50% voordeliger dan later ter plaatse. Dit vraagt wel om een creditcard met voldoende kredietruimte (> € 1000)