Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Ontdek het andere Griekenland - Wandel over Kythira

Een 9-daagse wandelvakantie over Kythira, het geboorte-eiland van Aphrodite.

Tijdens deze individuele trektocht van negen dagen leert u al wandelend het Griekse eiland Kythira in al zijn facetten kennen. Kythira, gelegen ten zuiden van de Peloponnesos, is een ongekend wandelparadijs.

De ongerepte natuur, de verstilde en soms geheel verlaten dorpjes, de verrassende cultuur en de gastvrije eilandbewoners maken dat iedere dag een cadeautje is. Wandel de Kythira Trektocht en kom geheel tot rust!

Naast deze wandelreis bieden wij ook 2 aangepaste wandelreizen aan: "Rondje Noord (11 dagen)" en "Rondje Zuid (9 dagen)"

Kythira ligt ten zuiden van de meest oostelijke 'vinger' van de Peloponnesos en behoort tot de Ionische eilandengroep. Het heeft een oppervlakte van 284 vierkante km en er wonen slechts 3000 inwoners. Het zijn voornamelijk Grieken (veelal emigranten vanuit Australië) die dit eiland in de zomermaanden bezoeken. Volgens de Griekse mythologie is Kythira de geboorteplaats van de godin Aphrodite. Zij heeft niet alleen haar schoonheid en lieflijkheid aan Kythira gegeven, maar ook haar ruigheid. Kythira kenmerkt zich door eenvoud, puurheid en een grote verscheidenheid aan natuur en landschap.
De alomtegenwoordige rust is overweldigend. Kythira is verschoond gebleven van het massatoerisme. U vindt op Kythira zelfs tijdens de zomermaanden nog verstilde strandjes. Zittend op een van de vele dorpspleintjes, genietend van een kopje Griekse koffie of een glas ouzo, kan het voorkomen dat u zomaar de tijd vergeet. Als dat gebeurt, weet u zeker dat Kythira u in haar greep heeft.
Kythira heeft 64 dorpjes die met elkaar verbonden zijn via een goed en uitgebreid net van wandelpaden. Talloze onverharde weggetjes, schijnbaar verlaten dorpjes, indrukwekkende kloven, bloemen, kruiden en wilde geiten maken Kythira tot een waar wandelparadijs. We hebben een aantal individuele trektochten samengesteld. U loopt op eigen gelegenheid, kleinschalige hotels zijn voor u geboekt, uw bagage wordt vervoerd.

Kythira Trektocht; Omschrijving van 'Ontdek het echte Kythira', van Noord tot Zuid in 9 dagen.

Tijdens de Kythira Trektocht leert u Kythira in al haar facetten kennen. De ongerepte natuur, de verstilde en soms geheel verlaten dorpjes, de verrassende cultuur en de gastvrije eilandbewoners maken dat iedere dag een cadeautje is. Loop de Kythira Trektocht en kom innerlijk geheel tot rust!

Deze 9-daagse individuele trektocht van ruim 150 kilometer is voor de echte wandelliefhebber. In zeven etappes wandelt u van overnachtingsplaats naar overnachtingsplaats, waarbij uw bagage wordt vervoerd. U overnacht in kleinschalige hotels of pensions. De afstand van een dagtocht varieert van 22 tot 26 kilometer. U wandelt dagelijks 6 tot 8 uur, waarbij pauzes en bezoekjes aan bezienswaardigheden zijn inbegrepen. Dag 6 is een relatieve rustdag in het schilderachtige dorp Mylopotamos. Op deze dag maakt u een korte rondwandeling in de directe omgeving.

Wilt u minder dagen wandelen of kiest u voor meer rustdagen tussendoor, dan kan dat. Geef uw wensen door en wij maken de Kythira Trektocht voor u geheel op maat. Het is ook mogelijk om uw wandelvakantie te verlengen met een verblijf in een van de kleinschalige accommodaties.

alt Griekenland-8 Griekenland-9

Zwaarte: redelijk zwaar. Kythira is heuvelachtig, u daalt en stijgt per wandeldag tussen de 500 en 950 meter. De paden zijn doorgaans goed beloopbaar en herkenbaar; hier en daar loopt u echter over moeilijker begaanbaar terrein. U dient over een goede conditie te beschikken en het verdient sterk de voorkeur dat u een ervaren trektocht wandelaar bent.

Prijs voor 2023: € 525,- per persoon (de prijs is gebaseerd op 2 personen die samen reizen en een kamer delen). 

Toeslag eenpersoonskamer: € 150,-.

In de prijs zijn inbegrepen:

  • Transfer van en naar vliegveld Kythira en bagagevervoer op wandeldagen conform het programma
  • Acht overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • accommodaties variëren van vrij eenvoudig tot luxueus
  • Informatiemap ‘De Kythira Trektocht’ met routebeschrijvingen, uitgebreide achtergrondinformatie en landkaartjes met de wandelroutes.
  • STO-Reisgarantie, zie Algemene Voorwaarden op de website

Niet in de prijs inbegrepen:

  • Reis- en annuleringsverzekering
  • De vliegreis naar Kythira
  • Reis- en Annleringsverzekering
  • Lunch en diner.

Aarts Wandelreizen rekent op al zijn reizen geen reserveringskosten.

Bijzonderheden

 • Periode: de Kythira Trektocht kan iedere dag van de week gestart worden, van maart t/m juni en van september t/m november.
 • Zwaarte: redelijk zwaar. Kythira is heuvelachtig, u daalt en stijgt per wandeldag tussen de 500 en 950 meter. De paden zijn doorgaans goed beloopbaar en herkenbaar; hier en daar loopt u echter over moeilijker begaanbaar terrein. U dient over een goede conditie te beschikken en het verdient sterk de voorkeur dat u een ervaren trektochtwandelaar bent.
 • Wandeluitrusting: u draagt schoenen met een goed profiel in de zool en stevigheid voor de enkels. Beschermt u zich tegen de zon, wind en eventueel regen.
 • Accommodaties: u overnacht in pensions of kleinschalige hotels, op basis van logies en ontbijt. Overnachtingplaatsen kunnen in overleg afwijken.
 • Bagage: uw bagage wordt van hotel naar hotel vervoerd. De dagtochten loopt u met een dagrugzakje (water, lunch, extra kleding en artikelen voor persoonlijke verzorging).
 • Lunch: u zorgt zelf voor uw lunch. Winkels met uitgebreid assortiment zijn in Agia Pelagia, Potamos en Livadi. In Mitata en Mylopotamos hebben de dorpswinkels een beperkt assortiment.
 • Diner: afhankelijk van de overnachtingsplaats dineert u in een dorpstaverna of in uw accommodatie. In het laatste geval kookt de eigenaar voor u en eet u wat de pot schaft. Diner is niet bij de prijs inbegrepen.
 • Ongeveer 10 dagen voor vertrek krijgt u de laatste reisinformatie toegestuurd.
 • Pinmogelijkheden: zorg voor voldoende contant geld. U kunt pinnen in Potamos, Livadi en Chora.
 • Achterwacht: Pyrgos House biedt de service van een achterwacht die 24 uur per etmaal telefonisch bereikbaar is.

κυθηρα, kythera, kithira

 

Reis aanvragen

Bekijk het dagprogramma

Bekijk de fotogalerij

Lees de reiservaringen van Griekenland


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

 

Klik hier voor de Kythira

Klik hier voor de Kythira