Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Kythira ligt ten zuiden van de meest oostelijke 'vinger' van de Peloponnesos en behoort tot de Ionische eilandengroep. Het heeft een oppervlakte van 284 vierkante km en er wonen slechts 3000 inwoners. Het zijn voornamelijk Grieken (veelal emigranten uit Australië) die dit eiland in de zomermaanden bezoeken. Volgens de Griekse mythologie is Kythira de geboorteplaats van de godin Aphrodite. Zij heeft niet alleen haar schoonheid en lieflijkheid aan Kythira gegeven, maar ook haar ruigheid. Kythira kenmerkt zich door eenvoud, puurheid en een grote verscheidenheid aan natuur en landschap.
De alomtegenwoordige rust is overweldigend. Kythira is verschoond gebleven van het massatoerisme. U vindt op Kythira zelfs tijdens de zomermaanden nog verstilde strandjes. Zittend op een van de vele dorpspleintjes, genietend van een kopje Griekse koffie of een glas ouzo, kan het voorkomen dat u zomaar de tijd vergeet. Als dat gebeurt, weet u zeker dat Kythira u in haar greep heeft.
Kythira heeft 64 dorpjes die met elkaar verbonden zijn via een goed en uitgebreid net van wandelpaden. Talloze onverharde weggetjes, schijnbaar verlaten dorpjes, indrukwekkende kloven, bloemen, kruiden en wilde geiten maken Kythira tot een waar wandelparadijs. We hebben een aantal individuele trektochten samengesteld. U loopt op eigen gelegenheid, kleinschalige hotels zijn voor u geboekt, uw bagage wordt vervoerd.

Wandelreis Kythira Noord - 11 dagen

Om ook wandelaars met een voorkeur voor minder zware dagtochten enthousiast te maken voor Kythira, hebben wij twee individuele trektochten samengesteld: Rondje Noord (11 dagen) en Rondje Zuid (9 dagen).

Rondje Noord kenmerkt zich door natuur, Rondje Zuid door cultuur. Voor ieder wat wils dus. En als u liefhebber bent van zowel natuur als cultuur, dan kunt u ervoor kiezen om beide tochten te combineren, of u loopt de Kythira Trektocht – de zwaardere individuele wandelvakantie. Ook al is Kythira relatief klein, het eiland wordt door de bewoners al sinds mensenheugenis verdeeld in een noordelijk en in een zuidelijk deel. Beide gebieden verschillen behoorlijk van elkaar en de reden hiervoor is voornamelijk terug te vinden in de historie en in het landschap. Daarom is het eigenlijk vanzelfsprekend om per gebied een interessant en afwisselend wandelprogramma aan te bieden.

 

Klik hier voor de Kythira

Klik hier voor de algemene Kythira Trektocht

 

Rondje Noord en Rondje Zuid geheel op maat? Dat kan. U geeft uw wensen door (eventueel extra rustdagen, meer wandeldagen, of een combinatie van Rondje Noord en Rondje Zuid) en wij doen u een aangepast reisvoorstel.

Reis aanvragen

Bekijk het dagprogramma

Bekijk de fotogalerij

Lees de reiservaringen van Griekenland


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).