Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Kythira ligt ten zuiden van de meest oostelijke 'vinger' van de Peloponnesos en behoort tot de Ionische eilandengroep. Het heeft een oppervlakte van 284 vierkante km en er wonen slechts 3000 inwoners. Het zijn voornamelijk Grieken (veelal emigranten vanuit Australië) die dit eiland in de zomermaanden bezoeken. Volgens de Griekse mythologie is Kythira de geboorteplaats van de godin Aphrodite. Zij heeft niet alleen haar schoonheid en lieflijkheid aan Kythira gegeven, maar ook haar ruigheid. Kythira kenmerkt zich door eenvoud, puurheid en een grote verscheidenheid aan natuur en landschap.
De alomtegenwoordige rust is overweldigend. Kythira is verschoond gebleven van het massatoerisme. U vindt op Kythira zelfs tijdens de zomermaanden nog verstilde strandjes. Zittend op een van de vele dorpspleintjes, genietend van een kopje Griekse koffie of een glas ouzo, kan het voorkomen dat u zomaar de tijd vergeet. Als dat gebeurt, weet u zeker dat Kythira u in haar greep heeft.
Kythira heeft 64 dorpjes die met elkaar verbonden zijn via een goed en uitgebreid net van wandelpaden. Talloze onverharde weggetjes, schijnbaar verlaten dorpjes, indrukwekkende kloven, bloemen, kruiden en wilde geiten maken Kythira tot een waar wandelparadijs. We hebben een aantal individuele trektochten samengesteld. U loopt op eigen gelegenheid, kleinschalige hotels zijn voor u geboekt, uw bagage wordt vervoerd.

Wandelreis over de zuidkant van Kythira 

Om ook wandelaars met een voorkeur voor minder zware dagtochten enthousiast te maken voor Kythira, hebben wij voor het wandelseizoen van 2014 twee individuele trektochten samengesteld: Rondje Noord (11 dagen) en Rondje Zuid (9 dagen). Het noorden van Kythira kenmerkt zich door ruige natuur, verlaten ruïnedorpjes, rust en leegte, terwijl Zuid-Kythira met haar glooiende landschappen, de hoofdstad Chora en de badplaats Kapsali gecultiveerder is. Twee totaal van elkaar verschillende gebieden die het beide waard zijn om in een rustig wandeltempo ontdekt te worden. Ook al is Kythira relatief klein, het eiland wordt door zijn bewoners al sinds mensenheugenis verdeeld in een noordelijk en in een zuidelijk deel. Beide gebieden verschillen behoorlijk van elkaar en de reden hiervoor is voornamelijk terug te vinden in de historie en in het landschap. Daarom is het eigenlijk vanzelfsprekend om per gebied een interessant en afwisselend wandelprogramma aan te bieden.

Zuid-Kythira is lieflijker en gecultiveerder. In dit deel van Kythira, met haar glooiende landschappen, zijn de meeste dorpjes en wonen de meeste mensen. De invloed van de Venetianen en van de Engelse overheersers is op veel plaatsen duidelijk herkenbaar. U bezoekt niet alleen de prachtige Venetiaanse burcht van Chora, maar ook de brug van Katouni – de langste stenen brug van heel Griekenland. En u zult genieten van prachtige kunstvoorwerpen uit de Byzantijnse periode.

 Kenmerkend voor deze wandelvakantie:

 • dagtochten variërend van 6 tot maximaal 17 kilometer
 • per dorp twee overnachtingen
 • na inspanning meer tijd voor ontspanning

κυθηρα, kythera, kithira

 

Prijs Rondje Zuid 2023: € 525,- per persoon (de prijs is gebaseerd op 2 personen die samen reizen en een kamer delen)

Toeslag eenpersoonskamer: € 150,-.

Bij deze prijs zijn inbegrepen:

 • Transfer van en naar vliegveld Kythira en bagagevervoer op wandeldagen conform het programma
 • Alle overnachtingen op basis van logies en ontbijt (accommodaties variëren van vrij eenvoudig tot luxueus)
 • Informatiemap ‘Rondje Zuid’ met routebeschrijvingen, uitgebreide achtergrondinformatie en gedetailleerde landkaart van Kythira
 • STO-Reisgarantie, zie Algemene Voorwaarden op de website

Bij de vermelde prijzen is de vliegreis naar Kythira niet inbegrepen.
Uiteraard kunnen wij u hierbij adviseren.

Aarts Wandelreizen rekent op al zijn reizen geen reserveringskosten.

U dient zelf een reis- en een annuleringsverzekering af te sluiten.

Bijzonderheden

 • Periode: Rondje Zuid kan iedere dag van de week gestart worden, van maart t/m juni en van september t/m november.
 • Zwaarte: redelijk zwaar. Kythira is heuvelachtig, u daalt en stijgt per wandeldag tussen de 500 en 950 meter. De paden zijn doorgaans goed beloopbaar en herkenbaar; hier en daar loopt u echter over moeilijker begaanbaar terrein. U dient over een goede conditie te beschikken en het verdient sterk de voorkeur dat u een ervaren trektochtwandelaar bent.
 • Wandeluitrusting: u draagt schoenen met een goed profiel in de zool en stevigheid voor de enkels. Beschermt u zich tegen de zon, wind en eventueel regen.
 • Accommodaties: u overnacht in pensions of kleinschalige hotels, op basis van logies en ontbijt. Overnachtingplaatsen kunnen in overleg afwijken.
 • Bagage: uw bagage wordt van hotel naar hotel vervoerd. De dagtochten loopt u met een dagrugzakje (water, lunch, extra kleding en artikelen voor persoonlijke verzorging).
 • Lunch: u zorgt zelf voor uw lunch. Winkels met uitgebreid assortiment zijn in Agia Pelagia, Potamos en Livadi. In Mitata en Mylopotamos hebben de dorpswinkels een beperkt assortiment.
 • Diner: afhankelijk van de overnachtingsplaats dineert u in een dorpstaverna of in uw accommodatie. In het laatste geval kookt de eigenaar voor u en eet u wat de pot schaft. Diner is niet bij de prijs inbegrepen.
 • Ongeveer 10 dagen voor vertrek krijgt u de laatste reisinformatie toegestuurd.
 • Pinmogelijkheden: zorg voor voldoende contant geld. U kunt pinnen in Potamos, Livadi en Chora.
 • Achterwacht: Pyrgos House biedt de service van een achterwacht die 24 uur per etmaal telefonisch bereikbaar is.

 

Klik hier voor de Kythira

Klik hier voor de algemene Kythira Trektocht

 

Rondje Noord en Rondje Zuid geheel op maat? Dat kan. U geeft uw wensen door (eventueel extra rustdagen, meer wandeldagen, of een combinatie van Rondje Noord en Rondje Zuid) en wij doen u een aangepast reisvoorstel. 

Reis aanvragen

Bekijk het dagprogramma

Bekijk de fotogalerij

Lees de reiservaringen van Griekenland


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).