Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Wandelreis over São Miguel op de Azoren van Portugal

Ontdek tijdens deze 8 daagse wandelreis op de Azoren azuurblauwe meren, vulkanische bronnen, heldere watervallen en maak kennis met het lokale wildleven. Met een beetje geluk ziet u tijdens een facultatieve excursie immense walvissen uit het water springen. Uiteraard is er ook voldoende tijd om door de historische binnenstad van Ponta Delgada te slenteren.

Op het grootste eiland van de archipel, São Miguel (65 km/ bij 16 km), maakt u kennis met de uitbundige subtropische Azoriaanse flora en het bijzondere vulkanische landschap. Het eiland is het grootst en meest divers (botanische tuinen, kratermeren, heetwaterbronnen, wandelpaden, theeplantages, walvisexcursies, het levendige stadje Ponta Delgada). Al wandelend verkent u het hoofdeiland São Miguel, die niet voor niets de bijnaam ‘Groene parel van de Azoren’ heeft gekregen. De enorme Caldeira Sete Cidades, steile basalt kliffen, het kratermeer Lagoa de Fogo en de stoombronnen van Furnas, herinneren aan een recent vulkanisch verleden. Nu is het landschap er rustig en wandelt u over eeuwenoude ezelspaden naar verborgen vissersplaatsjes, komt langs altijd groene weilanden, en dringt u diep het struikgewas van de gemberwortel binnen.

Vanuit een sfeervol hotel midden in het centrum van Ponte Delgada en een luxe hotel, omgeven door een prachtige botanische tuin, in Furnas, verkent u het eiland. In de plaatselijke restaurantjes kunt u proeven van de unieke Azoriaanse keuken en in het dorpscafé maakt u kennis met de ’tranquilidade’ - vriendelijkheid - van de boeren en vissers.

De prijzen voor 2023 van deze 8 daagse wandelreis:

 • € 665,- per persoon; bij een boeking van minimaal 2 personen 
 • Eenpersoonskamer prijs € 935.-, per persoon bij een boeking van minimaal 2 personen: ieder in een eenpersoonskamer 
 • Alleen reizende prijs: € 1175,-
 • Prijzen voor 3 personen of meer op aanvraag.

De prijs is inclusief:

 • STO-Reisgarantie1
 • Zeven nachten verblijf in tweepersoonskamer op basis van Logies & Ontbijt in Ponta Delgada en Furnas
 • Transfers van en naar het vliegveld van Ponta Delgada
 • Transfers naar begin en eindpunten van alle wandelingen
 • Stoofschotel "Cozido de Caldeiras'. Een speciale maaltijd in Furnas op dag 4
 • Telefoonnummer voor noodgevallen.

De prijs is exclusief:

 • Lunches en overige diners.
 • Annuleringsverzekering, reisongevallenverzekering
 • Opwaardering van kamers
 • Heen en terugreis
 • Entree in musea e.d.

Aarts Wandelreizen rekent op al zijn reizen geen reserveringskosten.

Vluchten

Er zijn verschillende rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam. TUI (voorheen Arke) Fly vanuit Nederland Jet Air Fly.com biedt vanuit Brussel goedkope vluchten aan. Passagiers uit Nederland kunnen dan gebruikmaken van maar liefst zestien directe treinverbindingen naar Brussels Zaventem. Vanuit Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal, zonder overstap, direct naar het station onder de luchthaventerminal. Ook zijn er nu goedkope mogelijkheden vanuit Londen. Daarnaast biedt Ryan Air ook vluchten aan naar Ponta Delgada, maar dan vanuit Porto of Lissabon.

Kortom, het hoeft niet meer zo duur te zijn om naar de Azoren te vliegen.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma soms iets afwijken van het beschreven dagprogramma op deze website. U hoort dat zo spoedig mogelijk van ons of van uw eilandgids.

Voor meer beelden van Sao Miguel klik op: Sao Miguel

Reis aanvragen

Bekijk het dagprogramma

Bekijk de fotogalerij

Lees de reiservaringen van de Azoren in Portugal


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).