Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Wandelreis over de Azoren, ontdek São Miguel en Santa Maria, 15 dagen.

Op het grootste eiland van de archipel, São Miguel, maakt u kennis met de uitbundige subtropische Azoriaanse flora en het bijzondere vulkanische landschap. Dit eiland is het grootst en meest divers (botanische tuinen, kratermeren, heetwaterbronnen, wandelpaden, theeplantages, walvisexcursies, het levendige stadje Ponta Delgada). Al wandelend verkent u het hoofdeiland São Miguel. Het heuvelachtige landschap is dankzij de hoge luchtvochtigheid prachtig groen en heeft niet voor niets de bijnaam ‘Groene parel van de Azoren’ gekregen.

De enorme Caldeira Sete Cidades, steile basaltkliffen, het kratermeer Lagoa de Fogo en de stoombronnen van Furnas, herinneren aan een recent vulkanisch verleden. Nu is het landschap er rustig en wandelt u over eeuwenoude ezelspaden naar verborgen vissersplaatsjes, komt langs altijd groene weilanden, en dringt u diep het struikgewas van de gemberwortel binnen.

Vanuit een tweetal sfeervolle hotels in de thermale badplaats Furnas en in het centrum van Ponta Delgada, verkent u het eiland. In de plaatselijke restaurantjes kunt u proeven van de unieke Azoreaanse keuken en in het dorpscafé maakt u kennis met de ’tranquilidade’ - vriendelijkheid - van de boeren en vissers.

Op het kleine eiland Santa Maria bevinden zich de mooiste stranden van de Azoren. Het eiland wordt vanwege het warme klimaat ook wel de Algarve van de Azoren genoemd. Het is door de buitenlandse toerist nog nauwelijks ontdekt en u kunt na een lange wandelvakantie een relaxt eind van uw reis doorbrengen. Ook zijn er, als u nog niet kunt stoppen met wandelen, diverse wandelmogelijkheden die bijna allemaal eindigen op het strand. Santa Maria heeft het mooiste en grootste stand van de Azoren.  

De prijzen voor deze 15 daagse reis in 2023:

 • € 1440,-  per persoon; bij een boeking van minimaal 2 personen.
 • Eenpersoonskamer prijs € 2020,- per persoon bij een boeking van minimaal 2 personen. Ieder in een eenpersoonskamer!
 • Alleen reizende prijs: € 2580,-  
 • Prijzen voor 3 of meer personen op aanvraag.

 De prijs is inclusief:

 • STO-Reisgarantie, zie verder op deze website bij de reisvoorwaarden
 • 14 nachten verblijf in een tweepersoonskamer op basis van Logies en Ontbijt
 • Transfers van en naar het vliegveld van Ponta Delgada
 • Retourvlucht São Miguel - Santa Maria v.v.
 • Transfers naar begin- en eindpunten van alle wandelingen
 • Stoofschotel "Cozido'  in Furnas,Sao Miguel 
 • Excursie op het eiland Santa Maria
 • Telefoonnummer voor noodgevallen.

De prijs is exclusief:

 • Lunches en overige diners.
 • Eventuele extra toeslag voor de vliegreis tussen Sao Miguel en Santa Maria*
 • Annuleringsverzekering, reisongevallenverzekering
 • Heen en terugreis
 • Entree's in musea e.d.

* We maken gebruik van een Airpas regeling, die ons een lager tarief geeft. Zijn deze tarieven niet meer beschikbaar, dan gaat de prijs wat omhoog.

Aarts Wandelreizen rekent op al zijn reizen geen reserveringskosten.

Vluchten

Er zijn verschillende rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam. TUI (voorheen Arke) Fly vanuit Nederland Jet Air Fly.com biedt vanuit Brussel goedkope vluchten aan. Passagiers uit Nederland kunnen dan gebruikmaken van maar liefst zestien directe treinverbindingen naar Brussels Zaventem. Vanuit Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal, zonder overstap, direct naar het station onder de luchthaventerminal. Ook zijn er nu goedkope mogelijkheden vanuit Londen. Daarnaast biedt Ryan Air ook vluchten aan naar Ponta Delgada, maar dan vanuit Porto of Lissabon.Kortom, het hoeft niet meer zo duur te zijn om naar de Azoren te vliegen.

De vluchten naar en vanaf Santa Maria worden uitgevoerd door de lokale luchtvaartmaatschappij SATA. Helaas komt het wel eens voor dat zij hun schema wijzigen en daar hebben wij geen invloed op. Als er sprake is van zo'n wijziging, dan wordt u daarvan z.s.m. op de hoogte gesteld. 

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma soms iets afwijken van het beschreven dagprogramma op deze website.U hoort dat zo spoedig mogelijk van ons of van uw eilandgids.

 

Reis aanvragen

Bekijk het dagprogramma

Bekijk de fotogalerij

Lees de reiservaringen van de Azoren in Portugal


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).