Aarts Wandelreizen

Authentieke wandelreizen in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Aarts Wandelreizen ...

Een kleine reisorganisatie die wandelreizen aanbiedt naar onbekende streken in Portugal, Spanje, Turkije en op het kleine Griekse eiland Kythira.

Over Aarts Wandelreizen

Met Aarts Wandelreizen gaat u naar niet alledaagse en authentieke bestemmingen in onbekende en vaak nog ongerepte gebieden die andere reisorganisaties misschien wel links laten liggen. U komt op bijzondere plaatsen waar u kunt genieten van de schoonheid van de natuur en de rijkdom van de cultuur.

Aarts Wandelreizen is actief sinds 2011 en maakt zoveel mogelijk gebruik van karakteristieke accommodaties, waar aandacht is voor de gasten en waar u kunt proeven van de lokale sfeer, de regionale keuken en producten uit de streek. Wij organiseren voornamelijk trektochten, waarin u loopt van plaats tot plaats en daardoor elke keer in een andere ongeving terecht komt. De wandelingen zijn over het algemeen niet te zwaar en goed te doen voor de gemiddelde wandelaar.

Dankzij de persoonlijke service en aandacht zijn er inmiddels vele wandelaars die een vervolg hebben gegeven aan hun eerste ervaring en een vervolg wandelreis hebben geboekt en daarover ook een bericht geplaatst op een van de reiservaringen pagina's. 

Over Guus Aarts

guus aarts

De eigenaar (Guus Aarts) is van huis uit trainer/adviseur. Daarnaast is hij reisleider geweest bij Activa Tours en Cycle Tours, organisatoren van onder meer wandel- en fietsvakanties. Hij heeft een grote interesse in de bestemming, haar geschiedenis, de landschappen, de mediterrane cultuur en vooral het wandelen.

Door deze wandelvakanties aan te bieden leert hij de reiziger op een andere manier de bestemming kennen. Hij werkt daarvoor in Portugal samen met lokale Portugese 'groene' reisorganisaties en een enkele keer met een lokale Nederlandse accommodatiehouder. Dit geldt ook voor Spanje en Griekenland, van wie de laatste bewoner onlangs een prachtig wandelboek heeft geschreven over het kleine eiland Kythira. Een bestemming die ook wordt aangeboden.

Sinds begin 2014 heeft Aarts Wandelreizen ook een Turks/Nederlandse reisorganisatie aan de samenwerkingslijst toegevoegd. De wandeling vanuit Antalya over het beroemde Pauluspad is daarvan het resultaat. In 2015 werd het pakket uitgebreid met reizen op de Azoren, Andalusië en meer mogelijkheden voor de Caminho Portuques. Ook nieuw is een reis langs de Spaanse grens in de Portugese provincie de Alentejo. 

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties, de VvKR

Aarts Wandelreizen is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via deze vereniging bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

Elk VvKR lid is verplicht om bij pakketreizen een reisgarantie aan te bieden aan haar leden. Aarts Wandelreizen maakt gebruik van een derdengeldenregeling via de STO. Zie verder ook de reisvoorwaarden.

Van april 2014 tot april 2015 is Guus Aarts voorzitter geweest van het bestuur van de VvKR.

Bedrijfsaansprakelijkheid

Aarts Wandelreizen is voor wat betreft zijn bedrijfsaansprakelijkheid verzekerd bij Meeus Verzekeringen gevestigd te Breda.

Het Kleine Reiscollectief

Aarts Wandelreizen maakt tevens deel uit van Het Kleine Reiscollectief. Deze bestaat uit enkele kleinschalige reisorganisaties die de krachten gebundeld hebben om een gevarieerder reisaanbod en een betere dienstverlening te kunnen bieden. Begrippen als milieubewustheid, respect en betrokkenheid spelen een grote rol bij het organiseren van onze reizen.

Deze reisorganisaties maken deel uit van het kleine reiscollectief:

  • Meander Reizen: Kleinschalige wandel en kanoreizen naar bestemmingen die nog de nodige rust en ruimte weten te bieden. Albanië, Bulgarije, Engeland, Noorwegen, Polen, Schotland en Turkije.
  • Dobry Den Reizen heeft een flink aantal wandel,- fiets-en kanoreizen en een paar bijzondere vogelreizen naar Oost Europa en de Balkan.
  • Agro natura is Noordoost Polen specialist en organiseert avontuurlijke winterreizen naar Noorwegen.
  • Europa Express helpt u graag met het uitstippelen van uw internationale treinreis en biedt stedentrips per trein aan.
  • White Tailed Tours voor korte vogelexcursies. Onder leiding van een ervaren gids en vogelaar bezoekt u de mooiste vogelgebieden van Noord-Nederland.
  • Zeilen en avontuur met Klipper Najade. Voor bijzondere zeiltochten over de Waddenzee en Oostzee. Vaar mee op de 100 jaar oude klipper en ervaar rust, ruimte en natuur dichtbij huis.

krc