Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

 

De Weg langs de kust

Deze kustroute naar Santiago de Compostela was er voor pelgrims van de westerse landen, die uit vanuit zee bij aan Portugese havens aan land kwamen om via deze kustweg Compostela te bereiken. Deze pelgrimsroute is niet druk totdat de route in Redondela de centrale route kruist. Deze Weg is bijzonder aangenaam en heeft veel natuurlijke charme en gaat door historische stadjes, zij het minder heiligdommen en monumenten dan andere, meer populaire routes.

Vanuit Porto naar Caminha gaat deze Kustweg via promenades en weggetjes, langs de brede zandstranden en bloemrijke duinen van het Noord-Portugese kustgebied. Toch gaat ook vanaf Viana do Castelo een belangrijk deel door het binnenland, langs landelijke weggetjes, traditionele dorpen, bossen en historische steden en kleine steden, zoals Vila do Conde en Viana do Castelo.

WP 20150208 16 48 58 Pro MediumEenmaal aan de overkant van de rivier de Minho en als u A Guarda verlaat, loopt u veelal langs en over de rotsachtige Galicische kust vóór het bereiken van de aantrekkelijke grote badplaats Baiona. Daarna gaat de Weg landinwaarts, door een reeks dorpen en bossen via de grote stad Vigo en op naar Redondela, waar het samengaat met de Centrale Weg.

 

Algemene informatie (10-daagse variant)

Startpunt: Caninha ( Portugal)

Eindpunt: Santiago de Compostela

Duur: 10 dagen - 9 nachten

Totale afstand: 160 km, verdeeld over 8 wandeldagen

Beschikbaarheid: Vanaf 1 maart t/m 15 november 2020

Minimum aantal personen: 1

Prijzen voor 2020 per persoon (in een tweepersoonskamer)

 • Laag seizoen (maart t/m mei en oktober): € 550,-
 • Midden seizoen (juni en september): € 575,-
 • Hoog seizoen (juli en augustus): € 600,-

Inbegrepen:

 • STO-Reisgarantie, zie reisvoorwaarden 
 • 9 nachten accommodatie met ontbijt
 • Introductiebijeenkomst op de avond voorafgaand aan de eerste wandeldag
 • Telefonische ondersteuning voor noodsituaties
 • Pelgrim paspoort (Credential) + Schelp
 • Routeboek in het Nederlands van alle etappes

Extra diensten die u kunt bijbestellen:

Extra voor een éénpersoonskamer bovenop de reguliere prijs

 • Laag seizoen (maart t/m mei en oktober): € 235,-
 • Midden seizoen (juni en september):  € 240,- 
 • Hoog seizoen (juli en augustus): € 270,-

Bagagevervoer tussen de accommodaties:

 • 1 eenheid/stuk bagage : €110,-  (Max.15 kg )
 • 2 eenheden of stuks bagage: € 85,-, per eenheid/stuk (Max.15 kg )
 • Meer dan 2 eenheden/stuks: € 75,-. per eenheid/stuks (Max.15 kg )
 • Diners bij de hotels (7 diners): € 155,- per persoon.We reserveren geen diners en in Caminha en Santiago. Er is in beide plaatsen is er voldoende keus. Onderweg zijn er ook genoeg alternatieven met soms pelgrimsmenu's wat het reserveren niet noodzakelijk maakt, maar Spanjaarden zelf dineren vrij laat, vanaf 21.00 uur. Bestelt u de diners via ons, dan kan dat veelal wat vroeger, 19.30-20.00 uur.
 • Extra nacht voorafgaand aan het arrangement in Porto (Hotel 3 *): €50,- per persoon in een tweepersoonskamer. Eenpersoonskamer: € 80,-
 • Extra nacht na afloop van het arrangement in Santiago (Hotel 3 *): €50,- per persoon in een tweepersoonskamer. Eenpersoonskamer: € 85,-

Vluchten;

Wij raden u aan i.v.m. het doorreizen naar uw eerste overnachtingsplaats om zo vroeg mogelijk in Porto aan te komen en zo laat mogelijk weer te vertrekken.

Openbaar vervoer:

Na aankomst reist uw veelal verder met het openbaar vervoer. We hebben daarvoor een eigen document, die we zoveel mogelijk actueel proberen te houden. We raden u aan op via de website's van de verschillende vervoerders e.e.a. na te gaan of het nog klopt en online alvast kaartjes te kopen. De Weg is populair en bussen vooral Santiago en Porto kunnen vol zitten. En zeker als u een vlucht moet halen, geeft dit meer zekerheid. 

Accommodaties:

* Sinds 1 maart 2018 zal er in de stad Porto bij de accommodaties toeristenbelasting betaald moeten worden Het gaat om een bedrag van € 2,-  per nacht  per persoon. Dit is niet in de prijs inbegrepen.

De accommodaties zijn in hotels en landelijk gelegen plattelandsverblijven en zijn in de buurt van de "Caminho". Deze zijn comfortabel en per stuk geïnspecteerd door ons team. Wij bieden nooit accommodaties aan in herbergen met slaapzalen, de "Albergues".

Het certificaat:

Vanwege de grote toestroom van pelgrims op bepaalde tijden van het jaar en om lange wachttijden te voorkomen, heeft het Pelgrims Bureau in Santiago de Compostela een genummerd ticketsysteem geïnstalleerd voor hun onderzoeksbureau en voor het uitgeven van pelgrimscertificaten (de Compostela).Met dit nieuwe systeem kunnen pelgrims hun ticket ophalen en met behulp van een QR-code de status van de wachtrij en de geschatte wachttijd controleren om de Compostela te verkrijgen.Het aantal tickets per dag is echter beperkt, dus op dagen met veel pelgrims is er een mogelijkheid dat niet alle pelgrims hun certificaat op de dag van aankomst kunnen ophalen en de volgende ochtend moeten terugkeren. Daarom, als het verkrijgen van een pelgrimscertificaat belangrijk voor u is en u van plan bent uw Camino te ondernemen tussen 15 april en 15 oktober, raden wij u aan uw terugreis zo te regelen dat u 's ochtends in Santiago de Compostela bent na uw aankomst. Sterker nog, we raden u aan om een ​​tweede nacht in Santiago te boeken, zodat u rustig uw certificaat kunt ophalen en kunt genieten van de charmes van de stad.

Aarts Wandelreizen rekent op al zijn reizen geen reserveringskosten.

Reis aanvragen

Bekijk het dagprogramma

Bekijk de fotogalerij

Lees de reiservaringen van Portugal


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).