Aarts Wandelreizen & Wandelvakanties

Authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

 

Wandelmagazine aanbieding

 

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Portugal

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij plaatsen uw reiservaring erbij.

Uitvoerige terugblik op de Camino Portuques, Mei 2019

Hallo Guus.

Graag wil ik je informeren over mijn reis; de Camino Portugues in mei 2019 j.l.

Ik heb een zéér mooie voettocht gemaakt; mij eerste Camino en ook voor het eerst alleen. Het is een fantastische belevenis geworden. Ik had alleen maar goed en zonnig wandelweer. De diversiteit van en in deze tocht is erg hoog; van prachtige stille natuur en landschappen tot wandelen door lelijke buitenwijken en af en toe bedrijventerreinen, van stille dorpjes tot moderne stadjes, oudheden en hedendaagse cultuur naast elkaar. Je beseft dan dat je een oud pad en route volgt die ook langs prachtige kerken, landkruisen en oudheden gaan en dat dit niet een uitgezette wandeling is. De vele ontmoetingen met medepelgrims uit de hele wereld gaat zo makkelijk dat dit een zeer grote meerwaarde is van het lopen van de Camino. Je ontmoet zoveel positiviteit! De aankomst bij de gerestaureerde Kathedraal in Santiago is onvergetelijk.

De gehele route is zodanig goed uitgezet met pijlen en in Spanje ook met een meter hoge granieten zuilen dat je de  weg eigenlijk niet kunt kwijtraken. Af en toe moet je even goed kijken (of vragen). De uitgereikte routebeschrijving is erg handig en zinvol en bevat nuttige informatie. Dan blijkt wel dat soms de grove routebeschrijving van het boekje tot verwarring leidt, omdat je je zo moeilijk kunt oriënteren. Dit met name bij de etappe naar Porrino. Echter, alle aanbevolen alternatieve routes zijn (daar) nu ook officieel bewegwijzerd met zuilen met de term

- C. Complementario - . Als je deze volgt kom je ook zeker op je eindpunt. Anders worden met grote borden de ‘detour’ duidelijk gemaakt. Mogelijk dat het zinvol is om in het boekje de etappe naar Porrino te herschrijven.

De hotels voldoen allemaal. Van echt geweldige landhotelletjes (Casa da Capela!) tot zakelijke stadshotels en deze zijn handig en snel te bereiken. Echter, het Hostal Expo valt qua kwaliteit en plek wel wat buiten de toon en het is  gissen waarom deze is opgenomen in deze reis.

Ik vind de etappes in Portugal mooier dan in Spanje maar dat is natuurlijk persoonlijk. De vriendelijkheid van zowel de Portugezen alswel de Galiciërs is opvallend en velen wensen je een Bom Camino. Ik heb zelf nog een extra dag in Santiago erbij geboekt en ben daarna zonder problemen vanuit Santiago teruggevlogen naar Amsterdam.

Ik vond het prettig om op deze wijze en via Aarts Wandelreizen de Camino te doen; het avontuurlijk wandelen doch met een aantal zekerheden en ’s avonds een goede kamer met douche en bed. Ook de andere Nederlanders die ik sprak waren tevreden hierover.

Ik wil je bedanken voor je service en jullie kwaliteit!

Met vriendelijke groeten,

Frank Droste, Hengelo.


31/05/19
Terug van de tocht over de gehele Via Algarviana, Mei 2019

Beste Guus, 

We hebben een heerlijke, door jouw organisatie goed geregelde, vakantie gehad.

Wel paar opmerkingen. Deze tocht was beduidend zwaarder dan de Vicentina/Historisch pad, die wij drie jaar geleden hebben gedaan. Veel stijgen en dalen vooral in het eerste stuk.

De overnachtingsadressen waren weer top en allen schoon. Met de warme dagen die wij er ook bij hebben gehad, vonden wij het ontbijt bij sommigen om 8.30 uur laat, met warm weer is het fijn om zo vroeg mogelijk te gaan lopen.

Wij misten ook bij een aantal de mogelijkheid om, uiteraard tegen betaling, bier, frisrank en wijn uit de koelkast te pakken. Dit zeker op locaties waar we erg ver van winkels af zaten.

Het eerste stuk vanaf Alcoutim lopend, heeft het meeste indruk op ons gemaakt, nog zo ongerept en totaal niet toeristisch.

Leuke ontmoetingen met andere wandelaars gehad, de routebewijzering was prima maar soms toch goed opletten!

De natuur, het landschap en de mensen prachtig.

Met heel veel plezier denken we terug aan deze drie weken en we zullen in de toekomst zeker opnieuw van je diensten gebruik maken, als we weer toe zijn aan een wandelvakantie,

met vriendelijke groet,

Lia 


31/05/19
Een terugblik van een Amerikaans stel op hun camino, Mei 2019

Hi Guus,

 

It was a fantastic trip! We are still here in Holland until tomorrow we will fly back to SFO.

 The Camino was  wonderful and very memorable experience for us. All of the accommodations were great and the history and the people we met along the way were fascinating, at times very emotional. Lot’s of people we could not speak the same language but everyone got along and we met so many kind people. 

We loved every minute of it and will probably do another one from another direction in the future.

Thank you for all of your assistance with this very special trip.

Maureen and Paul


31/05/19
De Rota Vicentina, een terugblik, Mei 2019

Beste Guus,

Ik denk dat ik ook namens de andere Lies en Marian mag spreken dat wij een ontzettende mooie wandeltocht hebben gehad.
Even een kleine correctie inzake dat verdwalen, dat was onze eigen fout door niet goed de route aanwijzing te lezen.
Ray heeft aangegeven dat hij zich sterk zou gaan maken voor een bordje richting Porto Covo.
Maar alle complimenten voor hen beiden. Zij hebben ons opgehaald en naar ons overnachtingsadres in PC gebracht.
In deze accommodatie was een extra bed neergezet maar wij hebben toch een extra kamer bijgeboekt. Het derde bed was niet van goede kwaliteit en er was geen verdere ruimte voor onze bagage. Ik weet niet of Ray hierover nog verder contact met jou hebt gehad.

Vanwege het feit dat ik samen met mijn man in Portugal zijn gebleven en pas dit weekend zijn teruggekomen, ben ik er nog niet aan toegekomen om een kort verslag te maken van onze aanvullende ervaringen.
Een tip heb ik alvast wel voor de lijst van benodigdheden:
kamaches voor over de schoenen tijdens het lopen in het zand. Dat zijn een soort van hoesjes over de schoen zodat er niet te veel zand "gehapt" wordt.
Je houdt dus nog een reisverslag te goed.


30/05/19
Terugblik op de gehele Via Algarviana Mei 2019

Beste Guus,

Wij hebben een fantastische wandelvakantie gehad: mooie omgeving, zeeën van bloemen, alleraardigste mensen, leuke overnachtingen, goede maaltijden, heerlijke wandelingen. Wij waren vooral dolenthousiast over Oost Portugal! 

De organisatie was perfect, afspraken werden stipt na gekomen. En de twee keer dat het eten misliep (zowel de eerste als de laatste dag bleken de restaurants gesloten te zijn) is dat ook snel en zeer bevredigend afgehandeld door Proactive Tur.

We hebben nog de volgende opmerkingen:

- de etappe van Horta do Zé naar Bensafrim bleek ruim 35km en dat was, zeker bij 35°, voor ons niet haalbaar. Het is beter om de etappe te splitsen; de Quinta ligt op 23km.

- het verblijf in Caldas de Monchique viel uit de toon in vergelijking met alle andere plaatsen waar men blij was met gasten. In Caldas is men duidelijk niet ingesteld op wandelaars en het is er duur. Voor het diner zei de ober nogal bot dat de drank (wijn, €4 per glas en koffie) voor eigen rekening was. En de volgende dag werd er diverse malen gevraagd of het lunchpakket wel betaald was.

Je mag bovenstaande of delen ervan voor je website gebruiken. En wij hopen nog eens gebruik te maken van je diensten! En wel bedankt voor de goede zorgen!

 

Hartelijke groet, Joline en Renee


30/05/19
Terug van de gehele Via Algarviana Mei 2019

Beste Guus,

inmiddels al weer enige weken terug. Even een snelle terugkoppeling.

We kunnen terugkijken op een hele fijne, inspannende maar ook ontspannende wandelvakantie.
Geen lichamelijke klachten met zere voeten of blaren, en dus alles bij elkaar dik 300 km gelopen.

Het weer in april 2019 was om te wandelen ook prima, de meeste dagen niet te heet, en sowieso weinig regen.
(Met de avonden en op onze laatste dag in Sagres had het wel een paar graadjes hoger mogen zijn. )

In grote lijnen was alles heel goed geregeld, met natuurlijk wel hier en daar wat aandachtspuntjes.
We zullen je daar op korte termijn nog wat van laten weten.

groeten

Koos en Anja


30/05/19
Terug van de gehele Via Algarviana Mei 2019

Hallo,

We zijn ondertussen al even terug van onze wandelreis ‘Via Algarviana’ van 06/04/2019 tem 21/04/2019.

In de luchthaven van Eindhoven en Faro ontdekten we dat Transavia heel nauwkeuriger nakijkt of de bagage niet te zwaar is. Onder de 15 kg blijven is de boodschap.

Na een voortreffelijke introductie van een plaatselijke reisagent in Faro reden we naar Alcoutim waar Rosaria ons verwelkomde  met haar levendig enthousiasme. Het ontbijt was voortreffelijk, trouwens dat was alle dagen zo. We startten de eerste dagen met bewolkt weer, maar toch toonde de natuur zich reeds in al haar facetten van bloemen, planten en geuren.

Soms was het even zoeken ter plaatse naar de verblijfplaats doch telkens hebben we wel van de vriendelijke behulpzaamheid en gastvrijheid van de plaatselijke bewoners mogen proeven.

Ondanks soms zeer merkbare armoede, zeker in de eerste helft van de wandelreis waar vele dorpen quasi uitgestorven zijn, zal men een toerist steeds proberen vriendelijk te behandelen.

Verder hebben we gans de reis kunnen genieten van prachtige vergezichten en schitterende natuur en dit meestal langs zeer goed begaanbare paden.

Het verorberen van het meegekregen lunchpakket in die natuur was steeds een belevenis. Wel hebben we meestal tevergeefs gezocht naar een zitbank om van dit lekkers en moois optimaal te kunnen genieten.

Steeds waren we benieuwd naar de volgende verblijfplaats en of onze bagage op ons stond te wachten. Dit was telkens dik in orde.

Geleidelijk aan werd het landschap weer vlakker en gevarieerder. Na velden van kurkeiken en pittoreske dorpen met aan ieder hek een aantal blaffende honden (die niet bleken te bijten) zagen we de vuurtoren van São Vicente opdoemen. Prachtige zichten van zee en branding ook daarna in Sagres dat zeker een aanrader is voor de toerist. Een einddoel dat niet te versmaden is.

We zijn huiswaarts gekeerd met in ons achterhoofd de herinneringen aan een prachtige wandelreis van 300 km met veel gastvrije mensen in een mooie natuur. Meewarig denk ik terug aan de heerlijke gerechten met natuurlijke en verse producten. Een sinaasappel vers van de boom geplukt, gegrilde inktvis, cataplana, vinho tinto,...

Een aanrader voor menig fervent wandelaar die onbezorgd wil genieten van zulk Europees moois...

Wandelgroeten,

Johan en Rita.


30/05/19
Terug van de Rota Vicentina, Mei 2019

Dag Guus,

We hadden een heerlijke week en een geweldige service van Ray en zijn madam.

Frank is bij ons de schrijver, ik zal bij hem aandringen om iets te schrijven?

We hebben ook met je meegeleefd toen Ajax verloor ….

Hartelijke groeten,

Geert


30/05/19
Terugblik op de Rota Vicentina, Mei 2019

Hallo Guus,

 

Je hebt niets teveel gezegd over de Rota Vicentina in Portugal! 

Wat hebben we genoten, het was fantastisch! Alles was op voorhand goed geregeld. Het begon al met het eerste telefonische contact en later via email gaf je steeds snel en duidelijke uitleg op al onze vragen. 

We kozen ervoor om 4 wandeltochten van het Visserspad te bewandelen. Vlogen op 23 april naar Lissabon en namen later op de dag de bus naar Porto Covo. Een klein vissersdorpje waar we in Ze Inacio heerlijk gegeten hebben. De dag erna een prachtige eerste wandeltocht naar Villa Nova De Milfontes. We wisten dat het die dag kon regenen maar dat mocht de pret niet drukken. Ramblin‘tejano, fijne organisatie die ervoor zorgde dat onze bagage op het einde van de dag steeds weer klaarstond in de volgende accommodatie, gaf ons bij het welkomstwoord nog de tip om extra wandelsokken mee te nemen. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.

 De dag erna hadden we een rustdag en Villa Nova de Milfontes was een goede keuze om extra te verblijven. Ook het weer werd steeds beter en de zon scheen volop.

Daarna 2 dagen achter elkaar gewandeld en in Zambujeira do Mar opnieuw een rustdag. Ook dat plaatsje was een goede keuze om extra te verblijven. Iedere dag opnieuw genoten we van de prachtig ruige oceaan, mooie kust, vogels/ooievaars en prachtige natuur. Wat een bloemenzee, alles stond in bloei. De laatste tocht naar Odeceixe was wat meer klimmen en klauteren maar goed te doen. Na het ontbijt met de bus weer terug naar Lissabon en daar zijn we nog wat extra dagen gebleven alvorens op 2 mei terug naar huis te reizen.

 Guus, ontzettend bedankt voor de organisatie en als we opnieuw een wandelvakantie gaan doen zullen we je vast en zeker benaderen.

 Antoon en Berry 


30/05/19
Terugblik op de wandelreis over de Via Algarviana, Mei 2019

Beste Guus,

Wij hebben een geweldige wandelreis gehad. Mooie verstilde omgeving, super aangegeven routes,verzorgde tot fantastische accommodaties en ook op de route veel contact met andere wandelaars. Wij zitten nog in Olhao maar als we thuis zijn zal ik zeker een bericht op je site zetten.
Wat ons betreft zeer geslaagd en het tweede deel zullen we ook zeker gaan lopen. Dank voor deze prima verzorging. We zullen jouw organisatie aanbevelen bij onze wandelvrienden.
Hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,

Nicoline en Fred


30/05/19
Terug van zowel de Via Algarviana als de Rota Vicentina, Mei 2019

Beste Guus,

We zijn al weer een weekje thuis na een heerlijke wandelvakantie in zuid- en west Portugal. Bij het nalezen van andere recensies viel het ons op dat het wel lijkt of wij de enige wandelaars zijn die de Via Algarviana en de Rota Vicentina hebben gecombineerd. Ik hoop het niet, want de combinatie van deze twee verschillende wandelingen maakt e.e.a. extra interessant.. Maar eerst: we hebben jou leren kennen van wandeltochten op de Azoren met prettige partners van jou en ook nu was de organisatie van ProActiveturs voor de Algarviana en het duo, Ray en Marnie Gloster, van Ramblintejano voor de Vicentina subliem. Ik ben wel blij dat we eerst de Algarviana Oost van Alcoutim t/m Alte hebben gelopen en daarna een deel van de Rota Vicentina. Bij de Algarviana loop je vrijwel alleen, na dagen wandelen kwamen we een Franse wandelaar tegen die aangaf dat wij de eerste wandelaars waren, die hij tegen kwam en dat was wederzijds Wel lijkt het dat er bij elke overgebleven Portugees in de lege dorpen minstens 4 agressieve honden tegen over staan. Daar hebben we verder geen last van gehad, behalve dat ons alleen een gekke gebeurtenis is over komen, namelijk aangevallen te worden door een zwem bijen, die duidelijk boos waren. Waarom is ons niet duidelijk geworden, maar dat ze boos waren wel. Kortom behalve dat Peggy angels uit mijn hoofd moest halen, waren we ook de weg kwijt, want we durfden niet het zelfde pad terug te lopen. Is uiteraard toch goed gekomen. De Rota hebben we gelopen van Sao Luis t/m Zambujeira do Mar. Daar kom je duidelijk meer wandelaars tegen, maar dat is ook niet vreemd want met name de wandelingen van het Visserspad langs de kust zijn adembenemend mooi. Liepen we de Via echt van hotel naar hotel, op Vaqueiros na, bij de Rota bleven we iedere keer twee nachten in het zelfde hotel en dat gaf ook wel weer rust (en liep je af en toe van zuid naar noord i.p.v andersom). Ook de hotelletjes e.d. waren prima, maar ik wil toch voor de Via er drie uitlichten, namelijk in Alcoutim gastvrouw Rosaria van de Brisas de Guadiana. Een piepend en krakend bed, maar wat een leuk mens en een geweldig ontbijt. In Furnazinhas het jonge stel uit Lissabon dat de exploitatie van Casa do Lavrador deed voor de oude eigenaar, echt leuk. En uiteraard in Vaqueiros onze drukke prima Rita. Overigens was ik blij dat we in Alcoutim een dag er bij hadden geboekt, een prachtig plaatsje aan de grens rivier met Spanje en een mooie omgeving. Het zou jammer zijn geweest als we, 's avonds aankomend in Alcoutim, de volgende dag direct doorgelopen waren naar Balurcas.

Van de Rota wil ik nog vermelden de Quinta do Moinho de Vento in Vila Nova de Milfontes, blijkbaar nieuw in het programma, maar geweldig gelegen en een werkelijk prima ontbijt. Tenslotte Natura Maris in Almograve, daar geen ontbijt, maar dat werd geserveerd in een lokale pastellaria. Ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgen maar de verse jus is subliem (de espresso trouwens ook, maar dat heb je in Portugal vaker).

Tenslotte nog wat tips: de soms afgesproken ophaal tijd van een taxi is niet handig soms heb je meer tijd nodig. Een keer hadden wij ons echt gehaast en vervolgens bleek men ons volledig vergeten te zijn (handig die mobieltjes). Dus gewoon afspreken dat je ze belt, als je er bent. De treinkaartjes tussen de Via en de Rota en de Rota en Faro hadden we via internet geregeld: doen !, want op de kleine stationnetjes is echt geen kaartje te krijgen. We hebben aan het eind van de tour nog een paar nachten in Faro bij geboekt en daarbij, dankzij tips van jouw site en ons hotel, tweemaal gegeten bij Chefe Branco. Wat een restaurant, wat een eten, geweldig zeker als je dat vergelijkt met de vreetschuren in het historisch centrum van Faro. Dus niet overslaan !!

 

Groet, Cor en Peggy uit Poortugaal (bij Rotterdam)  


30/05/19
Terug van de Peneda Geres, April 2019

Beste Guus,

Juist terug van de wandelvakantie in het Nationaal Park Peneda-Gerês.

Ondanks het matig tot slechte weer genoten van de prachtig omgeving met ongerepte natuur en ongekend gasvrije mensen.

Uitstekend georganiseerd door Aarts Wandelreizen i.s.m. Green Walks  wat betreft onderkomens, transfers en de vooraf verstrekte informatie.

Het verdient aanbeveling buiten het zomerseizoen gebruik te maken van het aanbod extra diners bij te boeken omdat de, spaarzaam  aanwezige, restaurants nog gesloten kunnen zijn.

Het gebruik van GPS is zeker op de laatste wandeling vanaf  Avelar onontbeerlijk.

Ria en Jan


30/05/19
De pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago, een terugblik Mei 2019

Beste Guus,

 

Het was een hele bijzondere reis! En absoluut prima geregeld.

Heel hartelijk dank!

 

Groetjes

Katrien


30/05/19
Via Algarviana, Een korte terugblik April 2019

Dag Guus,

 

De Via Algarviana was prachtig; de organisatie liep gesmeerd en de overnachtingen en maaltijden waren gevarieerd; steeds weer verrassend en lekker!

 

Kortom, fantastische reis gehad!

Thanks.

 

Marty en Trijny Kruizenga


30/05/19
Via Algarviana, Een uitgebreide terugblik April 2019

Beste Guus,

We zijn weer thuis en kijken terug op een zeer geslaagde wandelvakantie, de Algarviana-Oost. Wat hebben we genoten.

De organisatie was prima. Bruno van Proactivetur stond al op ons te wachten met de routekaarten, informatie over de accommodaties, het vervoer van bagage en ons, noodtelefoonnummers, en de linnen lunchbags.  Deze gaan we zeker meer gebruiken. Na de vriendelijke uitleg bracht Andre ons naar Alcoutim. De eerste accommodatie. Het transport van de bagage naar de andere accommodaties verliep ook vlekkeloos. Iedere keer als we aankwamen stond de koffer al op de kamer. Taxi’s kwamen keurig op tijd. Het enige minpuntje was dat we om 11.30 uur in Faro aankwamen maar pas om 14.00 uur konden inchecken. Als we dit van te voren hadden geweten, hadden we de rugzakken Faro-proof ingepakt. Maar verder een pluim voor Proactivetur.

De accommodaties waren zeer gevarieerd maar allemaal goed. Leuk dat ze allemaal anders waren. En overal werden we verwacht en was de ontvangst en contacten tijdens het verblijf vriendelijk.

In Alcoutim de vriendelijke ontvangst met een drankje en een hapje. En een kwieke oude dame die google-translate gebruikte om te communiceren met ons. De kamer was groot, ontbijt en lunchpakket uitstekend. Alleen was daar het bed wel aan vervanging toe. Het diner was in een restaurant en we mochten zelf het hoofdgerecht en nagerecht kiezen. Heerlijk gegeten. Alcoutim is een leuk plaatsje om een halve middag door te brengen.

In Balurcos is de accommodatie groter met kleine hotelkamers met goede bedden.  Mooi gelegen, vriendelijke mensen, ontbijt, lunchpakket en diner waren prima.

In Furnazinhas is het een zeer grote kamer met een goed bed in een mooi, oud gebouw en leuk, oud dorp. Zeker de moeite waard om daar doorheen te lopen. Prima eten, een lekkere Portugese maaltijd. De vrouw des huizes legde veel in het Portugees uit, wat met de handen erbij prima lukte. Ze werd geassisteerd door 2 jongeren(de enige van het dorp??) die Engels spraken.

De accommodatie in Vaqueiros vonden wij een topper. Grote kamer met zeer brede bedden, stoelen, waterkoker en ruime badkamer. Vlakbij het eethuisje van Dona Rita, een zeer hard werkende, vrolijke vrouw op leeftijd. Ontbijt met echte broodjes en diner waren daar uitstekend met een hele fles rode wijn erbij. Alleen het lunchpakket vonden we wat mager, 2 sneeën brood met 1 plak kaas met een mandarijn.

Het hotel in Baranco do Velho spande de kroon wat ontbijt, lunchpakket en diner betreft. Alles uitgebreid en heerlijk. Eenvoudige kamer maar met een goed bed, waterkoker en goede badkamer.

De accommodatie in Salir was eigenlijk een appartementje met keukentje en een terras met stoelen. Mooi rustig gelegen. Ook het eten was goed, een Portugese vismaaltijd. Niet echt ons kostje maar wel met zorg klaargemaakt. Ze wilde voor ons eventueel een omelet bakken toen ze merkte dat we de vis niet echt lekker vonden. Maar wij hadden niet doorgegeven aan Proactivetur dat we eigenlijk geen vis wilden dus ons eigen schuld dat we vis kregen. Wel super vriendelijk dat ze aanbood om een omelet te bakken waar we geen gebruik van hebben gemaakt.

Al met al vonden we de kwaliteit van de accommodaties en het eten verrassend goed, het heeft onze verwachtingen overtroffen.

En nu nog de wandelingen. Verdwalen is niet mogelijk, zo goed aangegeven. Dat hebben we in Spanje en Kreta wel anders meegemaakt. De natuur was nog groen en al die bloemen. Prachtig. Een genot om doorheen te lopen. Allemaal brede, veilige paden. Onderweg de oude, leuke kleine dorpjes met name in het oosten alleen oude mensen. Een keer zaten we te lunchen op een bankje, kregen we ieder een sinaasappel en een mandarijn. De mooie vergezichten, de rust, de veranderde natuur richting het westen, alleen maar genieten. Jammer voor ons was dat het de eerste dagen regelmatig regende. Met de Foupana oversteken regende het met zelfs onweer in de verte. Geen weer om te picknicken aan de oever. De Foupana was de enige plek dat we de waterschoenen hebben gebruikt. De afstanden waren prima te doen. We waren wel blij dat we met de wandeling Cachopo-Barranco( veel dalen en stijgen) gebruik hebben gemaakt van de ophaalservice na 17km.

Guus en ook Proactivetur, ontzettend bedankt dat jullie deze wandeling met hoge kwaliteit hebben mogelijk gemaakt. Het was een vakantie waar we met voldoening op terug kijken.

Met vriendelijke groet,

Ed en Gerda uit Hoofddorp.


30/05/19
Terug van de Rota Vicentina, Vissers Pad, April 2019

Beste Guus,

We zijn inderdaad weer terug van een meer dan geslaagde vakantie! Wat een prachtige wandeltocht is The Fishermanstrail! We hebben enorm genoten. Ook de ontvangst en begeleiding door Ray en Marnie was uitermate vriendelijk en zorgvuldig. De hotelletjes onderweg waren prima en de plaatsjes zijn leuk om ‘ s avonds nog even doorheen te lopen.
Het was nu in april prachtig met de bloemen onderweg, we liepen door een ‘bloementuin’ langs de prachtige oceaan en ook de zwaarte van de tocht viel enorm mee. Het was in een woord geweldig! Ik zou precies dezelfde reis zo nog een keer doen!

Ik heb al zitten kijken naar soortgelijke wandelreizen voor de toekomst bij jou op de site, dus wie weet zie je ons weer terug!
Dank nogmaals en hartelijke groet,
Frederieke


30/05/19
De wandeltocht over de gehele Via Algarviana, april 2019

Hallo Guus

Ja we zijn weer thuis, en we hebben  onze wens vervuld de prachtige Via Algarviana  gelopen een tocht om nooit te vergeten, jullie organisatie weer fantastisch, wij zouden iedereen ontzettend hartelijk willen bedanken voor alle service.

Wij hebben weer enorm genoten van onze wandelreis, met prachtig weer en hevige stortbuien en nu de gehele Via Algarviana gelopen, vele mooie ontmoetingen, en Portugal goed leren kennen.

Plaatselijke bevolking zo hartverwarmend. Maar ook dankzij jullie goede organisatie en ondersteuning, alles perfect geregeld.

Dank jullie wel.

Vr.Gr.Jan en Berty


30/05/19
Terugblik van de Rota Vicentina, maart 2019

Hallo Guus ,

Zeer tevreden over onze wandelvakantie .

Transport Faro – Porto Covo  prima op tijd en vriendelijke bestuurder .

Degelijke en nuttige informatie de dag van ons vertrek in Porto Covo  ( kaart en boekje met trajecten)

Logementen zeer goed . De logementen op de rustdagen vielen goed mee.

De informatie vooraf via mail ontvangen over de logementen en de route was zeer nuttig.

Eenmaal was de route aangepast en liep dus niet zoals op de kaart aangeduid .

Zeer tevreden

Griet en Jozef


20/04/19
De pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago, een terugblik maart 2019

Beste Guus, 

Het was inderdaad een heel geslaagde en bijzondere reis. Alles is prima verlopen. Heel veel mooie ontmoetingen en momenten van meditatie in de prachtige natuur. We waren ontroerd door de vriendelijkheid van de Portugezen en Spanjaarden die ons onderweg begroeten en aanmoedigden. 

Nogmaals bedankt voor alles! 

Met vriendelijke groeten,

Marc, Michel en Liesbet


20/04/19
Terugblik op de Rota Vicentina, maart 2019

Beste Guus, even een terugblik. We hebben enorm genoten van het wandelen, het weer, de natuur, de overnachtingen, de etentjes en Portugal! Dankzij Aarts wandelreizen alles top georganiseerd, waarvoor hartelijk dank! Laurien en Margot
Ps als je een link naar mijn foto's wilt dan hoor ik het wel


20/04/19
 
Powered by Phoca Guestbook