Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Portugal

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij plaatsen uw reiservaring erbij.

Rota Vicentina een terugblik april 2022

Beste Guus,

Beter laat dan nooit zeggen ze wel eens. Dat geldt zeker voor onze reactie. (onderling misverstand)

Terugblik

De gedachten en veel gesprekken gaan nog vaak over alle indrukken en opgedane ervaringen in dit mooie gedeelte van Portugal.

De wandeletappes langs de westkust -de eerste 5 dagen- waren inspannend en intensief qua beleving. Het wandelen met om je heen ontelbare en gevarieerde planten in allerlei kleurschakeringen, bomen, vogels en vlinders, vergezeld door de zachte wind uit zee vormde een cocktail waar we geen genoeg van konden krijgen.

De overnachtingsadressen alhoewel onderling verschillend waren allemaal van goede kwaliteit en service.

De “partners in crime” Carlos en Jose verdienen beide een compliment voor de innemende wijze waarop zij hun diensten hebben verleend.

We zijn dik tevreden en zien terug op een heel fijne vakantie.

Hartelijke groet,

Wim & Herma 


16/07/22
Terras de Sico juni 2022

Dag Guus,
Onze wandelvakantie naar de Terras de Sico was een voltreffer. Bij aankomst in Pombal werden we zeer enthousiast onthaald door Francisco, de lokale organisator. Deze zesdaagse trektocht is nog zo nieuw en we waren bij de eersten die hem liepen. Francisco was uiterst behulpzaam met tips and tricks. Na de overnachting in Pombal (en een uitstekend avondmaal in het plaatselijke restaurant Vintage -aanbevolen door Francisco-) volgde een prachtige wandeling naar het dorpje Pousadas Vedras. Je volgt de GR 26. De wandeling bracht ons over mooie paadjes. Onderweg liepen we doorheen kleine bergdorpjes. De natuur is er verbluffend mooi. De stilte en de rust overvalt je. In de B&B Casa do Zambujeiro werden we verwelkomd door een plaatselijke Portugese die werkt voor een organisatie uit Utrecht. Maar eerst even gestopt bij de naastgelegen brouwerij Sol da Sico. De brouwer biedt een lekker assortiment bieren aan. Het aangeboden avondmaal was uiterst lekker en de bijhorende bieren uit de brouwerij maakten het plaatje volledig af. De tweede wandeldag was bijzonder indrukwekkend. We liepen over smalle paadjes doorheen canyons en waanden ons af en toe in de jungle. Prachtige natuur. Prachtige vergezichten. Overweldigend. In Redinha werden we (alweer) bijzonder enthousiast ontvangen. Het avondmaal werd verzorgd door Sonia. Een begeesterde vrouw die ons een lekkere maaltijd voorschotelde. Haar enthousiasme laat zich smaken in haar kookkunsten. De derde wandeldag bracht ons via een aantal stille dorpjes langs ommuurde veldwegen en langsheen olijfboomgaarden naar Casmilo. Net voor het dorpje kom je langs imposante flankgrotten. Erg mooi. Je wordt er verwelkomd -weeral met het nodige enthousiasme- in een mooi verblijf in het midden van dit kleine dorpje. We verblijven hier twee nachten. Je buren zijn geitenhoedsters die met een aantal geiten doorheen de straten lopen op weg naar/van hun graasplaatsen. Ook hier worden de twee avondmalen met liefde bereid. De vierde dag voorziet het programma hier een rustdag of je volgt een deel van de plaatselijke PR2-wandeling. We kozen om in de voormiddag de zuidelijke lus langs de rotsgrotten en de smalle canyon (prachtig!) te wandelen en in de namiddag de noordelijke lus naar Furadoura te lopen langs hellende veldwegen met hun typische stenen muurtjes. De vijfde dag lopen we langs smalle ommuurde paadjes (authentieker kan het echt niet worden) en dalen we via een smal bospad (bezaaid met fossielen) af naar de vallei. Nog enkele kilometers verder komen we langs de ruines van het Romeinse Conimbriga en bereiken we wat later ons viersterrenhotel in Condeixa-a-Nova. We eten er 's avonds in een uitstekend Italiaans restaurant. De volgende dag, na een stevig ontbijt volgen we de GR26 tekens verder. Even buiten de stad laten we de GR-tekens (figuurlijk) links liggen en schakelen we over op de Camino-tekens om Coimbra te bereiken. De mooie oude binnenstad van Coimbra ligt op korte wandelafstand van onze prachtige B&B. Na een uitgebreid ontbijt brengt een taxi ons naar het treinstation. Waarna we -na een nachtje Lissabon- terug naar Zaventem vliegen.
Voor deze reis willen we beslist en zeer uitdrukkelijk Francisco bedanken en figuurlijk in de bloemetjes zetten. Deze trekking is zijn persoonlijk en nieuw project. Zijn superenthousiasme is heerlijk en werkt aanstekelijk. Het traject is ronduit prachtig. De wandeling loopt vooral over onverharde wegen en veel over smalle paadjes. Enkelhoge wandelschoenen en wandelstokken zijn duidelijk geen overbodige luxe. Slechts de laatste dag -op weg naar de grote stad Coimbra- heb je asfalt.
Het enthousiasme van Francisco en de uitbaters (en koks !) is echt. De GR 26 zal me vooral bijblijven, niet alleen omwille van de mooie paadjes en de vergezichten, maar vooral omwille van de authenticiteit van de dorpjes en hun inwoners.
Dit smaakt naar meer.

Guus, je hebt een prachtig pad toegevoegd aan je assortiment !

Bruno en Nadine


16/07/22
Camino Finesterre mei 2022

Goedemorgen Guus,

Graag willen wij iets schrijven over onze 8 daagse wandeltocht van Santiago naar Muxia.

Wij hebben een super -goede vakantie gehad. Het was onze eerste wandelvakantie met deze afstanden. Hoewel de temperatuur de eerste 3 dagen boven de 30 graden was hebben we alle dagen de wandeling goed gelopen. De informatie over de wandelingen, de hotels ect. was volledig.

Alle accommodaties voldeden meer dan voldoende aan onze verwachtingen. Zij waren schoon, het eten was goed en gezond en de mensen vriendelijk.

Ook zijn alle transfers goed nagekomen.

En dan de route in Galicië, in een woord prachtig. Soms was het klimmen zwaar, maar tussen -door prachtige uitzichten en aan het eind van de wandeling was er de gastvrijheid van de mensen in de hotels.

Wij hebben genoten en gaan zeker vaker met Aarts wandelreizen op pad.

Hartelijke groet

Anneke en Elly,


16/07/22
Rota Vicentina Relax, 2022

Hallo Guus,

Ja we zijn weer thuis en we hebben het erg naar onze zin gehad. Alles was weer top geregeld en aan Carlos heb je een heel goede en betrouwbaar contactpersoon. In die zin was het zeker heel relaxed!

Toch hebben we wel een paar opmerkingen:

  • Bij de eerste wandeldag wordt er aangegeven dat je eventueel de wandeling kunt inkorten. Wij hebben dat niet gedaan maar achteraf vinden wij dat je het beter andersom kunt adviseren. Het tochtje met de ferry is waarschijnlijk veel leuker dan de wandeling door de straten, over de brug en langs de parkeerplaats.
  • De tweede opmerking is dat de afstanden goed te doen zijn maar dat er iedere dag wel kilometers aan zandpaden te lopen zijn die het veel zwaarder maken.

Verder was het allemaal prima geregeld en ik heb alweer veel zin in de volgende wandelvakantie!

Succes, bedankt en tot de volgende keer,

Jos en Trudy Zonneveld


16/07/22

16/07/22
Camino Finesterre mei 2022

Dag Guus,

Na twee jaar uitstel hebben we dan eindelijk de Caminio gewandeld naar Santiago de Compostela.

Het was fantastisch! Heel goed georganiseerd allemaal met nuttige informatie tijdens de route. Ook de excursie naar Finisterre was een mooie aanvulling op de tocht.
Een 10 met een griffel voor Casa Puertas

Kortom, bedankt voor de mooie tocht.

Groet, Jan en Nelleke


25/06/22
Terras de Sico, eerste terugblik, mei 2022

Terra de Sicó en Coimbra - Prachtige natuur, bijzondere overnachtingen en ontmoetingen

Een wandelroute naar Coimbra, een van de oudste universiteitssteden van Europa, stond al lange tijd op ons verlanglijstje. Dit voorjaar kwam deze nieuwe optie en wij grepen deze kans. Het was een verrassing toen bleek dat wij de eerste wandelaars waren van een bevlogen ondernemer in Portugal.

De meeste wandeldagen volgen de GR26, een goed gemarkeerde lange afstandsroute. De laatste dag wandel je via de Camino naar Coimbra. De GR26 is een traject over een bergmassief in het centrum van Portugal. De route kenmerkt zich door ongerepte natuur, prachtige canyons en het nodige klim- en daalwerk wat spectaculaire uitzichten geeft. Op sommige punten kijk je 60 km ver weg en zie je de Atlantische oceaan. Deze vakantie nam ons mee naar een ander stukje Portugal dan wij eerder hadden gezien en dit smaakte naar meer. Je overnacht in kleine (berg)dorpen waar de maaltijd vaak verzorgd wordt door lokale catering omdat er geen horeca is, dat geeft bijzonder leuke contacten. Met links en rechts geiten als buren slaap je bijzonder goed, de rust in de bergdorpen omarm je snel als een groot genot. Het voorjaar is hier wel de mooiste tijd, de kleurrijke bloemen en talrijke vlinders zijn een feest om te zien. Kijk ook af en toe omhoog naar een overvliegende zwarte wouw of gier. Kijk ook goed naar het pad (altijd een aanrader) want er liggen soms ook fossielen langs de weg. Dit was voor ons geen standaard wandelvakantie, de contacten waren legio en hartverwarmend. Het is een route die nog in zijn kinderschoenen staat in vergelijking met de Camino of het Visserspad, maar dat maakt het extra leuk!

De overgang vanuit de natuur naar Coimbra is even wennen maar Coimbra is een heerlijke stad waar je echt een paar dagen moet rondstruinen, de geschiedenis, cultuur en het goede leven zijn hier ruimschoots vertegenwoordigd. De overnachtingsplekken waren allemaal op hun eigen manier bijzonder, historische gebouwen of een authentiek huisje in een bergdorp. Een aantal keren was een zwembad aanwezig.

Dit was voor ons een vakantie waar we met veel plezier op terugkijken. Hopelijk worden ook de laatste etappes van de GR26 nog eens als wandelvakantie aangeboden. Een heerlijk stukje authentiek Portugal.

Met vriendelijke groeten,
Carin en Ronald


25/06/22
Nationaal Park Peneda Geres, mei 2022

Peneda Gerês - Ruig Portugal, een plezierige verrassing


Deze wandelvakantie brengt je in een stukje Portugal waar je in eerste instantie niet zo snel aan denkt. Wij werden aangenaam verrast door de ruigheid van het landschap en de prachtige kleurexplosie van het voorjaar. Het berglandschap kleurt dan geel van de bloeiende brem, je loopt door een uitbundig bloemenparadijs met vele vlinders. De aanwezige wolven zijn we (natuurlijk) niet tegengekomen maar de paarden en prachtige koeien die vrij rondzwerven over de bergweiden maken altijd deel uit van het landschap en soms zie je een steenarend. De route voert je over eeuwenoude paden die het berglandschap doorkruisen maar je hebt dit landschap in regel helemaal voor jezelf. De eerste overnachting is in het oude pelgrimsplaatsje Peneda, cultuurhistorisch pareltje verstopt tussen de bergen.

De accommodaties waar wij verbleven waren allemaal keurig verzorgd, mooie hotels en authentieke vakantiehuisjes. De boodschap dat wij vegetarisch wilden eten was op alle locaties bekend maar vooral in hotel Peneda had de kok er een culinaire uitdaging van gemaakt en werden we verrast met een uitstekend en heerlijk 4 gangen menu. Onze gastvrouw in Lindoso verraste ons met zelfgebakken regionale cake en groente pannenkoekjes.

De route informatie was uitzonderlijk goed verzorgd. We kregen een GPS mee die je ook echt nodig hebt om de route te kunnen volgen. Hou rekening met veel klimmen en dalen en neem wandelstokken mee.
Wij hebben deze reis gecombineerd met de route naar Coimbra waardoor het voor ons een perfecte vakantie werd.

Ronald en Carin


25/06/22
Pelgrimstocht naar Finisterre en Muxia mei 2022

Goedemiddag Guus,

Al weer bijna een maand thuis na onze enerverende pelgrimstocht naar
Finisterre en Muxia.
Wat een geweldige ervaring nadat wij Porto - Santiago eerder in 2019
hadden voltooid.
Alles is probleemloos verlopen, en hierbij dan ook onze complimenten
voor het totaal plaatje.

Het grote verschil is toch wel dat het aantal pelgrims beduidend minder
is dat die op de eerder genoemde tocht.
Het wandelniveau is verrassend genoeg praktisch gelijk zij het dat het
er op de eerste dag naar Ponte Maceira wel even pittig aan toe ging.
Prachtige vergezichten op baaien en heuvellandschappen maken deze
wandeling tot een aangename bezigheid. Tijdens onze tocht hebben wij af
en toe wat regen gehad, maar merendeels een prettige temperatuur.

De bezoeken aan Finisterre en Muxia zijn meer dan de moeite waard en
geven en geven je als Camino ganger een mooie afsluiting van de tocht
die jij hebt ondernomen.

Wellicht zinvol om een extra rustdag in Finisterre in te plannen om de
Camino goed te laten bezinken.
De volgende dag dan weer uitgerust naar Muxia..waar s-ochtends en
s-middags de bus o.a. naar Santiago vertrekt.

De extra dag zowel heen als terug in Santiago is ons erg goed bevallen
en geeft net wat meer ruimte om alles goed te bekijken en ondergaan.

De hotels waren bijzonder goed en hebben wij kennis gemaakt met
vriendelijke en leuke eigenaren.

Met plezier kijken wij terug op deze reis.

Ultreia,

Jacob en Henny Nanninga


25/06/22
Via Algarviana: een terugblijk Mei 2022

Hallo Guus,

De wandelvakantie is heel goed verlopen, de accomodaties waren allemaal prima in orde maar wel heel verschillend.
De transfers per taxi(bus) verliepen bijna allemaal vlekkeloos, één keer moesten we zelf er achteraan bellen want er was iets mis gegaan met de planning.

Twee weken dagelijks wandelen met rugzak (volle bepakking) op was wel behoorlijk pittig, normaal gesproken is het beter om 1 of 2 rustdagen te nemen. Helaas konden we dat niet inplannen i.v.m. werkverplichtingen.
De route vonden we de moeite waard, alleen etappe 12 van Marmelete naar Bensafrim was redelijk saai met relatief veel op asfalt wandelen.

De bewegwijzering was in het algemeen zeer goed, op twee punten was het echter zeer onduidelijk/slecht: van Salir naar Alte rond kilometer 5 stond er een rood/wit kruis bij het begin van de klim terwijl je die weg juist moest nemen!
En van Silves naar Monchique, ongeveer bij kilometer 21, word je min of meer gedwongen om de GPX file te volgen aangezien het geheel onduidelijk is waar je heen moet. Probleem is echter dat je dan over privé (?)terrein moet gaan en dit wordt bewaakt door gevaarlijke honden. Gelukkig hadden we wandelstokken om ze van ons lijf te houden en kwam de eigenaar er snel aan om ze in toom te houden. Op de website van de Via Algarviane wordt er melding van gemaakt maar ik weet niet of dit al opgelost is.

Het avondeten dat bij de reis was inbegrepen was zeer goed. De lunchpakketten waren ook in orde.
Al met al hebben we alle drie een hele fijne wandelvakantie gehad die zeer goed georganiseerd was.

Met vriendelijke groeten,

Marc


06/06/22
Via Algarviana Algarve, Portugal April 2022

Beste Guus,

Excuus voor de late reactie. Weer opgeslokt door werk na mijn terugkomst……helaas.

Onze vakantievakantie is prima verlopen.

Supergoede service vanuit activetours en contacten met Joao Ministro  verliepen heel makkelijk en goed. Door een blessure kon mijn wandelpartner niet alles lopen en is ook een dag meegegaan met de bagage. Er werd hierin goed meegedacht en ook zonder problemen en extra kosten geregeld.

1x ging het mis met diner wat bij de prijs inbegrepen had moeten zijn en toch gewoon door ons is betaald. Joao bood aan om dan het diner op de laatste dag in Lagos te betalen, maar wij hadden andere eetplannen, en hebben daar geen gebruik van gemaakt. Maar we waren heel tevreden over de verdere service dus hebben dit beschouwd als extraatje voor hen. 

We weten jullie zeker een volgende keer weer te vinden!   Hartelijk bedankt voor alles!

Met vriendelijke Groet,

Elly 


06/06/22
Terugblik op onze reis over de Via Algarviana, mei 2022

Hallo Guus,

Wij zijn nog steeds aan het nagenieten van onze wandelvakantie.

Alles was prima geregeld (taxi, overnachtingsadressen, ontvangst op het vliegveld etc).

We hadden te dealen met hoge temperaturen (30 graden en soms een graadje meer). Door op tijd te starten (liefst voor 8 uur ‘s ochtends), regelmatig te pauzeren en voldoende water mee en het mentale besluit om de warmte voor lief te nemen, was het goed vol te houden. Mooie wandelingen, prachtige natuur met volop bloemen in bloei en ultieme rust tijdens de wandelingen (in 7 dagen wandelen 1 groepje van 4 wandelaars tegen gekomen en in het guesthouse in Balurcos een stel uit Nederland ontmoet dat op eigen houtje al 6 weken aan het wandelen was in Portugal). 

Guesthouse in Alcoutim was top (we konden al om 7.00 uur ontbijten ondanks dat mevrouw zelf in een behandeltraject ivm borstkanker zat). Guesthouse in Balurcos konden we met enig praten om 7.30 uur ontbijten ;)  en meneer zat tijdens het avondeten de hele tijd op de achtergrond met z’n vingers op tafel te tikken totdat we klaar waren, voelde niet echt gastvrij aan + een kamer waarbij de luiken niet open konden, dus geen zicht naar buiten. Zwembad daar was wel weer heerlijk. Eten was verder ook prima.

Varandas do Vale: wauw wat een adres: echt top, geweldig uitzicht, prachtige kamer, vriendelijk ontvangst.

Casablanca d’ aldeia: ook een prima plek, ook hier wel even onderhandelen over tijdstip ontbijt ;)

Tia Bia: prima plek (bed lag aan mijn kant niet zo lekker, beetje scheef) maar verder helemaal prima, lekker gegeten. In de caddy opgehaald vanaf Parizes (de korte tocht gedaan vanwege de hitte). Kregen wel een ieniemienie flesje water 0,33 en moesten water bijkopen. Dat hebben we gedaan hoor, maar zeker met die hitte was 0,33 echt wel heel weinig. Wij namen vanwege de hitte elke dag zo’n 5-6 liter mee voor ons tweeen samen (ging niet elke dag op en een deel was heet water in de thermoskan voor een theetje en een cup a soup). 

Casa da Mae en Zitur Alte: beide  fijne plekken om te verblijven.

Bij beide adressen moesten we bellen zodat we instructies kregen voor onze kamer.

Het dagje in Faro was prima en aan 1 dag stad hadden wij ook meer dan genoeg! Hele kleine kamer maar voor 1 nacht oké.

Wij liepen ook met GPS en dat was op sommige routes wel fijn omdat bebording soms zeer minimaal was. De GPS week op de route naar Vaqueiros af omdat de route blijkbaar is aangepast vanwege de grote zonnepanelen-velden die zijn aangelegd. Maar daar was de bewegwijzering goed geregeld.

Kortom wij hebben genoten.

Hartelijke groet,

Marlies en Johan


30/05/22
Westelijk deel van de Via Algarviana, mei 2022

Guus,

De reis was wederom prima geregeld. Opgehaald in Faro en naar eerste hotel gebracht. Volgende dag start van de wandelingen. Wel wat zwaarder dan de vorige keer. Bergachtig. De hotels onderweg waren prima. Verder werd ik bijna iedere dag keurig op tijd opgehaald om naar het vertrekpunt te worden gebracht. Lunch en fles water waren geregeld door hotel. Het einde van de reis bij Kaap St. Vincent is heel leuk en toch wel bijzonder. Laatste stukje Europa. Vandaar gebracht naar laatste hotel. Volgende dag keurig op tijd retour naar Faro voor de terugreis. Begeleiding reis goed georganiseerd. De wandelingen gaan door een rustig gebied. Er zijn geen mogelijkheden om onderweg iets te eten of drinken. Verder word je soms opgehaald op een afgesproken plek. Was daar soms vroeger en moest dan bellen om vervoer eerder te regelen. Verbindingen zijn dan lastig of niet aanwezig. Maar terugkijkend een prima wandelreis in een heerlijk land. 

Groeten,

Rudi de Vries.


30/05/22
Via Algarviana Algarve, Portugal April 2022

Wat een heerlijke tijd hadden we in Zuid-Portugal! Eind maart pas wisten we dat we de eerste helft van april twee weken op pad konden. Allebei hadden we behoefte aan een zorgeloze wandelvakantie in de natuur. Omdat we enkele jaren geleden met veel plezier een deel van de Rota Vicentina hadden gelopen, kwamen we opnieuw uit bij Aarts Wandelreizen. De Via Algarviana leek ons wel wat. Guus gebeld en gevraagd of dat op zo’n korte termijn te regelen was. Na even checken met de regelaars in Portugal gaf Guus groen licht. In overleg kozen we voor het Oostelijke deel van de route vanaf de Spaanse grens, met halverwege een extra ‘rustdag’. Heel prettig en zinvol, zoals Guus daarover meedacht.

Het resultaat: een heerlijke vakantie dus: prachtige en goed aangegeven route, uitstekend geregeld allemaal, met mooie overnachtingsplaatsen en bijzonder hartelijke gastheren en -vrouwen. Samengevat: het kon eigenlijk niet beter. Temeer omdat de temperaturen schommelden tussen 15 en 20 graden. ‘Don’t try this in summer’, zeiden we een paar keer tegen elkaar: boven de 30 graden lijkt het ons nogal pittig.

We hadden trouwens nog vier dagen over tot aan onze terugvlucht. Aan Guus gevraagd of hij nog tips had voor de invulling daarvan. Hij deed ons een paar ideeën aan de hand, die we ook hebben opgepikt. Wederom uitstekend bevallen.

Hartelijke dank Guus! Zonder enige terughoudendheid kunnen we de Via Algarviana (en ook nog de Rota Vicentina) aanbevelen, met nog een extra plus voor het regelen via Aarts Wandelreizen.

Karla en Ton


26/05/22
Rota Vicentina een terugblik april 2022

Hallo Richina en Guus,

Meer dan voldaan zijn wij teruggekeerd van de 10 daagse wandeltocht over het Visserspad van de Rota Vicentina met aansluitende verlenging door de Algarve over het Visserspad .

Met een vertraging van 2 1/2 uur vanuit Eindhoven haalden wij in Lissabon dankzij het kamikaze rijgedrag van de taxichauffeur ternauwernood de aansluitende bus naar Porto Covo van 16.00u.

Daarna verliep alles volgens planning, dankzij de heldere informatie van Aarts Wandelreizen, de ter plaatse uitgereikte info met routeboek en duidelijke kaart, de perfecte organisatie van Ramblin trails wat betreft de onderkomens en transfers en niet op de laatste plaats de gastvrijheid van de Portugese gastheren/-vrouwen.

De in het routeboek aangegeven hoogteprofielen, afstanden en benaderingstijden (variërend per km) geven een goede indicatie van de te verwachtte terreinomstandigheden.

Wij waren erg tevreden met de door ons gekozen variant over het Visserspad.

In de duinen mooi ontluikende bloemtapijten van met name ijsbloemen, prachtige kleurschakeringen in de grillig gevormde klifwanden en de constant aanrollende witte golfkruinen tegen een blauwe achtergrond van de oceaan. Een waar genot.

Door de uitgestrektheid van de routes hadden we onderweg totaal geen last van eventuele drukte op het Visserspad. Dat het een geliefde variant is merkte je enkel in de plaatsen op het traject tot Odeceixe op de terrassen.

Daarna tot aan Kaap St.Vincent , zeker niet minder mooi en spectaculair, waande je soms alleen op de wereld.

Over de onderkomens niets te klagen, in de verlenging van het programma zelfs luxe, met een aparte vermelding van ons gerieflijk huisje in het geheel gerenoveerde en collectief gerunde dorpje Predalva.

De laatste dag op weg naar de zuidwest kaap, langs de zuidkust en in Sagres en Lagos was het soms vechten tegen de wind met een kracht van 6-7.

Voor de terugreis vanaf het vliegveld Faro was het in overleg met Guus gekozen hotel in Lagos, 50 meter vanaf het busstation, een ideale uitgangspunt.

Veel dank voor de duidelijke communicatie en service.

Met vriendelijke groet,

Jan en Ria


26/05/22
Rota Vicentina een terugblik april 2022

Dag Guus,

We hebben een fantastische tocht gelopen!

De historische route is heerlijk rustig; dagen gelopen in alle rust en stilte.

De omgeving is prachtig, de organisatie verliep perfect! Heel groot compliment hiervoor! Zeker ook voor Carlos! 

Overnachtingsplaatsen waren authentiek, (de espresso’s onderweg bijna altijd met versgemalen koffiebonen) en de bevolking hartelijk en gastvrij.

Net als bij de Via Algarviana ook nu weer zeer tevreden over de reisorganisatie!

Aanrader voor natuurliefhebbers en mensen die houden van een authentieke route!

Hartelijke groeten

Trijny en Marty


26/05/22
Rota Vicentina een korte terugblik april 2022

Hallo Richina en Guus,
De kust is prachtig. We hebben ervan genoten! Puike organisatie, bagagevervoer en onderkomens.
Wel veel klapzand en toeristen. (waaronder wij)
Met dank, Bart en Petra


26/05/22
Rota Vicentina een korte terugblik april 2022

Beste Guus,


Ja wij zijn gezond en wel, maar in Salamanca. De wandeldagen langs de Rota Vicentina waren geweldig, goed wandel weer. Ui
Voordat we doorreisden naar de Algarve, waar we bijna letterlijk door de wind naar Spanje werden geblazen.
De accomodaties waren prima, al waren er wel verschillen in kwaliteit. Bovenal complimenten voor Carlos een geweldige en attente begeleider.

Wij hebben van de Rota Vicentina genoten. Groetjes Annie en Tijs

 


26/05/22
Via Algarviana April 2022

Hallo Guus,

Zojuist teruggekeerd van de 10 daagse reis Via Algarviana.

Organisatie van de reis was heel goed.

Bagagetransport en het transport van onszelf  verliep volgens planning en altijd op tijd.

Dus TOP.

Bedankt.

John 


26/05/22
De zuid route van de Rota Vicentina, Maart 2022

Beste Aard, 

Wij hebben een prima wandelweek gehad in de Algarve. Alles was goed georganiseerd. 

Alleen het weer liet te wensen over. Zondags veel regen, twee uur moeten schuilen, maar konden in een restaurant aan zee gelukkig lunchen. Het probleem daarna was de natte rode klei die daar overal op ons pad lag en als dikke klonten onder je schoenen bleef plakken. Glibberen en glijden dus. Op dinsdag na, mooie zonnige dag, heeft het alle dagen wel gemiezerd. Dat was heel jammer maar daar kan niemand wat aan doen. 

Ik weet niet of jij gehoord hebt over de clash met de b&b in Sagres. We kwamen daar al om 13 uur aan, nat en koud door de regen hoopte we naar binnen te mogen. Maar helaas, niemand was te bereiken, alleen twee dames van de schoonmaak die met deze situatie ook geen raad wisten. We moesten om 16 uur maar terug komen!! Terwijl er een andere Nederlander al om 12 uur was en wel zijn kamer in mocht!! 

Dat was dus erg teleurstellend en daarna met inchecken was er absoluut geen begrip voor ons over deze hele situatie. 

Voor jullie is dit misschien goed om te weten. 

Het is een prachtig land, met hele mooie natuur, daar hebben we volop van genoten. 

Groet, 

Vera 


26/05/22
 
Powered by Phoca Guestbook