Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Een duurzame route over herderspaden

Een magische trektocht in vijf afwisselende etappes vol natuur en cultuur die u gedurende 100 kilometer lang meeneemt door een van meest onbekende en tegelijkertijd meest verrassende gebieden van de Pyreneeën.

ECL 8De route begint en eindigt in La Pobla de Segur, Catalonië. Op zo’n 200 km van Barcelona wandelt u vijf etappes over eeuwenoude herderspaden door de uitlopers van de Pyreneeën. U loopt over de bergen en door de valleien van Pallars Sobirà, Pallars Jussà en Alta Ribagorça tussen de 500 en 1.500 meter hoogte. 

Als u de route in het voorjaar loopt zijn regelmatig de besneeuwde bergtoppen te zien van het nationale park Aigüestortes y Estany de Sant Maurici in de hoge Pyreneeën.

De tocht is bedacht door de gastvrije eigenaren van een zestal herbergen, die het het project samen runnen met oog voor duurzaamheid, verantwoordelijkheid voor de lokale natuur en het behoud van hun culturele erfgoed. Een deel van de opbrengsten komt ten goede aan het gebied, zoals het onderhoud aan de eeuwenoude paden en de reconstructie van de vele stenen muren.

400dpiLogoCroppedDeze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Luz Verde, partner van Aarts Wandelreizen.

 

ECL 40Bewoond sinds de Prehistorie
Tijdens de trektocht ziet u dat het gebied al eeuwenlang bewoond is geweest. Van de prehistorie tot op de dag van vandaag. U komt onderweg van alles tegen: Pittoreske kleine dorpjes op bergtoppen, maar ook hunebedden, Romeinse bruggen, hermitages, kerken, kloosters, en ruïnes van boerderijen en herdershutten. Iedere etappe staat in het teken van een lokale legende waarin oude gebruiken, magie, tradities en cultuur een rol spelen. 

Duurzame gastvrijheid
U slaapt in de Casas Rurales of herbergen van de initiatiefnemers van deze tocht, zoals het verrassende Casa Leonardo van Mireia Font in Senterada. Iedere plek is bijzonder en heeft z’n eigen sfeer en verhaal. U maakt kennis met de herbergiers en de Catalaanse gastvrijheid. 

’s Avonds geniet u van lokale specialiteiten inclusief wijn uit de regio en voor vertrek in de ochtend een heerlijk ontbijt. Daarbij krijgt u iedere dag een duurzaam lunchpakket mee met lokale etenswaren in een knapzak die ook als kleedje dienstdoet. De avondmaaltijden worden onderling op elkaar afgestemd, dus ook hier variatie gegarandeerd!

ECL 26Goede wandelconditie
Hoewel de route is opgezet voor ervaren wandelaars bevat deze eigenlijk geen technische moeilijkheden. Vanwege de flinke afstanden en hoogteverschillen is een goede wandelconditie wel aan te raden. Er is ook een lichtere variant te boeken met ongeveer 25% kortere etappes en minder hoogtemeters.

Goed gemarkeerd
Bijna tweederde van de afstand gaat over hooggelegen bergpaden waarover vroeger herders met hun kuddes trokken. Een aantal van deze oude verbindingspaden tussen bergdorpen zijn speciaal voor deze trektocht uitgezocht, gemarkeerd en opnieuw begaanbaar gemaakt.

Valleien met een eigen karakter
De tocht gaat over de bergen en door verschillende valleien waaronder de Pla de Corts, de Vall Fosca en Vall de Manyanet met elk hun eigen bijzondere karakter. De laatste etappe komt langs het kleine bergmeer Montcortès, ook wel net als de tocht, het vijfde meer genoemd: El Cinquè Llac.

ECL 32Een bijzonder aandenken
Als u alle etappes hebt volbracht ontvangt u aan het einde van de route een leuke herinnering. Een aandenken aan alle herbergen waar u te gast bent geweest en de prachtige tocht die u hebt gemaakt.

Accommodaties
De samenwerkende herbergiers zijn zeer gastvrij. Ze vertellen graag over het gebied, hun cultuur en de route. En de herbergen zijn smaakvol gerestaureerde, soms eeuwenoude gebouwen met een rijke geschiedenis.

Duurzaamheid en het minimaliseren van de impact op de natuur is voor hen erg belangrijk, omdat ze het gebied graag goed willen achterlaten voor volgende generaties.

De maaltijden worden dan ook met lokale producten gemaakt en de lunch krijgt u mee in een box die steeds weer opnieuw wordt gevuld. En zelfs over het kleedje wat u meekrijgt is nagedacht. 

Prijs

vanaf € 840 p.p. (volpension) 

Inbegrepen

 • 
Retourticket voor de trein van Lleida naar La Pobla de Segur en vice versa
 • Zes nachten in authentieke accommodaties langs de route (tweepersoonskamer met eigen sanitair)
 • Alle ontbijten en diners en iedere dag bij aankomst een welkomstdrankje


 • Iedere wandeldag picknick mee in herbruikbare lunchbox, knapzak en waterfles


 • Bagagetransport tussen de accommodaties (max. 20 kg)
 • Speciale routekaart 1:25.000
 • Uitgebreid routeboek met gedetailleerde routebeschrijving en uitgebreide informatie over de omgeving, de natuur, cultuur en geschiedenis
 • GPX routes per dag


 • Lokaal telefoonnummer voor noodgevallen, informatie of extra transfers
 • 

Toepasselijk cadeautje na de laatste etappe


 • Garantieregeling voor de reissom via STO-Garant

Exclusief

 • 
Heen- en terugreis naar en van Lleida, Catalonië
 • Reis- en annuleringsverzekering


 • Boekingskosten per boeking € 15 

Extra te boeken

 • 
Rust- of wandeldagen


 • Verkorte route inclusief transfers (+ € 110 p.p. of + € 200 1-p)


 • Een gids mee per etappe (+ € 130)


 • Een ezel die tijdens de tweede etappe met je meeloopt (+ € 100)


Overig

 • 
Prijzen zijn per persoon op basis van een 2-persoonskamer
 • 

Toeslag € 110 voor een 1-persoonskamer
 • 

Toeslag € 120 bij 1-persoonsboeking

 


Praktische Informatie

Hoe kan ik het best reizen vanuit Nederland?
Vliegen kan naar Barcelona, Reus (Tarragona) of Gerona. Vervolgens met de trein of een huurauto naar la Pobla de Segur. Met de trein kunt u vanuit NL ook in 1 dag naar Barcelona reizen.

ECL 2Vervolgens met de trein naar Lleida (Lérida) en daar overstappen op de speciale 'meren'trein naar la Pobla de Segur (retourticket is bij de reis inbegrepen). U wordt opgehaald van het station. Terugreis: afhankelijk van de vertrektijd van uw retourvlucht, wordt u opgehaald en naar het station van La Pobla de Segur gebracht. Van daaruit neemt u de merentrein retour en reist verder vanaf Lleida naar Barcelona, Reus of Gerona.

Met een huurauto rijdt u in iets meer dan 2 uur van één van de vliegvelden naar la Pobla de Segur.

Hoe lang van te voren kan ik het beste boeken?
We raden u aan om te boeken wanneer u zeker weet wanneer u wilt gaan. Hoewel het meestal rustig is in dit gebied zijn hotels en accommodaties kleinschalig en als gevolg relatief snel volgeboekt.

Hoe fit moet ik zijn?
Hoewel de route is opgezet voor ervaren wandelaars bevat deze eigenlijk geen technische moeilijkheden. Wel zijn het behoorlijke afstanden en hoogteverschillen, dus een goede wandelconditie is aan te raden. Er is ook een lichtere variant te boeken met kortere etappes en minder hoogtemeters. Het totaal aantal kilometers van de tocht zal dan ongeveer 75% zijn.

Hoe werkt het bagagevervoer?
Uw 20 kg bagage in een koffer of tas laat u in het hotel achter. Terwijl u geniet van de wandeling zal de bagage naar de volgende accommodatie op de route worden gebracht.

Welke uitrusting zal ik meenemen?
Als u een reservering hebt gemaakt zullen we u de gedetailleerde informatie toesturen over de route en een advies over wat mee te nemen waaronder soort schoenen, kleding en een dagrugzak. Het jaargetijde waarin u gaat en het te verwachten weer speelt hierbij een belangrijke rol.

Reis aanvragen

Bekijk het dagprogramma

Bekijk de fotogalerij


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).