Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Wandelreizen Spanje

In Spanje bieden wij wandelreizen aan in Noord en Zuid Spanje. Ontdek de Sierra de Aracena in het zuidwesten, de Pyreneeën in het noordoosten of natuurpark Els Ports ten zuiden van Barcelona. Of laat u verrassen door de veelzijdigheid van Galicië: de Camino Finisterre als aanvulling op een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, de Camiño dos Faros aan de ruige kust, of de Camino Primitivo door het binnenland.

Indrukwekkende kustwandeling langs de Costa da Morte in Galicië

Volg de ruige kustlijn via visserspaden

De Camiño dos Faros, ofwel de vuurtorenroute, is een uitdagende wandeltocht van 200 km die de grillige kustlijn van Galicië volgt. Het meest noordwestelijke deel van Spanje. Deze rotskust wordt de Costa da Morte genoemd omdat er in de afgelopen eeuwen vele schepen zijn vergaan.

In 8 verschillende etappes trekt u langs deze ruige kust met steile kliffen, verscholen baaien, witte stranden, prachtige vergezichten en robuuste vuurtorens. 

Lees meer...

Wandelen over eeuwenoude handelsroutes door natuurpark 

Op 30 km van de kust tussen Barcelona en Valencia, vlak achter de Ebro Delta, ligt het indrukwekkende natuurpark Els Ports. Een ruig kalkmassief dat vanaf het vlakke land bijna recht omhoog lijkt te gaan.

In zes verrassende etappes trekt u rond in een bijzonder en ongerept stuk natuur met een rijke historie, mooie vergezichten, bossen, rivieren, watervallen en diepe kloven. Voor het vervoer van uw bagage wordt gezorgd. Omdat dit gebied nog vrij onbekend is, geniet u er in alle rust van de natuur en de lokale gastvrijheid.

Lees meer...

Een duurzame route over herderspaden

Een magische trektocht in vijf afwisselende etappes vol natuur en cultuur die u gedurende honderd kilometer lang meeneemt door een van meest onbekende en tegelijkertijd meest verrassende gebieden van de Pyreneeën.

De route begint en eindigt in La Pobla de Segur, Catalonië. Op zo’n 200 km van Barcelona wandelt u vijf etappes over eeuwenoude herderspaden door de uitlopers van de Pyreneeën. U loopt over de bergen en door de valleien van Pallars Sobirà, Pallars Jussà en Alta Ribagorça tussen de 500 en 1.500 meter hoogte. 

Als u de route in het voorjaar loopt zijn regelmatig de besneeuwde bergtoppen te zien van het nationale park Aigüestortes y Estany de Sant Maurici in de hoge Pyreneeën.

De tocht is bedacht door de gastvrije eigenaren van een zestal herbergen. Deze initiatiefnemers runnen het project samen met oog voor duurzaamheid, verantwoordelijkheid voor de lokale natuur en het behoud van hun culturele erfgoed. 

Een deel van de opbrengsten komt ten goede aan het gebied, zoals het onderhoud aan de eeuwenoude paden en de reconstructie van de vele stenen muren. 

Lees meer...

NIEUW: Wandel van Santiago de Compostela naar Finisterre of Muxia.

Wie na een van onze verschillende pelgrimstochten eindelijk in Santiago de Compostela is aangekomen en nóg verder wil lopen om te eindigen bij “het einde van de wereld”, bestaat de Camino Finisterre. Ook als u deze 7 of 9 daagse reis apart wilt boeken, kan dat sinds kort via ons geregeld worden!

Traditioneel gezien ontdoet de pelgrim in Finisterre zich van zijn oude kleren als een symbolische daad van vernieuwing. Tijdens deze tocht gaat u in de voetsporen van de pelgrims die nog geen afscheid wilden nemen en een nieuw einddoel wilden na het bereiken van Santiago de Compostela. Via deze pelgrimstocht op de Camino naar Finisterre gaat u op weg naar de onmetelijke oceaan, de deur naar een andere wereld... 

Lees meer...

PELGRIMSTOCHT NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELA VIA DE CAMINO PRIMITIVO

De pelgrimsroute waar het allemaal mee begon. Wandel, net als koning Alfonso II in de 9e eeuw, vanuit Oviedo in Asturië naar Santiago de Compostela in Galicië.

De Camino Primitivo of letterlijk, de eerste weg, is een geweldige mogelijkheid om de oorsprong van de pelgrimstocht te ontdekken. Startend vanaf de kathedraal van Oviedo loopt u via het voormalige Asturische vorstendom naar de eeuwenoude vestingstad Lugo in Galicië. Vanaf Lugo wandelt u door tot aan het dorp Melide vanwaar de route de laatste 55 km samen oploopt met de Pelgrims van de Camino Francés tot aan de kathedraal van Santiago de Compostela.

De route gaat de eerste 250 km dwars door dunbevolkte berggebieden, met bijzondere natuur en voornamelijk via paden en onverharde wegen. Iets wat zeker bijdraagt aan de rust en landschappelijke schoonheid. Onderweg komt u ook veel historisch erfgoed tegen, vooral in de drie monumentale steden Oviedo, Lugo en natuurlijk Santiago de Compostela zelf. Het is daarom waarschijnlijk één van de mooiste pelgrimsroutes.

Alle accommodaties liggen langs de route. In de eerste helft van de tocht is het aantal dorpen schaars en wordt de lengte van sommige etappes bepaald door de mogelijkheid om ergens te overnachten. De kwaliteit van alle accommodaties is goed en worden gereserveerd met logies en ontbijt. Alle kamers hebben eigen sanitair.

Het eindpunt is voor alle Caminos de Santiago hetzelfde; het grote plein la Plaza del Obradoiro en de prachtige kathedraal van Santiago de Compostela. Een paar straten verderop is het officiële bureau waar u uw welverdiende certificaat kunt ophalen. Een bezoek aan de Kathedraal is zeker de moeite waard en als u geluk hebt ....

Lees meer...

Wandelen door de Sierra Aracena in Andalucie van Spanje

Wandelvakantie in de Sierra Aracena in Andalusië

Een 8-daagse individuele reis in Andalusië. Welkom in het nationaal park Sierra de Aracena y Picos de Aroche, onderdeel van de Sierra de Morena ten noordwesten van Sevilla. Dit schitterende wandelgebied met zijn glooiende heuvels en witte dorpjes ligt ten westen van de Sierra Morena, de langste bergketen van Spanje. Met zijn 40.000 inwoners op een gebied van 3000 vierkante kilometer is het een ideale bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers die het hectische leven willen ontvluchten.

Lees meer...