Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Wandelreizen Spanje

Ontdek de Pyreneeën in het noordoosten of natuurpark Els Ports ten zuiden van Barcelona. Of laat u verrassen door de veelzijdigheid van Galicië: de Camino Finisterre als aanvulling op een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, de Camiño dos Faros aan de ruige kust, of de Camino Primitivo door het binnenland.

Indrukwekkende kustwandeling langs de Costa da Morte in Galicië

Volg de ruige kustlijn via visserspaden

De Camiño dos Faros, ofwel de vuurtorenroute, is een uitdagende wandeltocht van 200 km die de grillige kustlijn van Galicië volgt. Het meest noordwestelijke deel van Spanje. Deze rotskust wordt de Costa da Morte genoemd omdat er in de afgelopen eeuwen vele schepen zijn vergaan.

In 8 verschillende etappes trekt u langs deze ruige kust met steile kliffen, verscholen baaien, witte stranden, prachtige vergezichten en robuuste vuurtorens. 

Lees meer...

Wandelen over eeuwenoude handelsroutes door natuurpark 

Op 30 km afstand van de kust, tussen Barcelona en Valencia, en net achter de Ebro Delta, bevindt zich het indrukwekkende natuurpark Els Ports. Dit ruige kalkmassief lijkt bijna loodrecht omhoog te rijzen vanaf het vlakke land.

Na een persoonlijke briefing in het eerste hotel door de eigenaar, verkent u gedurende 6 verschillende etappes een bijzonder en ongerept stuk natuur met een rijke historie, prachtige vergezichten, bossen, rivieren, watervallen en diepe kloven. Het vervoer van uw bagage wordt verzorgd. Doordat dit gebied nog relatief onbekend is, kunt u in alle rust genieten van de natuur en de lokale gastvrijheid.

Lees meer...

Een duurzame route over herderspaden

Een magische trektocht in vijf afwisselende etappes vol natuur en cultuur die u gedurende 100 kilometer lang meeneemt door een van meest onbekende en tegelijkertijd meest verrassende gebieden van de Pyreneeën.

De route begint en eindigt in La Pobla de Segur, Catalonië. Op zo’n 200 km van Barcelona wandelt u vijf etappes over eeuwenoude herderspaden door de uitlopers van de Pyreneeën. U loopt over de bergen en door de valleien van Pallars Sobirà, Pallars Jussà en Alta Ribagorça tussen de 500 en 1.500 meter hoogte. 

Als u de route in het voorjaar loopt zijn regelmatig de besneeuwde bergtoppen te zien van het nationale park Aigüestortes y Estany de Sant Maurici in de hoge Pyreneeën.

De tocht is bedacht door de gastvrije eigenaren van een zestal herbergen, die het het project samen runnen, met oog voor duurzaamheid, verantwoordelijkheid voor de lokale natuur en het behoud van hun culturele erfgoed. Een deel van de opbrengsten komt ten goede aan het gebied, zoals het onderhoud aan de eeuwenoude paden en de reconstructie van de vele stenen muren. 

Lees meer...

Subcategorieën