Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Pelgrimstocht vanuit Portugal via de Camino Portugués naar Santiago de Compostela in Spanje

Bedevaart naar Santiago de Compostela: Pelgrimstocht van Noord-Portugal naar Spanje

 

Deze Portugese variant van de pelgrimstocht naar Santiago loopt niet ver van de oceaan over landelijke paden in noordelijke richting naar het einddoel Santiago de Compostela in Noordwest-Spanje. Behalve de kathedralen van Porto, Tui en Santiago zijn er voorname kerken in Rates, Ponte de Lima, Redondela, Pontevedra en Padron.

Deze pelgrimsroute loopt langs talrijke wegkruisen, gewijd aan Sint Jacob. In het landschap kruist u Romeinse bruggen en wegen, rivieren en groene heuvels en wijngaarden. U komt in contact met de tradities en manieren van leven op het Portugese en Galicische platteland en geniet onderweg van de prachtige landschappen, historische architectuur en heerlijk eten. Dit is een tocht met onvergetelijke dagen en veel wandelplezier en soms bijzondere ontmoetingen!

Wij hebben een drietal pelgrimstochten ontwikkeld via de centrale of klassieke route van de Camino Portugués; 8, 10 en 14 dagen, waarbij u overnacht in 2, 3 en een enkele keer in 4 sterren hotels. 

Daarnaast bieden wij ook twee pelgrimstochten aan via de kustvariant van 10 of 15 dagen. U loopt dan vanuit Porto (Matosinhos) langs de ruige kust van Portugal om daarna in Caminha via een veerboot naar Spanje over te steken. Uw tocht gaat vervolgens langs de Spaanse kust, totdat deze kustweg aansluit bij de centrale of klassieke route van de Camino Portugues.
U kunt deze Camino ook pas beginnen in Caminha bij de Spaanse grens.

Nieuw is onze aansluitende pelgrimstocht naar Finisterre of Muxia, over de Camino de Finisterre, nadat u Santiago de Compostela heeft bereikt. 

U kunt natuurlijk voorafgaand contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Maatwerk

Deze reizen zijn op basis van logies en ontbijt, waar u verschillende onderdelen kunt bij bestellen, zoals bagagevervoer en/of diners. Dit laatste hoeft niet altijd. Behalve bij Arcos en Cossourado in Portugal, zijn er onderweg voldoende alternatieven. Alleen in Spanje dineren de Spanjaarden zelf laat op de avond, vanaf 21.00 uur. Ook kunt wanneer u in de middag warm wilt eten, kunt u gebruik maken van pelgrimsmenu's. Toch maar een broodje dan zijn ook er genoeg barretjes of winkeltjes om aan die behoefte te voldoen.

Ter plekke krijgt u een uitgebreid routeboek uitgereikt met daarin alle praktische informatie en tips ter voorbereiding van uw pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Deze informatie wordt u ook een week voor vertrek tezamen met de vouchers toegezonden.

Alle hieronder genoemde tochten kunnen worden aangepast aan uw wensen, zoals een extra rustdag en zijn op nagenoeg ieder tijdstip van het jaar te boeken.

Ook kunt u uw pelgrimstocht verlengen of apart met een tocht naar Finesterre en daarna nog eventueel door naar Muxia in het uiterste Noordwesten van Spanje.

Klik hier voor meer info over deze mogelijke verlenging naar Finisterre, het einde van de wereld.

De Centrale varianten van 8, 10 of 14 dagen:

8-daagse Pelgrimstocht vanuit Valença do Minho naar Santiago de Compostela

Deze bedevaart loopt van Valença do Minho bij de Spaans-Portugese grens naar Santiago de Compostella langs de laatste 115 km van de Camino Portugués.

Deze wandelreis bestaat uit zeven overnachtingen en zes wandeldagen.

 


10-daagse Pelgrimstocht vanuit Ponte de Lima naar Santiago de Compostela

Deze pelgrimstocht loopt van Ponte de Lima (Noord-Portugal) naar het bedevaartsoord Santiago de Compostela, langs de laatste 155 km van de Camino Portugués.

De wandelreis bestaat uit negen overnachtingen en acht wandeldagen.

 


14-daagse Pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago de Compostela

Deze pelgrimsroute loopt van Porto (Noord-Portugal) naar het bedevaartsoord Santiago de Compostela, langs de laatste 228 km van de Camino Portugués.

De wandelreis bestaat uit dertien overnachtingen en twaalf wandeldagen.

 


De kustvarianten van 10 of 15 dagen:

Deze pelgrimstocht loopt van Noord-Portugal langs de kust naar het bedevaartsoord Santiago de Compostella, via de kustroute van de Camino Portugués. Zie onderstaande kaart.

Coastal Way - Porto to Santiago


Bekijk de video introductie

Bekijk de fotogalerij

Lees de reiservaringen van pelgrimstochten


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).