Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Wandelen over eeuwenoude handelsroutes door natuurpark 

Op 30 km van de kust tussen Barcelona en Valencia, vlak achter de Ebro Delta, ligt het indrukwekkende natuurpark Els Ports. Een ruig kalkmassief dat vanaf het vlakke land bijna recht omhoog lijkt te gaan.

In zes verrassende etappes trekt u rond in een bijzonder en ongerept stuk natuur met een rijke historie, mooie vergezichten, bossen, rivieren, watervallen en diepe kloven. Voor het vervoer van uw bagage wordt gezorgd. Omdat dit gebied nog vrij onbekend is, geniet u er in alle rust van de natuur en de lokale gastvrijheid.

400dpiLogoCroppedDeze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Luz Verde, partner van Aarts Wandelreizen.

EPdB 21Els Ports de Beceite

De tocht neemt u mee over eeuwenoude handelsroutes en de natuurlijke toegangspoorten van het gebergte, die de historische stadjes zoals Beceite en Arnes en het achterliggende land ontsluiten (Els Ports).

U logeert in kleinschalige hotels in oude middeleeuwse stadjes, verrassende herbergen in de bergen en geniet van de rust in een klein voormalig klooster.

De natuur is er prachtig met de typische flora van een berglandschap. Uitgestrekte bossen met wilde dennen, prachtige valleien met steeneiken en beuken en hoogvlaktes met hoge grassen.

Het is een van de belangrijkste Spaanse steenbokreservaten. Andere opvallende dieren in het park zijn de gier, de steenarend, de Iberische lynx, de blauwe rotslijster en de adder.

Prachtige omgeving

EPdB 14Sommige bergen hebben door de kalksteenerosie zeer bijzondere vormen gekregen en een aantal van de kloven zijn zeer smal en hoog. In de rivier de Matarraña en de Río Ulldemó vlakbij Beceite zijn natuurlijke poelen waar u heerlijk in kunt zwemmen en afkoelen na een dag wandelen.

Een reis door drie koninkrijken

Het gebied van Els Ports ligt in drie voormalige koninkrijken, inmiddels de drie autonome regio’s Catalonië, Aragón en Valencia. In het zuiden van het gebergte ligt het drielandenpunt op de Tossal dels tres Reis (1.350 meter). 

 • Wandel in alle rust en geniet van het ruige gebergte, de flora en fauna met gieren, steenarenden en steenbokken
 • Geniet van het verblijf in kleinschalige hotels en herbergen in de drie regio's Valencia, Catalonië en Aragón
 • Kies voor uw eigen tempo en afstanden door de route in overleg met de lokale experts in te korten

Accommodaties

U logeert in leuke kleinschalige hotels en herbergen waarbij de kamers eigen sanitair hebben. Zowel het diner als het ontbijt zijn inbegrepen. In overleg en tegen een kleine vergoeding kan een lunchpakket voor u gemaakt worden.

De eigenaren van de accommodaties zijn erg gastvrij en kennen het gebied en de routes goed. Ze vinden het leuk om er meer over te vertellen. Daarnaast zijn ze ook trots op hun culturele erfgoed en weten veel van de geschiedenis van de streek, de natuur, de stadjes en hun soms monumentale gebouwen.

Als je dat wilt helpen ze u graag met het aanpassen van een route.

Prijs

Vanaf € 735,- p.p (halfpension) 

Inbegrepen

 • Zeven nachten in authentieke kleinschalige accommodaties (tweepersoonskamer met eigen sanitair)
 • Alle ontbijten en diners
 • Bagagetransport tussen de accommodaties (max. 20 kg)
 • Transfers (naar vertrekpunten en bij verkorte routes)
 • Persoonlijke briefing over de route
 • Routekaart 1:25.000, een routeboek met gedetailleerde routebeschrijving, GPX routes per dag 
 • Lokaal telefoonnummer voor noodgevallen, informatie of extra transfers

 • Garantieregeling voor de reissom via STO-Garant

EPdB 31Niet inbegrepen

 • Lunchpakketten (bij iedere accommodatie te bestellen)
 • Heen- en terugreis naar en van Beceite
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten per boeking € 15

Extra te boeken

 • Rust- of wandeldagen
 • Een gids mee per etappe

Overig

 • Prijzen zijn per persoon op basis van een 2-persoonskamer
 • Toeslag € 150 voor een 1-persoonskamer
 • Toeslag € 50 voor bagagevervoer bij 1-persoonsboeking

 

EPdB 2Praktische Informatie

Hoe reis ik naar Beceite?

Vanuit Nederland kunt u vliegen of met de trein reizen naar Barcelona of Reus (Tarragona). Van hieruit reist u verder met de bus naar Valderrobres. Daar wordt u opgehaald en naar het eerste hotel gebracht. U kunt natuurlijk ook een auto huren en zelf naar Beceite rijden, in ongeveer 2 en een half uur.

Hoe lang van te voren kan ik het beste boeken?

We raden u aan om te boeken wanneer u zeker weet wanneer u wilt gaan. Hoewel het meestal rustig is in dit gebied zijn hotels en accommodaties kleinschalig en daarom relatief snel volgeboekt.

Hoe fit moet ik zijn?

De route  bevat eigenlijk geen technische moeilijkheden. Wel zijn het behoorlijke afstanden en hoogteverschillen, dus een goede wandelconditie is belangrijk. Omdat uw bagage wordt vervoerd loopt u slechts met een dagrugzak.

Hoe werkt het bagagevervoer?

Uw koffer of tas laat u 's ochtends in het hotel achter bij de receptie. Terwijl u geniet van de wandeling wordt de bagage naar de volgende accommodatie op de route gebracht.

Welke uitrusting zal ik meenemen?

Als u een reservering hebt gemaakt zullen we u de gedetailleerde informatie toesturen over de route en een advies over wat mee te nemen waaronder soort schoenen, kleding en een dagrugzak. Het jaargetijde waarin u gaat en het te verwachten weer speelt hierbij een belangrijke rol.

Reis aanvragen

Bekijk het dagprogramma

Bekijk de fotogalerij


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).