Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Een kleinschalige en gespecialiseerde reisorganisatie, die individuele wandelreizen aanbiedt naar bekende en minder bekende streken in Portugal en Spanje.

Over Aarts Wandelreizen
Met Aarts Wandelreizen gaat u naar niet alledaagse en authentieke bestemmingen in onbekende en vaak nog ongerepte gebieden die andere reisorganisaties misschien wel links laten liggen. U komt op bijzondere plaatsen waar u kunt genieten van de schoonheid van de natuur en de rijkdom van de cultuur.

Aarts Wandelreizen is opgericht door Guus Aarts (1957) actief sinds 2011 en maakt zoveel mogelijk gebruik van karakteristieke accommodaties, waar aandacht is voor de gasten en waar u kunt proeven van de lokale sfeer, de regionale keuken en producten uit de streek. We organiseren voornamelijk trektochten, waarin u loopt van plaats tot plaats en daardoor elke keer in een andere omgeving terecht komt. De wandelingen zijn over het algemeen niet te zwaar en goed te doen voor de gemiddelde wandelaar.

Langzaam maar zeker zijn we sterk gegroeid in de afgelopen jaren en prijzen we ons gelukkig met de vele terugkerende klanten die inmiddels ook flink wat kilometers in de benen zullen hebben. Iets wat ook te lezen valt op de pagina's met de vele enthousiaste reiservaringen.

Intensieve samenwerking met Luz Verde Wandelreizen
Maar hoe leuk ik het organiseren van wandelreizen ook vind, toch heb ik besloten het persoonlijk rustiger aan te gaan doen. En hoewel ik het dagelijks contact met u zal missen, zal ik gaan genieten van wat meer vrije tijd.

guusGelukkig werken we al een aantal jaren intensief samen met Luz Verde Wandelreizen (Luz Verde=Groen Licht), de reisorganisatie van Richina de Jong. Inmiddels zullen velen van u Richina al kennen via het persoonlijke contact en haar adviezen bij het aanvragen van uw reis.

Richina spreekt vloeiend Spaans weet veel van het wandelen in Spanje en Portugal is er meerdere maanden van het jaar te vinden. De intensieve samenwerking van de afgelopen jaren geeft me het vertrouwen dat Aartswandelreizen bij haar in goede handen is. Vanaf 1 juni 2023 zal Richina dan ook alle nieuwe reisaanvragen begeleiden en uitvoeren via Luz Verde Wandelreizen.

Inmiddels hebben Richina de Jong en partner Robert Jan Schokking de Portugese wandelreizen uitgebreid verkend. In maart '23, de Camino Portugués waarbij ze zowel de kust- als de centrale route geheel hebben gelopen. In oktober/november van 2023 hebben ze beiden de Via Algarviana en Rota Vicientina gelopen en kunnen hierover, net als over hun Spaanse wandelreizen, goed adviseren.

Wat betekent dit voor u? ‍‍
Aarts Wandelreizen blijft uw vertrouwde organisatie voor het aanvragen en boeken van authentieke wandelreizen. Ook zal er niets veranderen in de Portugese partners waarmee we al jaren naar volle tevredenheid samenwerken. Bij de aanvraag en afhandeling van uw reis zullen de garantieregeling (STO) en de reisvoorwaarden van Luz Verde Wandelreizen gelden, lid van de VvKR, de branchevereniging voor Kleinschalige Reisbureaus.

Veel wandelplezier!
Guus Aarts 

400dpiLogoCropped1 juni 2023

 

Luz Verde wandelreizen en Richina de Jong (1963)RD

Ooit werkzaam voor de Spaans-Nederlandse Kamer van Koophandel, komt wandelend in de natuur helemaal tot rust en is daarvoor meerdere maanden per jaar in Spanje of Portugal te vinden.

Een regelaar van nature, die vloeiend Spaans spreekt en alles het liefst met iedereen persoonlijk organiseert. Zoekt met plezier naar originele reisbestemmingen in Spanje en Portugal. Puzzelt graag de mensen, locaties, accommodaties en routes aan elkaar en zet de puntjes op de i.  

  

 


Privacy Wet, AVG
Wat betekent dat voor u? Uw gegevens worden dan nog meer beschermd en alleen gebruikt voor het doel waarvoor het bedoeld is. Uw mailadres wordt alleen gebruikt voor beantwoording en uw telefoonnummer alleen voor contact rond vragen. Op deze bestanden zijn extra beveiligingen geplaatst tegen onbevoegde toegang. Verder wordt alleen dat bewaard wat wettelijk nodig is voor bijvoorbeeld de belastingdienst.

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties, de VvKR
Luz Verde is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via deze vereniging bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. 

Elk VvKR lid is verplicht om bij pakketreizen een reisgarantie aan te bieden aan haar leden. Aarts Wandelreizen maakt net als Luz Verde gebruik van een derdengeldenregeling via STO.

Wettelijke aansprakelijkheid
Luz Verde is voor haar bedrijfsaansprakelijkheid verzekerd via AON Verzekeringen, gevestigd te Breda.