Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Een kleinschalige en gespecialiseerde reisorganisatie, die individuele wandelreizen aanbiedt naar bekende en minder bekende streken in Portugal en Spanje.


OVER AARTS WANDELREIZEN

Met Aarts Wandelreizen gaat u naar niet alledaagse en authentieke bestemmingen in onbekende en vaak nog ongerepte gebieden die andere reisorganisaties misschien wel links laten liggen. U komt op bijzondere plaatsen waar u kunt genieten van de schoonheid van de natuur en de rijkdom van de cultuur.

Aarts Wandelreizen is actief sinds 2011 en maakt zoveel mogelijk gebruik van karakteristieke accommodaties, waar aandacht is voor de gasten en waar u kunt proeven van de lokale sfeer, de regionale keuken en producten uit de streek. We organiseren voornamelijk trektochten, waarin u loopt van plaats tot plaats en daardoor elke keer in een andere omgeving terecht komt. De wandelingen zijn over het algemeen niet te zwaar en goed te doen voor de gemiddelde wandelaar.

Langzaam maar zeker zijn we sterk gegroeid in de afgelopen jaren en prijzen we ons gelukkig met de vele terugkerende klanten die inmiddels ook flink wat kilometers in de benen zullen hebben. Iets wat ook te lezen valt op de pagina's met de vele enthousiaste reiservaringen.


SAMENWERKING MET LUZ VERDE WANDELREIZEN

Maar hoe leuk ik het organiseren van wandelreizen ook vind, toch heb ik besloten het persoonlijk wat rustiger aan te gaan doen. En hoewel ik het dagelijks contact met u zal missen, zal ik vanaf 1 juni 2023 gaan genieten van wat meer vrije tijd.

Inmiddels werken we de afgelopen twee jaar al intensief samen met Luz Verde (=Groen Licht) Wandelreizen, de reisorganisatie van Richina de Jong. In eerste instantie voor ons Spaanse reisaanbod en nu ook voor de operationele afhandeling van al onze Portugese reizen. Velen van u zullen Richina al kennen via persoonlijk contact bij het aanvragen van uw reis.

Richina spreekt vloeiend Spaans en onze samenwerking van de afgelopen jaren geeft me het vertrouwen dat uw reizen bij haar in goede handen zijn. ‍Ik blijf natuurlijk op de achtergrond betrokken bij Aarts Wandelreizen en zal alle reizen die vóór 1 juni 2023 zijn aangevraagd van begin tot eind persoonlijk afhandelen. Vanaf 1 juni 2023 zal Richina alle nieuwe reisaanvragen begeleiden en uitvoeren met Luz Verde Wandelreizen.

In maart 2023 heeft Richina met haar partner Robert Jan Schokking zowel de klassieke Camino Portugues gelopen als de kustvariant. In oktober volgen de Rota Vicentina en Via Algarviana.


WAT BETEKENT DIT VOOR U? ‍‍

Aarts Wandelreizen blijft uw vertrouwde organisatie voor het aanvragen en boeken van authentieke wandelreizen. Ook zal er niets veranderen in de Portugese partners waarmee we al jaren naar volle tevredenheid samenwerken. Bij de aanvraag en afhandeling van uw reis zullen de vrijwel identieke garantieregeling (STO) en de reisvoorwaarden van Luz Verde Wandelreizen gelden, net als wij lid van de VvKR, onze gezamenlijke branchevereniging voor Kleinschalige Reisbureaus.

 

Over Guus Aarts

guus Guus Aarts is van huis uit trainer/adviseur. Daarnaast is hij reisleider geweest bij Activa Tours en Cycle Tours, organisatoren van onder meer wandel- en fietsvakanties. Hij heeft een grote interesse in de bestemming, haar geschiedenis, de landschappen, de mediterrane cultuur en vooral het wandelen. Door wandelvakanties aan te bieden leert hij de reiziger op een andere manier de bestemming kennen. Hij werkt daarvoor in Portugal samen met lokale Portugese 'groene' reisorganisaties.

 

Over Richina de Jong

Richina de Jong Ooit werkzaam voor de Spaans-Nederlandse Kamer van Koophandel en komt wandelend in de natuur helemaal tot rust. Een organisator van nature die vloeiend Spaans spreekt en alles het liefst met iedereen persoonlijk regelt. Zoekt met plezier naar originele accommodaties. Puzzelt graag de mensen, locaties en routes aan elkaar en zet de puntjes op de i.


 

Privacy Wet, AVG

Wat betekent dat voor u en Aarts Wandelreizen? Uw gegevens worden dan nog meer beschermd en alleen gebruikt voor het doel waarvoor het bedoeld is. Uw mailadres wordt alleen gebruikt voor beantwoording en uw telefoonnummer alleen voor contact rond vragen. Op deze bestanden zijn extra beveiligingen geplaatst tegen onbevoegde toegang. Verder wordt alleen dat bewaard wat wettelijk nodig is voor bijvoorbeeld de belastingdienst.

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties, de VvKR

Aarts Wandelreizen is net als Luz Verde aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via deze vereniging bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Van april 2014 tot april 2015 is Guus Aarts ook zelf voorzitter geweest van het bestuur van de VvKR. (promotiefilm: VvKR)

Elk VvKR lid is verplicht om bij pakketreizen een reisgarantie aan te bieden aan haar leden. Aarts Wandelreizen maakt net als Luz Verde gebruik van een derdengeldenregeling via STO.

Aansprakelijkheid

Aarts Wandelreizen en Luz Verde zijn voor wat betreft hun bedrijfsaansprakelijkheid verzekerd via AON Verzekeringen gevestigd te Breda.