Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

×

Waarschuwing

Alleen een beheerder kan berichten toevoegen.

Reiservaringen Spanje

Hieronder vind reiservaringen van wandelaars die onze wandelingen hebben gelopen.

Heeft u een leuke reiservaring toe te voegen? Neem contact met ons op en wij plaatsen uw reiservaring erbij.

Erg leuke wandelvakantie. Natuurpark Els Ports; augustus 2023

Beste Richina,

Wij hebben een erg leuke wandelvakantie gehad. Het was wel bijzonder warm (35/36 graden) en de nationale parken in Catalonië gingen dicht, waardoor wij helaas niet naar Refugi Monte Caro konden en dus ook niet de beoogde routes konden lopen - na wandeldag 3. 

In overleg met Alberto en Joëll van Refugi El Bouxar hebben we alternatieve routes gelopen. Desondanks hebben wij ervan genoten!! 

Contact met Alberto verliep goed en heeft ons keurig weggebracht en opgehaald. Wij hebben het erg naar ons zin gehad en de afwisseling van de accommodaties was ook prima.

Ik vond het wel leuk om even aan je terug te koppelen.

Groetjes, Antoinette


01/09/23
Kustwandeling 'O Camiño dos Faros', Galicië | juli 2023

Drie jaar geleden hadden mijn moeder (59 jaar jong) en ik (student en 23 jaar oud) besloten onze standaard vakantie te verruilen met een camino. Dit hebben we sindsdien ieder jaar vol weten te houden, mede omdat mijn moeder iedere keer haar best doet om iets te vinden om de vakantie van het jaar daarvoor te overtreffen. Dus ook dit jaar weer, en ze is hierbij ditmaal ontzettend geholpen door Richina van Luz Verde.

We hebben in 8 dagen de Camiño Dos Faros gewandeld, een ronduit geweldige ervaring en adembenemende camino, daarnaast zijn we nog 3 dagen in Santiago en Finisterre verbleven. De etappes waren overzichtelijk, hier en daar met veel zorg een stukje ingekort door de organisatie zodat het behapbaar bleef en toch uitdagend, waardoor we eigenlijk alleen maar prachtige stukken hebben gelopen. De meeste paden zijn duidelijk aangegeven, en voor de zekerheid had ik alle kaarten gedownload op komoot (erg accurate en prettige GPS app).  De hotels waren heel verschillend, maar allemaal wel keurig netjes en wederom met zorg uitgezocht. Het veruit leukste hotel waar we geweest zijn stond in Lires (LiresCa), waar we geweldig ontvangen werden en ook nog eens een heerlijk restaurant bij zat. Tevens zit boven het strand van Lires een terras met een betoverend uitzicht, zeker een aanrader om daar na een lange wandel dag een wel verdiend glas Albariño te drinken. Over mooie terrassen gesproken, in Camariñas zit Restaurante Playa De Camariñas met goed eten en prachtig uitzicht over de baai. 

We hadden hierbij ook gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de bagage te laten vervoeren tussen de hotels, wat iedere keer feilloos ging. Ondanks ik jong en fit ben, zou ik zeker adviseren de wandeling niet met een te grote rugzak te doen, aangezien het overgrote deel van de wandeling pal langs gevaarlijke kliffen loopt, waarbij een fijne balans toch vrij essentieel is. Zelf heb ik het zonder stokken gewandeld, maar ik zou ook zeker aanraden om die mee te nemen, kan geen kwaad. Het is goed om rekening te houden met het feit dat je overdag bijna geen dorpjes of plekken tegen komt waar je proviand kan bijvullen, en wij gingen vaak weg voordat de winkels open gingen, dus hebben we geregeld de avond van te voren een paar empanadas en flessen water gekocht. 

Enfin, het was een geweldige vakantie en een super organisatie, een echte aanrader voor de avonturier die houd van comfort, ruige natuur, en als het even kan, lekker eten.

Brigitte en Jan


28/07/23
Kustwandeling 'O Camiño dos Faros', Galicië | juli 2023

Hoi Richina en Robert Jan,

Het leek ons leuk om onze ervaring kort te delen. Het geheel was super georganiseerd en alles liep supersoepel.
Jullie wandelgids is heel erg duidelijk.

Wij hebben de wandeling als volgt gedaan: 

Dag 1. etappe 1 met lunch in het restaurant Casa da Vasca (die vonden we slecht)
Dag 2. etappe 2
Dag 3. etappe 3 en de lus naar binnenland overgeslagen 
Dag 4. etappe 4
Dag 5. een rustdag 
Dag 6. etappe 5 (vanaf Santa Mariña)
Dag 7. etappe 8 (omdat er veel regen was voorspeld voor dag 8)
Dag 8. hele dag regen, niet gewandeld

Wij hebben alles in korte broek gelopen, dat ging prima. Ondanks bramen en wat distels. Eigenlijk hadden we alleen etappe 8 wellicht met lange broek willen lopen.

Behalve bij etappe 1 hadden we alle dagen lunch meegenomen en dat was ook echt wel nodig omdat er geen restaurants waren.

Alle logies waren erg goed.

Super veel dank voor jullie advies en toporganisatie!

Gabry, Roland, Yara, Tobas


27/07/23
Kustwandeling O Camiño dos Faros, Galicië | Mei 2023

Hi Richina en Robert Jan,

We willen jullie bedanken en complimenteren voor de goede organisatie. Het liep allemaal vlekkeloos. Hotels waren ook prima, aardig personeel. Veel moest wel met Google translate maar dat had ook wel wat.

Wij vonden de tochten best pittig maar dat komt ook wel omdat wij 60+ zijn. We zijn wel goed in vorm maar mijn zus heeft een versleten knie, dus het tempo lag wat lager. Met behulp van mijn stokken ging het goed. De tweede route hebben we niet helemaal gelopen dat was net iets teveel, maar dat geeft niet de chauffeur kwam ons daar halen en we hebben paar euro bijbetaald.

We zouden graag ook de andere routes lopen volgend jaar maar ik denk dat we die moeten splitsen dan. Wikiloc was wel heel fijn om erbij te hebben, er waren soms wat twijfelpunten, zeker de laatste 2 routes.

Al met al hebben week super week gehad in een bijzondere omgeving die nog niet echt ontdekt is.

Ellen en Gré

 


25/05/23
Kustwandeling O Camiño dos Faros | Juni 2023

Goedemorgen Richina en Robert,

De reis is erg goed bevallen, we hebben het zeer naar onze zin gehad. Het voelt als helemaal ontzorgd zijn. Beschrijvingen over het algemeen uitstekend.

De CdF vraagt een goede conditie, zelfs met extra geplande rustdagen best inspannend. Op geen enkele manier te vergelijken met een ‘gewone’ Camino hoorden wij vaak. Meer een trail dan een wandelweg… (Voor ons juist fijn…).
De dagafstanden waren goed te doen om vakantiegevoel te hebben en volop van de omgeving te kunnen genieten.

Heel veel dank voor het organiseren van deze mooie reis!
Henjo en Femy


27/06/23
Rondwandeling Pyreneeën, El Cinquè Llac | Juni 2023

Hi Richina,

Het was een fantastische vijfdaagse trektocht.  

Elke dag 8-10 uur lopen/onderweg, niemand tegengekomen, omringd door bloemen, geuren, vlinders, bijen, (roof)vogels, prachtige vergezichten. Erg pittig qua pad (veel stenen en rotsen, flink stijgen en dalen) ook voor ons als ervaren wandelaars (62 en 70), maar dat geeft ook de voldoening in combinatie met de omgeving. Wandelervaring in de bergen is echt wel nodig.
Prima onderkomens met hartelijke ontvangst, fijn diner, dito ontbijt en heerlijk lunchpakket. Elke ochtend gingen we weer fris en fruitig op pad.

We kijken met veel voldoening terug op een prachtige week!

Kris en Rein


15/07/23
Sierra Aracena, September 2022

We zijn op zaterdag 10 september vertrokken naar Sevilla , waar onze taxi chauffeur op ons wachtte. Na een mooie rit door het binnenland van Spanje kwamen we aan in onze eerste accommodatie" Molino rio Alajar "
We hadden een mooi 4 persoons huisje met een goed gevulde koelkast en een fijn terras. Een zwembad in de tuin om lekker in af te koelen.

Zondag zijn we gaan wandelen, een korte wandeling omdat de temperatuur rond de 35 graden lag , The mountaintop walk . We hadden geluk want toen we boven bij het kerkje aankwamen, was er een processie bezig met muziek en een kerkdienst. Maar ook leuke winkeltjes en koffie met churros !!!

Maandag zijn we vroeg vertrokken voor onze Hippie hike, dit was een mooie tocht maar doordat we de weg een beetje kwijt waren was deze iets langer dan gepland.Ipv 13,5 km zijn het er 23 geworden....moe maar voldaan waren laat in de middag weer terug in ons mooie huisje.

Dinsdag hebben we de Madroneros Circular walk gelopen , een prachtige avontuurlijke wandeling waar we dus ook de pata negra varkens veelvuldig hebben gezien.

Woensdag zijn we een dagje naar Sevilla geweest en zijn s, avonds met de bus naar onze volgende overnachting gegaan. Casa Rural Cinco Balconnes..

Donderdag hebben we een dagje doorgebracht in Aracena , een mooi stadje met prachtige grotten en een mooi museum.

Vrijdag zijn we weer keurig op tijd opgehaald om weer terug naar huis te gaan.

Het was weer een fijne en goed verzorgde vakantie , alles weer top geregeld !!

Met vriendelijke groet ,

Jacqueline en Gedi

 


17/10/22
Terug van de Sierra Aracena, mei 2022

Hallo Guus,

We zijn net teruggekomen (gisteren), want nog een weekje aan de Costa de la Luz aan vastgeplakt ?

Alles is goed gegaan, hoewel het werd helaas warmer en warmer (38+ graden), dus de laatste wandeling van 20 km in Aracena hebben we geskipt en de korte wandeling naar Corteconception (11 km) zijn we om 7.00 uur gestart (wat dan ook wel weer een mooie ervaring is). Maar, de wandelweek is heel erg leuk geweest, een prachtige gebied en hele mooie wandelingen. In Aracena zelf zijn we in een ander hotel terecht gekomen (vlakbij wat oorspronkelijk de bedoeling was), maar dat was ook prima (zeer lekker ontbijt!). Peter Jan en Monica zijn hele aardige en behulpzame gastheer en -vrouw.

Groeten,
Teus & Karin


16/07/22
Het spoor van de moor, een terugblik, oktober 2019

Beste Guus

Wij kijken terug op een zeer goed verzorgde wandelvakantie. Alles klopte met de afspraken. De verblijven waren prima. Ik vond dat er wel wat veel asfalt/grindwegen in de route zat, maar daar kan jij niets aan doen.

Ik ben niet zo’n schrijver dus een stukje voor je website zit er niet in. Je kan me wel quoten.

Volgend jaar weer maar dan een andere bestemming,

 

Met vriendelijke groet

Robbert-Jan de Bruijne


16/11/19
Terugblik op de reis over het Spoor van Moor, Mei 2019

In het spoor van de Moor. 30 april-14 mei 2019

Vanwege het vele praten over vliegschaamte besloten wij, voor onze wandeltocht, eerst naar Madrid te vliegen. Zelf daar een hotelletje geboekt in het centrum en daar 3 dagen rondgekuierd, musea bezocht, terrasjes en lekker gegeten en gedronken. Heerlijk relaxte stad.
En toen het tijd werd voor Andalusië, zijn we met de taxi naar het busstation buiten de stad gegaan om daar de interbus naar Malaga te nemen. Prima busrit.
In Malaga werden we opgehaald door de chauffeur voor de transfer naar Rhonda. Daar hadden we 1 dag extra geboekt. Ook dat was een goede keuze.
Tja wat eigenlijk niet??? Ik zou het niet weten.
Het wandelen ging prima, sommige stukken naar boven en dan weer naar beneden, de afstanden waren goed te doen, ook al was het soms al erg warm. Zeker als we bergop moesten. 
De wandeling Caminito del Rey was ook een ervaring op zich. Ik had er nogal tegenop gezien, vanwege mijn hoogtevrees. Viel achteraf 100 % mee. .
De wandelbeschrijvingen waren duidelijk, locaties waar we overnachtten heel divers, elk zijn eigen charme, met dakterras , of een extra hartelijke gastvrouw, een prachtlocatie of supervriendelijke mensen zoals in Antequera. Daar voelde je je gewoon thuis.
Opvallend was dat op de eenvoudigste locaties het meeste aandacht besteed werd aan de lunch, die we meekregen. Een bak lekkere tomatensalade of een aardappeltortilla. Bijzonder was dat.
Het afscheidsdiner in Antequera was ook erg lekker en helemaal top. We werden echt verwend.
Ook daar hadden we een dag extra geboekt omdat we naar El Torcal wilden.
De taxi die ons naar Malaga bracht maakte een eind aan onze gecombineerde vakantie.
Het was weer top en prima georganiseerd Guus en Barrio Life .
Wie weet wellicht tot ziens,

Joke en Jos 


30/05/19
De Alpujarras, Een terugblik, Mei 2019

Goedenavond Guus,

In de meivakantie van 2019 hebben wij de reis door de Alpujarras gemaakt. Het was een heerlijke combinatie van de unieke historie en cultuur die Granada te bieden heeft met de weldadige rust en indrukwekkende natuur in de bergen. De wandelingen zijn goed te doen (in ieder geval als je enige ervaring hebt in dit soort gebieden), ook dank zij de uitgebreide routebeschrijvingen en bijbehorende kaarten. Heel rustig (je komt nauwelijks mensen tegen), prachtige flora en uitzichten en onverwacht afwisselend; wij waren aangenaam verrast dat je elke dag door een ander landschap loopt, ook al is het hemelsbreed allemaal dicht bij elkaar. De accommodaties zijn prima en de dorpjes en stadjes waar je logeert of doorheen komt zijn eveneens zeer de moeite waard. Het reizen met de bus ging heel soepel. Ten slotte waren we heel tevreden over de contacten met het reisbureau (altijd vlot en correct antwoord), en met het feit dat er tijdens de reis een Nederlands sprekende en ook direct reagerende contactpersoon was toen we die even nodig hadden. Kortom, een echte aanrader, zeker in het voorjaar. Wij hebben deze reis gecombineerd met een verblijf in Ronda; ook dat is zeer de moeite waard.

Met vriendelijke groet,

Janneke


30/05/19
Terug van de wandelreis over de Kalifaatroute. April 2019

Hr Aarts

Nog even een vertraagde reactie uit Den Haag.

Wij hadden nog wat extra tijd in Spanje en hebben die wel besteed.

Daarna weer terug in het drukke bestaan, dit ivm werkzaamheden en steigers etc.

Onze Otros caminos trip is heel goed bevallen.

De gegevens gestuurd door Sandra waren zeer gedetailleerd.

Helaas heb ik de evaluatie niet goed bijgehouden en weet ik niet meer precies , waar en wanneer we fout liepen.

Dit gebeurde 2 keer , met goede afloop.

Gelukkig kan ik redelijk goed op de zon lopen en wist daardoor wat Oost was.

Alles op 1 wandeling vanaf Zuheros.

Een gele steen had ons afgeleid en de weg naar beneden doen gaan, waardoor we de berg niet afsneden , uitkwamen bij paaltje 2 en over de asfaltweg naar het goede paaltje 3 te lopen.

Daarna namen we op de splitsing na de bron een afslag naar rechts en kwamen uit bij een fabriekje, gesloten in het weekeind.

Hierna waren we weer op het juiste pad.

Geheel aan het eind kwamen we uit bij een boerderij, met 3 heftige honden.

Gelukkig was de enige die losliep oud , maar liet nog wel zijn tanden zien.

Hierna begonnen we aan de afdaling naar het dorp, die met slecht weer heel zwaar zal zijn.!!!!

Wel een aanslag op de knieën .

Toch erg genoten !

Verder de hotels en overnachtingen waren prima.

Doordat het nog erg koud was in de avonden waren we erg blij met de verwarming van de aircoos.

De overnachting in Priego beviel iets minder.

De muy aimabele Juan gaf wel een beetje een Roald Dahl effect op ons en de kamer vonden wij zozo.

Wij vonden het een geslaagde wandelweek met plekjes waar we anders nooit waren gekomen.

Ikzelf ga weer lekker met een groep lopen ivm veel lezen en constant opletten of je goed loopt.

Bewegwijzering heeft zo zijn voordelen.

Vr gr Tilly Bertling


30/05/19
Terug van de wandeling over het Spoor van de Moor, april 2019

Dag Guus

Wij zijn weer terug van onze wandeltrip “het spoor van de moor”, die wij half april hebben gelopen.
De start was in het mooie stadje Ronda, waar we een kort dagje verbleven. De eerste wandeldag was eigenlijk wel de minst leuke vonden wij. Nog veel door de relatief drukke bewoonde wereld over veel asfalt. De dagen hierna zou dit ruimschoots anders worden gelukkig. De wandelroutes door de bergen en dalen waren goed te volgen en waren zeer afwisselend. We hebben ze niet geteld maar de olijfbomen, vijgen en notenbomen waren in overvloed aanwezig. De plekken waar wij verbleven waren allemaal prima verzorgd, hoewel het verblijf in Cuevas del Becerro wel een beetje mager afstak tegen de andere plekken. Wij hebben enorm genoten van de gastvrijheid van alle mensen waar we overnachten. Bijzonder mooi vonden wij de B&B in El Chorro van Frank en Jolanda waar wij ook heerlijk meegegeten hebben aan de grote tafel. Ook onderweg kregen wij spontaan heerlijke sinaasappelen aangeboden door een Spaanse man (op leeftijd).
De week is omgevlogen, met heerlijke (stevige) wandelingen. Wij hadden het geluk van heerlijk weer en een strak blauwe lucht met heel veel (roof)vogels.
Nu alweer nadenken over de volgende trip

Groeten
Jan en Diana


30/05/19
Van Ronda naar Antequera, een terugblik april 2019

Beste Guus,

Ons verslag.

Van 4 t/m 11 april hebben Kees en ik in Andalusië de wandelroute van Ronda naar Antequera gedaan.
het is 'n prachtige tocht , de witte dorpen waar we tegen de avond aankwamen , zijn heel mooi en de locaties, waar we overnachten, zijn prima.
in Ronda hebben we de wijnproeverij gedaan.
'n prachtig gelegen wijngaard.
in Antequera is het heel leuk om een dag door te brengen.
het hotel is onbeschrijflijk en het slotdiner fantastisch en heel lekker.
sommige wandelingen zijn best pittig door het hoogteverschil en door af en toe de weg kwijt te raken , maar de natuur waar je door heen wandelt is prachtig!
de B&B waren erg goed en de mensen erg gastvrij.
kortom geweldig genoten.

gr. Gurie en Kees 


30/05/19
Terug van de wandelreis van Cordoba naar Granada, april 2019

Beste Guus,

De reis was fantastisch en goed georganiseerd.

In Cordoba en Granada hadden we een centraal gelegen hotel zodat we alles te voet konden bezoeken.

Tussendoor kregen we echte charmehotels met telkens hun eigen verrassing.

Bovendien konden we er meestal lekker eten.

Als we tussendoor een bus moesten nemen waren plaats en uur duidelijk meegedeeld.

Twee keer was er taxi voorzien en die kwam stipt op het tijdstip aangegeven op onze reisbeschrijving.

Wij zijn echt fan van deze formule, misschien zouden we in de toekomst eens een rustdag inlassen ;o)

Met vriendelijke groeten,

Sabine & Marie(Marijke)


20/04/19
Terugblik op de wandelreis over de Kalifaatroute, maart 2019

Beste Guus,

We hebben werkelijk een super wandelvakantieweek gehad in Zuid- Spanje!!

De combinatie van wandelen in de prachtige natuur, het overnachten in de kleine witte dorpen en het kunnen bekijken van de steden Malaga, Cordoba en Granada was bijzonder.

Alles was perfect geregeld;

Of het nu informatie was over bezienswaardigheden in de steden ,of de planning van busreis /treinreis , of de uitgeschreven wandelingen /kaartmateriaal : alles klopte en we hebben niets gemist.

De taxi’s verschenen op de afgesproken tijd, en het bagagevervoer werd goed geregeld.

De onderkomens waren op mooie locaties en origineel( Klooster- Hostel- Villa)

We werden overal hartelijk en gastvrij ontvangen.

Het was prettig dat we bij het eerste hotel meteen een appje kregen van Sandra ( lokale contactpersoon van Otros Caminos),

en na een flinke wandeling de vraag of we goed waren aangekomen in het hotel.

Kortom, wij vinden het een aanrader!

Hartelijk dank, ook namens Marie- Jose en Ingrid,

Ellen


20/04/19
Terug van de Kalifaatroute, januari 2019

Hallo Guus,

We Hebben een hele fijne tijd gehad, in Andalusië!
We zijn een paar dagen eerder begonnen met de vakantie om na een nachtje Malaga( waarop we vlogen) door te reizen met de trein naar Cordoba, waar we ook nog een extra nacht verbleven, om zo de stad goed te kunnen ontdekken. Natuurlijk de Mesquita beken: Niet gedaan, betekent:”Niet in Cordoba geweest” !
De bus naar Zuheros, het begin van onze wandeltocht was goed te doen. In de stad hadden we geen taxi nodig. Córdoba is niet zo groot, en voor een wandelvakantie hadden we niet extreem veel bagage nodig.
Ook in zuheros zijn we de twee kilometer naar het hotel gelopen. Was een mooie wandeling.
Wel een bijzonder hotel, niet echt een hotel. We hadden een kamer( apart gebouwtje) in een soort kleine nederzetting, waar t waarschijnlijk in het seizoen druk is met toeristen, maar waar nu niets te doen was. OOk de Hamam was niet open. Wij vonden dat niet erg, hadden het verwacht. We hebben twee keer in het Restaurant gegeten, de eerste keer waren er nog 2 stellen, de tweede keer waren we de enige gasten, een beetje opgelaten voelde we ons wel, het was chique, alle tafels mooi gedekt en de ober stond ons de gehele maaltijd ter beschikking. Het eten was er verrukkelijk!
In het dorpje is ook een soort bar, waar je wat kunt eten en drinken. Echte Spaanse keuken, niet duur.

Vervolgens hebben we onze wandelingen door de bergen gemaakt.
Goed beschreven en goed te doen, als je enige wandelervaring hebt. Leuke onderkomens, aardige mensen.
Het vervoer tussendoor was ook prima. Bussen gaan goed en taxi’s zijn ook prima geregeld, hoewel de laatste taxi, die ons naar Granada bracht, een uur te laat was, met een zeker `Spaans excuus....
Gelukkig hadden we rekening gehouden met vertraging en pas laat in de middag de entreekaarten voor t Alhambra gereserveerd.

Nog een extra dag in `Granada bijgeboekt en daarna met de bus naar Malaga gegaan, wat eveneens heel goed te doen is, om vandaar weer naar Nederland te vliegen.

We zullen jouw organisatie zeker aanbevelen.

Vriendelijke groeten,
Cees en Marjon

 


13/02/19
Terug van het Spoor van de Moor, oktober 2018

Hallo Guus,

We hebben een heerlijke vakantie gehad. Op het vliegveld van Malaga stond onze taxi klaar. En in Ronda werden we ook weer keurig opgehaald voor de excursie naar de wijnboerderij. Wij vonden deze excursie en wijnproeverij heel interessant en lekker. De hotels waren prima. Alle maaltijden en de lunchpakketten waren steeds prima verzorgd en bij aankomst steevast een lekker koud biertje en tapas. De wandelingen waren mooi en goed beschreven. Op wandeldag 4 hadden we wel echt de gps nodig want de wandeling ging voor een deel door dichte struiken waardoor het pad niet te zien was. Soms was de gps track niet helemaal juist omdat die naar een ander hotel ging, dat was dan wel verwarrend. Qua weer hebben we het prima getroffen. Twee ochtenden een beetje regen maar in de loop van de ochtend weer droog en een lekker zonnetje. De laatste dag met de excursie naar El Torkal was het wel heel nat. De gids had het nog niet zo erg meegemaakt. Maar toch ook mooie dingen daar gezien.

Dus nogmaals bedankt voor al het regelen.

Groeten, Yvonne 


08/12/18
Terug van de Kalifaatroute september 2018

Ha Guus ,

Bij deze onze "reiservaringen".
Veel succes met je "reisbureautje"en wie weet boeken we nog eens een reisje.

Wat een bijzonder reisje was dit!
Wij kozen voor de Kalifaatroute omdat het echt een mix is van wandelen en cultuur.
Bovendien zijn de afstanden die je wandelt te overzien zodat je ook tijd en energie overhoudt om een stadje/dorpje te bekijken.
Er moet ook genoten worden tenslotte.

Cordoba vonden wij een hele mooie stad. Veel te zien en ook heel relaxed.
Niet bomvol toeristen, wel heel gezellig.

Het dorpje Zuheros is ook heel mooi en heel wit. Het hotel was zeer charmant en de dorpsbewoners ook.
We hebben daar echt genoten. Prachtig wandelen.

De volgende dag naar Zagrilla gewandeld. Het leuke van deze route is dat je door de middle of nowhere wandelt.
Je komt soms uren niemand tegen maar wel weer een hele kudde schapen in een ruïne.

Het hotel in Zagrilla stond ver van het dorp, maar het eten was goed. Ook heel leuk dat we in een klein wit huisje sliepen.

De wandeling naar Priego de volgende dag ging "vanzelf". Wat ontzettend veel olijfbomen!
Priego is een klein stadje.
We troffen het dat het een nationale feestdag was in Spanje. Iedereen was verkleed, als in de middeleeuwen, er was markt en muziek.
Een heel sfeervol stadje.

Alcala, het dorp met het prachtige kasteel, waar zoveel te zien is.
We sliepen bij Maria in Fuente del rey.
Zij heeft ons ontzettend lekker voor ons gekookt! Zij spreekt ook heel goed Engels, dus we hebben ook veel gekletst.

Onze laatste laatste wandeldag naar Tozar was ook weer bijzonder mooi. Hoewel wij af en toe wel griezelden. Het was best hoog af en toe.

Aan Granada zijn we niet toegekomen(jammer), omdat we een dag eerder weer naar huis moesten. Dat komt vast nog een keer.

De variatie van wandelen en cultuur heeft deze reis voor ons heel bijzonder gemaakt.

Onze complimenten en dank voor deze zeer gelaagde reis!

Marianne en Lia.


06/11/18
Terug van het Spoor van de Moor; september 2018

06/11/18
 
Powered by Phoca Guestbook