Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Wandelreizen Portugal

In Portugal bieden wij wandelreizen in de Alentejo en Algarve, door het nationaal park Peneda Geres en natuurlijk naar Santiago de Compostela vanuit het noorden van Portugal.

Pelgrimstocht langs de kust naar Santiago de Compostela 

Deze pelgrimstocht over de Caminho Português naar Santiago de Compostela was er voor pelgrims van de westerse landen, die uit vanuit zee bij Portugese havens aan land kwamen om via deze kustweg Santiago de Compostela te bereiken. De route is niet druk totdat de route bij Redondela aansluit bij de centrale route. Deze route is bijzonder aangenaam en heeft veel natuurlijke charme en gaat door historische stadjes, zij het met minder heiligdommen en monumenten dan de binnenlandse centrale route. 

Vanuit Porto naar Caminha gaat deze Kustweg via promenades en weggetjes, langs de ...

Lees meer...

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostela in Spanje

Pelgrimstocht door het binnenland naar Santiago de Compostela

Pelgrimeren vanuit Porto in Portugal via de Camino Portugués naar Santiago de Compostela in Spanje.

Een 8-, 10- of 14-daagse individuele bedevaart over de Camino Portugués; de Portugese weg. Dit is de Portugese variant van de bekende pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Daarnaast bieden wij ook twee versies van de kustvariant van de Camino Portugués aan. In 10 of 15 dagen naar Santiago de Compostela

In 2022 was er wat betreft alle Camino's de Santiago sprake van een Heilig Jaar, Xacobeo 2021-2022 met vele extra festiviteiten. Video: Xacobeo 20212-2022 

In plaats van overnachtingen in eenvoudige onderkomens, zoals dat gebruikelijk is bij een pelgrimstocht, zijn de onderkomens in deze reis allemaal middenklasse accomodaties

Pelgrimstocht vanuit Portugal naar Santiago de Compostela

U kunt vanuit verschillende plaatsen vertrekken en zelf desgewenst invulling geven aan het programma. Het eindpunt blijft hetzelfde; de kathedraal bij Santiago de Compostela, waarbij u bij het nabijgelegen officiële bureau uw welverdiende certificaat kunt ophalen. Voor velen is tevens het hoogtepunt het bezoek aan de kathedraal en het bekijken/beleven van de mis, waarbij van het rondzwaaien van kelk, de Botafumeiro, een bijzondere belevenis is.

Lees meer...

Wandel over de Rota Vicentina in Portugal

Wandel over de Rota Vicentina in Portugal

De Rota Vicentina, gelegen in het zuidwesten van Portugal, is een uitzonderlijk wandelpad voor natuurliefhebbers en wandelaars vanwege de ongerepte schoonheid en gevarieerde landschappen. Dit wandelnetwerk omvat diverse routes, waaronder het bekende Visserspad (Fisherman's Trail) langs de indrukwekkende kustlijn en de Historische route (Historical Way), die u meeneemt door schilderachtige dorpen en historisch erfgoed.

Om de Rota Vicentina te ontdekken hebben we een 6-tal interessante wandelreizen beschikbaar variërend van 5 tot 12 dagen die in sommige gevallen onderling ook te combineren zijn.

Lees meer...

Wandelen in Portugal

Rota Vicentina - Visserspad Relaxprogramma. Wilt u wat rustiger aan doen met minder lange wandelingen en eventueel wat meer rustdagen, dan kan dat ook. We hebben daarvoor een 8- en een 9-daags relaxprogramma samengesteld met kortere etappes. Ook hebben een aantal accomodaties een zwembad. De route gaat voornamelijk over het Visserspad langs de kust, waarbij u afwisselend door duinen, over kliffen, langs het strand en door landerijen loopt en na een rustige wandeling voldoende tijd over heeft om van al het andere te genieten.

Lees meer...

Wandelen over het Visserspad van de Rota Vicentina door Alentejo en Algarve naar Kaap VincentVia het visserpad van de Rota Vicentina door de Alentejo en de Algarve naar Kaap Sint Vincent

Waarschijnlijk behoort het visserspad van de Rota Vicentina wel tot de beste lange kustroutes ter wereld (226 km). Het visserspad loopt voornamelijk dicht langs de kust, via de paden die al eeuwenlang door de lokale bevolking worden gebruikt om naar de stranden, visplekken en havens te gaan. Het is een smal pad, waardoor het alleen te voet te bewandelen is. De route loopt voornamelijk over de kliffen, met een prachtig uitzicht en weinig hoogteverschil, maar soms ook delen met veel los duinzand, waardoor de route soms fysiek best uitdagend kan zijn.

Neem de tijd om te genieten van de diversiteit van de gehele kust tot aan Cabo São Vicente, de meest zuidwestelijke kaap van Portugal. De kliffen, de vergezichten, duinen, bossen, de vogels, estuaria van rivieren, haventjes, kustplaatjes, het weer, het eten en de mensen. 

Lees meer...

Wandelen over de zuidelijke route van de Rota Vicentina in de Algarve van PortugalDe zuidelijke route van de Rota Vicentina van Lagos naar Kaap Sint Vincent

De Rota Vicentina heeft een nieuw goed gemarkeerd pad langs de zuidkust van de Algarve sinds 2020: een uitbreiding van het Visserspad langs de zuidelijke Algarve kust. Een prachtig pad dat de stad Lagos, een van de belangrijkste havens tijdens de periode van de Portugese ontdekkingsreizen, en de mythische Kaap Sint Vincent verbindt. U gaat langs de Ponta da Piedade en verschillende ongerepte stranden, zoals Figueira of Barranco. Dit nieuwe pad biedt een nieuw beeld van de zuidkust van de Algarve en zijn ongelooflijk mooie natuur. Bijzondere geologische plekken, Salema’s Dinosaurus pootafdrukken, historische plaatsen, inheemse bloemen en verschillende interessante vogels. Gedurende vijf dagen ontdekt u nieuwe plaatsen in de Algarve, in het natuurpark Costa Vicentina, dat nog steeds niet zo druk is. 

Lees meer...

Rota Vicentina - Combinatie Visserspad en Historische route - Alentejo

Rota Vicentina -  Odeceixe

Een gecombineerde wandeltocht over de in het binnenland gelegen Historische route ( twee etappes ) en het pal aan de kust gelegen Visserspad ( vier etappes). Van São Luís in het binnenland via Porto Covo aan de kust tot aan Odeceixe.

Tijdens deze 8-daagse individuele wandelvakantie maakt u kennis het natuurpark Zuidwest-Alentejo en Costa Vicentina. Langs het aangelegde wandelpad Rota Vicentina wandelt u vanaf São Luís door het zacht glooiende achterland met kleine ingeslapen dorpjes via Cercal de Alentejo, langs weiden en door bossen met kurkeiken richting de kust. Vanaf Porto Covo tot aan Odeceixe volgt u de grillige Atlantische kust met hoge kliffen, baaien, stranden en kleine, tijdloze vissersdorpjes.

 

Lees meer...

Rota Vicentina - het Visserspad | Een kustwandeling van 5, 6 of 7 dagen 

Het Visserspad loopt vrijwel parallel aan de Historische route, maar dan zoveel mogelijk vlak langs de kust. De route volgt de eeuwenoude paden van vissers vanuit hun dorpen naar hun visplekken en gaat over de kliffen van de ruige rotskust. Af en toe onderbroken door kleine baaien, grote lege stranden en brede riviermondingen. Het Visserspad is op zijn mooist in de regio Alentejo en tussen São Torpes en Odeceixe ...

Lees meer...

Wandelen in Portugal over het Historisch pad van de Rota Vicentina in de algarve van Portugal

Rota Vicentina - Rondwandeling Historische route en Visserspad - 11 dagen. 

De Rota Vicentina begint in de Alentejo en eindigt bij Cabo São Vicente in de Algarve, de meest zuidwestelijke kaap van Portugal. De route bestaat uit twee onderdelen: in het binnenland de Historische route over heuvels, door bossen en kleine boerendorpen en het Visserspad over de kliffen en stranden van de Atlantische kust. In vroeger tijden werd de historische route voornamelijk gebruikt als pelgrimsroute naar Fatima en Santiago de Compostela.

We bieden het Visserspad en de Historische route gecombineerd of afzonderlijk aan. Vanuit Porto Covo of Cercal do Alentejo kunt u ook helemaal doorlopen tot aan Kaap Sint Vincent in de Algarve. En zelfs vanaf daar weer verder langs de zuidelijke Algarvekust tot aan Lagos. Voldoende mogelijkheden en combinaties zijn zeker ook mogelijk.

We bieden ook een relaxprogramma aan met kortere etappes, meer tijd voor andere activiteiten en accomodaties met zwembaden. Genoeg mogelijkheden om dit gebied te verkennen. Aan u de keus!

Lees meer...

Wandelen over de gehele Via Algarviana in de Algarve van Portugal

Wandel de gehele Via Algarviana 300 km

Deze wandelreis van 16 reis- en 14 wandeldagen loopt door zowel het oostelijke als het westelijke deel van de Algarve, net boven de Portugese zuidkust. Deze mooie wandelroute voert u door een vooral in het oosten verrassend authentiek Portugal. Deze door de lokale bevolking volledig verzorgde individuele reis over de 'Via Algarviana' in de Algarve hebben geen vaste vertrekdata.

U kunt kiezen voor een paar dagen of voor een volledig meerdaags arrangement. 

Lees meer...

Wandel over de Via Algarviana Oost in de Algarve van Portugal

Wandelen in Portugal

Een meerdaags wandelarrangement door het oostelijke deel van de Algarve, net boven de Portugese zuidkust. Deze route voert u door een streek waar u nog een stil en verrassend authentiek Portugal kunt vinden. Deze door de lokale bevolking volledig verzorgde wandel reizen over de Via Algarviana in de Algarve hebben geen vaste vertrekdata.

U kunt kiezen voor een paar dagen of voor een volledig meerdaags arrangement van 8 of 10 dagen.
Kortom, een vakantie op maat gemaakt. Het enige wat u hoeft te doen, is lekker wandelen en genieten van de gastvrijheid!

Lees meer...

Trektocht over de wandelroute 'Via Algarviana West' in de Algarve van Portugal

Trektocht over de Via Algarviana in Portugal

8-daagse trektocht over het westelijke deel van de Via Algarviana. Voor de getrainde wandelaar! Naast de trektocht in het wat verlaten oosten van de Algarve is er ook een tocht door het westelijke deel. Enkele etappes zijn wat langer en twee keer wordt u uitgedaagd door een pittige klim. U loopt grotendeels op het laatste deel van de Via Algarviana, totdat u langzaam afdalend aankomt bij het woeste gebied van de Kaap Sint Vincent (Cabo São Vicente), de uiterste zuidwest punt van het vaste land van Europa.

U kunt ook een combinatie maken met het oostelijke deel van de Via Algarviana, 

Lees meer...

Terras de Sicó en de stad Coimbra

Een van onze nieuwe reisroutes verkent het gebied Terras de Sicó, centraal gelegen in Portugal en gemakkelijk bereikbaar vanuit zowel Lissabon als Porto per trein. Dit karakteristieke gebied wordt gekenmerkt door imposante kalksteenformaties en grotten. De "Terras de Sicó" GR-route is een rondwandeling van 198 km die het Sicó-kalksteenmassief doorkruist.

Laat u betoveren door adembenemende uitzichten, uitgestrekte eikenbossen, bergpaden en rivieren. De rijke geschiedenis en cultuur komen tot leven in oude middeleeuwse stadjes en indrukwekkende Romeinse ruïnes.

Lees meer...