Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Wandelreizen Portugal

In Portugal bieden wij wandelreizen over de Azoren, door de Alentejo en de Algarve, door het nationaal park Peneda Geres en natuurlijk naar Santiago de Compostela vanuit het noorden van Portugal.

Dé Pelgrimstocht van Noord-Portugal naar Santiago de Compostela in Spanje

De 8 daagse variant van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, ook wel Via Lusitana genaamd, loopt niet ver van de oceaan over landelijke paden in noordelijke richting. Behalve de kathedralen van Porto, Tui en Santiago zijn er voorname kerken in Rates, Ponte de Lima, Redondela, Pontevedra en Padron. In het landschap kruist u Romeinse bruggen en wegen, rivieren en groene heuvels en wijngaarden. De pelgrimsroute loopt langs talrijke wegkruisen gewijd aan Sint Jacob.

Lees meer...

Bedevaart naar Santiago de Compostela: 10 daagse Pelgrimstocht van Noord-Portugal naar Spanje

10 daagse variant van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, die ook in 8 of 13 daagse variant wordt aangeboden.

Lees meer...

Bedevaart naar Santiago de Compostela: 13 daagse Pelgrimstocht van Noord-Portugal naar Spanje

13 daagse variant van de pelgrimstocht naar Santiago, die wij ook in 8 en 10 daagse reis aanbieden.

Lees meer...

De weg langs de kust - Camino Portugués

Deze pelgrimstocht naar Santiago de Compostela was er voor pelgrims van de westerse landen, die uit vanuit zee bij aan Portugese havens aan land kwamen om via deze kustweg Compostela te bereiken. Deze wandelroute is niet druk totdat de route in Redondela bij de centrale route aansluit. Deze weg is bijzonder aangenaam en heeft veel natuurlijke charme en gaat door historische stadjes, zij het met minder heiligdommen en monumenten dan andere, meer populaire routes.

Lees meer...

De kustroute - Camino Portugués

Deze 10 daagse variant over de kustroute naar Santiago de Compostela was er voor pelgrims van de westerse landen, die uit vanuit zee bij aan Portugese havens aan land kwamen om via deze kustweg Compostela te bereiken. Deze pelgrimsroute is niet druk totdat de route in Redondela de centrale route kruist. Deze route is bijzonder aangenaam en heeft veel natuurlijke charme en gaat door historische stadjes, zij het minder heiligdommen en monumenten dan andere, meer populaire routes.

Lees meer...

Wandel over de Rota Vicentina in Portugal

Wandel over de Rota Vicentina in Portugal

Rota Vicentina - Individuele wandelreizen in de Alentejo en Algarve

Aan de zuidwest kust van Portugal loopt sinds 2012 het wandelnetwerk Rota Vicentina. Een netwerk van ruim 400 kilometer wandelwegen langs de kustlijn startend in de Alentejo bij Santiago do Cacem tot Cabo de San Vicente, het uiterste zuidelijke punt in de Algarve. Het mooie van de soms ruige kustlijn, dwars door het natuurpark Parque Natural do Sudoueste Alentejano e Costa Vicentina.

U wandelt afwisselend door het boerenland, het bos, de duinen, op kliffen en langs het strand.door de natuurparken Zuidwest Alentejo en Costa Vicenta in het zuidwesten van Portugal.

Lees meer...

Wandelen in Portugal

Rota Vicentina - Visserspad Relaxprogramma. Wilt u wat rustiger aan doen met minder lange wandelingen en eventueel wat meer rustdagen, dan kan dat ook. We hebben daarvoor een 9 daags relaxprogramma samengesteld. 8 overnachtingen en 7 wandelingen. De route gaat vooral over het Vissers Pad, waarbij u afwisselend door de duinen, op kliffen en langs het strand loopt

Lees meer...

Wandelen over de zuidelijke route van de Rota Vicentina in de Algarve van PortugalDe zuidelijke route van Rota Vicentina vanuit Lagos naar Kaap Sint Vincent

NIEUW sinds 2020! De Rota Vicentina heeft een nieuw pad langs de zuidkust van de Algarve: een uitbreiding van het Vissers Pad. Een prachtig pad dat de stad Lagos, een van de belangrijkste havens tijdens de periode van de Portugese Ontdekkingsreizen, en de mythische Kaap Sint Vincent verbindt. U gaat langs de "Ponta da Piedade" en verschillende ongerepte stranden, zoals "Figueira" of "Barranco". Dit nieuwe pad biedt een nieuw beeld van de zuidkust van de Algarve en zijn ongelooflijk mooie natuur. Bijzondere geologische plekken, Salema’s Dinosaurus pootafdrukken, historische plaatsen, inheemse bloemen en verschillende interessante vogels. Gedurende vijf dagen ontdekt u nieuwe plaatsen in de Algarve, in het natuurpark Costa Vicentina, dat nog steeds niet zo druk is. 

Lees meer...

Rota Vicentina Extra

Het laatste stuk van de Rota Vicentina die in vijf extra etappes door de Algarve gaan kunt u nu ook apart boeken.

U eindigt deze wandeltocht door glooiend duinen landschap bij Cabo Sao Vincente, oftewel Kaap Sint Vincent. Het uiterste zuidwestelijke punt van het vaste land van Europa. U vindt daar een oude ruïne, een museum en een vuurtoren dit alles omringd door een woeste zee en een ruig en nu vlak landschap. Het is tevens laatste deel van het Historisch Pad.

Lees meer...

Rota Vicentina - Combinatie trektocht

Rota Vicentina -  Odeceixe

Een gecombineerde trektocht over het in het binnenland gelegen Historisch Pad ( twee etappes ) en over het pal aan de kust gelegen Vissers Pad ( vier etappes).

Tijdens deze 8-daagse individuele wandelvakantie maakt u kennis met één van de best bewaarde geheimen van de Alentejo en de Algarve: het natuurpark Costa Vicentina. Langs het recent aangelegde wandelpad Rota Vicentina wandelt u de ene dag door het zacht glooiende achterland met kleine ingeslapen dorpjes, langs weiden en door eucalyptusbossen. De andere dag volgt u de grillige Atlantische kust met kliffen en baaien en ontdekt u kleine, tijdloze vissersdorpjes.

 

Lees meer...

Rota Vicentina Visserspad - Alentejo in Portugal

Het Vissers Pad loopt bijna parallel aan het Historische Pad, maar dan langs de kust. Deze route volgt de visserspaden boven langs de ruige rotskust, die wordt onderbroken door kleine baaien, onmetelijke lege stranden en brede riviermondingen. Het kustpad tussen Porto Covo en Odeceixe is opgeknipt in ...

Lees meer...

Wandelen in Portugal over het Historisch pad van de Rota Vicentina in de algarve van Portugal

Rota Vicentina - Historisch pad - Alentejo Portugal - 8 dagen. In de zomer van 2012 is in de Alentejo in Portugal een nieuwe wandelroute geopend: de 310 kilometer lange 'Rota Vicentina' in Portugal. Deze kustroute loopt van noord naar zuid door het natuurpark Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina.

U wandelt afwisselend door het boerenland, het bos, de duinen, op kliffen en langs het strand. De Rota Vicentina bestaat uit twee takken: in het binnenland het Historisch Pad en parallel daaraan langs de kust het Vissers Pad. We bieden deze laatst genoemde routes ook apart aan. Of desgewenst; een tocht compleet op maat gemaakt. Ook kunt u verlengen tot aan de Kaap Sint Vincent. Sinds kort bieden we ook een relaxprogramma aan. Meer rustdagen en kortere etappes. Genoeg mogelijkheden om dit gebied te verkennen. Aan u de keus!

Lees meer...

Wandelen over de gehele Via Algarviana in de Algarve van Portugal

Wandel de gehele 'Via Algarviana

Deze wandelreis van 16 reis- en 14 wandeldagen loopt door zowel het oostelijke als het westelijke deel van de Algarve, net boven de Portugese zuidkust. Deze mooie wandelroute voert u door een vooral in het oosten verrassend authentiek Portugal. Deze door de lokale bevolking volledig verzorgde individuele reis over de 'Via Algarviana' in de Algarve hebben geen vaste vertrekdata.

U kunt kiezen voor een paar dagen of voor een volledig meerdaags arrangement. 

Lees meer...

Wandel over de Via Algarviana Oost in de Algarve van Portugal

Wandelen in Portugal

Een meerdaags wandel arrangement door het oostelijke deel van de Algarve, net boven de Portugese zuidkust. Deze route voert u door een streek waar u nog een stil en verrassend authentiek Portugal kunt vinden. Deze door de lokale bevolking volledig verzorgde wandel reizen over de 'Via Algarviana' in de Algarve hebben geen vaste vertrekdata.

U kunt kiezen voor een paar dagen of voor een volledig meerdaags arrangement van 8 of 10 dagen.
Kortom, een vakantie op maat gemaakt voor u! Het enige wat u hoeft te doen, is lekker wandelen en genieten van de gastvrijheid !!!

Lees meer...

Trektocht over de wandelroute 'Via Algarviana West' in de Algarve van Portugal

Trektocht over de Via Algarviana in Portugal

8-daagse trektocht over het westelijke deel van de Via Algarviana. Voor de getrainde wandelaar! Naast de trektocht in het wat verlaten oosten van de Algarve is er ook een tocht door het westelijke deel. Enkele etappes zijn wat langer en twee keer wordt u uitgedaagd door een pittige klim. U loopt grotendeels op het laatste deel van de Via Algarviana, totdat u langzaam afdalend aankomt bij het woeste gebied van de Kaap Sint Vincent (Cabo São Vicente), de uiterste zuidwest punt van het vaste land van Europa.

U kunt ook een combinatie maken met het oostelijke deel van de Via Algarviana, 

Lees meer...

Loop eens door het nationaal park 'Peneda Geres' in Portugal

Wandelen door het Nationaal Park 'Peneda Gerês' in Portugal

Acht dagen wandelen door het hart van het Nationaal Park Peneda-Gerês en het gebied van de Soajo in Noord-Portugal. Een individuele wandeltocht door een van de mooiste en nog onontdekte wandelgebieden van Portugal. Het park is een wandelgebied bij uitstek. Het noordelijke deel is kaal en ruig. Richting het zuiden wordt het groener.

In het uiterste noorden van Portugal vlak bij de grens met Spanje, ligt het National Park Peneda-Gerês. Het is naast de vele beschermde landschappen en natuurparken het enige Nationale Park van het land. Hier strekken zich vier bergketens uit over een oppervlakte van 700 vierkante kilometer. Een gebied geliefd bij Portugezen, maar verder nog relatief onbekend onder wandelaars. Het landschap varieert van ruige granieten bergen en uitgestrekte heidevelden tot prachtige groene rivierdalen. Afgewisseld door kleine traditionele dorpen vaak nog met zogenaamde Branda’s: stenen hutten die vroeger werden gebruikt door de nomadische herders die met hun kuddes door de bergen trokken. De paden in het National Park Peneda-Gerês zijn goed aangelegd, bewegwijzerd en lenen zich bij uitstek voor wandelingen.

Lees meer...

NIEUW: De Terras de Sicó en de stad Coimbra.

Eén van de nieuwe reizen die we aanbieden gaat door het gebied Terras de Sicó, centraal gelegen in Portugal. Zowel vanuit Lissabon als vanuit Porto goed te bereiken met de trein. Karakteristiek zijn de grote kalksteenformaties en grotten. "Terras de Sicó" GR route is een in totaal 198 km lange rondwandeling en doorkruist het Sicó's kalksteenmassief.

Geniet van de prachtige uitzichten, uitgestrekte eikenbossen, bergpaden en rivieren. Geschiedenis en cultuur komen samen in de oude middeleeuwse stadjes en de indrukwekkende Romeinse ruïnes.

Maak kennis met de lokale bevolking, proef de lokale specialiteiten als Rabaçal kaas, wijn en honing. Een reis terug in de tijd, gekenmerkt door ongerepte natuur en rust.

Lees meer...