Aarts Wandelreizen & Wandelvakanties

Authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

 

Wandelmagazine aanbieding

 

Wandelreizen Portugal

Wandelen in Portugal

Wandel de gehele 'Via Algarvia' in Portugal

NIEUW: Een wandelreis van 16 dagen door zowel het oostelijke als het westelijke deel van de Algarve, net boven de Portugese zuidkust. Deze route voert u door een verrassend authentiek Portugal. Deze door de lokale bevolking volledig verzorgde individuele reizen over de 'Via Algarviana' in de Algarve van Portugal hebben geen vaste vertrekdata.

U kunt kiezen voor een paar dagen of voor een volledig meerdaags arrangement. Kortom, een wandelvakantie voor u op maat gemaakt.
Het enige wat u hoeft te doen, is lekker wandelen en genieten van de gastvrijheid !!!

Lees meer...

Wandelen in Portugal

Wandelen in Portugal

Een meerdaagse wandelreis door het oostelijke deel van de Algarve, net boven de Portugese zuidkust. Deze route voert u door een streek waar u nog een stil en verrassend authentiek Portugal kunt vinden. Deze door de lokale bevolking volledig verzorgde individuele reizen over de 'Via Algarviana' in de Algarve van Portugal hebben geen vaste vertrekdata.

U kunt kiezen voor een paar dagen of voor een volledig meerdaags arrangement van 8 of 10 dagen. Kortom, een wandelvakantie voor u op maat gemaakt. Het enige wat u hoeft te doen, is lekker wandelen en genieten van de gastvrijheid !!!

Lees meer...

Wandelen in Portugal

Wandelen in Portugal

Rota Vicentina - Individuele trektochten in de Alentejo en Algarve van Portugal.

Langs de kustlijn van Portugal loopt sinds 2012 het wandelnetwerk Rota Vicentina. Een netwerk van ruim 300 kilometer wandelwegen langs de kustlijn in Zuidwest Portugal startend in de Alentejo bij Santiago do Cacem tot Cabo de San Vicente, het uiterste zuidelijke punt in de Algarve. Het mooie van de soms ruige kustlijn, dwars door het natuurpark Parque Natural do Sudoueste Alentejano e Costa Vicentina. U wandelt afwisselend door het boerenland, het bos, de duinen, op kliffen en langs het strand.

Lees meer...

Wandelen in Portugal

Wandelen in Portugal

8-daagse trektocht over het westelijke deel van de Via Algarviana. Voor de getrainde wandelaar! Naast de trektocht in het wat verlaten oosten van de Algarve is er ook een tocht door het westelijke deel. Enkele etappes zijn wat langer en twee keer wordt u uitgedaagd door een pittige klim. U loopt grotendeels op het laatste deel van de Via Algarviana, totdat u langzaam afdalend aankomt bij het woeste gebied van de Kaap Sint Vincent (Cabo São Vicente), de uiterste zuidwest punt van het vaste land van Europa.

U kunt ook een combinatie maken met het oostelijke deel van de Via Algarviana, 

Lees meer...

Wandelreis over de eilanden Sao Miquel, Sao Jorge, Pico en Faial in de Azoren

Tijdens deze 15 daagse wandelreis maakt u kennis met vier verschillende eilanden van de prachtige archipel: de Azoren.

Het hoofdeiland São Miguel vormt het begin van de tocht, daarna vliegt u naar de 'driehoek', São Jorge, Pico en Faial. Deze eilanden liggen dicht bij elkaar en met een beetje goed weer ziet u alle eilanden vanaf een hoog punt. Ondanks het feit dat de eilanden dicht bij elkaar liggen, zijn ze toch heel verschillend. Dat willen we u laten zien en vooral laten ervaren.

Lees meer...

Wandelreis over de Azoren, ontdek São Miquel en Santa Maria, 15 dagen.

Op het grootste eiland van de archipel, São Miguel, maakt u kennis met de uitbundige subtropische Azoriaanse flora en het bijzondere vulkanische landschap. Dit eiland is het grootst en meest divers (botanische tuinen, kratermeren, heetwaterbronnen, wandelpaden, theeplantages, walvisexcursies, het levendige stadje Ponta Delgada). Al wandelend verkent u het hoofdeiland São Miguel. Het heuvelachtige landschap is dankzij de hoge luchtvochtigheid prachtig groen en heeft niet voor niets de bijnaam ‘Groene parel van de Azoren’ gekregen.

Lees meer...

Wandelen in Portugal

Wandelvakantie in Portugal

Acht dagen wandelen in het hart van het Nationaal Park Peneda-Gerês en het gebied van de Soajo in Noord Portugal. Een individuele wandeltocht door een van de mooiste en nog onontdekte gebieden van Portugal. Het Park is een wandelgebied bij uitstek. Het noordelijk deel is kaal en ruig. Gaat u meer naar het zuiden dan wordt het gebied wat groener.

Lees meer...

Wandelen in Portugal

Wandelvakantie in Portugal

Een 8-daagse individuele wandelreis in het noordelijkste puntje van Portugal. Aan het begin van uw wandelvakantie wordt u opgehaald van het vliegveld, u overnacht in accommodatie 'Convivio' gelegen vlakbij de rivier de Minho. U wandelt aan de hand van uitgebreide routebeschrijvingen door de regio en ervaart hoe de Portugezen hier leven. Loopt u mee?

Lees meer...

Acht dagen individueel wandelen in het noordoosten van de Alentejo, Portugal.

Wandelen in Portugal

Een vanuit twee plaatsen georganiseerde wandelreis door de oostelijk deel van de Portugese provincie Alentejo. Beide plaatsen bevinden zich op een heuveltop met een kasteel erop. Kurkeiken, olijfbomen en glooiende velden tot zover het oog reikt. Her en der verrijzen steden met witgekalkte huizen. Dat is het beeld van de Portugese Alentejo. Het gebied is vlak en dunbevolkt. De overblijfselen uit lang vervlogen tijden zijn er talrijk.... 

Lees meer...

Wandelreis over São Miquel op de Azoren van Portugal

Ontdek tijdens deze 8 daagse wandelreis op de Azoren azuurblauwe meren, vulkanische bronnen, heldere watervallen en maak kennis met het lokale wildleven. Met een beetje geluk ziet u tijdens een facultatieve excursie immense walvissen uit het water springen. Uiteraard is er ook voldoende tijd om door de historische binnenstad van Ponta Delgada te slenteren.

Lees meer...