Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Indrukwekkende kustwandeling langs de Costa da Morte in Galicië

Volg de ruige kustlijn via visserspaden

De Camiño dos Faros, ofwel de vuurtorenroute, is een uitdagende wandeltocht van 200 km die de grillige kustlijn van Galicië volgt. Het meest noordwestelijke deel van Spanje. Deze rotskust wordt de Costa da Morte genoemd omdat er in de afgelopen eeuwen vele schepen zijn vergaan.

CdF 47In 8 verschillende etappes trekt u langs deze ruige kust met steile kliffen, verscholen baaien, witte stranden, prachtige vergezichten en robuuste vuurtorens.

De route is zeer afwisselend. Het ene moment wandelt u hoog over smalle paden langs indrukwekkende granieten kliffen, met een prachtig uitzicht op de kust en de woeste zee. Dan daalt u weer af naar beschutte baaien en geniet van prachtige stranden, hoge golven en kleine vissersdorpjes.

De tocht begint bij de vuurtoren in de haven van Malpica en gaat door tot aan die van Fisterra. Het einde van de wereld volgens de Romeinen. 

De route is in 8 secties ingedeeld van gemiddeld 25 km die u in ongeveer 9 uur loopt. Dat is inclusief de stops voor eten, foto’s maken en om te genieten van alles om u heen. De moeilijkheidsgraad neemt langzaam toe met het aantal etappes. De laatste twee zijn het zwaarst. Voor het transport van uw bagage wordt gezorgd.

400dpiLogoCroppedDeze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Luz Verde, partner van Aarts Wandelreizen.

De kustwandeling op maat

Als u niet voldoende tijd beschikbaar heeft voor de gehele tocht kunt u de tocht ook inkorten tot minder etappes. Er zijn standaard al twee varianten waarbij de eerste 4 of laatste vier etappes kunnen worden gelopen (vanaf € 515).

Maar dat kan ook anders. U kunt ook zelf bepalen welke etappes u wilt lopen. Mogelijk kunnen de transferkosten dan iets hoger uitvallen al zijn de afstanden er niet groot. Bij de keuze van de etappes helpen we graag. De etappes hebben ieder een eigen karakter. 
Daarbij kunt u ook extra rustdagen inplannen. Of als u kortere etappes wilt lopen kunnen we etappes inkorten waar dat mogelijk is. Uw eigen Camiño dos Faros op maat.

De Trasnos vrijwilligers

CdF 22De wandeltocht is alweer 10 jaar geleden op een avond door een aantal vrienden bedacht. Hun initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een grote groep enthousiaste vrijwilligers die de bewegwijzering en de paden onderhouden, de Trasnos .
Met groene verf voor de markering en draagbare maaimachines zorgen deze ‘boskabouters‘ ervoor dat de vaak smalle visserspaadjes langs de Costa da Morte herkenbaar en beloopbaar blijven.

Een avontuur van 200 kilometer in 8 delen

Op de 200 km lange route passeert u 8 vuurtorens en 50 stranden. Van lange zandstranden met duinen aan de open zee tot hele kleine beschutte baaitjes.
Tussen de stranden is de kust grillig met hoge kliffen. Voor de tocht betekent dit veel klimmen en afdalen, met bovenop een prachtig uitzicht als beloning. Het hoogste punt is Monte Castelo de Lourido van 312 m. De kust heeft deze unieke grillige vormen door de granieten rotsformaties die erg goed bestand zijn tegen het constante beuken van de zee.
Galicië is het land van de duizend rivieren. En ook aan de Costa da Morte monden verschillende rivieren uit. Tijdens de tocht steekt u er regelmatig één over, van de grote Río Anllóns of de Río Grande, tot de kleinere die uitmonden op de stranden. Bronnen van gevarieerde ecosystemen en landschappen.

Natuur en Cultuur

CdF 44De Costa da Morte is een paradijs voor vogelaars. Vanwege de westelijke ligging op het Iberisch Schiereiland is het een ideale plek om vogels te spotten. Na de lange oversteek uit Amerika komen de trekvogels hier het eerste vaste land tegen.
Aan het eind van de meeste etappes komt u aan in kleine vissersdorpjes waar dagelijks de vangst wordt binnengehaald. Verser wordt het niet!

De dorpjes die u op de route tegenkomt geven een goede indruk van het culturele erfgoed en het rurale karakter van dit woeste gedeelte van Galicië. Uit verschillende archeologische resten blijkt dat het gebied al duizenden jaren geleden bewoond werd. Goed te zien aan de diverse hunebedden en overblijfselen van nederzettingen (Castros) langs de route.

Accommodaties

U logeert zoveel mogelijk langs de route in leuke kleinschalige hotels en herbergen in de kleine dorpjes.
In sommige dorpjes is er geen of zeer beperkte accommodatie aanwezig. Het seizoen of het tijdstip van de boeking zijn dan mede bepalend voor de uiteindelijke locatie. 
Waar nodig wordt u opgehaald of gebracht naar het eind- of beginpunt van een etappe. Deze transfers zijn ingebegrepen.

Uw bagage wordt naar de volgende accommodatie vervoerd . Als u na een dag wandelen aankomt in het hotel staat uw koffer klaar.

 

CdF 30Prijs

Vanaf  € 725,- p.p.

Inbegrepen

 • 9 nachten in tweepersoonskamer met eigen sanitair
 • Alle ontbijten
 • Bagagetransport tussen de accommodaties (max. 20 kg)
 • Transfers van einde en naar start van de etappes
 • Gedetailleerde informatie over de etappes
 • GPX routes per etappe
 • Lokaal telefoonnummer voor noodgevallen, informatie of extra transfers
 • Aanvullende ongevallenverzekering
 • Garantieregeling voor de reissom via STO-Garant

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis tussen Malpica en Fisterra naar Santiago de Compostela of A Coruña
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten per boeking € 15

Extra te boeken

 • Rust- of wandeldagen
 • Een gids mee per etappe

Overig

 • Prijzen zijn per persoon op basis van een 2-persoonskamer
 • Toeslag € 110 hoogseizoen (van 24-03 tot 31-03 (Pasen) en van 1-06 tot 30-09)
 • Toeslag € 310 voor een 1-persoonskamer
 • Toeslag € 50 voor bagagevervoer bij 1-persoonsboeking

 

 

 

 

 

Praktische informatie

Hoe kan ik het best reizen vanuit Nederland?

Er zijn rechtstreekse vluchten naar Santiago de Compostela, of vluchten met overstap naar A Coruña. Vanaf de luchthaven is een privé-transfer naar Malpica het handigst. Kostenindicatie: vanaf € 100,- per rit.

Hoe lang van te voren kan ik het beste boeken?

We raden u aan om te boeken wanneer u zeker weet wanneer u wilt gaan. Hoewel het meestal rustig is in dit gebied zijn hotels en accommodaties kleinschalig en daarom relatief snel volgeboekt.

Hoe fit moet ik zijn?

De route is opgezet voor ervaren wandelaars maar bevat eigenlijk geen technische moeilijkheden. Wel zijn het behoorlijke afstanden en hoogteverschillen, dus een goede wandelconditie is aan te raden. In overleg kunnen routes ingekort worden.

CdF 10 1Hoe werkt het bagagevervoer?

Je koffer of tas laat je in het hotel achter. Terwijl je geniet van je wandeling wordt je bagage naar de  volgende accommodatie op de route gebracht.

Welke uitrusting zal ik meenemen?

Als je een reservering hebt gemaakt zullen we je de gedetailleerde informatie toesturen over de route en een advies over wat mee te nemen waaronder soort schoenen, kleding en een dagrugzak. Het jaargetijde waarin je gaat en het te verwachten weer speelt hierbij een belangrijke rol.

 

Reis aanvragen

Bekijk het dagprogramma

Bekijk de fotogalerij


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).