Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Rota Vicentina Visserspad - Alentejo in Portugal

Het Visserspad

Het Vissers Pad loopt bijna parallel aan het Historische Pad, maar dan langs de kust. Deze route volgt de visserspaden boven langs de ruige rotskust, die wordt onderbroken door kleine baaien, onmetelijke lege stranden en brede riviermondingen. Het kustpad tussen Porto Covo en Odeceixe is opgeknipt in vier wandeletappes. Dit zijn Porto Covo - Vila Nova de Milfontes (20 kilometer), Vila Nova de Milfontes - Almograve (15 kilometer),  Almograve - Zambujeira do Mar (22 kilometer) en Zambujeira do Mar - Odeceixe (18 kilometer). 

Met de wandeling over het Vissers Pad volgt u in feite het 120 kilometer lange kustpad dat vissers gebruiken op weg naar hun favoriete hengelspots. Die kust bestaat uit duinen, begroeid met bloeiende vetplanten en baaien met zandstranden en indrukwekkende rotspartijen. De wandelingen zijn verdeeld in sinds kort vijf etappes van Sao Torpes via Porto Covo naar Odeceixe en daarna kunt nog een vijftal wandelingen langs de kust doen tussen Odeceixe en Sagres. De wandelingen gaan door licht glooiend landschap met kleine dorpen en zandstranden met duinen aan de kust. De wandelingen zijn licht tot middelzwaar. Aangezien de etappe vanuit Porto Covo naar Vila Nova de Milfontes voor een eerste wandeldag wellicht wat pittig is, kunt ook inwandelen door een lichte etappe te lopen vanuit Sao Torpes  in de buurt van Sines). Via het aanvraagformulier kunt u aangeven of u dat wenst. De reis veranderd dan wel van een 6 naar een 7 daagse reis,

Net als bij de Historische route worden de wandeletappes in zuidelijke richting te lopen, zodat er meestal een flinke meewind is. De tocht is mooi vanwege de spectaculaire vergezichten en bezoeken aan mooie, dikwijls half verborgen strandjes. Langs de route zijn onder andere veel zonneroosjes te zien. Er zijn weinig hoogteverschillen en de route is goed bewegwijzerd, omdat deze net als het Historisch Pad vrij nieuw is. De paden langs de kust lopen deels over het strand, wat moeilijker begaanbaar is door mul zand en in de zomer te warm wordt. U kunt echter bij eb (meestal rond 12.00 uur) ook via het net drooggevallen strand lopen. Daarbij passeert u ook beekjes die over het strand de zee instromen. De beste tijd is het vroege voorjaar en het najaar.
De route is als GR (wit-rood) gemarkeerd in het binnenland en met blauwgroene tekens langs de kust.

Waarschuwing: Op delen van de etappe van Porto Covo naar Vila Nova de Milfontes loopt u op minder dan een meter langs de rand van hoge kliffen. Voor mensen die echt last hebben van duizelingen of hoogtevrees is dit geen goed idee. Omlopen is niet altijd mogelijk.

Het startpunt van het Vissers Pad; Porto Covo en impressie van het leven van de Vissers en een algemene promotiefilm Visserspad

Deze reis is te boeken vanaf 1 februari t/m 30 juni en vanaf 11 september t/m 30 november 2023

De prijs in het jaar 2023 voor het Vissers Pad: € 455,- per persoon, bij een boeking van minimaal 2 of 3 personen, als die samen een kamer delen.

Eenpersoonskamer supplement: € 145.-.  

Alleenreizend supplement i.v.m. het bagagevervoer die dan voor een persoon plaatsvindt: € 75,-.

De reisduur is 6 of 7 dagen. 

 De prijs is inclusief:

 • 5 overnachtingen op basis van logies & ontbijt
 • 4 lunchpakketten + 1,5 liter water per dag
 • Bagagevervoer
 • Introductiebijeenkomst na het ontbijt op de tweede dag met uitleg over de route, waarbij u kennis maakt met uw contactpersoon 
 • Noodhulp telefoonlijn en 4 x 4 noodhulp voertuig, verzorgd door de contactpersoon 
 • Het boek en kaart over de Rota Vicentina
 • Informatiepakket met kaarten

De prijs is exclusief:

 • Diners en drankjes.
 • Annuleringsverzekering, reis- en ongevallenverzekering.
 • Heen en terugreis vanuit Nederland.
 • Vervoer vanaf en naar een luchthaven.

EXTRA: Boekt u de etappe Sao Torpes naar Porto Covo erbij, dan is daarvoor de prijs € 50,- per persoon,

Inclusief:

 • de overnachting extra in Porto Covo op basis van logies & ontbijt,
 • de transfer naar Sao Torpes voor de wandeling terug naar Porto Covo
 • een lunchpakket per persoon. 

Rota Vicentina (Odemira) - 2022 Alles wat u moet weten VOORDAT je gaat - Tripadvisor

Dagprogramma van het visserspad

U kunt het Visserspad ook verlengen door de Algarve tot aan de Kaap Sint Vincent:

Verlenging door de Algarve via de Kustroute, Optie A

Verlenging door de Algarve via de Historische route, Optie B

Reis aanvragen

Bekijk het dagprogramma

Bekijk de video introductie

Bekijk de fotogalerij

Lees de reiservaringen van Portugal


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).