Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Algarve informatie

Bezienswaardigheden

Faro

De districthoofdstadomgeven door een middeleeuwse muur en voorzien van een groot aantal monumenten: de Kathedraal (Romeins-Gothisce oorsprong), het Nossa Senhora da Assuncão klooster (Renaissance), de São Francisco kerk (16-18de eeuw). Musea om te bezoeken: Infante Dom Henrique, Regionaal Ethnografisch, Ramalho Ortigão en Antoniano (naast de Santo António do Alto Hermitage). Het is ook waard de mooie kerken te bezoeken:f São Pedro da Misericórdia en Nossa Senhora do Carmo. Romeinse ruines van Milreu in de omgeving. Acomodatie: Hotel Eva****

Lagos

Omsloten door de 5 de eeuwse muur ,met Manueleins venster, zijn de prachtige kerken van São Sebastião (Renaissance portiek en 17de-18de eeuwse tegels), van Santa Maria van Misericórida (16de-19de eeuw),van Santo António (Barok) en de heel oude São João Hermitage (8de-9de eeuw). Andere bezienswaardigheden zijn: het regionaal Museum, het gouverneurs paleis, het Fort do Pau da Bandeira en de oude slavenmarkt. Charmante jachthaven.)

Monchique

Tussen de mooie huizen staat de hoofdkerk (Manueleins), de Misericórdia kerk (met Barokke retable) en de Senhor do Pé da Cruz Hermitage (17de eeuw). Dichtbij ontdek je de termen van Monchique en Fóia (902 m hoog), met het zicht op de bergen en de oceaan

Olhão

De huisjes met hun vierkante platte daken en hun Moorse terassen zijn deze vissersdorpjes ex- libris. Achter de hoofdkerk (17de eeuw) bevindt zich de kapel van de Nossa Senhora dos Aflitos . Acomodatie: Casa da Calma, Vilamonte Resort

Portimão

Eerst de blauwe zee met de zacht omslaande golven. Dan de gouden zandstranden ingekaderd in afgronden en rotsen. De cosmopolitische sfeer van een internationale toeristische bestemming.Dit is de Algarve van strandvakanties in de zon. Portimão en zijn district hebben nog meer te bieden. Een rijk verleden aan historische monumenten. De hemelse natuurlijke schoonheid van Ria de Alvor. De charme van bewerkte velden, berghellingen bedekt met dennenbomen en wilde bloemen. Het gevoel op te klimmen tegen de hellingen en neer te zien op de Algarve met een nieuw perspectief. In dit vissersstadje moet je de hoofdkerk bezoeken ( 14de eeuw en herbouwd in de 18de eeuw) en de Colégio kerk (17de eeuw) alsook het gemeentehuis. In de nabije omgeving vindt men het bekende Praia da Rocha (Rotsstrand) met zijn Santa Catarina de Ribamar Fort),en de Romeinse ruines van Abicada.

Sagres

Vila do Bispo - Hier was het dat 5 eeuwen geleden Prins Henry een navigatieschool oprichtte, die een belangrijke rol speelde in de portugese ontdekkingen. Naast de Nossa Senhora da Graça Hermitage kan je de schitterende versterkte burcht (oorspronkelijk gebouwd in de 14de eeuw en later aangepast) en de 15de eeuwse Rosados-Ventos (een 43 m-diameter kompas roos), bezoeken. Nabij ,aan het uiterste zuidwestelijke punt van het Europese kontinent, gelegen de Cabo de São Vicente (Romeins' Promontorium Sacrum), opening gevend aan een wijdse horizont van zee en lucht.

Silves

Stenen uit verschillende tijdperken en culturen overlappen elkaar in deze stad. De beroemde watercitern en de wallen van het kasteel dateren uit de Arabische bezetting, de Gotische kathedraal( die verschillende restauratie werken heeft ondergaan) is gebouwd op de grondvesten van een oude moskee, de brug uit de 12de eeuw is gebouwd op de plaats waar vroeger zich een Romeinse brug bevond. Zowel het portugese kruis(16de eeuwse religieuse scultuur) als de voorbeelden van Manueleinse motieven : de Nossa Senhora dos Mártires Hermitage en de Misericórdia kerk, verdienen een vermelding..

Tavira

Met zijn uitnodigende lange stranden, zijn typische daken en schouwen biedt dit pitoresk stadje een mooi zicht op de rivier Gilão en zijn Romeinse brug.Te bezoeken kerken: de Santa Maria do Castelo (13de-18de eeuws), de Misericórdia (Renaissance), de Nossa Senhora das Ondas (17de eeuw), de São José (met Gothische en Manueleinse elementen), de São Paulo en Carmo (17de-18de eeuw). Wanneer je wandelt door de Travessa de Dona Brites zul je de mooie middeleeuwse huisjes zien met hun gotische raampjes en deuren. In de nabije omgeving bevindt zich het kleine dorpje Luz met zijn Renaissance kerk die gedurende eeuwen een bedevaartplaats was.

Andere bezienswaardigheden

Albufeira, Alcoutim, Aljezur, Almancil (mooie São Lourenco kerk,een Barok meesterwerk), Alte, Cacela, Carvoeiro, Castro Marim, Estômbar, Lagoa, Loulé, Moncarrapacho, Ponta da Piedade, Porches, São Bartolomou de Messines, São Brás de Alportel (Pousada), Vilamoura and Vila Real de Santo António.

Regionale keuken

Door het toerisme is de keuken meer International geworden toch mag de plaatselijke keuken niet over het hoofd gezien worden. Soep met zeevruchten , varkensvlees en "cataplana" met venusschelpen, gedroogde inktvis geroosterd op de grill op de (Lagos wijze) en gegrilde inktvis en bacalhau. Een speciale vermelding voor de vijgen gebakjes en de marsepein dier en fruitvormen . Aandacht voor de gerenomeerde "D. Rodrigo" en "morgado" van Lagos, en de blaasuit pastijtjes van Olhão, de eikoek. de amandelkoek en de caramel gebakjes van Tavira,

De Lagoa wijnen genieten van een Internationale faam alsook deze van Lagos en Tavira. De brandewijnen zijn ook niet te versmaden .

Festiviteiten

Loulé Carneval

Processie van Nossa Senhora da Piedade of Mãe Soberana - Loulé, Mei

Senhora do Carmo Festiviteiten en jaarmarkt - Faro, Juli

Senhora dos Màrtires Festiviteiten en jaarmarkt - Castro Marim, Augustus

Algarve Folk Music en Dans Festival - vershillende locaties, September

Santa Iria jaarmarkt - Faro, Oktober

Oktober jaarmarkt - Monchique

Handwerk

Populair handwerk - Rieten manden, hoeden, matten en manden gemaakt van palmbladeren en gedraaide "esparto" grassen, kantwerk, koperen huihoudbenodigheden, decoratief en gebruiksklaar eetserviezen : dit zijn enkel voorbeelden van de vele voorwerpen die de handwerker en zijn vrouw van Portimão en omgeving maken gebruik makend van de traditionele materialen, motieven en tecnieken. Houten voorwerpen Ceramiek van Porches

De Algarve is de meest zuidelijke regio van het vasteland van Portugal .Het heeft een oppervlakte van 5.412 vierkante kilometer (2090 vierkante mijl) met ongeveer 450.484 permanente inwoners, en is voorzien van 16 gemeenten. De regio valt samen met het district Faro , en heeft als administratieve centrum van de stad Faro , waar zowel de regio de internationale luchthaven van Faro (FAO) en de openbare universiteit (de Universiteit van de Algarve ) zich bevinden. toerisme en aanverwante activiteiten uitgebreid zijn en het grootste deel van de zomer de Algarve economie. Vis, schaal-en schelpdieren en fruit productie, die sinaasappelen, omvat sint bonen , vijgen en amandelen , zijn andere belangrijke activiteiten in de regio. De Algarve is de meest populaire toeristische bestemming in Portugal, en een van de meest populaire in Europa .De bevolking verdrievoudigt in de vakanties te danken aan een hoge toestroom van bezoekers, en ontvangt een gemiddelde van 7 miljoen buitenlandse toeristen per jaar. In totaal, met inbegrip van nationale bezoekers, bijna 10 miljoen mensen bezoeken de Algarve per jaar. De Algarve is op dit moment de derde rijkste regio in Portugal, met een BBP per hoofd van de bevolking van 86% van het Europese gemiddelde.

Geografie

De Algarve heeft ongeveer 5412 vierkante kilometer, de uitbreiding ten zuiden van de Taag vallei naar de zuidelijke kust van het Iberisch schiereiland . Het hoogste punt is Fóia , 902 meter (2959 ft), in het gebergte van Monchique . Het bevat ook een aantal eilanden en eilandjes. De regio is ook de thuisbasis van de Ria Formosa lagune , een natuurreservaat van meer dan 170 vierkante kilometer en een pleisterplaats voor honderden verschillende vogels. De lengte van de zuidelijke kustlijn is ongeveer 155 kilometer. Naast de meest westelijke punt van Cape St. Vincent strekt zich nog eens 50 kilometer naar het noorden. De kustlijn is opmerkelijk voor het schilderachtige kalkstenen grotten en grotten, met name rond Lagos, die toegankelijk zijn door motorboot .

Sociale geografie

Er zijn ongeveer 450.000 permanente bewoners (76 inwoners per vierkante kilometer) in het gebied wonen per jaar, hoewel dit cijfer stijgt tot meer dan een miljoen mensen op het hoogtepunt van de zomer, als gevolg van een toevloed van toeristen . De Algarve heeft een aantal steden en dorpen: de regionale hoofdstad is de stad van Faro , terwijl andere steden zijn onder meer Albufeira , Lagoa , Lagos , Loule , Olhão , Portimão , Quarteira , Silves , Tavira en Vila Real de Santo António , in aanvulling verschillende zomerverblijven, zoals Vilamoura , Praia da Rocha , Armação de Pêra , Alvor , Monte Gordo , Tavira , en Sagres .

Economie

De Algarve staat bekend om veel van de luxe resorts en hotel spa's die de stranden van de regio meanderen

Landbouwproducten uit de regio zijn onder andere vijgen , amandel , oranje , johannesbrood boon , aardbei boom en kurkeiken . Tuinbouw belangrijk is en de regio landschap stond bekend om de grote stukken land bedekt met plastic kassen die worden gebruikt voor dat doel. Visserij en aquacultuur zijn belangrijke activiteiten in het kustgebied van de Algarve, met sardines , zolen , karperachtigen , goudbrasem, brasem en diverse schaal-en schelpdieren , waaronder de gegroefde tapijtschelp , zijnde de grote producties. Algarve wijnen zijn ook bekend. Er zijn vier wijnen in de regio die Beschermde Oorsprongsbenaming ( Denominação de Origem Controlada - DOC): Lagoa DOC , Lagos DOC , Portimão DOC en Tavira DOC . Voedselverwerking , cement en bouw , zijn de belangrijkste industrieën. toerisme gerelateerde activiteiten zijn uitgebreid en maken het grootste deel van de economie van de Algarve in de zomer. De economie is altijd nauw verbonden met de zee en de visserij was een belangrijke activiteit sinds de oudheid. Pas sinds de jaren 1960, heeft de regio toerisme omarmd, is dat ze de meest belangrijke economische activiteit.

Ontwikkeling

Sinds de jaren 1960, is de Algarve is het ervaren van een grote ontwikkeling door de noodzaak om de bezoekers tegemoet te komen. De regio begonnen met de bouw van betere infrastructuur , met name wegen , sanitaire voorzieningen , elektriciteitsnetwerken , telecommunicatie , ziekenhuizen en betere huisvesting . Helaas als gevolg van de bezuinigingsmaatregelen geïntroduceerd in 2011, zijn tol nu gezet op zijn plaats op de belangrijkste snelweg van de regio die is verminderd het gebruik van de nieuwe infrastructuur en zal naar verwachting ernstige gevolgen hebben voor de lokale economie kruist. Ook begonnen met de bouw van een grote verscheidenheid aan hotels , resorts , golfbanen (die worden beschouwd als een van de beste in Europa ) en villa's . Dit alles leidde tot een enorme ontwikkeling in de regio, met name voor de lokale bevolking die in het verleden had gewoond in de armere omstandigheden. Vandaag de dag, Algarve is een van de regio's in Portugal met de beste kwaliteit van leven en veiligheid . En het is een van de vele redenen waarom miljoenen toeristen, vooral Europese, kiest u deze zonnige deel van Portugal als hun vakantiebestemming.

Toerisme

In de jaren 1960 de Algarve werd een zeer populaire bestemming voor toeristen, voornamelijk uit Groot-Brittannië . Het is sindsdien uitgegroeid tot een gemeenschappelijke bestemming voor Duitsers , Nederlanders en Ieren . Veel van deze toeristen zelf hun eigen woning in de regio. Er zijn Algarve op basis van Engels geschreven publicaties en kranten in het bijzonder met deze gemeenschap. Naast de natuurlijke schoonheid en veel stranden, is de Algarve geïnvesteerd in de oprichting van een netwerk van golfbanen . Bekende stranden in de Algarve bereik van Praia da Marinha naar Armação de Pêra . Een bekend kuuroord is Caldas de Monchique . De Algarve is een populaire bestemming voor toerisme, in de eerste plaats vanwege de stranden , mediterrane klimaat , veiligheid , keuken en relatief lage kosten. Het milde klimaat van de Algarve heeft aangetrokken belangstelling van Noord-Europeanen die een vakantiehuis of woonplaats in de regio. Omdat het een regio van Portugal, en dus van de Europese Unie , elke EU-burger heeft het recht om vrij een huis te kopen en te verblijven, met weinig formaliteit in de Algarve. Toerisme speelt een belangrijke rol in de economie van de Algarve. Een groot aantal tijdelijke banen zijn toerisme-gerelateerde en wordt voldaan door duizenden gastarbeiders uit landen als Brazilië , Oekraïne en Kaapverdië , onder anderen In maart 2007 heeft de minister van Economie, Manuel Pinho, de oprichting aangekondigd van het "Algarve" merk, als onderdeel van een strategische promotie van de Algarve als toeristische bestemming voor buitenlandse burgers.

Cultuur

De Algarve staat bekend om zijn aardewerk en keramiek, in het bijzonder met de hand beschilderd aardewerk en azulejos of tegels. Er zijn tal van keramiek en aardewerk verkooppunten in de gehele Algarve. Voor het werken aardewerk / keramiek workshops de belangrijkste of meest bekende, aardewerk centra zijn gevestigd in de steden van Almancil , Porches en Loule . Maar er zijn veel andere pottenbakkers en workshops in de Algarve.

 

Klik hier voor meer informatie over het klimaat van de Algarve