Aarts Wandelreizen & Wandelvakanties

Authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Cookie beleid

Caminho Portugues: De Weg langs de kust naar Santiago de Compestela

Deze pelgrimstocht was er voor pelgrims van de westerse landen, die uit vanuit zee bij Portugese havens aan land kwamen om via deze kustweg Santiago de Compostela te bereiken. Caminho Portugues, kust route naar Santiago de CompostelaDe route is niet druk totdat de route bij Redondela de centrale route kruist. Deze Weg is bijzonder aangenaam en heeft veel natuurlijke charme en gaat door historische stadjes, zij het met met minder heiligdommen en monumenten dan andere, meer populaire routes.

Vanuit Porto naar Caminha gaat deze Kustweg via promenades en weggetjes, langs de brede zandstranden en bloemrijke duinen van het Noord-Portugese kustgebied. Toch gaat ook vanaf Viana do Castelo een belangrijk deel door het binnenland, langs landelijke weggetjes, traditionele dorpen, bossen en historische steden en kleine steden, zoals Vila do Conde en Viana do Castelo.

Eenmaal aan de overkant van de rivier de Minho en als u A Guarda verlaat, loopt u veelal langs en over de rotsachtige Galicische kust vóór het bereiken van de aantrekkelijke grote badplaats Baiona. Daarna gaat de Weg landinwaarts, door een reeks dorpen en bossen via de grote stad Vigo en op naar Redondela, waar het samengaat met de Centrale Weg. 

Portuguese Coastal Camino map

Zie dit promotiefilmpje: De Kustweg 

Een langere versie met gesproken tekst: De Kustweg lange versie

Wij bieden deze reis aan in 2 varianten: een 10 daagse en een 15 daagse pelgrimstocht.