Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Pelgrimstochten

Hieronder treft u een aantal van de door ons aangeboden pelgrimstochten / bedevaartsreizen.

Onze pelgrimstochten onderscheiden zich door een goed verzorgde pelgrimage, met goede accomodatie en begeleiding, die onze wandelaars goed weten te waarderen.

Wandel van Santiago de Compostela naar Finisterre en Muxía

Tijdens deze tocht treedt u in de voetsporen van de pelgrims die nog geen afscheid willen nemen en een nieuw einddoel willen na het bereiken van Santiago de Compostela. (Zie ook de andere Pelgrimstochten) U loopt naar het einde van de wereld in 7 dagen en op de rotsen, bij de vuurtoren van Finisterre, is het de bedoeling dat u dan symbolisch afscheid neemt van een stuk (persoonlijk) verleden. Om de tocht dan helemaal compleet te maken kunt u vervolgens in 2 dagen doorlopen naar Muxía wat een minstens zo legendarische en/of religieuze waarde heeft.

U kunt deze afsluitende tocht van 7 of 9 dagen apart of in combinatie met een andere pelgrimstocht boeken.

Lees meer...

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostela via de Camino Primitivo

De pelgrimsroute waar het allemaal mee begon. Wandel, net als Alfonso II in de 9e eeuw, vanuit Oviedo naar Santiago de Compostela, waar de koning het graf ontdekte van Sint Jacob.

De Camino Primitivo of letterlijk, de eerste weg, is een geweldige mogelijkheid om de oorsprong van de pelgrimstocht te ontdekken. Startend vanaf de kathedraal van Oviedo loopt u via het voormalige Asturische vorstendom door de bergen naar de eeuwenoude vestingstad Lugo in Galicië.

Vanaf Lugo wandelt u door tot aan het dorp Melide vanwaar de route de laatste 55 km samen oploopt met de Pelgrims van de Camino Francés tot aan de kathedraal van Santiago de Compostela. Voorafgegaan door 250 km in dunbevolkte berggebieden, met bijzondere natuur en voornamelijk via paden en onverharde wegen. Iets heel anders dan de andere Pelgrimstochten.

Onderweg komt u ook veel historisch erfgoed tegen, vooral in de drie monumentale steden Oviedo, Lugo en natuurlijk Santiago de Compostela zelf. Het is daarom waarschijnlijk één van de mooiste pelgrimsroutes.

Lees meer...

De weg langs de kust - Camino Portugués

Deze pelgrimstocht naar Santiago de Compostela was er voor pelgrims van de westerse landen, die uit vanuit zee bij aan Portugese havens aan land kwamen om via deze kustweg Compostela te bereiken. Deze wandelroute is niet druk totdat de route in Redondela bij de centrale route aansluit. Deze weg is bijzonder aangenaam en heeft veel natuurlijke charme en gaat door historische stadjes, zij het met minder heiligdommen en monumenten dan andere, meer populaire routes.

Lees meer...

De tocht als gevolg waarvan de pelgrimstochten naar Santiago zijn begonnen

Vertrek, net als koning Alfonso II in de 9e eeuw, vanuit Oviedo en reis naar Santiago de Compostela in Galicië.

De Camino Primitivo of letterlijk, de eerste weg, is een geweldige mogelijkheid om de oorsprong van de pelgrimstocht te ontdekken. Startend vanaf de kathedraal van Oviedo loopt u via het voormalige Asturische vorstendom naar de eeuwenoude vestingstad Lugo in Galicië. Vanaf Lugo wandelt u door tot aan het dorp Melide vanwaar de route de laatste 55 km samen oploopt met de Pelgrims van de Camino Francés tot aan de kathedraal van Santiago de Compostela.

De route gaat de eerste 250 km dwars door dunbevolkte berggebieden, met bijzondere natuur en voornamelijk via paden en onverharde wegen. Iets wat zeker bijdraagt aan de rust en landschappelijke schoonheid. Onderweg komt u ook veel historisch erfgoed tegen, vooral in de drie monumentale steden Oviedo, Lugo en natuurlijk Santiago de Compostela zelf. Het is daarom waarschijnlijk één van de mooiste pelgrimsroutes.

Alle accommodaties liggen langs de route. In de eerste helft van de tocht is het aantal dorpen schaars en wordt de lengte van sommige etappes bepaald door de mogelijkheid om ergens te overnachten. De kwaliteit van alle accommodaties is goed en worden gereserveerd met logies en ontbijt. Alle kamers hebben eigen sanitair.

Het eindpunt is voor alle Caminos de Santiago hetzelfde; het grote plein la Plaza del Obradoiro en de prachtige kathedraal van Santiago de Compostela. Een paar straten verderop is het officiële bureau waar u uw welverdiende certificaat kunt ophalen. Een bezoek aan de Kathedraal is zeker de moeite waard en als u geluk hebt is de Botafumeiro, het grootste wierookvat ter wereld, in bedrijf tijdens de mis. Een bijzondere belevenis.

Lees meer>>>>

De kustroute - Camino Portugués

Deze 10 daagse variant over de kustroute naar Santiago de Compostela was er voor pelgrims van de westerse landen, die uit vanuit zee bij aan Portugese havens aan land kwamen om via deze kustweg Compostela te bereiken. Deze pelgrimsroute is niet druk totdat de route in Redondela de centrale route kruist. Deze route is bijzonder aangenaam en heeft veel natuurlijke charme en gaat door historische stadjes, zij het minder heiligdommen en monumenten dan andere, meer populaire routes.

Lees meer...

Dé Pelgrimstocht van Noord-Portugal naar Santiago de Compostela in Spanje

De 8 daagse variant van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, ook wel Via Lusitana genaamd, loopt niet ver van de oceaan over landelijke paden in noordelijke richting. Behalve de kathedralen van Porto, Tui en Santiago zijn er voorname kerken in Rates, Ponte de Lima, Redondela, Pontevedra en Padron. In het landschap kruist u Romeinse bruggen en wegen, rivieren en groene heuvels en wijngaarden. De pelgrimsroute loopt langs talrijke wegkruisen gewijd aan Sint Jacob.

Lees meer...

Bedevaart naar Santiago de Compostela: 10 daagse Pelgrimstocht van Noord-Portugal naar Spanje

10 daagse variant van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, die ook in 8 of 14 daagse variant wordt aangeboden.

Lees meer...

Bedevaart naar Santiago de Compostela: 14 daagse Pelgrimstocht van Noord-Portugal naar Spanje

14 daagse variant van de pelgrimstocht naar Santiago, die wij ook als een 8 en 10 daagse reis aanbieden.

Lees meer...