Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Caminho Português: De route langs de kust vanuit Portugal naar Santiago de Compostela

Deze pelgrimstocht was er voor pelgrims van de westerse landen, die vanuit zee bij Portugese havens aan land kwamen om via deze kustweg Santiago de Compostela te bereiken.

Caminho Portugues, kust route naar Santiago de CompostelaDe route is niet druk totdat de route bij Redondela aansluit bij de centrale route. Deze route is bijzonder aangenaam en heeft veel natuurlijke charme en gaat door historische stadjes, zij het met met minder heiligdommen en monumenten dan andere, meer populaire routes.

Vanuit Porto naar Caminha gaat deze kustroute via onder meer via promenades en weggetjes, langs de brede zandstranden en bloemrijke duinen van het Noord-Portugese kustgebied. 

Eenmaal aan de overkant van de rivier de Minho en als u A Guarda verlaat, loopt u veelal langs en over de rotsachtige Galicische kust vóór het bereiken van de aantrekkelijke grote badplaats Baiona in de Rias Baixas.

Daarna gaat de route landinwaarts, door een reeks dorpen en bossen via de grote stad Vigo en op naar Redondela, waar het samengaat met de centrale route van de Camino Portugués. 

Portuguese Coastal Camino mapZie dit promotiefilmpje: De Kustweg 

Een langere versie met gesproken tekst: De kustvariant lange versie

Wij bieden deze reis aan in 2 varianten: een 10 daagse en een 15 daagse pelgrimstocht.

 

Benieuwd naar onze andere pelgrimstochten? pelgrimstochten naar Santiago de Compostela">Klik hier voor een overzicht.