Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

Dagprogramma kustroute Galicië met mogelijke verlenging naar Muxia

Route naar Finisterre

Dag 1. Aankomst in Santiago de Compostela
Overnachting en ontbijt in 3* hotel

Dag 2. Finisterre route: 1e etappe Santiago – Ponte Maceira – 17 km
Als u Santiago achter u laat, kijk dan om en u heeft een prachtig zicht op de stad. De rest van de dag loopt u in een landschap van bossen en velden en kleine dorpjes tot aan de Romeinse brug in het charmante stadje Ponte Marceira. Hier wordt u opgehaald en gebracht naar Negreira, omdat er op loopafstand geen geschikte accommodatie is.
Overnachting en ontbijt in Negreira in een landelijk gelegen hotel.

Ponte maceira

Dag 3. Finisterre route: 2e etappe Ponte Maceira – Santa Mariña – 24 km
De hoteleigenaar brengt u al vroeg naar de route, want dit is een lange wandeldag met een geleidelijke maar lange klim vanuit Negreira. Geniet van de bospaden met lage muurtjes, stille landweggetjes en de mooie omgeving vanaf de bergkam tot aan het kleine dorp Santa Mariña. Ook hier geldt dat u wordt opgehaald en gebracht wordt naar dezelfde accommodatie in Negreira. 
Overnachting en ontbijt in Negreira in een landelijk gelegen hotel.

Dag 4. Finisterre route: 3e etappe Santa Mariña – Olveiroa – 15 km
Dit is een korte etappe dus u kunt wat later vertrekken. U wandelt verder over landweggetjes en paden door het prachtige Galicië. U heeft nog één heuvel te beklimmen naar Monte Aro voor de afdaling begint naar het dorp Oliveiroa.
Overnachting en ontbijt in 2* hotel

Camino de Finisterre 1

Dag 5. Finisterre route: 4e etappe Olveiroa – Cee – 19 km

Vandaag wandelt u over meer vlakker terrein. U wandelt tussen de bergen, windmoles en bossen. Dan, in de verte, krijgt u de eerste glimp van de zee en Cape Finisterre te zien. Hier begint de daling vanaf een steile heuvel naar het mooie dorpje Cee wat bij een kleine zandhaven ligt vol met dobberende vissersbootjes.
Overnachting en ontbijt in 3* hotel

Camino de Finisterre 1
Dag 6. Finisterre route: 5e etappe Cee – Finisterre – 16 km

Na een eerste klim door Concorbión, gaat de weg terug naar het strand en volgt u de kustlijn en het lange zandstrand van Langosteira naar Finisterre, steeds met mooi uitzicht op de Cape. De vuurtoren die het 'einde van de wereld' aangeeft, ligt achterop de berg op ongeveer 3 km afstand van het dorp, afhankelijk van waar uw hotel zich bevindt.
Overnachting en ontbijt in in 3* hotel

Hier kunt u uw tocht beëindigen en de volgende ochtend met de bus terug keren naar Santiago.

Camino de Finisterre 2 1
Route naar Muxía

Dag 7. Route naar Muxía: 6e etappe Finisterre - Lires – 17 km
De verlenging naar Muxía begint bij het Baixar Cross in Finisterre. De wandeling gaat door stille, ongerepte natuur. U ziet hoe mensen hier leven en u heeft uitzicht op de Costa da Morte. De etappe eindigt in het lieflijke kleine stadje Lires wat verspreid ligt over de heuvels naast de oceaan.
Overnachting en ontbijt in 2* hotel 

Dag 8. Route naar Muxía: 7e etappe Lires – Muxia – 14 km 
Na een lange stevige klim van Lires naar Facho de Lourido, komt de afdaling naar Lourido als een grote opluchting. Rust uit op het prachtige strand van Lourido en volg dan de ruige kustlijn naar Muxia en de kerk van Nossa Señora da Barca op de rotsachtige kaap.
Overnachting en ontbijt in 2* hotel

Dag 9. Vertrek
Na het ontbijt, einde van onze diensten. 
U keert met de bus terug naar Santiago.

 

 Kaartje Camino de Finisterre