Aarts Wandelreizen

Vind uw authentieke wandelreis in Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije

Bedevaart naar Santiago de Compostela: Pelgrimstocht van Noord-Portugal naar Spanje

De Portugese variant van de pelgrimstocht naar Santiago loopt niet ver van de oceaan over landelijke paden in noordelijke richting naar het einddoel Santiago de Compostela in Noordwest-Spanje. Behalve de kathedralen van Porto, Tui en Santiago zijn er voorname kerken in Rates, Ponte de Lima, Redondela, Pontevedra en Padron. De pelgrimsroute loopt langs talrijke wegkruisen, gewijd aan Sint Jacob. In het landschap kruist u Romeinse bruggen en wegen, rivieren en groene heuvels en wijngaarden. U komt in contact met de tradities en manieren van leven op het Portugese en Galicische platteland en geniet onderweg van de prachtige landschappen, historische architectuur en heerlijk eten. Dit is een tocht met onvergetelijke dagen en veel wandelplezier en soms bijzondere ontmoetingen!

Wij hebben een drietal pelgrimstochten ontwikkeld over de Centrale Weg van 8, 10 en 13 dagen, waarbij u overnacht in 2, 3 en een enkele keer in 4 sterren hotels. Daarnaast bieden wij ook twee tochten aan over de Kustweg van 10 of 15 dagen. U loopt dan vanuit Porto (Matosinhos) langs de ruige kust van Portugal om daarna in Caminha via een veerboot naar Spanje over te steken. Uw tocht gaat vervolgens langs de Spaanse kust, totdat deze Kustweg de Centrale Weg kruist. U kunt deze Weg ook beginnen in Caminha.  

U kunt natuurlijk ook voorafgaand contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Maatwerk

Deze reizen zijn op basis van logies en ontbijt (L & O), waar u verschillende onderdelen kunt bij bestellen, zoals bagagevervoer en/of diners. Dit laatste hoeft niet altijd. Met name in Spanje zijn er alternatieven. Alleen dineren de Spanjaarden zelf laat op de avond, vanaf 21.00 uur.

Ter plekke krijgt u een uitgebreid routeboek uitgereikt met daarin alle praktische informatie en tips ter voorbereiding van uw pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Deze informatie wordt u ook een week voor vertrek tesamen met de vouchers toegezonden.

Alle hieronder genoemde tochten kunnen aangepast worden aan uw wensen, zoals een extra rustdag en zijn op nagenoeg ieder tijdstip van het jaar te boeken. Ook kunt de tocht verlengen met een tocht naar Muxia en/of Finesterra in het uiterste Noordwesten van Spanje. 

De Centrale varianten van 8, 10 of 13 dagen


8-daagse Individuele Pelgrimstocht vanuit Valenca do Minho naar Santiago de Compostela

Deze pelgrimstocht loopt langs de laatste 115 km van de Caminho de Santiago, van Valença do Minho (Noord-Portugal) naar Santiago de Compostela. De wandelreis bestaat uit zeven overnachtingen en zes wandeldagen.


10-daagse Individuele Pelgrimstocht vanuit Ponte de Lima naar Santiago de Compostela

Deze pelgrimstocht loopt van Ponte de Lima (Noord-Portugal) naar het bedevaartsoord Santiago de Compostela, langs de laatste 155 km van de Camino de Santiago. De wandelreis bestaat uit negen overnachtingen en acht wandeldagen.


13-daagse Individuele Pelgrimstocht vanuit Porto naar Santiago de Compostela

Deze pelgrimstocht loopt van Porto (Noord-Portugal) naar het bedevaartsoord Santiago de Compostela, langs de laatste 228 km van de Camino de Santiago. De wandelreis bestaat uit twaalf overnachtingen en elf wandeldagen.


De kustvarianten van 10 of 15 dagen

Deze pelgrimstocht loopt van Noord-Portugal langs de kust naar het bedevaartsoord Santiago de Compostela, langs de Caminho Portugues. Zie onderstaande kaart.

Coastal Way - Porto to Santiago