Aarts Wandelreizen, Wandelvakanties & Pelgrimstochten

Wandel een authentieke wandelreis, trektocht of pelgrimstocht in Portugal of Spanje

De tocht als gevolg waarvan de pelgrimstochten naar Santiago zijn begonnen

Vertrek, net als koning Alfonso II in de 9e eeuw, vanuit Oviedo en reis naar Santiago de Compostela in Galicië.

De Camino Primitivo of letterlijk, de eerste weg, is een geweldige mogelijkheid om de oorsprong van de pelgrimstocht te ontdekken. Startend vanaf de kathedraal van Oviedo loopt u via het voormalige Asturische vorstendom naar de eeuwenoude vestingstad Lugo in Galicië. Vanaf Lugo wandelt u door tot aan het dorp Melide vanwaar de route de laatste 55 km samen oploopt met de Pelgrims van de Camino Francés tot aan de kathedraal van Santiago de Compostela.

De route gaat de eerste 250 km dwars door dunbevolkte berggebieden, met bijzondere natuur en voornamelijk via paden en onverharde wegen. Iets wat zeker bijdraagt aan de rust en landschappelijke schoonheid. Onderweg komt u ook veel historisch erfgoed tegen, vooral in de drie monumentale steden Oviedo, Lugo en natuurlijk Santiago de Compostela zelf. Het is daarom waarschijnlijk één van de mooiste pelgrimsroutes.

Alle accommodaties liggen langs de route. In de eerste helft van de tocht is het aantal dorpen schaars en wordt de lengte van sommige etappes bepaald door de mogelijkheid om ergens te overnachten. De kwaliteit van alle accommodaties is goed en worden gereserveerd met logies en ontbijt. Alle kamers hebben eigen sanitair.

Het eindpunt is voor alle Caminos de Santiago hetzelfde; het grote plein la Plaza del Obradoiro en de prachtige kathedraal van Santiago de Compostela. Een paar straten verderop is het officiële bureau waar u uw welverdiende certificaat kunt ophalen. Een bezoek aan de Kathedraal is zeker de moeite waard en als u geluk hebt is de Botafumeiro, het grootste wierookvat ter wereld, in bedrijf tijdens de mis. Een bijzondere belevenis.

Lees meer>>>>